SUMMER READING: Normal gets you Nowhere (#2)

Photobucket

Van de Fifty Shades trilogie over naar iets compleet anders! Schreef ik eind vorig jaar al over het eerste boek van No-Nonsense publicist Kelly Cutrone (If you have to cry, go outside!) afgelopen week las ik in een paar uurtjes haar tweede boek “Normal gets you Nowhere” uit.

Toen Kelly’s uitgever haar een paar maanden na het uitkomen van haar eerste boek belde, wilde ze haar eigenlijk de tien geboden laten herschrijven. Kell zag daar geen brood in, in plaats daarvan schreef ze – naar eigen zeggen – een boek voor freaks: “This book is for people who want to find personal fulfillment and success in their career, but also live in a world full of unique, creative, expressive individuals who march to the beat of the Divine’s drummer, agreeing on things like basic human rights and the need to end suffering.”

Kelly vraagt zich af waarom je normaal zou willen zijn? Mensen die de wereld veranderden waren ook niet normaal, je moet van de bewandelde paden afwijken om innovatief te zijn. Ze haalt de betekenis van normaal in het woordenboek erbij (nor-mal: 2 a: according with, constituting, or not deviating from a norm, rule, or principle; b: conforming to a type, standard, or regular pattern) en vraagt zich af, wie wil er normaal zijn?

In het boek bespreekt Kelly de invloed die de media heeft op onze beeldvorming en in hoeverre dat beeld de waarheid weerspiegelt, ze vertelt over relaties en de aspecten die volgens haar belangrijk zijn in een goed functionerende relatie. Kelly pleit voor meer compassie in de mode wereld, praat over de dood, over vrienden, kennissen, familie en haar “No Matter What Club”. Ze spreekt haar bewondering uit voor First Lady Eleanor Roosevelt en vindt dat Thanksgiving, Columbus Day en andere nietszeggende feestdagen zouden moeten worden afgeschaft en dat men daar voor in plaats zijn eigen feestdagen zouden mogen bedenken (Kelly zou o.a. een jaarlijks vriendinnenweekend in Amsterdam plannen!).

Natuurlijk schrijft Kelly alles in haar heerlijke eigen Kelly-stijl. Lekker sarcastisch, met op iedere pagina wel een lekkere rake opmerking. Het is echt zo’n boek dat positieve energie uitstraalt. Ik had hem nog niet uit of ik wilde alweer naar m’n MacBook grijpen om lekker te schrijven en ehh.. dat was in geen dagen meer voorgekomen (die Fifty Shades serie had me net iets meer in z’n macht dan me lief was, jullie zijn gewaarschuwd!).

Normal gets you Nowhere is een must read voor ambitieuze meiden, maar ook zeker fijn als je even in een kleine ambitie-productiviteits-dip zit, het geeft je net dat ene kleine zetje dat je nodig hebt om er weer helemaal voor te gaan. Daarnaast ook echt zo’n lekker boekje dat je aan het zwembad of op het strand in een paar uurtjes met veel plezier uitleest, ook al heb je op dat moment geen enkele ambitie. Gewoon even lekker lachen om Kell’s hilarische straight forward opmerkingen.

Je koopt Normal gets you Nowhere van Kelly Cutrone onder andere bij Bol.com voor 14,99.

De zomer duurt nog weeeee-ken en ik ben van plan iedere zondag een aanbeveling voor je zomerleeslijst online te zetten. Dat betekent dus ook HEEL. VEEL. LEZEN. Heb uit de vorige blog al erg veel leuke tips kunnen halen, maar ik sta altijd open voor NOG MEER aanbevelingen!

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

16 Reacties

 1. juni 3, 2012 / 17:26

  Goede tip! Ik moet haar eerste boek nog lezen, maar weet bijna zeker dat ik haar beiden boeken leuk zal vinden.

 2. juni 3, 2012 / 17:28

  Goeie tip die moet ik maar weer toevoegen aan mijn lijstje ben benieuwd naar je volgende boek

 3. Iris
  juni 3, 2012 / 17:53

  Ik heb net het eerste boek van fity shades of grey besteld. Ben benieuwd! Leuk dat je elke week een boek leest, hou van lezen in de vakantie :D

 4. juni 3, 2012 / 18:43

  Ik lees nu de Hongerspelen trilogie van Susanne Collins en ik vind het erg vermakelijk! Het is Young Adult literatuur, dus verwacht niet teveel complexiteit, maar da’s juist in de zomer wel lekker toch? :)

  • juni 3, 2012 / 18:50

   Oh, ik lees net dat je de Hongerspelen al gelezen hebt! Mijn comment is mosterd na de maaltijd dus ;)

   Nog een paar aanraders van mij:
   Het Pauperparadijs van Suzanna Jansen
   Pilaren van de aarde, Brug naar de hemel en Strijd der titanen van Ken Follett
   1953 van Rik Launspach
   De schaduw van de wind van Carlos Ruiz Zafón

   Ik hou niet van chicklit, dus daar kan ik je niet in adviseren.. Wel van spannende boeken, maar ik geloof niet dat jij daar zo van bent. Vandaar bovenstaande aanraders :)

 5. juni 3, 2012 / 19:00

  Leuk!
  ik hou ook echt veel van lezen, dus lijkt me een leuk idee al doe je dat elke zondag.
  Verwerlken van Lauren Destefano is het eerste deel van een triologie ( de andere twee moeten nog uitkomen. ) En is een heerlijk boek!
  Veel succes met lezen :)

 6. Rana
  juni 3, 2012 / 19:06

  de Pretty Little Liars reeks is ook echt een aanrader!

 7. juni 3, 2012 / 19:55

  Ik heb beide boeken van Kelly sinds vorige week op de E-reader staan.. zodra ik wat meer tijd heb ga ik eraan beginnen! :)

 8. juni 3, 2012 / 20:18

  Thanks voor de review! Lijkt me een erg leuk + interessant boek!

 9. juni 3, 2012 / 20:30

  Het eerste boek van haar wil ik ook nog lezen!

 10. juni 3, 2012 / 20:41

  Bedankt voor de tip, het klinkt goed! Al moet ik zeggen dat ik Kelly Cutrone niet zo sympathiek vond in ANTM. Ik vind de Game of Thrones boeken erg leuk op het moment.. maar dat red je niet binnen een week.. verder Breakfast at Tiffany’s, Brideshead Revisited.. oh! The Bookthief van Markus Zusak! Dat is echt een heel mooi boek! x

 11. juni 3, 2012 / 22:32

  Ik vind De vrouw van de tijdreiziger wel een echte aanrader. Beetje verwarrend in het begin maar erg mooi. Is ook een film over gemaakt had ik laatst gehoord.

 12. Jessica
  juni 4, 2012 / 08:13

  Een lurker hier, maar ik wil je toch even mijn leestip geven.
  Wat ik een fijn boek vind voor in de zomer is Amy & Roger’s Epic Detour van Morgan Matson,
  of in het Nederlands Mijn reis met Jake! Erg leuk boek!

 13. Nicole
  juni 4, 2012 / 16:48

  Aanrader: de Theeroos van Jennifer Donnely.

 14. juni 4, 2012 / 20:33

  En ik sta klaar voor al jouw aanbevelingen!
  Leuk dat je dit doet!