SUMMER READING: Girl Online (#7)

 photo GIRL_ONLINE_FRONT_NONCOMP_RGB.jpeg

Girl Online van Zoë Sugg is alweer een half jaartje uit, toch pakte ik een paar weken geleden het boek er pas bij. Ik had wel eens van Zoë – beter bekend als Zoella – gehoord, ze heeft meer dan acht miljoen (!) volgers op YouTube, dat is niet te missen natuurlijk. Mijn zusje keek haar video’s al een tijdje, ik vond het maar niets, totdat ik een keer een video van Zoë van begin tot eind bekeek (onder het mom van ‘zelfstudie’) voor het wist had ik haar laatste vijf video’s allemaal bekeken, oeps, zo gaan die dingen.

Ik kon dan ook niet meer om haar chicklit heen. Veel bloggers schrijven tegenwoordig een boek (guilty) maar de meeste schrijven een non-fictie boek (guilty, alweer), ik vind het dan ook leuk dat Zoë iets heel anders gedaan heeft. Niet helemaal in haar eentje overigens, maar hallo, denk je dat Lauren Conrad al die boeken van begin tot eind zelf geschreven heeft? Ik vond het dan ook super zielig toen Zoë eind vorig jaar een bak ellende van de pers/fans over haar heen kreeg. Ja, ze hadden duidelijker kunnen zijn in de communicatie, maar de meeste weldenkende mensen snappen toch wel dat ‘celebrity schrijvers’ geholpen worden bij het schrijven van hun verhaal. Ik bedoel, denk je dat Kendall en Kylie echt die boeken zelf schrijven?! Wanneer dan?!

Maar goed, lang genoeg over Zoë gesproken, hoe is dat boek nu eigenlijk? Nou, best wel voor kleine meisjes. Had ik kunnen weten, want het is een Young Adult boek. Maar het feit dat een boek YA is, hoeft niet altijd te betekenen dat het kinderachtig is. Vorige week schreef ik nog over het eerste YA-boek van Sophie Kinsella, dat volwassener op mij overkwam dan de meeste van haar verhalen. Dit boek gaat over een vijftienjarig meisje met paniekaanvallen (hier lijdt Zoë toevallig ook aan, heb ik van een betrouwbare bron – mijn zusje – vernomen). Het meisje – Penny – zet zichzelf regelmatig voor schut en nadat haar so-called best friend een video van een genant moment op Facebook plaatst durft Penny niet meer naar school. Samen met haar familie gaat ze in de kerstvakantie naar New York, daar leert ze een super knappe jongen kennen en nou ja, de rest moet je maar gewoon lezen.

Ik vond het boek aanvankelijk super kinderachtig en cheesy, maar om de een of andere reden kon ik toch niet stoppen met lezen. Ik vond het leuk dat het hoofdpersonage een blog heeft (vandaar de titel Girl Online) en een aantal dingen waren best wel herkenbaar. Stiekem kijk ik ook best wel uit naar het tweede deel van het boek, want dat komt er dus. Niet gek, want in de eerste week ging het boek bijna 80.000 keer over de toonbank. Ik las ergens dat Zoë’s boek ervoor gezorgd heeft dat veel boekenwinkels in de UK toch nog op een positieve manier het jaar af konden sluiten qua boekhouding. Dus thank you Zoë!

Lachen: Twee keer, een klein beetje… ik was me heel bewust van die momenten.
Huilen: Nope
Irritaties: Het was soms wel heel erg meisjes-fantasie… misschien had ik dat kunnen weten toen ik een boek voor Young Adults ging lezen, maar goed.
Opvallend: Deel twee ligt in oktober in de winkel! En ik zag toevallig laatst een blog van Zoë waarin ze samen met haar editor aan het schrijven is voor haar tweede boek. Ik denk dat ze wel geleerd heeft van wat ze hiervoor heeft ‘fout’ gedaan.
Aanrader: Als je zelf op de middelbare school zit of als je het niet erg vindt om een boek te lezen dat eigenlijk geschikt is voor meiden die jonger dan jij zijn.
Hartjes: ?????????? 7/10

Je koopt Girl Online van Zoë Sugg op Bol.com voor 14,99 de Nederlandse vertaling koop je voor 16,99.

