SUMMER READING: Bijna echt gebeurd (+ winactie!) #2

Toen ik ruim twee jaar geleden Big Little Lies – mijn eerste boek van Liane Moriarty – las was ik super enthousiast. Wauw, waarom had ik nog niet eerder van deze auteur gehoord. Ik nam daarna echter niet de moeite om de rest van haar boeken te lezen. Maar toen de gelijknamige tv-serie met in de hoofdrollen Nicole Kidman en Reese Witherspoon begin dit jaar op TV verscheen, herinnerde ik me weer hoe fijn ik Liane’s schrijfstijl vond. Toen ik dit boek opgestuurd kreeg van de Nederlandse uitgever (AW Bruna, toevallig ook mijn uitgever) kon ik dan ook niet wachten om het boek te lezen.

Maar ruim vijfhonderd pagina’s lees je niet zomaar, zeker niet als je zelf op dat moment eigenlijk een boek hoort te schrijven. Maar toen ik na tweehonderd pagina’s eindelijk lekker in het verhaal zat, moesten die laatste driehonderd pagina’s natuurlijk diezelfde dag nog uit. Zo gaan die dingen.

‘Bijna echt gebeurd’ (of Truly Madly Guilty, zoals de originele titel luidt) gaat over een voorval tijdens een barbecue. Bij dit voorval zijn zes volwassenen en drie kinderen betrokken. En hoewel je in het eerste hoofdstuk al weet dat er iets gebeurd is, kom je vijfhonderd pagina’s later pas achter wat er dan precies is voorgevallen. De volwassenen nemen een voor een de hoofdstukken over, die spelen zich af in het heden, of op de dag van de barbecue.

Erika is een jonge vrouw die als dochter van een emotioneel instabiele moeder geen fijne onbezorgde jeugd heeft gehad. Clementine is haar ‘geforceerde’ hartsvriendin, Clementine’s moeder verzorgde Erika alsof het haar eigen dochter was en bepaalde dat Clementine en Erika hartsvriendinnen zouden zijn. De vriendschap ligt, onnodig te benoemen, nogal gecompliceerd. Erika is getrouwd met de lieve, correcte Oliver. Clementine met ‘buitenman’ Sam. Clementine en Sam hebben twee jonge dochters van vijf en twee jaar oud. Zij spelen net als in de andere boeken van Liane Moriarty een grote rol.

De barbecue wordt georganiseerd door de buren van Erika. De op Tony Soprano lijkende buurman Vid en zijn jongere, een tikje ordinaire vrouw Tiffany. Samen hebben ze een tienjarige dochter, Dakota.

Er gebeurt dus iets tijdens deze barbecue en dat ‘iets’ is zo groots dat twee maanden na dato de levens van alle betrokkenen ingrijpend veranderd zijn. Maar wat is er gebeurt. En waarom heeft het hun levens zo beïnvloed. Dat zijn de vragen die je jezelf stelt als je dit boek aan het lezen bent en dat zijn de vragen die er voor zorgen dat je iedere keer je boek weer oppakt om verder te lezen. Net zo lang tot je alle antwoorden hebt. Ik kan je niet beloven dat het einde net zo bevredigend was als Big Little Lies (Grote Kleine Leugens), maar ik sloeg dit boek toch zeker met een lach op mijn gezicht dicht.

Lachen: Niet echt..
Huilen: Nope, al had ik wel een momentje tijdens een van de laatste hoofdstukken.
Irritatie: Dat het soms een beetje langdradig wordt. Ik denk dat dit verhaal ook in 300 pagina’s verteld had kunnen worden, dit waren er 511. En op sommige momenten dacht ik ook, doe nu even normaal tegen elkaar.
Opvallend: Reese Witherspoon heeft maar productiemaatschappij een optie genomen op de rechten van het boek. Dus wellicht zien we binnen afzienbare tijd een serie à la Big Little Lies op TV? Nicole Kidman zou hier ook bij betrokken zijn. Ik zie Nicole eigenlijk wel als Erika. Reese zou Tiffany kunnen spelen. Ik zeg maar wat ;-).
Aanrader: Lekkere roman voor aan het strand of bij het zwembad. Niet zo goed als Big Little Lies, maar zeker fijn vermaak.
Hartjes: ❤❤❤❤❤❤❤ 7/10 (ik twijfel een beetje tussen 7 en 8 hartjes, 7,5 zou eigenlijk beter geweest zijn).

Je koopt Bijna Echt Gebeurd onder andere bij Bol.com voor €19,99.

WIN!!!

Ik mag van de Nederlandse uitgever van Liane Moriarty’s boeken, A.W. Bruna (‘mijn’ uitgever dus) drie pakketten met boeken van Liane Moriarty weggeven. Daarin zit niet alleen dit boek, ‘Bijna echt gebeurd’, maar ook de boeken ‘Grote kleine leugens’ en ‘Het geheim van mijn man’. Wat je moet doen om kans te maken? Vertel me welke boeken ik deze zomer écht moet lezen en waarom! Ik kan nog wel wat aanraders voor deze zomer gebruiken.

Liefs,
Annemerel

Delen:

117 Reacties

 1. mei 28, 2017 / 12:05

  Het klinkt wel als een leuk verhaal, maar ik kan me inderdaad ook voorstellen dat 500 pagina’s wat aan de lange kant is… Ik heb nog nooit iets van Liane Moriarty gelezen dus ik ben wel erg benieuwd :) Een boek die ik afgelopen week heb uitgelezen is My not so perfect life van Sophie Kinsella, lekker cliché en voorspelbaar, maar toch ook wel heel fijn voor in de tuin. Verder kan ik de Napolitaanse romans van Elena Ferrente ook erg aanraden (ook al heb ik alleen deel 1 gelezen tot nu toe). En… mijn favoriete boek van vorige zomer is toch wel Light Between the Oceans van Margot Stedman. Loved it!

  • Annemie
   mei 30, 2017 / 10:54

   Hoi boekenverslindster, zeker alle boeken van Marelle Boersma lezen. Liefst op volgorde. Je lééft ni meer wijl je die verhalen leest. Dus neem best even vakantie dan. Veel leesgenot deze zomer !!!

 2. Zorana
  mei 28, 2017 / 12:08

  De boeken van Jodi Picoult en Tess Gerritsen!! Of Runa van Vera Buck. Of de chicklits van Jill Mansell

 3. Maaike
  mei 28, 2017 / 12:37

  Ohh, ik zou die boeken heel graag winnen! Ik heb eindelijk de rust weer een beetje gevonden om te lezen dus dat doe ik nu volop. Ik heb net vriendinnen tot in de dood uit van Joy Fielding, dat vond ik echt een aanrader, was erg bijzonder. Het boek dat ik nu lees is Vind haar van Lisa Gardner, dat is zo spannend dat ik er niet van kan slapen haha.

 4. Yvon
  mei 28, 2017 / 12:52

  Wat een leuke actie! Het klinkt als een boek wat zeker mee kan in de tas naar het strand! En als die andere twee boeken van Liane Moriarty er dan ook nog bij mogen… dan word ik vast heel mooi bruin haha! Mijn aanrader in een andere categorie, maar zeker de moeite waard: The Subtle Art Of Not Giving A F*ck. Erg inspirerend, grappig en tof geschreven! Ik heb er een vrij andere (betere) kijk op het leven door gekregen! :-)

 5. Anouk s
  mei 28, 2017 / 12:54

  Wat ik persoonlijk een heel interessant boek vond on te lezen was ” Het schervengericht” van A.F.Th van der Heijden. Ik heb dit boek vorig jaar gelezen voor mijn literatuurlijst en kon het niet meer weg leggen, zo benieuwd was ik naar hoe het verhaal zou aflopen.
  Het verhaal is gebaseerd op het waargebeurdel verhaal over de zedenschandaal rond Roman Polanski en de moord op zijn vrouw. ( door Charles Manson).

