GUESTBLOGGER: 5 must-see’s op de wereld (Kimberly)

“Omdat ik een paar weken in Italië zit vroeg ik jullie om gastblogs te schrijven. Ik heb zo veel gave blogs gekregen dat ik het idee heb dat ik zelf net zo goed kan stoppen met bloggen. Grapje natuurlijk. Niet over die goede blogs van jullie, wel over het feit dat ik wil gaan stoppen. Vandaag de blog van Kimberly, ze heeft al ontzettend veel mooie plekken mogen zien in haar leven en deelt vandaag de – wat haar betreft – aller mooiste. Ik kreeg meteen zin om NOG een vakantie te boeken. Gelukkig weet ik nu dat jullie mijn blog prima over kunnen nemen op het moment dat ik op vakantie ben. Benieuwd naar meer reisverhalen van Kimberly, die lees je op haar eigen blog.”

 photo Desktop2791.jpg

Ik heb het geluk dat ik al redelijk veel van de wereld heb gezien. Dankzij reislustige ouders (thank you!), een vriendje met wanderlust en super veel interesse in andere culturen ben ik al een heuze wereldreizigster te noemen. Alhoewel… Zo noemen mijn vrienden me. Ik ben er iets nuchterder over: ik koop gewoon liever een vliegticket dan een nieuwe tas!

Een aantal plekken op de wereld hebben echt iets met me gedaan. Van duiken op Curaçao tot met kindjes spelen in Uganda: ik vertel je mijn top 5 must-see plekken in de wereld!

1. Uganda, Afrika
Op nummer één staat toch wel het land Uganda in Afrika! Hier heb ik drie maanden vrijwilligerswerk gedaan en ik wil nog ongeveer elke dag terug. De natuur is er prachtig, de mensen zijn er verschrikkelijk lief en het leven daar is gewoon zo fijn. Bovendien voelt het heel goed om daar te helpen, aangezien het ook een vrij arm land is. Alleen al een lolly geven aan een dorpskindje is een feest op zich! Ik wou dat iedereen het aandurfde om één keer in hun leven naar Uganda te gaan. Je komt als een ander mens terug, beloofd!

2. Curaçao, Caribisch gebied
Misschien ben ik een klein beetje bevooroordeeld over Curaçao. Ik ben er namelijk geboren en opgegroeid, maar dat neemt niet weg dat ik het een must-see vind! Je hebt er namelijk alles. Prachtige stranden, leuke uitgaansgelegenheden, ruwe natuur en hele lieve mensen. ‘s Ochtends om 6 uur beklim je de Christoffelberg, overdag chill je aan het strand, aan het einde van de middag ga je duiken bij een gezonken schip en ‘s avonds eet je romantisch aan het water. Klinkt dat niet goed?

3. New York, USA
Inkoppertje misschien. Ik weet zeker dat Annemerel het sowieso met me eens is! Afgelopen december ben ik voor het eerst in New York geweest en er ging een wereld voor me open. Ik meen het, New York is een wereld op zich. Het is ongelofelijk hoeveel verschillende indrukken je daar krijgt. Het is echt net zoals in de film! Ik zou je willen adviseren om minstens vijf á zes dagen te gaan als je voor het eerst gaat. Ook is mijn ultieme tip om een AirBnB te huren! Super leuk om echt in het ‘normale’ leven van de New Yorkers te zitten.

4. India, Azië
India heeft best veel indruk op me gemaakt. We waren op doorreis, dus we hebben slechts zes dagen van dit prachtige land mogen genieten. We verbleven in een hotel in New Delhi zodat we deze stad goed konden verkennen en gingen ook nog een dag naar Agra. Want ja, de Taj Mahal wilden we natuurlijk wel bewonderen! Wat me is bijgebleven is dat ik de architectuur in India ongelofelijk vind. Ik heb met open mond staan kijken naar alle gebouwen die we tegenkwamen tijdens onze reis. Maar het allerleukste (of lekkerste?) vond ik toch wel het eten. Ik ben gek op Indiaas eten, en daar smaakte het heerlijk puur!

5. Riomaggiore, Italië
Ietsje dichter bij huis! Een aantal jaar geleden heb ik een Eurotrip gemaakt met twee vriendinnetjes en dit was één van mijn favoriete stops. Riomaggiore is een super idyllisch vissersdorpje aan het water, met prachtig gekleurde huizen en écht Italiaanse inwoners. Wij sliepen bij Mama Rosa, een schattig Italiaans omaatje dat een klein hostel had geopend. Ze kon geen woord Engels, en dat maakte het juist zo mooi! ’s Avonds aten we bij de lokale visboer onder de sterren. Prachtig.

