SUMMER READING: The One & Only

 photo TOAO_100132.jpg

Normaal gesproken lees ik een chicklit binnen twee dagen uit, soms heb ik er drie dagen voor nodig als ik net wat minder tijd heb. Over dit boek van 400 pagina’s deed ik ruim anderhalve week. Ik weet niet wat het probleem nu precies was, ik wilde wel doorlezen en ik was écht benieuwd hoe het verder ging. Maar het ging gewoon tergend langzaam. Normaal niet zo’n probleem, maar ja als je een deadline hebt omdat je review op zondag om 17.00u online moet, dan moet je wel doorlezen.

The One & Only van Emily Giffin was zeker niet mijn favoriete boek wat ik de afgelopen maanden gelezen heb. Ik had iets hogere verwachtingen, omdat het boek lang in de New York Times Bestseller List stond en omdat Emily Giffin normaliter goede checklits schrijft. Dit boek was ook absoluut niet slecht, maar het was wel een beetje raar en op sommige momenten zelfs ongemakkelijk.

De 33-jarige Shea twijfelt over de keuzes die ze maakt in haar leven, nadat de moeder van haar beste vriendin Lucy komt te overlijden. Shea woont en werkt al haar hele leven in Walker, een klein Universiteitsstadje in Texas. Haar relatie staat al jaren stil, haar baan is al dertien jaar hetzelfde terwijl ze eigenlijk veel meer kan. Wanneer Shea eindelijk stappen neemt om haar leven om te gooien blijkt ze gevoelens te hebben voor iemand die al haar hele leven belangrijk voor haar is. Toch had zij (en heel veel anderen met haar) nooit verwacht dat ze dit soort gevoelens voor diegene zou ontwikkelen.

Jup, het is een vaag verhaal, maar ik wil jullie zoals gewoonlijk niet te veel van het plot verklappen. En eerlijk, als ik je het plot zou vertellen, zou je het misschien nog wel veel vager vinden. Toch wilde ik blijven lezen en heb ik achteraf geen spijt dat ik in het boek begonnen ben. Maar nee, één van mijn favorieten is dit zeker niet.

Lachen: Nope!
Huilen: Nee..
Irritaties: Ik was het niet altijd eens met de keuzes van het hoofdpersonage.
Opvallend: Het boek had maar 400 pagina’s maar ik deed er anderhalve week over om het uit te lezen.
Aanrader: Als je op zoek bent naar een ‘prima’ roman.
Hartjes: ?????????? 6/10

The One & Only van Emily Giffin koop je bij Bol.com voor €25,99 (serieus, ik kon op Bol geen goedkopere uitgave vinden!!!)

Liefs,
Annemerel

Delen:

9 Reacties

 1. augustus 24, 2014 / 18:07

  Hm, deze laat ik even liggen! Fijne en eerlijke review!

 2. augustus 24, 2014 / 19:09

  Jammer dat het verhaal niet helemaal lekker loopt. Aan het verhaal te lezen is dit denk ik inderdaad niet het leukste boek wat je de laatste tijd gelezen hebt.

 3. augustus 24, 2014 / 19:51

  Oh dat is zo ergerlijk, zo’n boek waar je maar niet doorheen komt maar toch perse uit wil lezen. Ik ken het!

 4. augustus 24, 2014 / 20:08

  Wat fijn dat je eerlijk bent, maar het boek trekt niet echt mijn aandacht, het verhaal maar zeker ook de prijs niet..

 5. augustus 24, 2014 / 20:15

  Jammer dat het boek een beetje tegenviel. Ga je nog een overzicht maken van alle boeken die je deze zomer gelezen hebt met hun score erbij of komt dat er niet meer?

 6. augustus 25, 2014 / 10:22

  Klinkt niet héél goed. Jammer dat je er zo lang over deed! :(

 7. augustus 25, 2014 / 13:35

  Het lijkt een ontzettend mooi boek, ik hou van Emily Giffin!