Liefs,
Annemerel

Delen:

14 Reacties

 1. Linda
  juli 5, 2015 / 17:09

  Oef voor het eerst denk ik dat ik het totaal niet met je eens ben, haha. Wat een belachelijk stom slecht boek vond ik dit zeg! Het is zó kinderachtig!

 2. juli 5, 2015 / 17:44

  Ik heb het boek ook in huis maar ik ben nog nooit verder gekomen dan de eerste tien pagina´s moet ik eerlijk bekennen..

 3. juli 5, 2015 / 18:01

  Ik denk niet dat dit boek iets voor mij is, maar ik vind het weer heerlijk hoe je dit artikel hebt geschreven :-)!

 4. juli 5, 2015 / 19:55

  Ik twijfel enorm. Ik ben bang dat het te kinderachtig is en ik het gevoel heb dat ik minimaal 100 jaar verder ben. Misschien moet ik eerst haar video’s zien.

  Leuk boekreview! Heb gelachen om de opmerking over the Jenner zusjes ;-)

 5. Floor
  juli 5, 2015 / 19:59

  Ja ik heb het boek ook gelezen! Super leuk, en ga zeker ook deel 2 lezen :)

 6. juli 5, 2015 / 21:10

  Ik denk dat ik echt te oud ben voor deze boeken inderdaad.. maar wie weet als hij een beetje voordelig te krijgen is dat ik m toch ooit nog koop!

 7. Esther
  juli 5, 2015 / 22:06

  Heb het boek ook gelezen. Ik voelde me er in het begin eigenlijk te oud voor, maar toen ik verder kwam in het boek begon ik het steeds leuker te vinden. Kijk stiekem ook wel een beetje uit naar deel 2!

 8. Ilse
  juli 5, 2015 / 23:40

  Vaak voorbij gekomen maar hij heeft me nooit getrokken, Ik denk dat dit het eerste (!) boek van je summer reading wat ik niet ga lezen.

 9. juli 6, 2015 / 10:57

  Ik vond het best leuk om te lezen. Inderdaad heel meisjes-fantasie-achtig, maar ik moet eerlijk bekennen dat ik dat soms best fijn vind, haha.

 10. lisan
  juli 6, 2015 / 11:45

  het klinkt als een fijn ‘ik-lig-aan-het-strand-en-wil-niet-nadenken’-boek. Echter wil ik hem dan wel in het Engels lezen, dan heb ik er tenminsten nog iets aan (een soort van dan). Ik ga nu wel nog een keer extra nadenken voordat ik hem koop, thanks! Verder hou ik echt van Zoella hoor, daar niet van. Ze is top!

 11. juli 6, 2015 / 15:54

  Ik blijf nog wel benieuwd naar het boek, hoor er over het algemeen best wel ‘leuke’ verhalen over.
  Weet iemand misschien hoe deel 2 gaat heten?

 12. juli 6, 2015 / 16:49

  Ik was er wel benieuwd naar, vooral omdat Zoella het schreef. Ten eerste spak de cover me al niet erg aan, maar goed. Ik vond het een beetje een saai, cheesy verhaal. Viel erg tegen dus.

 13. Marleen
  juli 6, 2015 / 22:33

  Ik ben laatst ook in dit boek begonnen, maar ik heb het na de eerste twee hoofdstukken weer weggelegd; ik vond het te kinderachtig en het verhaal pakte me helemaal niet. Ik had er veel meer van verwacht, eigenlijk!

 14. juli 8, 2015 / 11:44

  Ik vind het toch wel een beetje jammer dat celebrity boeken vaak geen solojob zijn, doet voor mijn gevoel af aan het hele schrijversberoep – maar hey, voor die boekwinkels is het wel fijn, haha. Ik denk dat ik dit boek geweldig had gevonden toen ik twaalf/dertien was en echt leefde voor dit soort boeken; nu zou ik ‘m waarschijnlijk wel uitlezen voor de lol (het idee van een bloggende hoofdpersoon, en dan ook écht bloggen en geen ‘online dagboek’ vind ik bijvoorbeeld wel tof) maar meer niet omdat het een beetje diepgang mist.