Ik heb nog veel meer aanraders! Zo is Las Vegas de gaafste en gekste stad die ik ooit heb gezien, Nepal is adembenemend mooi en Jamaica is een waar paradijs. Toch zijn bovenstaande plekken de plekken die ik als eerste zou opnoemen als iemand mij zou vragen om aanraders.

Hopelijk heb je wat inspiratie gekregen en krijg je het voorrecht om deze plekken te gaan bezoeken. Ik zou zeggen, pak je kans zodra deze voorbij komt, want niks is mooier dan nieuwe plekken ontdekken!

Liefs,
Kimberly

Delen:

15 Reacties

 1. juli 10, 2016 / 17:57

  Wat een superleuke post! ik ben ook echt enorm dol op reizen kan na deze blogpost weer wat bestemmingen toevoegen aan m’n lijstje. Zelf zou ik enorm graag een keer naar Japan gaan! Ook Jamaica, India, Ijsland en Zuid-Afrika spreken me heel erg aan, en ook Uganda staat erg hoog de lijst van plekken waar ik graag naartoe wil. Kimberly, wat is jouw blog? Het kan zijn dat ik er overheen lees maar ik kan ‘m niet vinden hihi.

  Liefs, Eva

  • juli 12, 2016 / 10:41

   Hi Eva! Mijn blog is http://www.kimbahli.com . Ik ben blij dat je m’n artikel leuk vond! Japan staat ook héél hoog op mijn bucketlist, haha.

 2. juli 10, 2016 / 18:05

  Tof artikel om te lezen! Ik mis alleen wat meer foto’s, dat is wel jammer. India trekt me helemaal niet – geen idee waarom eigenlijk – maar de Taj Mahal ziet er dan wél weer heel tof uit :)

 3. juli 10, 2016 / 19:19

  Lucky me, vrijdag vlieg ik naar Curaçao! Nog nooit geweest dus heel benieuwd..

 4. Ilse
  juli 10, 2016 / 21:17

  Wat ontzettend gaaf! Zoveel heb ik nog niet van de wereld gezien maar mijn grote droom is om een wereldreis te maken! Nu nog geld leren sparen, haha

 5. Anneroos
  juli 10, 2016 / 23:03

  Leuk! Bedankt voor de tips

 6. juli 11, 2016 / 00:13

  Ik opende deze blog heel snel na het zien van de eerste foto, dat ziet er wel bekend uit.. Uganda! Ook mijn nummer 1 ;) Twee jaar geleden ben ik er zelf ook voor vrijwilligerswerk geweest en 30 juli ga ik, eindelijk, weer voor een maandje terug!

  Je hebt al een aardige lijst van bestemmingen opgebouwd, super gaaf!

 7. juli 11, 2016 / 05:29

  Ja New York! Helemaal mee eens! Ik ben er afgelopen februari geweest en het is inderdaad net als in de film. Heel tof!

 8. juli 11, 2016 / 08:55

  Prachtige plekken! Ik heb er 1/5 bezocht, dus heb nog wel even wat te gaan haha

 9. juli 11, 2016 / 09:38

  Mooi lijstje! India is inderdaad te gek, maar tegelijkertijd ook een gigantische uitdaging als je er gaat backpacken. Uganda wil ik ook graag zien, net zoals Nepal!

  • juli 12, 2016 / 10:43

   Ik heb 3 maanden vrijwilligerswerk gedaan in Nepal! Toevallig ;). Nepal heeft ook veel indruk op me gemaakt, het was echt een totaal andere wereld. Zeker een aanrader!

 10. juli 11, 2016 / 10:28

  Nog op geen enkele van deze plekken geweest! Mijn favoriete bestemmingen tot nu toe waren Japan, Hawaii en Amerika.

 11. juli 11, 2016 / 13:12

  Wat een mooie lijst! Leuk om op deze manier andere bloggers te ontdekken, maar ook om elke dag weer verrast te worden met iets nieuws :)

 12. Diede
  juli 11, 2016 / 17:45

  Leuk dat je zo veel mag en kan reizen!
  Leuk geschreven!