SUMMER READING: Bared To You (#11)

Photobucket

Ik begon mijn Summer Reading blogs tien weken geleden met de boeken van E.L. James, Fifty Shades of Grey. Op dat moment waren de boeken nog niet heel erg bekend in Nederland, inmiddels ken ik bijna niemand meer die ze niet gelezen heeft, of in ieder geval niet van plan is ze te lezen. Fifty Shades of Grey mag dan misschien geen literair hoogstandje zijn, de gemoederen houdt het in ieder geval wel bezig. En omdat velen na het lezen van de trilogie over Anastasia & Mr. Grey ontwenningsverschijnselen hebben (me, myself & I included) besloot ik deze week een boek te lezen in hetzelfde genre.

Sylvia Day is, in tegenstelling tot E.L. James, een doorgewinterd romanschrijfster. Begin dit jaar publiceerde ze haar nieuwste roman “Bared To You” zelf, niet veel later werd het door een uitgeverij opgepikt en uitgegeven. Slimme zet, want Bared To You past precies in het plaatje van Fifty Shades of Grey.

Zomaar wat overeenkomsten… Het boek is vanuit de Ik-vorm geschreven. de Ik-vorm is een jong en mooi meisje dat net is afgestudeerd en het op eigen krachten aan haar carrière begint. Ook deze Ik-persoon valt al in één van de eerste hoofdstukken voor een (ZEER) succesvolle jonge zakenman. En terwijl Anastasia in Fifty Shades of Grey haar liefde “Fifty Shades” noemt, noemt Eva de man aan wie ze haar hart verliest “Dark & Dangerous”. Beide mannen zijn nogal controlling en dominant en hebben een duister verleden dat diep is weggestopt. En zowel Mr. Grey als Mr. Scott zijn woest aantrekkelijk.

Natuurlijk zijn er ook verschillen tussen de boeken. Zo is Bared To You naar mijn mening een stuk beter geschreven dan Fifty Shades of Grey. Je merkt dat dit niet Sylvia’s debuutroman is. En hoewel ze net als E.L. James nogal eens in herhaling valt (op vrijwel iedere pagina moet ze even kwijt hoe aantrekkelijk Mr. Scott is), vind ik het in dit boek een stuk minder opvallend doordat Syvlia’s woordenschat gewoon net iets groter is. Een ander verschil is de seks. In Bared To You geen Red Room of Pain (iets wat ik absoluut niet mis, want daar werd ik in Fifty Shades nu eigenlijk niet echt warm van..). Een ander verschil in het voordeel van Bared To You? Niet alleen Eva en Mr. Gideon Scott zijn interessante personages, ook de andere personages hebben diepte en zijn goed uitgewerkt.

Tot slot toch nog even een nadeel van Bared To You… Deel 2 ligt pas in oktober in de winkel en wanneer deel 3 uit komt is nog niet bekend. Ik heb dit boek gelezen op mijn E-reader en die zei dat ik nog 20 bladzijdes had. Wist ik veel dat die 20 bladzijdes LEEG waren. Dus ik dacht dat ik nog een hoofdstuk had, nee hoor BAM, volgende pagina en er staat doodleuk “Reflected In You” verschijnt in oktober..

Je koopt Bared To You onder andere bij Bol.com voor 11,99. Ik heb nog niks gelezen over een eventuele Nederlandse vertaling… Dankzij Eva weet ik dat “Verslaafd aan jou” de Nederlandse vertaling van Bared To You op 1 september zal verschijnen. Je kunt hem via deze link reserveren.

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

16 Reacties

 1. augustus 5, 2012 / 17:34

  In ieder geval een gave cover heeft het boek. Fifty Shades heb ik niet gelezen en staat ook nog niet op mijn to read lijst. Ik vind het zelf een beetje gehyped en mijn prioriteit ligt op dit moment niet bij dit soort boeken, helaas.

