SUMMER READING: Mr. Grey (#5)

 photo 6ba377cd0e51ae1b790f6a7067004224.jpg

Mijn Summer Reading begon drie jaar geleden met het eerste boek uit de Fifty Shades of Grey trilogie. En ook al waren de boeken uiteindelijk een deceptie (ik wachtte heel de tijd met spanning wat nu het grote geheim was van Mr. Grey, maar dat was nou niet echt iets dat ik niet verwacht had en Anastasia werd op een gegeven moment bloedirritant, dat wist ik toen ik deze review schreef nog niet) en vond ik de film vooral lachwekkend (weet je nog?) ondanks dat moest ik toch zo snel mogelijk het nieuwe boek van E.L. James lezen, zodat ik jullie mijn ongezouten mening over het boek kon geven. Afgelopen donderdag kwam het boek uit, op mijn iPhone (die tegenwoordig nog meer gebruikt wordt omdat ik er ook boeken op lees) waren het 1026 bladzijden, een hele kluif in slechts drie dagen tijd die ook vol gepland stonden met andere werkzaamheden. Maar het is me gelukt, gisteren om 17.30u las ik het boek uit. Benieuwd of het de moeite waard is?

Grey is het verhaal van Fifty Shades of Grey (het eerste boek) vertelt vanuit Christian in plaats van Anastasia. Dit is geen nieuw concept, Stephanie Meyer deed precies hetzelfde met Twilight, ze liet Edward het eerste boek vanuit zijn perspectief vertellen. En ook de schrijfster van The Vampire Diaries deed iets dat hier op leek, ik heb deze boeken nooit gelezen, maar naast de ‘normale’ Vampire Diaries boeken (geschreven vanuit Elena) heeft ze ook ‘Stefan’s Diaries’ geschreven. Maar goed, je kunt E.L. James niets kwalijk nemen, de fans hebben lang genoeg om dit boek gebedeld.

Goed, cut the the chase Annemerel. Wat vond ik van dit boek? Voor iedereen die bekend is met het verhaal van Fifty Shades of Grey lijkt het boek op het eerste gezicht geen nieuwe informatie te bevatten, daarom zou het ook best wel saai kunnen zijn. Ik bedoel, films kan ik vaak wel meerdere keren zien (als ik ze echt leuk vind) en vroeger kon ik boeken ook meerdere keren lezen, sterker nog, als ik een boek uit had dan begon ik regelmatig meteen weer op bladzijde één, omdat ik er gewoon geen genoeg van kon krijgen. Maar dat was vroeger, in een tijdperk waar er nog geen internet was, dat ik boeken alleen kreeg voor speciale gelegenheden en toen ik dus gewoon nog niet zo overspoeld werd met andere impulsen (Netflix, iBooks, YouTube). Ik vind het vaak lastig om een boek te lezen als ik de film al heb gezien, omdat het boek dan niet echt nieuwe informatie meer geeft vind ik het lastig om mijn aandacht er bij te houden.

Tot op zekere hoogte was dit ook het geval met Grey. Toch heb ik het boek – zonder al te veel pagina’s overgeslagen te hebben (de seksscènes begonnen op een gegeven moment te vervelen) – uitgelezen. Doordat het boek vanuit Grey’s perspectief wordt verteld worden sommige dingen al een stuk eerder duidelijk in het verhaal. Fijn. Ook kreeg ik door het lezen van dit boek iets meer respect voor hem, doordat je in zijn hoofd zit snap je sommige dingen die hij doet beter. Ook vind ik Christian een verademing in vergelijk met Anastasia. Anastasia is vrij naïef en ik kon me totaal niet in haar inleven, het klinkt misschien gek, maar ik kon me nog beter inleven dan een 27-jarige Domineer dan in Anastasia.

Ik denk dat ik dit boek leuker had gevonden op het moment dat ik Fifty Shades nog nooit gelezen of gezien had, maar voor de echte fans is het zeker een aanrader.

Lachen: Kan het me niet herinneren…
Huilen: Nope
Irritaties: Die lip van Anastasia.. en Christian bleef maar herhalen hoe groot Ana’s blauwe ogen werden in haar perfecte gezichtje (als hij weer eens wat zei of zij weer eens wat zag wat haar verwonderde). Ook vond ik het boek op een gegeven moment iets te langdradig worden, maar dat had ik bij Fifty Shades ook. Het had van mij wel wat bondiger gemogen.
Opvallend: Ik vraag me heel erg af of dit boek op hetzelfde punt stopt als Fifty Shades of Grey, helaas kan ik het niet meer nazoeken omdat ik mijn boeken ooit heb uitgeleend en nooit meer heb terug gezien, niet dat ik daar heel erg mee zit, ik heb ze ook nooit echt terug gevraagd..
Aanrader: Als fan van Fifty Shades of Grey zeker, als je op zoek bent naar een erotische roman, dan ook… Christian’s gedachten zijn een stuk minder keurig dan die van Ana, als je begrijpt wat ik bedoel.
Hartjes: ?????????? 6/10 (ik heb een tijdje tussen zes en zeven getwijfeld, ik vind deze versie beter dan het origineel, maar ik was tijdens het lezen nou niet heel erg enthousiast, kan ook te maken hebben met het feit dat ik na het zien van de film de boeken echt niet meer serieus kan nemen…

Je koopt Grey van E.L. James voor 9,99 bij Bol.com, later deze zomer verschijnt de Nederlandse vertaling van het boek.

