SUMMER READING: Love Letters of Great Men & Women (#14)

Photobucket

Als fan van Sex and the City móet de naam van dit boek je bijna wel bekend voorkomen. In de eerste Sex and the City film leest Carrie dit boek in bed naast Mr. Big. Het boek staat bij mij al een paar jaar in de kast, gekocht in Londen bij Waterstones (dat maakt het op de één of andere manier nog leuker). Een paar jaar stond het boek te pronken in mijn kast, maar echt lezen deed ik het niet. Totdat ik het boek een paar weken geleden uit mijn kast pakte (ik heb dit boek de afgelopen weken tussendoor voor het naar bed gaan gelezen, net als Carrie inderdaad.. Ha Ha).

Het boek is samengesteld door Ursula Doyle. Ze werd geïnspireerd tot het samenstellen en schrijven van dit boek door Sex and the City. Het boek staat niet alleen vol met liefdesbrieven van Great Men & Women, maar iedere brief wordt ook ingeleid met een korte biografie over de brievenschrijver en de geliefde aan wie de brief gericht is. Daardoor heb ik zelfs het idee alsof ik afgelopen weken een compleet 10-studiepunts-college heb gevolgd.

Ik heb altijd al een zwak gehad voor geschiedenis en nostalgische waargebeurde verhalen. Waarom ik het boek niet eerder uit mijn kast heb gehaald? Goede vraag. Misschien omdat de brieven toch een eh.. aantal jaar geleden geschreven zijn en de materie niet echt anno het digitale-tijdperk-snel is. Begrijp je wat ik bedoel? Het is makkelijker om jezelf te verliezen in een chicklit of een hedendaagse roman dan een boek vol liefdesbrieven met gedateerd taalgebruik.

Hoe ik het dan toch gelezen heb? Hardop. Jup, dat lees je helemaal goed, ik heb mezelf voorgelezen. Met mijn beste bekakte Engelse accent (althans, in mijn hoofd klonk het fantastisch). Lag ik in bed met mijn grote mok thee tegen mezelf te praten “Most Divine, It is some proof of my sincerity towards you, that I write when I am prepared by drinking to speak truth; and sure a letter after twelve at night must abound with that noble ingredient.” Juist, bij het lezen van dit boek is concentratie geboden. Zonder concentratie weet je aan het eind van de zin al niet meer waar het in de begin van de zin over ging. It’s challenging!

Dit boek is voor alle liefhebbers voor romantiek, geschiedenis, waargebeurde verhalen en natuurlijk… Sex and the City!

Je koopt “Love Letters of Great Men & Women” door Ursula Doyle onder andere bij Bol.com voor 10,99, er is ook een Nederlandse vertaling beschikbaar.

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

18 Reacties

 1. augustus 26, 2012 / 17:19

  Ik was al naar het boek op zoek gegaan na de eerste Sex & the City film. Maar volgens mij bestond hij toen nog niet en is hij later vanwege de film gemaakt. Nu kan ik hem toch gaan lezen!

 2. augustus 26, 2012 / 18:33

  Stiekem houd ik wel van dit soort boeken. Ze zijn even lastig om te lezen, maar vaak prachtig. Op school lezen wij ook veel van dit soort verhalen, nu zijn we bezig in The Canterbury Tales en ondanks dat dit geen liefdesverhaal is, ik vind hem wel erg leuk!

 3. augustus 26, 2012 / 18:58

  Sounds perfect! Ik hou van Geschiedenis en van liefdes verhalen.

 4. augustus 26, 2012 / 19:03

  Ik wil dit echt zo graag lezen!

 5. augustus 26, 2012 / 19:42

  ik las de titel en meteen kwam SATC in mijn hoofd op, zo leuk!

 6. augustus 26, 2012 / 19:48

  Dit boek staat al heel lang op mijn verlanglijstje. Ouderwets Engels is altijd een beetje moeilijk in het begin, maar als je er eenmaal ‘inzit’ vind ik het altijd wel te doen. Leuke review :)

 7. Noemi
  augustus 26, 2012 / 20:04

  Oh, wat heerlijk dat jij jezelf voorgelezen hebt in een bekakt Engels accent, ben ik toch niet de enige die dat doet bij boeken waarbij je snel afgeleid bent!

 8. augustus 26, 2012 / 20:25

  Niet zo mijn ding, maar leuk dat jij er zo van genoten hebt ;)

 9. Ilse
  augustus 26, 2012 / 21:35

  Annemerel, na elke review van je boeken word ik heel erg nieuwsgierig naar de boeken terwijl mijn interesse bij sommige onderwerpen helemaal niet ligt. Een groot compliment voor jouw dus. :)

  • Annemerel
   Auteur
   augustus 26, 2012 / 23:22

   Dankjewel! Ik hoop dat je ze uiteindelijk ook daadwerkelijk leuk vindt..

 10. augustus 27, 2012 / 08:43

  Ik heb dit boek (sinds de SatC film) in het Nederlands, maar ik heb er ook nog nooit naar om gekeken. Waarschijnlijk is de Engelse versie ook vele malen beter.

 11. augustus 27, 2012 / 09:23

  Wat klinkt dat als een romantisch boek! En wat grappig dat jejezelf voorleest, ik doe dat soms met franse boeken dan lijkt het alsof ik er iets van versta =]

 12. augustus 27, 2012 / 09:58

  Ik heb er destijds naar zitten zoeken in de bieb, maar niet kunnen vinden helaas. Ik zou hem dolgraag willen lezen!

 13. augustus 27, 2012 / 10:56

  Wat leuk dat je dit zo boek leest, ik weet precies wat je bedoelt met de mate van concentratie die hiervoor nodig is!

 14. augustus 28, 2012 / 17:39

  Haha mijn vriend zou me het huis uit schoppen als ik dat hele boek inclusief Engels accent zou voorlezen. Maar toegegeven, ik doe het ook als ik me moet concentreren op een Engelse tekst..