  In het boek ontmoeten ze elkaar in de gevangenis en dan begint her verhaal pas echt. Ik kan een heel verhaal houden over waarom je het moet lezen maar als je precies wilt weten waar het over gaat kun je de titel beter even googelen!

  Ik vond echt een heel goed boek en zou iedereen aanraden om het te lezen! Het is echt de moeite waard om het boek even te googelen.

  • Myrthe
   mei 29, 2017 / 12:44

   Ik ga hem in ieder geval lezen!

  • Anne Theys
   mei 30, 2017 / 12:31

   Wel heb er verschillende die in me opkomen….
   “Een Portugese droom” van Marieke Woudstra…. aangezien enkel bij het bekijken van de cover je erin geziogen zal worden en meereizen en genieten van Portugal…. de leuke sfeer zet je ook in een goed humeur, een aanrader !
   Dan heb ik nog wat spannender en wat ik zelf ook nog graag wil lezen is “Echo” van Tamara Geeraerts
   En ben je in een romantische bui dan is Saskia Schouten er wel let ” Fluisterende luefde ” en ook “Schrijversliefde”
   Deze boeken beveel ik je van harte aan !
   Groetjes Anne

 6. T.
  mei 28, 2017 / 13:07

  Ik doe graag mee met de winactie!
  Zelf vind ik de boeken van Robert Galbraith (J.K Rowling) erg goed. Spannende boeken die goed in elkaar zitten en met de herkenbare schrijfstijl van J.K Rowling.

 7. Eline
  mei 28, 2017 / 13:07

  Ik heb een aanrader voor een boek voor je! Het gaat om het boek Een klein leven, en het is echt een prachtig boek. Zeker een aanrader voor je!

  Ik schrijf bijna nooit reacties maar volg je al zeer lange tijd en ik wil je complimenteren over jouw stiptheid. Je vlogt maar een dag vooruit en toch staan bijna altijd jouw vlogs keurig om 17:00 op je blog. Ga zo door! Ik kijk ze met zeer veel plezier :)

 8. mei 28, 2017 / 13:13

  Ik ben wel nieuwsgierig geworden dus ik zou het pakket wel willen winnen! Ik houd wel van zulke mysterieuze boeken :) Boeken die ik je aan zou raden zijn de serie van Nicci French over Frieda Klein (inmiddels zijn er alweer 6 boeken) – gewéldig – en daarnaast vind ik dat iedereen Stoner moet lezen (van John Williams), wat een fantastisch goed boek – en momenteel ben ik bezig in De Vliegeraar (de Kiterunner), lekker laat maar wat een goed boek ook :) Geen idee of de genres die ik mooi vind – literatuur en (literaire of historische) thrillers en romans – jou ook aanspreken.

 9. Janine
  mei 28, 2017 / 13:16

  Pretty Girls van Karin Slaughter moet je zeker weten lezen!
  Het is een thriller en er komt nogal wat geweld en misbruik aan bod, maar het boek is zooo spannend.
  Tot op het einde van het boek blijf je je afvragen wat er nu precies gebeurd is, en je kunt gewoon niet stoppen met lezen.
  Zeker een aanrader!

 10. Mirna
  mei 28, 2017 / 13:18

  Wat leuk om een boekenpakket te kunnen winnen :) Wat ik echt een aanrader vind is Jager van Lars Kepler echt een aanrader, het boek wordt goed opgebouwd en aan het einde krijg je antwoord op al je vragen.

 11. Rachel
  mei 28, 2017 / 13:33

  Hee! De cirkel is al best wel een tijdj uit maar nu hij is verfilmed met Emma Watson zou hij eigenlijk wel op je lijstje moeten staan! :) Anders het nieuwe boek van Gillian Flynn Sharp objects.

 12. Merel
  mei 28, 2017 / 13:38

  Dit artikel maakt me erg nieuwsgierig naar dit boek (en ook naar grote kleine leugens). Ik ken de boeken van deze schrijfster nog niet maar ik ben erg benieuwd dus ik doe graag mee aan de winactie. Als aanrader voor jou geef ik het boek ‘Lieveling’ van Kim van Kooten. Voornamelijk omdat je zegt dat dit boek vrij lang was, het boek van Van Kooten is heel spannend en vrij dun, je leest die in een goede middag weg (vooral omdat ik ook niet meer kon stoppen). En voor jou als girlboss is het boek ‘Werkweek van 4 uur’ van Timothy Ferriss misschien ook interessant. Weer heeeel anders maar wellicht leuk voor de afwisseling (en je leert er ook daadwerkelijk wat van)

 13. Chantal
  mei 28, 2017 / 13:50

  Wat een leuke winactie!!
  Ik lees het meest trillers en kan je daar dan ook tips over geven, daarom lijkt het me leuk dit pakket te winnen, om is een ander genre te lezen :)

  Welke moet je echt lezen:
  – Daniel Cole – Ragdoll (Deze vond ik echt bizar goed! Goeie spanning en je wordt keer op keer verrast. Ik zat er vanaf het begin in en kon niet stoppen met lezen. Ook de hoofdrolspeler is boeiend!)
  – Paula Hawkins – In het water (Als je van meisje in de trein hield, moet je deze ook lezen! Wederom weer heel mooi geschreven.)
  – Astrid Holleeder – Judas (Heel interessant boek, om is te lezen hoe het is om te leven met een persoon als Willem Holleeder. Goed geschreven en het laat je echt een kijkje nemen in de familie Holleeder.)
  – Samuel Bjørk – ik reis alleen & de doodsvogel (beide boeken zijn zo mooi geschreven. Je wordt meegenomen in een moordzaak en je leest vanuit verschillende personen hun belevenissen. De natuur en omgeving worden ook beschreven, waardoor je heel erg meegenomen wordt in het onderzoek en je het idee hebt dat je er echt bij bent. Ik vind de schrijfstijl heel fijn en heb beide boeken in een ruk uitgelezen. De hoofdpersonen in de boeken zijn ook weer enorm leuke en interessante personen, je gaat echt met ze meeleven)

  Hopelijk heb je iets aan mijn tips!

 14. Ilsen
  mei 28, 2017 / 14:19

  Klinkt echt als e

  • Ilse
   mei 28, 2017 / 14:21

   Oeps, dat ging fout.
   Klinkt als een boek die ik wil lezen, ik vond grote kleine leugens echt een leuk boek!
   En ik heb verder geen inspiratie voor je helaas.

 15. Maaike
  mei 28, 2017 / 14:21

  Oeh dit klinkt heel veelbelovend! Ik doe graag mee! Wat betreft aanrader (of eigenlijk beter gezegd: ik ben er heeel benieuwd naar): de nieuwe van Sophie Kinsella! Mijn niet zo perfecte leven. Ik blijf toch altijd weer van haar boeken genieten en hoewel ik de shopaholic reeks wel een beetje zat ben, ben k heel benieuwd naar dit verhaal!

 16. Jeanine
  mei 28, 2017 / 14:25

  Oh dit boek kijkt me al weken aan! Hij lijkt me geweldig. Voordeel van echte boeken is dat als je hem ziet liggen je snel hem pakt om te lezen. En door al die afleidingen van sociaal media verdwijnt het lezen soms nog al dat is eigenlijk zo jammer. Hij kan mooi mee op vakantie !

