SUMMER READING: Bossypants

 photo 9780316056861_1681X2544.jpg
Net op het moment dat de hele wereld Tina Fey’s Bossypants net gelezen heeft, ben ik ein-de-lijk het boek gaan lezen. En ik zal je alvast verklappen, daar heb ik geen spijt van. Misschien heb ik dat over een paar jaar wel, als ik ineens een paar extra lachrimpels ontdek. Maar, daar staan dan ook wel weer een paar keiharde buikspieren tegenover. Dit boek was 250 pagina’s langen keihard, ongeremd, ongegeneerd lachen.

Tina Fey ken je misschien wel uit Saturday Night Live, of de comedy 30 Rock en waarschijnlijk heb je de filmpjes waarin Tina Sarah Palin (de Republikeinse Running Mate van 2008) imiteerde ook wel eens voorbij zien komen. Maar wist je dat Tina ook de film Mean Girls geschreven heeft (en hierin de rol van Lindsay’s/Cady’s lerares speelde). Mean Girls is wat mij betreft één van de allerbeste chickflicks ooit gemaakt, ik had dus van te voren kunnen weten dat dit boek me wel zou bevallen. En ik ben niet de enige fan van het boek, Bossypants staat al zo’n 80 weken in de New York Times Bestseller lijst.

In Bossypants vertelt Tina op humoristische wijze over de eerste 40 jaar van haar leven. Ze vertelt over haar oudere lesbische vriendinnen op de middelbare school, de mate waarin jongens in haar geinteresseerd waren op de universiteit (niet!), haar eerste baantje achter de receptie van een sportschool. Maar ook haar eerste stapjes in de showbizz als stand-up comedian waarbij er soms maar twee mensen naar haar show kwamen kijken. Natuurlijk schrijft ze ook over haar tijd bij Saturday Night Live, 30 Rock en haar nieuwe rol als moeder van haar dochter Alice.

Het boek is het best te beschrijven aan de hand van een aantal quotes..

“Some people say, “Never let them see you cry.” I say, if you’re so mad you could just cry, then cry. It terrifies everyone.”
“If you retain nothing else, always remember the most important rule of beauty, which is: who cares?”
“Gay people don’t actually try to convert people. That’s Jehovah’s Witnesses you’re thinking of.”
“My ability to turn good news into anxiety is rivaled only by my ability to turn anxiety into chin acne.”
“To say I’m an overrated troll, when you have never even seen me guard a bridge, is patently unfair.”

“Whatever the problem, be part of the solution. Don’t just sit around raising questions and pointing out obstacles.”

“Lesson learned? When people say, “You really, really must” do something, it means you don’t really have to. No one ever says, “You really, really must deliver the baby during labor.” When it’s true, it doesn’t need to be said.”

Need I say more? I rest my case.. Bossypants is een must read!

Huilen: Van het lachen!
Lachen: Volgens mij heb ik dit al genoeg benadrukt, dit boek is hilarisch, Tina is hilarisch. Ik heb dit boek alleen maar hardop zitten lachen.
Irritaties: Geen.. Ik vond het tijdens het lezen van het boek wel jammer dat ik nooit Saturday Night Live of 30 Rock gezien heb, er was één hoofdstuk dat dieper op 30 Rock in ging en dat was denk ik wel een stuk leuker geweest als ik de serie ook gezien had. Maar of dat me irriteerde? Nèèèèhhh..
Opvallend: Tina is grappig, zonder de het ten koste gaat van anderen.
Aanrader: Als je het niet erg vindt om een paar lachrimpels te creëren moet je dit boek zeker lezen. Voor het lezen van dit boek kende ik Tina Fey alleen als schrijfster van Mean Girls, maar daar had ik absoluut geen last van bij tijdens het lezen van dit boek. Het boek leest heel makkelijk, er is geen Nederlandse vertaling, maar ik denk dat vrijwel iedereen dit boek makkelijk moet kunnen lezen. Dit boek is ook ideaal voor mensen met een korte aandachtsboog, de hoofdstukjes zijn allemaal heel erg kort, je kunt dus prima iedere dag tien minuutjes lezen en het kost dus weinig tijd om weer in het boek te komen.

Hartjes: ??????????

Je koopt Bossypants van Tina Fey voor 9,99 bij Bol.com.

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

 

Delen:

9 Reacties

 1. juli 14, 2013 / 17:22

  Ik vond het ook echt een heel leuk boek om te lezen en net wat je zegt: hardop lachen 250 pagina’s lang! Ik wist trouwens helemaal niet dat ze Mean Girls geschreven had, maar dat verklaart waarom die film zo leuk is :) 30 Rock vind ik trouwens ook een aanrader, al moet dat maar net je smaak zijn denk ik. In ieder geval ideaal voor tussendoor met 20 minuten per aflevering!

 2. juli 14, 2013 / 17:53

  Klinkt goed. Grappig dat jij haar kende als schrijfster van Mean Girls, ik wist dan namelijk niet maar kende haar weer wel van SN Live en 30 Rock. Ga je nu ook een keer 30 rock kijken? Ik denk dat er dezelfde (flauwe) humor in zit als ik dit zo lees! Ik vind het een hele leuke serie!

 3. juli 14, 2013 / 18:32

  Dit klinkt als een super boek. Ik vind Tina’s humor echt super dus ik denk dat dit boek me wel zal bevallen. Ik wist trouwens helemaal niet dat ze Mean Girl heeft geschreven.

 4. juli 14, 2013 / 20:25

  Wat grappig dat ze Mean Girls heeft geschreven! Het lijkt me een erg leuk boek. Is het trouwens geen dure hobby om al die boeken te kopen? ^^

 5. juli 14, 2013 / 21:55

  Ben benieuwd! Heb geen boeken meer staan, dus deze maar snel halen :)

 6. juli 14, 2013 / 22:37

  Ik ben hier heel nieuwsgierig naar. Had er nog nooit van gehoord maar vind Tina in 30 Rock echt geniaal. En 10 euro voor een boek is niet heel veel, dus wie weet!

 7. juli 15, 2013 / 10:28

  Ga hem meteen op mn reader zetten!!!

 8. juli 15, 2013 / 11:01

  Klinkt als een leuk boek!

 9. juli 15, 2013 / 16:12

  Wauw ik heb onder een steen geleefd dan denk ik? Ik kende dit boek helemaal niet! Maar hij lijkt me geweldig, dus zet hem op mijn ‘leeslijst’