Liefs,
Annemerel

Delen:

15 Reacties

 1. juni 21, 2015 / 17:45

  Oh, hier ben ik wel benieuwd naar haha!

 2. Rosanne
  juni 21, 2015 / 17:51

  Grappig, ik had precies hetzelfde met Anastasia. Tijdens het lezen dacht ik ook vaak zat; toon eens ballen men. Het onzekere vrouwengedoe had ik echt geen geduld voor.

  • juni 23, 2015 / 15:09

   Same here :-)

 3. juni 21, 2015 / 17:53

  De FIfty Shades series was niet zo mijn ding omdat Anastasia mij vaak irriteerde. Misschien dat dit boek mij dan beter ligt, zo uit de ogen van Grey gezien. Ben benieuwd :)

 4. juni 21, 2015 / 17:58

  Heb hem ook al uit! Heb juist vet gelachen.. Volgens mij eindigt hij anders. Omdat hij verder gaat met hoe hij haar terug wil winnen, maar weet niet meer zeker! voor mij is dit boek gewoon een luchtig tussendoortje :) hij heeft trouwens in engelse paperback 557 pagina :)

 5. juni 21, 2015 / 18:14

  Geweldig geschreven! Ik moest zo lachen om

  ” ik kon me nog beter inleven dan een 27-jarige Domineer dan in Anastasia.”

  Stand hier is: film niet gezien en waarschijnlijk wil ik deze niet zien tenzij ik dronken ben. De boeken heb ik gelezen en ik vind een briljant idee om zo rijk te worden (good job E.L.James) en de drie boeken is veel herhaling en de lip, de Audi, het irritante zusje maar op zich prima.

  Nu ben ik wel benieuwd naar dit boek juist omdat ik zo benieuwd ben of ik mij ga irriteren haha.

 6. Ilse
  juni 21, 2015 / 18:35

  Ik heb genoten van de boeken van Fifthy Shades en ik wist helemaal niet dat dit boek er kwam. Maar ik ga hem zeker lezen!

 7. juni 21, 2015 / 18:38

  Eerlijk gezegd vind ik Fifthy Shades of Grey niet zo veel aan, dus ik denk dat ik dit boek ook maar oversla.

 8. juni 21, 2015 / 18:50

  ik ben begonnen, maar na 40 bladzijden op de iPhone ben ik in slaap gevallen. Dat lag overigens niet aan het boek, maar aan het tijdstip. Het was al erg laat, maar ik wilde perse lezen. Geen succes! Ik ben wel erg benieuwd naar de gedachten van mr. Grey himself.

 9. juni 21, 2015 / 20:12

  Het boek lijkt me niet heel spannend maar ik moet hem wel lezen :-)! Ik sloeg zelf de sex scenes op een gegeven moment ook over in 50 shades of grey aangezien ik het op een gegeven moment allemaal wel wist.. ! Ik ben benieuwd naar dit boek!

 10. Linda
  juni 21, 2015 / 20:19

  Huhh hoe kan je nou lekker lezen op zo’n klein iPhone schermpje? Is je ipad mini toch geschikter lijkt me? Ik trek het op mijn telefoon niet haha!

  En ik waag me uit principe maar gewoon niet aan alle 50 shades boeken, omdat de recensies zo slecht zijn vooral, dus deze laat ik ook maar links liggen :P

 11. juni 21, 2015 / 21:06

  Ik ben niet zo dol op Fifty shares of grey. Niet echt mijn soort boek. Ik denk dat de hype weer een beetje voorbij aan het gaan is.

 12. juni 22, 2015 / 11:05

  Heb de originele reeks nooit gelezen, maar ik heb gemengde reviews gehoord over dit nieuwe boek. Velen vinden het ‘lui’ van de auteur om gewoon ’t zelfde verhaal te vertellen.

 13. juni 22, 2015 / 11:32

  ‘Anastasia is vrij naïef en ik kon me totaal niet in haar inleven, het klinkt misschien gek, maar ik kon me nog beter inleven dan een 27-jarige Domineer dan in Anastasia.’ HAHAHA, ik moest lachen! Kan het me helemaal voorstellen ook! Ik heb het eerste boek gelezen maar vond er weinig aan, dus ik denk dat dit ‘m niet gaat worden voor mij.

 14. juni 22, 2015 / 19:53

  Eerlijke review! Ik ga hem denk wel lezen. En omg zijn er boeken van the vampire diaries :o