 17. Erna
  mei 28, 2017 / 15:05

  Klinkt goed, lijkt me erg leuk om te lezen dus ik doe graag mee met je winactie! Want de combi zomer en lezen is wat mij betreft ultiem, daarom vind ik het heerlijk dat je rubriek Summer Reading er weer is! Welke boeken je deze zomer moet lezen zijn wat mij betreft:

  In het water van Paula Hawkins. Heb het zelf nog niet gelezen maar als het net zo goed is als Het meisje in de trein dan belooft dat veel goeds!

  Mijn niet zo perfecte leven van Sophie Kinsella. Lekker luchtig voor op het strand of aan het zwembad.

  Wie (niet) reist is gek van Ap Dijksterhuis. Een goed excuus om nog meer te reizen :-).

 18. Roos
  mei 28, 2017 / 15:11

  ‘Round Ireland with a fridge’ van Tony Hawks. Nog nooit zo gênant hardop zitten lachen om een boek in de trein. Tony verliest een weddenschap en gaat dan met een koelkast Ierland rondliften. Ze reageren in Ierland heel leuk op lifters met koelkasten.

 19. Linda janssen
  mei 28, 2017 / 15:17

  De boeken lijken me heel erg leuk! Ik heb net een nieuwe woning met balkon, hoe fijn zou het zijn als je een stapel nieuwe boeken hebt om te lezen op een nieuw balkon?
  Aanraders om te lezen zijn trouwens ook de boeken van Nicci French, de boekenserie over Frieda Klein. Het laatste, 7e boek, is net uitgekomen.

 20. mei 28, 2017 / 15:20

  Niiice!
  Ik heb net ‘Wait for you’/’Wacht op mij’ van J. Lynn (die eigenlijk Jennifer Armentrout heet) gelezen. Deel van een hele serie. Ik ben er bijna zeker van dat het jouw genre is: young adults, romantisch, Amerikaans én toch meer inhoud dan de gemiddelde chicklit. Er zit ook wel een tragisch randje bij, maar dat staat de romantiek absoluut niet in de weg. https://www.goodreads.com/book/show/20872454-wacht-op-mij

  Meer aan de ernstige kant van literatuur zou je eens ‘Zomerboek’ van Tove Jansson moeten lezen: allemaal kleine verhalen van een klein meisje dat bij haar grootmoeder logeert. Mooi geschreven en toch niet te zwaar. http://www.noordseliteratuur.nl/auteur/jansson-t/boek/4261

 21. Michelle
  mei 28, 2017 / 15:22

  Hai Annemerel, ik ben ook erg benieuwd naar deze serie boeken! Zou ze heel graag lezen! En tips op het gebied van fijne boeken zijn altijd goed! Ik ben erg benieuwd wat je vindt van de boeken van Jonas Jonasson ( onder anderen ‘de 100 jarige man die uit het raam klom en verdween’ en ‘de zonderlinge avonturen van het geniale bommenmeisje’). Ben benieuwd wat je volgende boek zal zijn voor de summer reading!

 22. Linda
  mei 28, 2017 / 15:29

  Hier doe ik natuurlijk graag aan mee! Als ik jou was zou ik deze zomer jezelf lekker uitdagen met wat literaire klassiekers. O.a. Vonne van de Meer heeft boeken geschreven die genoeg stof tot nadenken bieden!? Geniet!

 23. Nina Koenekoop
  mei 28, 2017 / 16:33

  Tuesdays with Morrie
  Dit boek greep mij zo aan en heeft me erg aan het denken gezet. Prachtig boek over ALS.

 24. Lisa
  mei 28, 2017 / 16:46

  oooeh, ik doe graag mee! Ik trek deze zomer een maand naar Azië dus kan wel wat leesvoer gebruiken :-)
  Mijn tip voor je: Het smelt van Lize Split, je zal niet teleurgesteld zijn!

 25. Jessica
  mei 28, 2017 / 17:13

  Oh ik vond Big Little Lies echt goed! Zowel de serie als het boek. Deze zomer moet je echt ‘Een klein leven’ / ‘A little life’ lezen. Het is een dik boek, maar wel een boek dat je ook meesleept vanaf het begin. Of ‘Zonder jou’ van Chantal en Priscilla van Gastel. Echt spannend! En het leest heel vlot door, dus ideaal voor je Summer Reading aangezien je telkens maar een weekje tijd hebt. ;) Ik kijk altijd uit naar je leestips. Veel leesplezier!

 26. S.
  mei 28, 2017 / 19:02

  The universe versus Alex Woods! Gewoon…. omdat het ZO goed is! :D

 27. Joska
  mei 28, 2017 / 19:09

  Hoi Annemerel! Leuk dat de summer readings weer van start zijn gegaan. Zelf ben ik groot fan van Zweedse detectives en ik kan je de schrijver Jo Nesbo aanraden. Het laatste boek wat ik van hem heb gelezen was De Sneeuwman, maar al zijn boeken zijn eigenlijk heel spannend!

 28. Maaike
  mei 28, 2017 / 19:38

  De cirkel van dave eggers! Nu ook in bios maar boek is veel beter

 29. Tessa
  mei 28, 2017 / 19:56

  Heb je ooit de vliegeraar van Khaled Hosseini gelezen? Dat is echt mijn nummer 1 van alle boeken die ik ooit heb gelezen (en heb er vrij veel gelezen haha). Ik vind het zo’n goed boek en het is een boek die je echt bij blijft! Dit boek gaf me echt alle emoties en veeeel tranen!!! Ook daughter van Jane Shemilt is echt een goed boek. Spoiler: dit boek heeft wel een vreemd einde hahaha

 30. Hilde VE
  mei 28, 2017 / 19:57

  Hoi, ik raad je Toni Coppers aan, hij is gewoon een uitstekende Belgische schrijver van misdaadromans!

 31. Maud
  mei 28, 2017 / 20:20

  Klinkt als een spannend boek, ben er erg benieuwd naar! Heb nog nooit iets van Liane Moriarty gelezen, dus zou tof zijn om het pakket te winnen. Wat betreft aanraders: ik heb net ‘In het water’ van Paula Hawkins uit, die vond ik erg goed! Verder vind ik de boeken van Tess Gerritsen altijd leuk om te lezen, die blijven altijd spannend.

 32. Marian B
  mei 28, 2017 / 20:23

  Mooi pakket! Ik zou “Later als ik dood ben” van Ilse Ruiters aanbevelen. Een goed uitgewerkt boek (plot), dat lekker leest en je niet los laat. Niets is wat het lijkt, daar hou ik van.
  De boeken van Karen Rose zijn ook goed, leest vlot, spannend en met romantiek.

 33. Marrit
  mei 28, 2017 / 20:26

  Ik krijg altijd zo veel inspiratie van jou summer readings !! Zelf zit ik nu in 5 vwo en moet ik boeken voor mijn literatuurlijst lezen. Hier kwam ik erachter dat er eigenlijk heel veel leuke boeken te lezen zijn voor je lijst, ze zijn echt niet allemaal saai en langdradig ! Daarom van mij 2 aanraders :
  – Efter van Hanna Bervoets
  – Bonita Avenue van Peter Buwalda

  Maar als afwisseling op al die literatuur en natuurlijk voor de zomer met dit perfecte weer zou ik heeel graag dit pakket winnen want ik ben echt dol op lezen ! In de zomer kom ik altijd boeken tekort haha

 34. Melanie Huyghe
  mei 28, 2017 / 20:35

  Voor een instant zomergevoel en een acuut verlangen naar een vakantie in Italië raad ik je de vierdelige reeks Napolitaanse romans aan van Elena Ferrante.
  Het verhaal gaat over de vriendschap tussen twee meisjes/vrouwen die opgroeien in het volkse Napels. Je ziet hoe ze met en zonder elkaar opgroeien en oud worden.
  Het verhaal is gemakkelijk te volgen en echt ontspannend. Op het einde van boek vier ben je teleurgesteld omdat het is afgelopen!

