SUMMER READING: Nice is just a place in France

 photo niceisjustaplaceinfrance.jpg

Eén van mijn favoriete Instagramaccounts is het account van de ‘Betches’. Negen van de tien keer moet ik gewoon keihard lachen om hun instagramposts. Voorbeeldjes? “Stop editing ur pics, what if u go missing. How can we find you if you look like Beyonce on Instagram and waka flocka in person?” Of “Sorry I haven’t texted you in a while, I haven’t been drunk”. En mijn favoriet… “Have you ever done some really deep investigating but then realize that you can’t say anything because you’ll end up looking like a crazy bitch”. Need I say more, I love them!!!

Goed The Betches hebben dus ook ooit een boek geschreven, in 2013 alweer (hoe lang bestaat hun Instagramaccount dan al? Ik volg ze pas een half jaar!) en dat boek heeft de fantastische titel ‘Nice is just a place in France – How to win at basically everything’. Moest ik lezen natuurlijk. En dat deed ik afgelopen week.

Het boek is hilarisch, maar je moet het vooral niet te serieus nemen. The Betches zetten zichzelf neer als leeghoofdige party animals met eet en drankproblemen, maar daardoor zijn ze – in hun ogen – wel succesvol. Dat moet je natuurlijk niet zo letterlijk nemen, daar moet je gewoon keihard om lachen. En waarschijnlijk zijn er ook wel wat dingen die voor jou ook herkenbaar zijn (ware het niet in zo’n extreme mate).

Nice is just a place in France bevat hoofdstukken als ‘Getting Fucked Up: Yay!’ en ‘How To Party Like a Betch’ en ‘How To Text Like You’re Kind of a Big Deal’ ‘Sexting: Getting Fucked in 4G’. Sorry, maar ik moet al keihard lachen bij het lezen van de titels van de hoofdstukken.

Er zit niet echt een moraal in het verhaal en het niveau is ook niet bepaald hoog, maar ik heb wel mijn buikspieren getraind.. en dat is ook belangrijk, toch?

Lachen: Lijkt me duidelijk.. Ja!
Huilen: Huilen van het lachen?
Irritatie: Soms ging het wel heel erg ver en was het ietwat grof, maar daar moet je je aan overgeven. Ik heb me er niet heel erg aan geïrriteerd.
Opvallend: Volgend jaar april verschijnt er een nieuw boek van The Betches, I had a nice time, and other lies zal de titel zijn. Oh en dit zijn trouwens de échte Betches.
Aanrader: Yes!!! Maar je moet er wel een beetje met humor naar kunnen kijken, anders zul je je vast doodirriteren aan het boek!
Hartjes: ?????????? 8/10

Je koopt ‘Nice is just a place in France’ van The Betches voor 13,49 bij Bol.com

IEMAND TIPS VOOR HET LAATSTE BOEK DAT IK DEZE ZOMER MOET LEZEN?!

Liefs,
Annemerel

Delen:

10 Reacties

 1. Merin
  augustus 23, 2015 / 17:11

  The perks of being a wallflower van Stephen chbosky!!

 2. Marleen
  augustus 23, 2015 / 18:50

  ‘Wij’ van David Nicholls <3

 3. augustus 23, 2015 / 19:27

  Aristotle and Dante discover the secrets of the universe (ya book)

 4. augustus 23, 2015 / 19:34

  Dit lijkt me echt een grappig boek..en ik ga NU naar hun Instagram account haha!

 5. Frances
  augustus 23, 2015 / 19:52

  Het tweede deel van To All The Boys I’ve Loved Before!

 6. augustus 23, 2015 / 19:53

  Oh heerlijk, dat zijn ook van die typische Twitterquotes die eigenlijk heel flauw en soms grof zijn maar zo goed gevonden dat ik er toch gewoon hard om moet lachen. Ik zou er zelf niet bekend mee willen staan, want je gooit jezelf wel heel erg in een keurslijf, maar het is wel big business en heel veel mensen vinden het gewoon leuk haha. Misschien dat het me in boekvorm wel een beetje tegen zou staan, maar als je af en toe een paar bladzijdes leest… Moet kunnen :)

 7. augustus 24, 2015 / 01:01

  Heb je de 100 jarige man die uit het raam klom en verdween al gelezen? Ook zo’n heerlijk en zeer bijzonder boek.
  Dit boek gaat in ieder geval op mijn to read list!

 8. augustus 24, 2015 / 02:23

  Klinkt als een leuk en grappig boek!

 9. Ilse
  augustus 24, 2015 / 12:21

  Geen idee of het een boek is dat ik zou lezen maar ik ga hem zeker onthouden!

 10. Cecile
  augustus 24, 2015 / 18:42

  Klinkt heel leuk! Ga ik bestellen. Tipje tussendoor: Engelse boeken scoor je goedkoop op thebookdepository.co.uk. Daar is dit boek maar 8,95, bijvoorbeeld :) (nee, ik werk er niet)