MIDWINTER READING: Big Little Lies

 photo 81J9qYEqYL.jpg

Ik hou van chicklits, maar vaak zijn ze niet al te best geschreven. Big Little Lies beloofde volgens een recensie van The New York Times een goed geschreven chicklit te zijn, ook zag ik dit boek voorbij komen in meerdere ‘beste boeken van 2014’ lijstjes, mijn interesse was gewekt en het boek werd gedownload.

Big Little Lies vertelt het verhaal van drie vrouwen met kinderen in dezelfde kleuterklas. Je hebt de 40-jarige Madeline, getrouwd met Ed, een dochter van veertien uit een eerder huwelijk en twee jonge kinderen. De vader van haar eerste kind is drie jaar geleden ineens weer opgedoken en heeft toevallig ook een kind in de kleuterklas met zijn nieuwe vrouw, je begrijpt, daar zijn wat spanningen… Dan heb je de 35-jarige Celeste met haar tweeling en steenrijke vent. Ze lijkt het perfecte leven te hebben, maar wat speelt zich af achter gesloten deuren? De derde vrouw is de 24-jarige Jane, haar zoontje Ziggy kreeg ze na een vervelende one night stand waar ze nog steeds nachtmerries van heeft. Hoewel ik geen kinderen heb, laat staan een kind in een kleuterklas, kon ik me met alle drie de vrouwen identificeren en hield ik na 100 pagina’s van alle drie.

Aan het begin van het boek lees je dat er tijdens een Trivia-avond op school een dode is gevallen. Wie het is? Dat lees je pas na 500 pagina’s, eerst ga je een half jaar terug in de tijd, naar de dag dat Madeline, Celeste en Jane met hun kinderen naar de oriëntatiedag van de basisschool gaan. Hoe verder je in het boek komt, hoe meer scenario’s je je kunt voorstellen. Zelf had ik op een gegeven moment echt zoiets van ‘ik wil niet dat er iemand dood gaat, Madeline, Celeste en Jane moeten echt blijven leven, want anders vind ik het echt niet leuk’. Wie er uiteindelijk het loodje legt ga ik jullie vanzelfsprekend niet vertellen. Wat ik jullie wel ga vertellen is dat ik het einde héél erg bevredigend vond en dat ik erg blij ben dat The New York Times me dit boek heeft aangeraden.

Lachen: Ja!
Huilen: Jup, op de valreep, ergens tien pagina’s voor het einde rolden er ineens tranen over mijn wang.
Irritaties: Nee, alleen met mezelf, dat ik steeds na een paar pagina’s in slaap viel, maar dat had waarschijnlijk ook met het tijdstip te maken dat ik steeds begon met lezen.
Opvallend: De filmrechten voor dit boek zijn inmiddels gekocht door de productiemaatschappijen van Reese Witherspoon en Nicole Kidman. Het schijnt dat er een serie van het boek gemaakt gaat worden, Netflix en HBO zouden op dit moment in een bidding-war zijn om de serie uit te mogen zenden. Reese en Nicole zouden zelf twee van de drie hoofdrollen vertolken. IK KAN LETTERLIJK NIET WACHTEN WANT DIT KLINKT FANTASTISCH.
Aanrader: Jaaaaa! Het is een chicklit, maar dan wel een heel goed geschreven chicklit met precies genoeg spanning en super goed uitgewerkte personages.
Hartjes: ?????????? 9/10

Je koopt Big Little Lies voor 22,99 bij Bol.com, de Nederlandse versie is momenteel nog niet beschikbaar, maar andere boeken van Liane Moriarty zijn wel in het Nederlands vertaald, dus ik denk dat dat een kwestie van tijd is.

Liefs,
Annemerel

Delen:

18 Reacties

 1. januari 4, 2015 / 17:04

  Ik lees zelden, maar een vriendin van mij had de Engelse versie. Of ik ‘m wilde, want haar Engels is zo slecht. Ik begon te lachen, want ik lees dus eigenlijk nooit. Nu heb ik spijt. Ik ga haar even appen of ze het boek nog heeft…

 2. januari 4, 2015 / 17:13

  “Never judge a book by his cover’, maar dit boek trekt me aan, alleen al om de ‘cover’.