 35. Sas
  mei 28, 2017 / 20:53

  Oh leuk, ik ga vooral ook even de andere review lezen nu van big little lies! Ben ik eigenlijk nog meer benieuwd naar dan naar deze. Deze rubriek is echt een van mijn favorieten elke zomer :)

  Als aanrader zou ik zeggen “You” van Caroline Kepnes. Superspannende thriller die ik ECHT niet weg kon leggen! Op Het moment dat een schrijver je mee kan laten leven met een serie moordenaar, weet je dat je een goed boek in handen hebt ;) En ben nu eindelijk het vervolg aan het lezen (hidden bodies genaamd)

 36. Francine
  mei 28, 2017 / 20:54

  Zomernacht van Kristin Hannah moet je echt lezen! Echt een geweldig boek! Ik wil niet teveel verklappen maar het gaat over drie tieners die heel hecht met elkaar zijn en dan gebeurt er iets in hun leven wat in hun volwassen leven nog steeds zoveel invloed heeft. Heel heftig verhaal! Echt een aanrader!!! Ik heb m in 1 dag uitgelezen.

 37. Marie
  mei 28, 2017 / 21:15

  Ik ben ook gek op Liane Moriarty en heel benieuwd naar het nieuwste boek.

  Aanrader voor je summer reading: Twintig regels liefde van Rowan Coleman. Heel aangrijpend en romantisch.

 38. Esther van Hevelingen
  mei 28, 2017 / 21:56

  Het familieportret! Echt een aanrader. Het gaat over een duits meisje tijdens de tweede wereldoorlog die zwanger wordt van een joodse man. Het verhaal van dit meisje uit WOII wisselt met het verhaal van het meisje dat geboren wordt uit deze relatie en wat voor invloed dat heeft op haar volwassenleven.

 39. Anniek
  mei 28, 2017 / 23:03

  Lieve mama van Esther verhoef. Ontzettend spannend en leuk tot het einde.

 40. Jorin
  mei 29, 2017 / 00:34

  ik zou je ‘Paaz’ van Mirthe vd Meer aanraden: ben erg benieuwd wat je er van vind!!! Met een lach en een traan :)

 41. Angela
  mei 29, 2017 / 08:20

  Super leuk klinkt dit boek! Ik kende deze auteur ook nog niet. Ik ben zelf helemaal fan van John Green, eigenlijk alle boeken zijn steengoed. Dit zou ik je dan zeker aanraden.

 42. mei 29, 2017 / 09:56

  Ready Player One van Ernest Cline, misschien denk je: omg totaal niet m’n genre, maar ECHT. Het is een van mijn favoriete boeken geworden! ZO goed geschreven!

 43. mei 29, 2017 / 10:07

  Na het lezen van deze review vind ik het al super irritant om niet te weten wat er tijdens die barbecue heeft afgespeeld, het liefst zoek ik een samenvatting van het verhaal op en kom ik er meteen achter. Ben wel bang dat ik het boek dan voor mezelf verpest en het niet meer leuk is om te lezen, moeten we ook niet hebben natuurlijk want ik heb deze zomer veel te veel tijd om boeken te lezen bij het zwembad.

  Wat betreft boeken die ik jou zou willen aanraden; Bliss van Shay Mitchell – je-weet-wel, die actrice van Pretty Little Liars. Ik kon het eigenlijk niet geloven dat je dit boek nog niet had gelezen dus heb even de zoekfunctie van je website gebruikt, maar die kwam nergens op uit. Bliss is geschreven voor de “oudere” kijkers van PLL en gaat over drie (ex-) vriendinnen en hun weg op zoek naar Bliss (een succesvolle carrière en een rijke man).

 44. Ingrid
  mei 29, 2017 / 10:28

  Ik ben zo benieuwd naar dit boek! Hij staat bovenaan mijn wish list voor mijn summer reading.
  De andere twee boeken met van Liane Moriarty vond ik super leuk, het geheim van mijn man en grote kleine leugens. De boeken lezen makkelijk weg en ik werd echt in de verhalen meegezogen. Ik hoop dat dit derde boek net zo leuk is.

 45. Caro
  mei 29, 2017 / 10:50

  Ik heb nog niets gelezen van Moriarty, maar hoorde al veel goeds over haar boeken. Ik ben heel benieuwd en zou het fijn vinden om zo’n boekenpakket te winnen.
  Jou zou ik “Magnus” van Arjen Lubach aanraden. Merlijn ontdekt dat iemand zíjn creditcardgegevens gebruikt om aankopen te doen in Stockholm. Hij gaat zelf achter de bedrieger aan.
  Een spannend en vaak grappig verhaal, met verrassende wendingen en spitse dialogen. Een boek dat ik niet weg kon leggen.
  Een reden voor mij om het te lezen, was dat het boek zich voor een groot deel in Zweden afspeelt. Net voor ik het boek las, was ik zelf op reis in Zweden en dat maakte het voor mij extra leuk. Maar ook als je niets met Zweden hebt, zul je van de lotgevallen van Merlijn genieten.

 46. mei 29, 2017 / 10:55

  Ahh wat een toffe winactie! Ik heb gisteren zelf ‘Het Paradijs’ van Suzanne Vermeer én ik heb hem gisteren ook direct uit gelezen ;). Lekker makkelijk leesboek (en goed voor je summer reading want je leest hem dus in een dagje uit ;)).

  Over een paar weken ga ik op vakantie dus ik kan wel weer wat nieuw leesvoer gebruiken :D

 47. Jenske Botden
  mei 29, 2017 / 11:06

  De boeken van John Green, echte aanraders. Ook de boeken van John Grisham en dan de kid lawyer serie is een aanrader.

 48. Iris
  mei 29, 2017 / 11:33

  Klinkt leuk! Ik lees ook vaak boeken in het engels en met name the book thief sprak mij erg aan. Het is wel een beetje anders dan de andere boeken die je meestal leest maar ik denk dat je het zeker leuk gaat vinden! Het liefst lees je het boek dan natuurlijk in het engels. En zoals de titel al zegt gaat het over iemand die 5 keer in zijn leven met de dood krijgt te maken, een deel van de hoofdstukken wordt ook echt door de dood verteld. Een aanrader dus!

 49. Marjon
  mei 29, 2017 / 11:56

  Oh super leuk, ik heb nog niets gelezen van deze schrijfster maar dat ben ik nu wel van plan. Ben erg benieuwd. Doe dus graag mee met deze winactie.
  Mijn zomer-aanrader: Versplinterd van Dani Atkins. Echt één van mijn favo boeken ooit. Verrassend, grappig, ontroerend. Echt heel veel dingen tegelijk. Ben heel benieuwd wat jij ervan vindt.

  Groetjes,
  Marjon

 50. Karin Vermeulen
  mei 29, 2017 / 11:59

  Ik hou zelf het meest van verhalen die enigszins realistisch zijn. Het Geheim van Penumbra’s Boekwinkel (Robin Sloan) is een echte aanrader. Ik kwam deze tegen en moest ‘m echt meenemen. Daarnaast vond ik het boek De Cirkel heel indrukwekkend. De verfilming hiervan vond ik echter tegenvallen vergeleken met het boek (dus lees vooral éérst het boek). Heel lang geleden las ik The Color Purple (Alice Walker), prachtig boek. Ik kan nog wel even doorgaan, maar in de andere reacties staan ook nog enkele goede tips! Volgens mij genoeg leesvoer :)

 51. Myrthe
  mei 29, 2017 / 12:03

  Ik zou je Tulp Fever aanraden (wel in het Engels). Het verhaal speelt zich af in de Amsterdam in de tijd van de Tulpenmania. In die tijd kon je van de prijs van een tulpenbol een Amsterdams grachtenpand kopen. Het gaat over een jonge vrouw die uitgehuwelijkt Wordt aan een 40jaar oudere man. Zij probeert er het beste van te maken, maar wordt uiteindelijk verliefd op iemand anders. Verder zal ik niets zeggen om te voorkomen dat ik te veel zeg. Ik vond het een heel fijn boek om te lezen!

