SUMMER READING: Round-up 2014

 photo Desktop34-1.jpg

Net als in de zomer van 2012 en de zomer van 2013 las ik afgelopen zomer vijftien boeken in vijftien weken. Iedere week deed ik verslag van mijn boekbeleving hier op mijn blog. Ik heb alle boeken op een rijtje gezet en mijn oordeel er nog één keer over geveild.

Christina Baker Kline – Orphan Train – ?????????? (8/10)
John Green – Paper Towns – ?????????? (7/10)
Sophia Amoruso – #Girlboss – ?????????? (8/10)
Maria Semple – Where’d You Go Bernadette – ?????????? (8/10)
Giuseppe Catozzella – De Geur van Vrijheid – ?????????? (8/10)
Laura Maaskant – Leef! – ?????????? (7/10)
Abigail Haas – Dangerous Girls – ?????????? (9/10)
Beatriz Williams – A Hundred Summers – ?????????? (9/10)
Chelsea Handler – Uganda Be Kidding Me – ?????????? (8/10)
Emily Griffin – The One & Only – ?????????? (6/10)
E. Lockhart – We Were Liars – ?????????? (9/10)
Jay Asher – Thirteen Reasons Why – ?????????? (7/10)
Babe Walker – White Girl Problems – ?????????? (8/10)
Jojo Moyes – Me Before You – ?????????? (9/10)
Emma Straub – The Vacationers – ?????????? (8/10)

Als je zin hebt in een beetje spanning: We Were Liars & Dangerous Girls
Als je zin hebt om te lachen: Uganda Be Kidding Me, Where’d You Go Bernadette & White Girl Problems
Als je zin hebt om te huilen:
Me Before You
Als je zin hebt in een chicklit: White Girl Problems
Als je zin hebt in een Young Adult boek: Thirteen Reasons Why, Paper Towns, Dangerous Girls & We Were Liars
Als je zin hebt in een héén erg goed Young Adult boek: We Were Liars
Als je zin hebt in een waargebeurd verhaal: De Geur van Vrijheid
Als je geïnspireerd wilt raken: Leef!, #Girlboss & De Geur van Vrijheid
Als je zin hebt in vakantie: The Vacationers & A Hundred Summers
Als je zin hebt in een langdradig niet doorheen te komen boek: The One & Only

Best Read: Net als vorig jaar kies ik voor een Young Adult boek en net als vorig jaar ga ik ook weer voor het eerste boek dat ik tijdens de Summer Reading gelezen heb, ik kies voor We Were Liars van E. Lockhart. Ik snap nog steeds niet waarom ik het plot niet doorhad, maar toen het verhaal me duidelijk werd was het allemaal zo ‘logisch’. Ontzettend goed geschreven, ook al is het eigenlijk bedoeld voor mensen die 10 jaar jonger zijn dan ik. Andere boeken die in aanmerking komen voor de titel ‘Best Read’ Me Before You en A Hundred Summers, beide boeken slokten me volledig op, ik moest huilen, lachen en wilde niet dat het over was.
Worst Read: Overduidelijk The One & Only van Emily Griffin. Dit was namelijk The One & Only boek waar ik me echt doorheen heb moeten worstelen. Ik wilde wel lezen, maar ik kwam gewoon niet verder. Het verhaal was nog best OK en ik wilde ook wel weten hoe het verder ging maar om de één of andere reden ging het lezen zo traag als dikke stront. Worst read dus.

SEE YOU NEXT YEAR!

Heb jij één of meerdere van deze boeken gelezen? Wat was jouw favoriet?

Liefs,
Annemerel

Delen:

22 Reacties

 1. september 7, 2014 / 17:01

  Ik heb Leef van Laura Maaskant echt in twee dagen uitgelezen. Zoveel respect voor dat meisje, voor dat verhaal en voor haar mooie verwoordingen.