 2. augustus 5, 2012 / 17:34

  Oeh die gaat op mijn lijstje! Ik heb net deel 3 van fifty shades uit en snak naar meer. Nou ja meer, aangezien er niet meer is snak ik naar iets soortgelijks of iets wat in de buurt komt haha.

 3. augustus 5, 2012 / 18:14

  Ik wou fifty shades lezen, en hem ook meteen kopen toen ik hem in de boekenwinkel zag liggen. Maar nadat mijn moeder een paar artikelen over het boek had gelezen, begon ze te twijfelen of het wel een boek voor mij was. Met als uitkomst dat ik hem niet mocht lezen. Misschien krijg ik deze keer een kans!

 4. augustus 5, 2012 / 18:30

  Hmmm klinkt wel leuk! Maar ik vind het ergens ook wel stom dat het zooo erg lijkt op fifty shades, waarom schrijf je een boek dat zoveel overeenkomsten heeft met een ander boek? Maar wellicht dat je daar al niet meer aan denkt als je er eenmaal in bezig bent..

 5. Mleen
  augustus 5, 2012 / 20:43

  Zie ‘m al gratis staan op torrentz.com ;-)Ben benieuwd!

 6. augustus 5, 2012 / 21:06

  Ik heb op vakantie fifty shades gelezen en deel 2 en 3 staan nu op mijn lijst. Daarna komt hoogstwaarschijnlijk dit boek!!

 7. augustus 5, 2012 / 21:08

  50 shades of grey heb ik nog niet gelezen, maar geloof dat ik beide deze boeken maar even op mijn iPad ga zetten voor mijn aanstaande vakantie.

 8. Inez
  augustus 5, 2012 / 23:31

  Tip voor een volgend boek wellicht: ‘de geboren renner’ van Christopher McDougall te lezen, dat gaat over bare foot running en is super inspirerend.

 9. Eva
  augustus 6, 2012 / 10:11

  Ik heb dus ook enorm last van afkikverschijnselen na Fifty shades.
  Dit boek staat dus op mijn lees-lijstje.
  PS: de nederlandse vertaling ‘verslaafd aan jou’ is beschikbaar vanaf 1/9

  • Annemerel
   Auteur
   augustus 6, 2012 / 10:26

   Thanks Eva!

 10. augustus 6, 2012 / 10:20

  Vorige week net het laatste deel van de Fifty Shades trilogy gelezen, maar had er na een tijdje toch wel genoeg van. Het leek wel of ik de eerste tien pagina’s steeds herlas: zo knap, ruzie, make-out sessie, zo knap. Als ik bared to you toevallig tegenkom, zou ik het wel lezen maar heb nou niet echt zin om hetzelfde te lezen maar dan met andere personages. Toch fijn dat je dit artikel hebt geschreven anders zou ik er echt nooi achter zijn gekomen =]!!

 11. augustus 6, 2012 / 13:00

  Mmm,, als ik hem ga lezen.. dan is dat pas volgend jaar! haha. Ik heb zo weinig tijd en lees eigenlijk alleen op vakantie. :) hihi

 12. augustus 7, 2012 / 10:22

  Inderdaad, ‘Fifty Shades of grey’ ligt naast mij om na the hunger games trilogie te beginnen… Als ik fifty shades goed vond, zal ik dit boek van jou zeker in m’n achterhoofd houden! :)

 13. Ilse
  augustus 8, 2012 / 12:49

  Ik wil graag beginnen aan ‘Fifty Shades of grey’, moet nog wachten voor de reservering. Als ik er net zo verslaafd aan word als de rest van de wereld dan ga ik deze ook lezen. :)

 14. augustus 22, 2012 / 19:06

  Oh deze lijkt me ook wel interessant! Ben nu bijna klaar met 50 Shades Darker en ga morgen de 3e kopen. Ben deze ook gaan lezen naar aanleiding van jou artikeltjes erover ^^