  Leuk om te weten, hij wordt verfilmd met o.a Cara Delevigne.

  • Myrthe
   mei 29, 2017 / 12:09

   Oeps, titel is tulip fever.

 52. mei 29, 2017 / 12:16

  Welke boeken je echt moet lezen komt ie hoor:
  – Een bijzonder jaar van Lori Nelson Spielman -> gegarandeerd huilen
  – Mijn niet zo perfecte leven – Sophie Kinsella -> gegarandeerd lachen
  – Dans met mij – Jojo Moyes -> trekt je op het eerste gezicht misschien helemaal niet aan, mij in vedergeval niet maar is echt prachtig! Dat geldt ook voor de laatste liefdesbrief van Jojo Moyes ook een prachtig verhaal, die je meesleurt tot het einde.
  – Echte liefde vind je in de boekwinkel – Veronica Henry -> je moet er even inkomen maar dan word je er zeker heel blij van!

  Ik ben erg benieuwd naar dit boek!

 53. Sandra Peeters
  mei 29, 2017 / 12:23

  Super toffe winactie! Ik hou van lezen dus dat zou een leuk pakket voor de vakantie zijn! Wat een echte aanrader is; het meisje in de trein. Een boek dat zowel mij als mijn vriend van begin tot eind heeft vastgehouden. Binnen 1 dag uitgelezen omdat het zo spannend is! Ook daglicht van Marion Pauw is een boek om in weg te kruipen en te kezen tot het eind. Hou je van chicklit dan is de serie van Chantal van Gastel (zwaar beproefd, zwaar verguld, zwaar verliefd) ook heel erg leuk!

 54. Wat een megatoffe prijs! Ik weet niet of je van thrillers houdt? Dan raad ik Karin Slaughter aan. Ik zou dan beginnen met Genesis. Dat vond ik echt goede boeken. Verder is Robert Galbraith erg goed met Koekoeksjong. Maar als je niet van thrillers houd dan zeg ik Sophie Kinsella (met als favoriet degene waarin een advocaat schoonmaker word) en Cecelia Ahern (ik vind alles van haar fantastisch, maar begin met The Time of Your Life). Zo genoeg? Haha.

 55. Floortje
  mei 29, 2017 / 12:44

  huidpijn… errrrg goed! Het is niet grappig en dat soort dingen maar heel erg goed boek ! En je kan je heel erg met de gevoelens van de hoofdpersoon meeleven

 56. Simone
  mei 29, 2017 / 12:50

  Wat een toffe actie!
  Zelf lig ik op dit moment aan het zwembad in Malaga! Dus genoeg tijd om mijn nieuwe boeken te lezen en dus tips te geven!!
  Auke Kok: 1936, wij gingen naar Berlijn. Dit boek gaat over de olympische spelen en de rol van Hitler daarin, met verhalen van sporters toen der tijd!
  Verder, Liza Spit: het smelt, roman die je blijft lezen! En een ultieme thriller in de zomer is ook nooit verkeerd… Tess Gerritsen: De Chirurg!
  Op dit moment lees ik zelf Suzanne Vermeer: Het Paradijs! Ook een aanrader!!!

 57. Else
  mei 29, 2017 / 13:00

  Ik waag ook een kansje voor deze gave prijs! Binnenkort ga ik op vakantie naar Sri Lanka dus kan nog wel wat leesvoer gebruiken! En jw hent me heel nieuwsgierig gemaakt naar deze boeken. De boekentip die ik voor je heb is ‘Voor je sterft’, echt een heel mooi boek over een plaatsje waar altijd tieners zelfmoord pleegden, en er een ongeluk gebeurd met een moter…

 58. Sabine Salmagne
  mei 29, 2017 / 13:18

  Wat een leuke win actie !!

  Ik kom waarschijnlijk met een mega afgezaagd, uit de tijd, niet-hippe aanrader..
  Maar de hele Dollanganger serie van Virginia Andrews blijft gewoon mij favoriet allertijden !

  Daarna nog zoveel mooi, toffe, ontroerende, spannende boeken gelezen maar het heeft dit voor mij nooit kunnen overtreffen. Dus mocht je ze niet kennen, geef het een kans als je van trillers houdt.

  Liefs, Sabine

 59. Ashley
  mei 29, 2017 / 13:54

  – koud bloed, van Tess Gerritsen die is echt super spannend (net zoals haar andere boeken: onder het mes, de hartslag)
  – de co-assistent (boek met humor, leest makkelijk weg)

 60. Ashley
  mei 29, 2017 / 13:55

  Of … the fault in our stars

 61. Sarah
  mei 29, 2017 / 14:13

  Deze boeken staan al een heel tijdje op mijn verlanglijstje! Mijn collega heeft ‘Het geheim van mijn man’ gelezen en zij had me al heel benieuwd gemaakt … Na het lezen van jouw summerreading wil ik ze al helemaal lezen! :-D

  Ik zou je de Helen Grace-serie van MJ Arlidge willen aanraden: Iene Miene Mutte – Piep zei de muis- Pluk een roos – Klikspaan. Ik ben na het lezen van het eerste boek gelijk de anderen gaan halen. Naar men zegt kan je de boeken ook apart lezen en niet persé in volgorde van verschijnen, maar er zit toch een soort rode draad in met wat er gebeurt in het leven van het hoofdpersonage. Als je daar wilt kunnen volgen is ze op volgorde lezen wel aan te raden, vind ik. Ze zijn stuk voor stuk spannend tot op het einde!

 62. Ingrid van Duijl
  mei 29, 2017 / 14:16

  Alle boeken van Erica James! Geweldige schrijfster!

 63. Annemarie
  mei 29, 2017 / 14:19

  Ik heb het boek toevallig dit weekend ook uitgelezen. Precies wat jij zegt, de eerste 200 bladzijden moest ik echt inkomen en dacht ik: ‘waarom stond dit boek op nr. 1 in New York?’. Maar na dit punt kon ik niet stoppen en moest het boek zo snel mogelijk uit. Af en toe moest ik toch wel lachen hoor! Ik herinner me iets over een openingszin: ‘Als je een groente zou mogen kiezen, welke zou je dan zijn?’ Ik vond het hilarisch!
  Ik ben nu wel echt heel benieuwd naar de andere boeken van deze schrijfster! Had deze besteld met een boekenbon, omdat ik hem op meerdere social media tegenkwam. Nu zou ik natuurlijk heeeeel graag de andere boeken van haar ook lezen! Dan is het natuurlijk super leuk als ik ze zou winnen ;-).

  Is het niet een leuk idee voor je summer reading om nog eens een boek te lezen dat je vroeger (en dan bedoel ik toen je een jaar of 10/ 11 was, heeeel erg leuk vond? Ik herinner me dat ik de boeken van ‘de droomvriendinnen’ echt heb verslonden. Misschien een leuk idee? :-)

 64. mei 29, 2017 / 14:19

  Ik wil winnen! :D Geïnspireerd door jou wil ik deze zomer ook een ‘summer reading’ doen. Ik hou van lezen, ik neem er alleen de laatste jaren geen tijd meer voor. Ik heb me voorgenomen om elke 2 weken een boek te lezen, zodat alle ongelezen boeken in m’n kast eindelijk eens gelezen worden. :)
  Misschien dat ik een klein verslagje schrijf op m’n blog, maar misschien ook niet. Ik wil in ieder geval aan het lezen gaan!
  Als aanrader voor jou.. Ik vond zelf ‘Voor Ik Ga Slapen’ van S.J. Watson heel cool. Echt een ‘wtf plottwist’-boek. Daarnaast vind ik de boeken van Guillaume Musso ook altijd heerlijke ‘aan-het-strand-trillers-maar-toch-ook-een-beetje-romantsch’!