 3. januari 4, 2015 / 17:30

  Klinkt als een heel spannend boek, ik heb het boek gelijk op mijn digitale verlanglijstje op Bol gezet!

 4. januari 4, 2015 / 17:34

  Wat een heerlijke recensie! Ben heel benieuwd. Jammer dat ik wil lezen maar ik maak er maar geen tijd voor vrij.

 5. Renske
  januari 4, 2015 / 17:40

  1 tip: check je tekst nog eens; er staat een keer checklits en checklits.

  Verder heb je een leuke blog die ik regelmatig lees, ga zo door!

  Groetjes,
  Renske

  • Annemerel
   Auteur
   januari 4, 2015 / 19:30

   Ugh, dat is de autocorrect van mijn MacBook! Hoe vaak ik het ook aanpas, hij springt heel vaak toch weer terug! Bedankt voor de tip ga hem nogmaals nalezen!

 6. Ilse
  januari 4, 2015 / 17:49

  Ik zag hem al voorbij komen in je FF en heb hem gelijk gereserveerd bij de bibliotheek, ben echt benieuwd! En zo leuk dat dit weer terug is want jij leest zulke leuke boeken! Heb die van de zomereditie ook allemaal gelezen. :)

 7. Floor
  januari 4, 2015 / 19:22

  Dit klinkt echt super leuk! Hahaha!

 8. januari 4, 2015 / 20:14

  Die wil ik echt lezen! Maar ik wacht wel op de Nederlandse versie. ;)

 9. januari 4, 2015 / 22:42

  Ohhh wat klinkt dit leuk! Ik vind chicklits altijd erg leuk, dus ik denk dat dit ook wel iets voor mij is.

 10. januari 4, 2015 / 22:49

  Het lijkt zo lang geleden dat ik nog een chicklit heb vastgenomen! Als literatuurstudente ben ik de laatste tijd enkel bezig met werken als Karel ende Elegast, Ferguut, Hadewijch… Een boek zoals dit is dus meer dan welkom.. Ik schrijf het alvast op mijn leeslijstje voor tijdens de vakantie! Xx

 11. januari 5, 2015 / 09:01

  Klinkt super goed zeg! Ik heb al een hele tijd geen chicklit meer gelezen, maar eigenlijk heb ik daar best wel weer eens zin in. En super leuk dat je midwinter reading gaat doen voor een paar weken :D

 12. Judith
  januari 5, 2015 / 11:41

  Ik heb het boek gelijk gekocht, mn onderzoeksvoorstel heeft er onder te leiden maar het is idd een heerlijk verhaal!

 13. Camille
  januari 5, 2015 / 15:24

  Hij klinkt erg leuk, had er inderdaad al over gelezen. Een vraagje, waar heb je hem gedownload? Ik kan hem niet vinden op bol.com en niet op itunes..

 14. Joyce de Vetter
  januari 5, 2015 / 16:19

  Klinkt super leuk! Jammer dat ik niet echt goed in engels ben. Misschien moet ik het toch maar een keer proberen en dan het boek nogmaals lezen als het in het Nederlands verkrijgbaar is.

 15. Elvira
  januari 5, 2015 / 21:15

  Leuk! Ik ga dit boek ook eens aan mijn lijstje toevoegen. Ben momenteel bezig met een boek over twee au-pairs bij rijke families op een Italiaans eiland. De meiden zijn beste vriendinnen maar er gaat iets gebeuren in de zomer dat ze au-pair zijn dus ik ben heel benieuwd hoe mijn boek gaat aflopen :-)

 16. januari 5, 2015 / 23:02

  Lijkt me een leuk boek! Die ga ik onthouden, perfect voor de koude winter maanden ;)