SUMMER READING: The Best of Me

 photo 9781847443212.jpg

Nicholas Sparks boeken behoeven bijna geen uitleg meer. Iedereen is sowieso bekend met de films, The Notebook, Dear John, The Last Song, A Walk To Remember, The Lucky One, Safe Haven, de films zijn meestal een directe vertaling van het gelijknamige boek. De boeken/films hebben altijd een paar standaard ingrediënten: twee mensen die duidelijk voorbestemd zijn voor elkaar en de oneerlijke dood van één van de personages. Dat hoeft niet de dood van één van de hoofdpersonen te zijn, het hoeft niet eens de dood te zijn van iemand die per definitie ‘goed’ is, maar Nicholas krijgt het iedere keer voor elkaar dat wanneer het personage sterft, je absoluut niet wilt dat diegene overlijdt.

The Best of Me, het laatst uitgegeven boek van Nicholas Sparks is in deze traditie geen verandering. Het boek gaat over Dawson Cole en Amanda Collier en wordt zoals gewoonlijk in Nicholas Sparks boeken verteld door zowel Dawson, Amanda en de meeste andere (kleinere) personages die een rol in het boek spelen. Het boek begint 24 jaar nadat Dawson en Amanda hun relatie op 18-jarige leeftijd verbroken. Dawson kwam uit de laagste van het laagste familie uit het dorp, Amanda’s familie behoorde bij de absolute top. Vanzelfsprekend waren de ouders van Amanda het niet eens met de relatie. Maar denk niet dat Amanda het zoveelste nitwitje is dat haar vriend opgaf voor haar familie, het was Dawson die de relatie verbrak, toen Amanda’s ouders dreigde Amanda’s opleiding niet meer te betalen. Je weet dat iemand echt van je houdt als… diegene zich eigen geluk opoffert voor dat van jou.

Goed, Fastforward 24 jaar verder. Dawson heeft inmiddels vier jaar lang (onterecht) vastgezeten en verhuisde na zijn vrijlating naar Louisiana waar hij op een olieplatform werkt. Amanda is na het slagen voor haar opleiding direct getrouwd, heeft kinderen gekregen en is sindsdien huismoeder. Dawson en Amanda zijn elkaar voor het eerst weer als ze beiden terug keren naar hun geboorteplek voor de dood van een dierbare.

Ik vond The Best of Me heel fijn om te lezen. Het boekt leest lekker snel en hoewel het geen misdaadthriller is, vond ik het zo spannend dat ik het boek dezelfde dag uit moest lezen (en dit was op een dag dat ik ook van 9.00u tot 18.00u aan het werk was bij Girlscene, kun je nagaan tot hoe laat ik ’s nachts door ben gegaan om het boek uit te krijgen?).

Vanaf het eerste hoofdstuk hoopte ik niets anders dan Amanda en Dawson elkaar terug zouden vinden. Amanda en Dawson zijn niet de enige personen die het verhaal vertellen, zijn er ook nog een stuk of tien andere personen die een klein aandeel in het verhaal hebben. Je vermoedt dat deze personen iets met elkaar te maken (gaan) hebben en je vraagt je continu af wat dat dan is. Of het einde voor mij bevredigend was, daar ga ik niet verder op in. Ik wil het niet voor jullie verpesten. De spanning is zo goed opgebouwd, dat je pas op het aller laatste moment weet hoe het afloopt. En die spanning, die liet mij lezen.

Lachen: Yes! Niet zo van ‘hahaha wat grappig’ maar zo van ‘ohhhh jaaaaaaa LIEFDE’
Huilen:
Het is Nicholas Sparks, duhhhhhh!
Irritaties: Sommige dingen, vooral aan het eind van het boek, vond ik een klein beetje té toevallig. Zo gaat het in het echt dus NOOIT. Maar: toen vroeg ik me af, moet een roman een weerspiegeling van de realiteit zijn? Is een roman niet juist een plek waar een schrijver al zijn creativiteit op los kan laten.. Had ik niet gewoon een non-fictie boek moeten kiezen als ik een realistischer boek wilde?
Opvallend: Ik vond het zo grappig om te zien dat écht alle standaard thema’s van Nicholas Sparks weer terugkwamen. Inclusief kissing in the rain en brievenpost! Daarnaast komt er volgend jaar ook een verfilming van het boek. Helaas is op dit moment nog niet duidelijk wie de hoofdrol hierin gaan spelen.
Aanrader: Als je van Nicholas Sparks boeken houdt, zeker! Als je haren al overeind gaan staan bij het horen van de naam ‘Nicholas Sparks’, laat dit boek zeker liggen. Als je niet van romantische cliché’s houdt, niet aan dit boek beginnen. Maar als je net zoals ik een romanticus in hart en nieren bent en The Notebook al 26x gezien hebt, dan vind je dit boek heerlijk!
Hartjes: ??????????

Je koopt The Best of Me voor 10,99 bij Bol.com.

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

14 Reacties

 1. Julia
  juni 30, 2013 / 17:14

  Ik heb dit boek vorig jaar toevallig op vakantie gekocht, maar ik heb het nog steeds niet uit… shame on me! Het staat in ieder geval op mijn lijstje voor aankomende vakantie!

 2. juni 30, 2013 / 17:53

  wauw wat een mooi boek! Ben erg benieuwd!

 3. juni 30, 2013 / 18:01

  Leuk om te lezen, ben benieuwd!

 4. juni 30, 2013 / 18:09

  Oeh dit boek ga ik denk ik maar eens bestellen. :D

 5. juni 30, 2013 / 18:45

  Ik heb tot nu toe alleen nog maar films gezien van Nicholas Sparks. Misschien toch maar een paar boeken gaan lezen deze zomer.

 6. juni 30, 2013 / 18:51

  Ik heb de boeken nog nooit gelezen, maar vind de films altijd prachtig dus wellicht moet ik de boeken ook een proberen..

 7. juni 30, 2013 / 19:38

  Ik heb net een stapel van een stuk of 9 boeken binnen van bol.com maar ik hou deze zeker in mijn achterhoofd!

 8. juni 30, 2013 / 19:39

  Ik heb vorige maand The Lucky One gelezen en die vond ik erg mooi. Ben nu Safe Haven aan het lezen en tot nu toe vind ik die ook leuk.
  Heb nog geen films gezien, omdat ik eerst het boek wilde lezen.
  Ik hoop dat ik alle boeken van Nicholas Sparks kan lezen.
  xx Stephanie (www.stephaniesstyleblog.blogspot.com)

 9. juni 30, 2013 / 20:12

  Lijkt me superleuk! Ik heb gek genoeg nog nooit een boek gelezen van Nicholas Sparks, maar ze lijken me wel erg leuk en ik vind zijn films ook echt super. Het is trouwens gewoon ‘clichés’, geen ‘cliché’s’ :)

 10. Tara23
  juni 30, 2013 / 22:59

  Hierbij maak ik even schaamteloos reclame voor de boekhandel boven bol.com!
  Laat die winkelstraten niet uitsterven door louter online winkelen, meiden!! Wij zijn de toekomst.
  (en dat soort dingen ;) )

  Nee, maar serieus: steun je boekhandel! Ze hebben het al zwaar..

 11. juni 30, 2013 / 23:04

  Aaah superleuk artikel zo’n boekreview!

 12. juni 30, 2013 / 23:42

  Ik hou van Nicolas Sparks! Ik moet Safe Heaven nog lezen, maar deze gaat ook mijn winkelmandje in.
  xx

 13. juli 1, 2013 / 11:01

  Like! Deze neem ik misschien wel mee op vakantie!