 65. mei 29, 2017 / 14:26

  Oeh waar te beginnen! Alles van Khaled Hosseini is steengoed! De boeken hebben zware thema’s maar zijn op een of andere manier zó goed geschreven. de Napolitaanse Romans zijn ook erg goed. IV en Magnus van Arjen Lubach zijn goed. We were Liars is goed. En als laatste Everything Everything, waar een film van uitkomt!

 66. mei 29, 2017 / 15:06

  Ik geniet van Liane Moriarty, ze is de ideale ontspanning tijdens de warme en drukke dagen!

  Welke boeken je sowieso moet lezen? Goh..
  – Aan alle jongens van wie ik hield van Jenny Han (heerlijke young adult
  – Ibiza De Erfenis van Kiki van Dijk (je waant je meteen in Ibiza tijdens het lezen met de nodige spanning)
  – Later als ik dood ben van Ilse Ruijters (prachtig boek gewoon)

  Veel leesplezier!

 67. mei 29, 2017 / 15:07

  Ik vond Judas en Tomas Dekker interssant

 68. Elke
  mei 29, 2017 / 15:07

  Super leuke winactie! Ik lees echt super graag en ben nu druk bezig met het schrijven van mijn thesis. Dit leespakket is de ideale break voor mij! Ik vind de serie over Frieda Klein van Nicci French heel goed. Sowieso zijn hun verhalen heel spannend en lees ze graag aan één stuk door. Van dezelfde schrijfster van Gossip Girl, Cecily von Ziegesar, vond ik de series: The it-girl en Gossip Girl: the next generation, heel leuk om te lezen.

 69. Michelle
  mei 29, 2017 / 16:00

  Woow heeel gaaf boekenpakket. Die zou ik heel graag winnen…!

  Ik ben momenteel ‘De stunt van haar leven’ van Julie Cohen aan het lezen. Voor een klein prijsje bij de Bruna meegenomen, maar verrassend leuk! Ben pas bij blz 100 (vd 428), dus heb nog een heel boek voor me :) Het is een roman met heel wat humor; heerlijk voor de zomer!

  • Michelle
   mei 29, 2017 / 16:07

   Er schieten me trouwens nog veel meer goede boeken te binnen!
   – de boeken van Rosamund Lupton. Spannende psychologische thrillers. ‘Zusje’ en ‘Later’ vond ik heel goed, ‘Dochter’ iets minder (erg langdradig).
   – de romans van Marian Keyes, en dan vooral degenen over de familie Walsh. Elk boek is met een andere zus van hetzelfde gezin in de hoofdrol. Errug leuk gedaan! Flinke dosis humor ook, dus als tegenhanger van Rosamund Lupton, wat luchtiger.
   – Wil je nog luchtiger, lees dan de boeken van Lindsey Kelk. De hele ‘Ik hou van…’-serie én de losse chicklits. Deze auteur staat, samen met Sophie Kinsella, bij mij op nr. 1!

 70. Marjelle
  mei 29, 2017 / 16:10

  Liefde & gelato van Jenna Evans Welch en Haar dag en Zijn jaar van Gayle Forman!
  Deze boeken bezorgen je een instant summerfeeling! Warme, mooie vakantiebestemmingen worden beschreven, summerromances,… gewoon perfect!

 71. Sandra
  mei 29, 2017 / 16:18

  Boeken om aan te raden voor de zomer zijn: Verkikkerd en Verslingerd van Lisette Jonkman. Boeken die je lekker makkelijk weg leest maar zeker niet graag weg wil leggen!

 72. Evelien Kramer - ter Veen
  mei 29, 2017 / 16:37

  ‘Bijna echt gebeurd’ staat op mijn ellenlange leeslijst, ik ben ontzettend benieuwd naar dit boek. Verder heb ik nog nooit iets gelezen van Liane Moriarty, dus ook ik zou heel graag kans maken op het boekenpakket. Wat super tof dat je 3x dit boekenpakket van A.W. Bruna mag weggeven!

  Mijn aanraders;
  ‘Ik zie je op het strand’ van Jill Mansell
  ‘De theeroos’ en ‘De winterroos’ van Jennifer Donnely (er is nog een 3e deel – De wilderoos, maar die heb ikzelf nog niet gelezen omdat ik hem nergens kan vinden)
  De boeken van Harlan Coben
  De Q-serie van Jussi Adler-Olsen
  Jo Nesbø is ook ontzettend goed ?

 73. mei 29, 2017 / 16:52

  Wat een leuke winactie! Ik wil de boeken van Liane Moriarty graag lezen!

  Aanraders voor deze zomer zijn Ragdoll, nieuwe boek van Sophie Kinsella, nieuwe boek van Jill Mansel, Iene Miene Mutte.

 74. Eva de Groot
  mei 29, 2017 / 17:18

  Leuke winactie weer! Ik kom met een misschien niet echt zomer boek, maar ik zie vaak in je vlogs dat je (natuurlijk) begaan bent met het wereldleed en dergelijke, vandaar dat ik aanraad: Het zijn net mensen. geschreven door Joris Luyendijk, over zijn tijd als correspondent in het Midden-oosten en ook over hoe die wereld in de media wordt weergegeven. Zo klinkt het heel gewichtig maar het mooie is juist dat hij heel luchtig en met veel humor schrijft!

  Ik hoop dat je er wat aan hebt :)

  • Eva de Groot
   mei 29, 2017 / 17:26

   Oh ja, en zo’n winactie is echt zó handig! Zit nu alle comments door te lezen om te kijken naar nog andere boeken voor de zomer haha

 75. mei 29, 2017 / 17:31

  Ik las laatst Portret van een Vrouw van Jojo Moyes, een prachtig boek wat zich afspeelt de 1e WO en in het nu. Het gaat over een portret, en je volgt het schilderij en zijn eigenaren in die twee tijden. Indrukwekkend om te lezen hoe het wellicht zou zijn geweest in een klein Frans dorpje in de 1e WO, en natuurlijk geschreven door Jojo Moyes, wat wil je nog meer…

 76. Mariska
  mei 29, 2017 / 17:35

  Mijn aanraders zijn: De boeken van Lori Nelson Spielman “een bijzonder jaar” en “vergeeft me”. En ook Absoluut de boeken van Petra Hülsmann “een hart vol hommel(e)S” en “een man om op te (vr)eten” zijn heerlijke feel-good boeken!! En als laatste (voor als je nog niet genoeg had): “een liefde in Rome” van Mark Lamprell!! Heerlijk boek ook!!
  De boeken van Liane Moriarty lijken mij geweldig en ik zou ze enorm graag willen lezen!!

 77. mei 29, 2017 / 18:12

  Bij deze drie heerlijke zou Ik graag meeloten.hoef Ik niet meer naar andere boeken te zoeken voor mijn vakantie.

 78. Brenda Pelgrim
  mei 29, 2017 / 18:14

  Ik doe mee. Heb geen lang pleidooi. Alleen dat ik naast hardlopen ook dol op lezen ben ?

 79. Mien
  mei 29, 2017 / 19:02

  Ik doe ook graag mee! Mijn grootste aanrader, die ik van de daken schreeuw sinds het boek uit is: all the light we cannot see van Anthony Doerr. Hartverscheurend mooi!!

