SUMMER READING: P.S. I Still Love You

 photo PS-ISLY.jpeg

Heb je dat ook wel eens, van die weken dat je hoofd gewoon niet naar lezen staat. Dat je in je hoofd met van alles tegelijk bezig bent en dat concentreren op een boek gewoon heel lastig is. Ik heb dat sinds mijn zomervakantie. Gelukkig heb ik tijdens mijn zomervakantie een aantal boeken gelezen zodat ik na mijn zomervakantie nog even vooruit kon, maar afgelopen weken was het lastig. Het boek van vorige week ‘Nice is just a place in France’ was te doen omdat het vooral grappig was en je niet echt in een verhaal hoefde te komen, maar deze week was lastiger. Ik wilde eerst een serieuze roman gaan lezen, maar ik kwam er gewoon niet in, te afgeleid door van alles en nog wat. Uiteindelijk besloot ik op aanraden van jullie het tweede deel van ‘To all the boys I’ve loved before’ te lezen, dat boek las ik in januari en het vervolg kwam deze zomer uit. Het is een Young Adult-boek, dus niet zo lastig om te lezen.

Voor wie het eerste boek niet gelezen heeft. Lara Jean is de middelste van drie zusjes. In haar leven is ze vijf keer verliefd geweest, of iets dat daar voor door moet gaan. Om deze hoofdstukken af te sluiten schrijft Lara de jongens een brief, maar nadat de brief geschreven is wordt deze netjes opgeborgen in een koffertje en dus niet verstuurd. Haar jongste zusje denkt daar anders over en die besluit op een mooie dag al deze brieven naar de jongens aan wie ze geadresseerd zijn te versturen. Dat zorgt ervoor dat Lara’s liefdesleven – dat eigenlijk best wel non-existent is – ineens een stuk spannender en ingewikkelder wordt.

Ik zit nu een klein beetje in tweestrijd, want wat moet ik over dit tweede boek zeggen. Mocht je het eerste boek niet gelezen hebben, maar dat in toekomst nog wel willen doen, dan kan ik dat goed verpesten door over de inhoud van het tweede boek te praten. Goed, hier heb ik dus niet over nagedacht toen ik aan dit boek begon en nu is het zondag en heb ik dus geen tijd meer om aan een ander boek te beginnen. Dus, wat kan ik zeggen… Het boek is fijn om te lezen, maar het is wel echt een boek dat zich op de middelbare school afspeelt en het werd me tijdens het lezen van dit boek wel heel erg duidelijk dat het acht jaar geleden is dat ik de middelbare school verliet. Toch was dat ook niet meteen een turn-off, ik bedoel de relaties en de gevoelens, ze blijven toch wel een beetje hetzelfde. Het boek las ook vrij makkelijk weg, zelfs met mijn aandachtsboog van de afgelopen weken.

Of ik heb boek leuker vond dan het eerste boek? Hmm…. ik zat er veel sneller in dan in het eerste boek en het einde was – vond ik – leuker dan het eerste boek. En alles dat er tussen zat vond ik net zo leuk als het eerste boek, alleen soms dacht ik wel… hmm, move on, ok?!

Lachen: Niet echt, misschien een klein beetje om Lara’s kleine zusje Kitty
Huilen: Nope
Irritaties: Het was geen irritatie, maar ik merkte toch wel dat dit boek geschreven was voor een iets jongere doelgroep. Je hebt Young Adult-boeken die evengoed geschikt zijn voor volwassenen (wat ik eh… toch wel ben met mijn 26 jaar), dit boek is toch wel iets meer voor een jongere doelgroep bedoeld.
Opvallend: Er schijnt een film te komen, maar veel is er nog niet over bekend… eigenlijk helemaal niets.
Aanrader: Ja… ik denk dat als ik een paar jaar jonger was geweest ik dit boek fantastisch had gevonden, nu was het soms een beetje té duidelijk dat het niet voor mijn doelgroep geschreven was.
Hartjes: ?????????? 7/10

Je koopt P.S. I still love you bij Bol.com voor 9,49.

Liefs,
Annemerel

Delen:

9 Reacties

 1. augustus 30, 2015 / 17:13

  Klinkt als een leuk boek en aangezien ik pas 2 jaar van de middelbare school af ben is het misschien wel iets voor mij!!

 2. augustus 30, 2015 / 17:50

  Dit boek lijkt me echt zo leuk! Wil hem al een tijdje lezen maar de to-read stapel is zo groot…

 3. Floor
  augustus 30, 2015 / 18:14

  Gewoon een tip. Een boek dat gewoon leuk is om te lezen, en leuk is om er eens bij te pakken. Het boek De ideale schoonzoon van Herman Koch.

 4. augustus 30, 2015 / 19:24

  Ik wil dit boek nog zó graag lezen! Hij wordt volgend jaar uitgegeven in het Nederlands door uitgeverij Moon, hopelijk ook met zo’n mooie omslag. Can’t wait!

 5. augustus 30, 2015 / 20:21

  Ik heb dit boek ook nog op mijn lijstje staan. Ik moet bekennen dat ik een deel van je post overgeslagen heb, omdat ik eerste deel nog niet gelezen heb. ook die staat uiteraard op mijn to-read list. Ik ben er wel benieuwd naar, want je geeft het wel 7 sterren ondanks het meer voor jongere groep is.

 6. augustus 30, 2015 / 21:20

  Hoe jij dit boek beschrijft denk ik dat het net iets jonger publiek trekt dan mij, jammer!!

 7. augustus 31, 2015 / 11:53

  Ik ken de boeken nog niet, maar ben er wel erg benieuwd naar.

 8. Ilse
  augustus 31, 2015 / 12:16

  Geen idee of dit een boek is dat ik zal lezen. Misschien het eerste deel maar eens proberen.

 9. augustus 31, 2015 / 20:06

  Ik vond het eerste boek echt heel leuk, dus ik ben heel benieuwd naar het tweede deel!
  Ook aan die ga ik dus snel beginnen, thanks again voor de tip!