 2. Marjon
  september 7, 2014 / 17:37

  Ik heb Me Before You gelezen na jouw recensie. Alleen heb ik het nooit uitgelezen. Iets minder dan 100 bladzijdes voor het einde ben ik gestopt omdat ik wist hoe het af zou lopen. Ik was bang dat ik een soort van mental breakdown zou krijgen, als ik het einde wel had gelezen haha.

 3. september 7, 2014 / 17:39

  Ik vond de Summer Reading zo leuk! Ik heb de boeken die je een 9/10 hebt gegeven even toegevoegd aan mij To Read lijst op Goodreads. En hahaha, ik moest lachen om ‘Als je zin hebt in een langdradig niet doorheen te komen boek’ :D

 4. september 7, 2014 / 17:52

  Ik maak een printscreen van dit lijstje en hoop op een Nederlandse vertaling want Engels lukt best maar lees liever Nederlands.

  Super fijn dat je er een lijst van hebt gemaakt.

 5. september 7, 2014 / 17:57

  Vind dit zo’n leuke categorie! Motiveert me altijd om zelf ook meer te gaan lezen. :)

 6. september 7, 2014 / 18:51

  Handig dit overzicht! Een aantal boeken heb ik al gelezen en heb het idee dat ik heel erg dezelfde smaak heb qua boeken, dus ga de anderen ook zeker even bekijken!

 7. september 7, 2014 / 20:08

  Ik heb inderdaad meerdere van deze gelezenxD Ik vind We Were Liars en Voor Jou twee van de leukste boeken van afgelopen jaar

 8. september 7, 2014 / 21:08

  Ik ben echt blij met de summer reading! Heb weer een paar mooie boeken mogen lezen thnx! Ben nu bezig in me before you.

  • Annemerel
   Auteur
   september 8, 2014 / 16:35

   Hoop dat je tissues hebt!

 9. september 7, 2014 / 23:03

  Wat leuk gedaan! Ik sla je lijstje zeker op!!

 10. september 8, 2014 / 08:46

  Ik ben ze allemaal al weer een beetje vergeten (oeps, daar schrijf je al die reviews dan voor…) maar zo’n overzichtje is wel handig, ga ik onthouden! En ik vond al je boekreviews heel erg leuk om te lezen, leuk ‘zomerproject’ altijd. Grappig dat E.Lockhart de ‘best read’ heeft geschreven, ik vind de boeken die ik tot nu toe van haar heb gelezen ook echt heerlijk.

 11. september 8, 2014 / 09:45

  Wat een leuke boeken! Ik kende ze allemaal nog niet, maar ik ga ze zeker onthouden! :)

 12. september 8, 2014 / 11:00

  Thanks voor de tips! Over 2,5 week ga ik op vakantie, kan ik er mooi nog een paar van dit lijstje halen!

 13. september 8, 2014 / 11:02

  Ondanks dat ik 28 ben lees ik ook graag YA boeken, heerlijk!

 14. september 8, 2014 / 11:32

  Super fijn dit overzichtje!
  Ik was nog op zoek naar boeken om te lezen, en Leef!, We were liars en De geur van vrijheid gaan op mijn lijstje, top!

 15. september 8, 2014 / 13:27

  Heel fijn, zo’n lijstje. Daar kan ik weer even mee vooruit als ik niet weet wat voor boek ik moet lezen.

 16. september 8, 2014 / 14:33

  Wat knap dat je daar tijd voor hebt naast je werkzaamheden! Ik heb naast mijn site nog een parttime baan en heb gewoon geen tijd om te lezen al wil ik heel graag! ;-)
  Zitten trouwens ook erg leuke titels bij, toch maar eens mijn schema aanpassen haha.

 17. Ilse
  september 8, 2014 / 22:35

  Ik heb Waar is Bernadette gelezen en ik vond het echt zo akward en grappig!
  Paper Towns, Voor Jou, Het Grote Misschien (looking for Alaska) liggen nog naast mijn bed. ^^

 18. september 24, 2014 / 06:03

  I’m gone to inform my little brother, that he should also
  visit this web site on regular basis to get updated from latest reports.

  my page – ios 8 jailbreak Untethered; http://www.youtube.Com,