 80. Jolieke
  mei 29, 2017 / 19:13

  The Rosie Project en The Rosie Effect van Graeme Simsion zijn leuke boeken om te lezen. Ze lezen ontzettend makkelijk en snel, maar het is heerlijk om even tussendoor te lezen of om mee in je bed te duiken als je moe bent, want het verhaal is grappig en leuk. Het boek Perenbomen bloeien wit van Gerbrand Bakker las ik een aantal jaren terug, en vond ik ook echt een aanrader door het bijzondere verhaal. Ik ben benieuwd of je ze al kent, en of het je aantrekt. (:

  Ik volg pas sinds driekwart jaar of zoiets je blog en kom er nu pas achter dat je in de zomer over boeken schrijft, super leuk! Ik ga het zeker volgen, helemaal omdat ik in de vakantietijd lekker weer wat meer tijd kan maken om te lezen. Top!

 81. Puck
  mei 29, 2017 / 19:29

  Hi Annemerel,

  Tsja hoe ga ik je nu nog overtuigen dat het boek ‘De Kraamhulp’ van Esther Verhoef écht een must read is, tussen al deze reacties..
  Het boek was té spannend, waardoor ik het in 1 dag (in mijn vakantie) heb uitgelezen. Het boek is een echte thriller. De spanning wordt opgebouwd en de ontknoping is bizar (in a good way :) )!

  Tussen al het hardlopen en werken op het kantoor lees ik super graag boeken. Wanneer ik een boek lees, ben ik eventjes weg uit de dagelijkse sleur. Heerlijk vind ik dat!

  Heel veel liefs,
  Puck

 82. Peeters Pierre
  mei 29, 2017 / 19:52

  Graag loot ik mee voor dit leuke boekenpakket. Mijn tips voor jou: Seringenmeisjes van Martha Hall Kelly, Niemandsland van Simon Tolkien, Bloedbroeders van Guy Prieelstraat, Mazzel tov van Margot Vanderstraeten, Sara en Luc van Suzan Hilhorst, De bekeerlingen van Stefan Hertmans, Witte gaten van Guido Bottinga.

 83. mei 29, 2017 / 21:02

  “wat een gelukjes”!
  ben echt door mijn boeken heen
  ik zou je de boeken van Sante montifiore bv ‘de laatste roos van de zomer” aanraden of
  “vandaag houden we het droog”van Petra Vollinga
  Lion-“mijn lange weg naar huis”van Saroo Brierley

 84. Ilse
  mei 29, 2017 / 21:27

  Ik vind de boeken van Linda van Rijn en Suzanne Vermeer wel leuk voor in de zomer. Beide schrijven boeken die zich vaak op reis afspelen, op zonvakantie of op skivakantie. Ik zou je dan natuurlijk de eerste categorie aanraden voor nu. En ook de boeken van Anita Verkerk vind ik leuk voor in de zomer, lekker luchtige chicklit, vaak erg grappig, absurde humor, verhalen die totaal over the top zijn. Dus deze 3 zeker noteren! :-) En natuurlijk maak ik graag kans op zo’n heerlijk boekenpakket! :-)

 85. mei 29, 2017 / 21:32

  Ik maak graag kans op dit prachtige pakket!

  Mijn aanraders voor deze zomer in diverse genres:
  – Seringenmeisjes van Martha Hall Kelly: haar meeslepende, indrukwekkende debuut over drie vrouwenlevens die voorgoed veranderen wanneer de Tweede Wereldoorlog uitbreekt. Gebaseerd op waargebeurde feiten. Zowel hartverwarmend als hartverscheurend.
  – Mijn (niet zo) perfecte leven van Sophie Kinsella: een heerlijke hilarische chicklit, lekker ontspannend om te lezen.
  – Waar is ze van Alex Marwood: een schokkende psychologische thriller, waarin niets is wat het lijkt. Een echte pageturner.

  Veel leesplezier!

 86. Linda
  mei 29, 2017 / 21:47

  Welk boek ik je echt kan aanraden is live love run, leest lekker makkelijk weg, je kunt de hoofdstukken door elkaar lezen en wat ik als beginnende hardloper erg fijn vind dat je er nog wat van leert.

   • mei 30, 2017 / 21:16

    Hahaha 10 punten voor deze!

 87. mei 29, 2017 / 22:23

  Leuk artikel en de boeken lijken me heerlijk om te lezen!
  Ik ben deze zomer begonnen met het paradijs van Suzanne Vermeer en na “na die nacht” van Kirstin Rozema en afgelopen weekend las ik recepten voor liefde en moord van Sally Andrews en dat was heerlijk! Letterlijk en figuurlijk want achterin deze roman annex spannend verhaal staan heerlijke recepten. Sara en Liv van Suzan Hilhorst is zeer ontroerend en de nachtschrijver van Jannie Regrun is bijzonder. Recensies staan op.mijn boekenpagina op fb.

 88. Laure
  mei 29, 2017 / 22:23

  Heel benieuwd naar dit nieuwe boek van Liane Moriarty! Ik heb in de voorbije dagen heel wat boeken gelezen in dit zalige zomerweer en ik heb vooral genoten van ‘zolang er sterren aan de hemel staan’ van Kristin Harmel en het boek ’13 reasons why’ (een beetje anders dan de serie, maar ook echt goed!).

 89. Lisanne
  mei 30, 2017 / 06:17

  Oeh dat klinkt als een tof boek, al kan ik me voorstellen dat het misschien een beetje langdradig is haha!
  Het boek dat ik je wil aanraden is ‘Een klein leven’, ook een lekkere dikke pil, maar echt een van de mooiste boeken die ik ooit gelezen heb! Het verhaal is zo goed en mooi geschreven dat je het zo wegleest en ben nog nooit zo emotioneel van een boek geworden!

  Liefs

 90. mei 30, 2017 / 07:52

  Wat denk je van een Vlaamse aanrader? Sudoku van Bart Debbaut. Verrassend en zeer actueel verhaal.

 91. Claudia van Koolwijk
  mei 30, 2017 / 08:30

  Wat een leuke winactie. Ik ben heel benieuwd naar haar boeken. Wat ik echt kan aanraden als je van thrillers houdt is ik tel tot tien van Linda Green. Dit boek is totaal anders dan de meeste andere thrillers maar toch erg spannend.

  Daarbaast is de nachtegaal echt een aanrader van Kristin Hannah. Zeer indrukwekkend boek over de Tweede Wereldoorlog maar dan vanuit Frankrijk.

 92. Ans Stier
  mei 30, 2017 / 09:11

  Wat een gaaf pakket. De ideale Winactie want ze staan al een tijdje op mijn verlanglijst. Wat je echt moet lezen Het Dossier van Anja Niewierra, een spannende thriller waar je helemaal in op kunt gaan.

 93. Tessa
  mei 30, 2017 / 11:47

  Klinkt als een super leuk boek voor de zomer!
  Tijdens mijn vorige zon, zee strand vakantie heb ik weer is heel wat boeken gelezen. En ook deze zomer ben ik al goed op weg. De boeken van Karin Slaughter zijn zeker een aanrader, stuk voor stuk. En er komt bijna een nieuwe uit heb ik mij laten vertellen. Vorige zomer ben ik ook verslaafd geraakt aan de boeken van Nicci French: geweldig geschreven. Natuurlijk blijven de boeken van Stephen King en Elizabeth George heerlijke boeken. Ik ben sinds kort ook verslaafd geraakt aan de boeken van Dani Atkins. Versplinterd is toch wel mijn favoriet.

 94. Willeke
  mei 30, 2017 / 13:12

  Ik koop nog wel eens een boek waar bij enkel de kaft mij aanspreekt. Zonder de achterkant te lezen. Dit levert vaak leuke nieuwe schrijvers op.

