SUMMER READING: The Lo Down (#3)

Photobucket

Als groot The Hills fan móest ik natuurlijk het boek van Lo lezen. In Laguna Beach en The Hills was Lo altijd al één van mijn favorieten en toen ik hoorde dat ze bezig was met een boek was mijn interesse dan ook direct gewekt. Het boek verscheen begin vorig jaar, maar door een samenloop van omstandigheden belandde het pas een paar weken geleden in mijn boekenkast. Deze week nam ik eindelijk de tijd om het te lezen.

The Lo Down is een boek over daten en relaties. Wat moet je wel doen, wat kun je beter laten. Hoe onderscheid je een goodie van een baddie? Wat moet je doen voor een succesvolle relatie in stand te houden? Wanneer kun je jouw lover beter gedag zeggen?

Alles wordt beschreven aan de hand van Lo’s eigen ervaringen en die van haar vriendinnen. Zo had ik zo’n gevoel dat Lo de relatie (een klein beetje aangepast) tussen Lauren en Jason beschreef en later ook de relatie van Audrina en Justin Bobby. Naast de adviezen heeft Lo ook leuke quiz-jes gemaakt waaruit je bijvoorbeeld kunt afleiden of jij op de juiste jongens valt.

Het boek is erg leuk geschreven, echt in Lo-style. Maar zoals je misschien wel begrijpt na het lezen van deze paar regels, heeft het wel een iets jongere doelgroep. Het is een ideaal boek voor meiden op de middelbareschool, misschien ook nog wel als je net aan het studeren bent, maar het was voor mijn geen boek waar ik heel erg door geïnspireerd raakte. Ik heb het met plezier gelezen, maar dat had meer te maken met het feit dat ik Lo’s schrijfstijl erg kan waarderen en het ook leuk vond om te ontdekken of ik misschien kon achterhalen over welke “vriendin” ze het had…

Overigens ook wel – grappig – te vermelden. In het boek beschrijft Lo haar relatie met Scott als een voorbeeld. Helaas was de relatie tussen Lo en Scott al over voordat het boek daadwerkelijk in de winkels lag. Oeffff pijnlijk. Maar ondanks dit onfortuinlijke gegeven zijn de “adviezen” die Lo geeft handig en waar.

Je koopt The Lo Down voor 9,95 bij Bol.com

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

13 Reacties

 1. juni 10, 2012 / 17:18

  Lijkt me geweldig! Hebben ze ook Nederlandse vertalingen?

 2. Jessica
  juni 10, 2012 / 17:35

  Jammer dat je alweer een Engels boek kiest.
  Ken je geen leuke Nederlandse aanraders?

  • Annemerel
   Auteur
   juni 10, 2012 / 17:45

   Ik lees alleen maar Engelse boeken.. Het volgende boek is wel een boek dat ook vertaald is in het Nederlands.

 3. juni 10, 2012 / 17:40

  Lijkt me zeker leuk! Misschien dat ik hem in de vakantie wel ga lezen! (;
  xx

 4. juni 10, 2012 / 17:47

  Ah, die lijkt me leuk! De bieb heeft hem alleen niet – zucht.

 5. juni 10, 2012 / 19:15

  Heb deze bewust nooit besteld omdat het over relaties gaat en ik al zo’n idee had dat het voor een jongere doelgroep was. Haar site is veelzijdiger, veel leuker. Ze was trouwens naast Lauren ook altijd mijn favoriet uit Laguna Beach en The Hills. En ieder boek wat ik lees geschreven door één van hen, zit ik constant te vergelijken met hun ‘echte’ leven haha

 6. juni 10, 2012 / 19:41

  Lijkt me prima leesvoer voor de vakantie! :)

 7. juni 10, 2012 / 20:05

  Ik dacht dit wordt misschien een leuke tip, maar door alleen al de quizjes die je benoemt merk ik dat het inderdaad voor een andere doelgroep geschreven is. Jammer!

 8. juni 10, 2012 / 20:08

  Oeh, we hebben het boek helaas nog niet in de bibliotheek, maar ik vraag mijn collega’s of we ‘m bestellen, kan ik er ook even fijn in lezen!

 9. juni 10, 2012 / 20:35

  Voor Jessica: Leuke Nederlandse aanraders vind ik de boeken van Chantal van Gastel en Astrid Harrewijn. Beide leuke schrijfstijlen en fijne chicklits! :)

 10. juni 10, 2012 / 20:47

  Lijkt me een leuk boek! Misschien zou ik ook eens wat meer Engelse boeken moeten lezen, zodat ik alle wetenschappelijke teksten die ik voor de studie moet lezen ook wat makkelijker gaan … Ben heeeel slecht in Engels.