 95. marij brand
  mei 30, 2017 / 14:02

  De Mr. Mercedes reeks van Stephen King, erg spannend en pakkende verhalen

 96. mei 30, 2017 / 15:43

  Ik heb zelf afgelopen week in Italië Als twee druppels water van Anna Snoekstra (Australische auteur, vreemd genoeg) gelezen. Een thriller, maar ik vond het tegelijk elementen van een YA of coming of age roman hebben. Het boek gaat over een twintiger die wordt betrapt op diefstal, waarna ze doet of ze Rebecca Winter is, een meisje dat tien jaar geleden verdween en waar zij (goh) heel erg op lijkt. In eerste instantie is dit slechts een manier om niet opgepakt te worden, maar ze begint te wennen aan het idee van een warm nest, waardoor ze in de familie probeert te infiltreren. Die beslissing is niet zonder gevaar, blijkt al snel.

  Interessant is dat je zowel de perspectief vanuit de ik-persoon in het heden als Rebecca van tien jaar geleden ziet.

 97. Maaike
  mei 30, 2017 / 18:55

  Wauw, leuke winactie! Ik weet niet of je van thrillers houdt, maar ik vond Donker Water van Mikaela Bley echt heel goed. Het boek las fijn weg in en het is een echte pageturner, de schrijfster zet je vaak op het verkeerde been. Verder vond ik De Minnares van Camilla Grebe ook heel goed, daar zit echt een wtf-momentje in… Bij dat boek wordt je zelf achterdochtig en ga je overal hints in zien, terwijl het allemaal heel anders blijkt te zijn. Als je een keer wat heel anders wilt lezen, is Dark Matter van Blake Crouch een leuke optie. Het gaat over natuurkunde en kwantummechanica, het klinkt saai, maar het is super spannend en voor mij was het een fantastisch boek, omdat ik nog nooit iets had gelezen wat er ook maar op leek. Een compleet nieuw genre!

 98. Maartje
  mei 30, 2017 / 19:52

  Ik lees zelf nu het boek Thirteen Reasons Why, het is wel wat anders dan de serie maar zeker een aanrader!

 99. Jes
  mei 30, 2017 / 20:41

  Oh wat een toffe winactie. Ik doe zeker mee en ben meteen naar GoodReads gegaan om mijn aanraders voor je op een rijtje te zetten. Afhankelijk van waar je zin in hebt:
  Nederlandse geschiedenis, toffe boeken: Rode sneeuw in december van Simone van der Vlugt en The miniaturist van Jessie Burton
  YA: The art of being normal van Lisa Williamson, Aristotle and Dante Discover the Secrets of the Universe van Benjamin Alire Sáenz (Ik las dat de Nederlandse vertaling in juni uitkomt bij Blossom Books) of iets van Rainbow Rowell
  Overige: Eat, sweat, play van Anna Kessel. Ik heb ‘m nog niet gelezen (wel nog steeds op mn wishlist staan) maar volgens mij al wel een keer een reactie achtergelaten waarin ik ‘m aanraad voor je na het zien van de youtube video’s van Rosianna Halse Rojas en Hannah Witton (beide te vinden als je gewoon zoekt bij youtube op de titel van dit boek). of Paaz van Myrthe van der Meer (tranen met tuiten).

 100. mei 30, 2017 / 21:55

  Ik ben het kijken van de serie aan het uitstellen omdat ik het boek zo ontzettend graag eerst wil lezen. Ik doe dus zeker mee om dit prachtige pakket te winnen. Super leuk!

  Aanraders die ik pas geleden heb:

  DIMILY Trilogie >> Om heerlijk bij weg te zwijmelen. Leest lekker weg. Het tweede deel speelt af in New York. Dik pluspunt. Ik zag mezelf al weer helemaal over Broadway lopen…

  Duizend Hoog >> Gossip Girl-achtig verhaal, maar dan in 2081. New York is veranderd in een toren van duizend meter hoor. De futuristische aspecten in dit verhaal zijn geweldig. Ik kan niet wachten op deel twee!

  Succes met een nieuwe boek uitzoeken!

 101. mei 31, 2017 / 11:53

  Je hebt wel iets te verbergen van Maurits Martijn, misschien niet echt het meest tropische verhaal voor de zomer, maar wel super interessant.

 102. Stephanie
  mei 31, 2017 / 13:20

  Dankzij jou heb ik toen big little lies gelezen, & I loved it!

  Dus nu zou ik je ook een gouden tip willen geven. Misschien dat iemand anders ‘m al heeft genoemd (anders wordt ie bij deze dubbel genoemd, en is het ook meer dan waard): behind her eyes van Sarah Pinborough.

  Echt een fantastisch boek met een mega plottwist!! Het is misschien niet een typisch ‘lekker weg lees boekje aan het strand’, maar ik had ‘m zelf binnen 1,5 dag uit. Het is nml echt een boek wat in je hoofd blijft zitten en je wil gewoon perse weten hoe het verder gaat. Denk aan boeken zoals: girl on a train of gone girl.

  Mocht je dit boek gaan googlen: let dan even op dat je niet al meteen achter de hele verhaallijn komt;) Echt mindblowing vond ik het:)

 103. Martyna
  mei 31, 2017 / 15:10

  Wat een leuke win actie !!
  Ik doe ook graag mee!

  Hier mijn aanraders:

  “Het hart van het kwaad” Luca d’Andrea -> thriller
  “Voor ik ga slapen” Sj Watson -> psychologische thriller
  “Alex” Pierre Lemaître -> de huiveringwekkende thriller
  “Een klein leven” Yanagihara -> literaire romans, in New York
  “Vrouwen die vreemdgaan” Wieke van Oordt -> feelgood romans
  en alle boeken van Haruki Murakami.

  Matt Armendariz – Focus on Food Photography for Bloggers -> kan je misschien ook interessant vinden:)

 104. Britt
  mei 31, 2017 / 22:25

  Ik zet dit boek op mijn lijstje, thanks! Mijn boekentips voor jou: The Help van Kathryn Stockett, Je leeft maar één keer van Fausto Brizzi, One Day van David Nicholls, Everything Everything van Nicola Yoon.

 105. Juliette S
  juni 1, 2017 / 07:59

  Mijn favo boek alltime is toch echt wel een schitterend gebrek van Arthur Japin. Ik ben nu bezig in the tobaccanist van robert seetwater, dat is ook zeker een aanraader! Zijn wel allebei boeken die zich in het verleden afspelen en daar moet je van houden ?

 106. Anita de Groot
  juni 2, 2017 / 10:23

  Ik lees nu het Dossier van Anya Nieuwarra en dat is boek is zo mooi qua cover en het verhaal zo ongelooflijk spannend die kan ik je echt aanraden maar al houd je meer van Baantjes dan is Toni Coppens de Zomer van de doden ook heel erg goed. Ga je voor romantisch dan zou ik Jill Mansell aanraden Vlinders voor altijd of de nieuwste. Keuze zat wat dat aangaat en wat ik ook wel eens doe ik pak een boek(bibliotheek) en laat me verrassen en ja dat pakt ook weleens verkeerd uit maar dan breng ik het gauw terug en neem wat anders mee.

 107. juni 7, 2017 / 20:19

  Wow, heb al veel leuke tips voorbij zien komen! Door de 2 Ibiza-boeken van Kiki van Dijk waan je je even zelf op vakantie op het eiland. Om daarna af te koelen raad ik IJsval van Kitty Sewell aan, al een oudje, maar heel goed!

 108. Stephanie
  juni 14, 2017 / 12:37

  Last Night at Chateau Marmont van Lauren Weisberger. Heerlijk om weg te lezen!