SUMMER HOLIDAY: #3

 photo Recently Updated46.jpg


 photo Desktop989.jpg

Good morning y’all! Sun’s out, I’m out en ik geniet nog even in de schaduw met mijn boekje.

Na het ontbijt, dat bestond uit gebakken eieren en (niet zulk lekker) brood, wandel ik naar de dichtstbijzijnde supermarkt op zoek naar ingrediënten voor een salade voor de lunch. Dat brood ga ik vanmiddag niet nog een keer eten. Het is niet dat ik geen brood eet, maar als ik brood eet, dan moet het tenminste wel lekker brood zijn.

 photo Desktop989.jpg

Het gaat een soort van caprese salade worden vanmiddag, met mozzarella, tomaat en pesto.

De camping waar we staan – en waarschijnlijk de rest van de vakantie blijven – is een prachtig aangelegd park in Sarteano, een dorpje boven op een berg in het zuiden van Toscane, in de regio ‘Sienna’. Het is er op dit moment nog super rustig, ik denk dat hooguit 10% van de plaatsen bezet is. Dat zal wel drukker worden als straks echt alle schoolvakanties begonnen zijn, maar het schijnt altijd wel redelijk rustig te zijn hier. En dat vind ik absoluut geen probleem.

 photo Desktop989.jpg

Kusje, omdat, ja… waarom eigenlijk….

Water, water, de hele dag water! Het is 30 graden in de schaduw en dat is gewoon warm, al dat vocht dat ik verlies moet natuurlijk aangevuld worden.

 photo Desktop989.jpg

Op naar het zwembad…

De vooruitzichten voor komende dagen zijn vrij rot…

 photo Desktop989.jpg

Zwembadkus. Als ik in de zon lig, lig ik regelmatig topless, net als mijn zusje. Ik merk dat er vrij weinig andere meiden zijn die topless zonnen. Waarom eigenlijk? Ik sta niet op voordat ik mijn topje aan heb hoor en ik lig ook niet pontificaal voor het zwembad, meestal een beetje achteraan waar geen andere mensen in de buurt zijn. Dan kan dat toch gewoon? Hoe denken jullie hier over? Topless, ja of nee?

Zwembad en zon, wat heeft een mens nog meer nodig?

 photo Desktop989.jpg

Ach ja… af en toe een beetje eten.. zoals deze salade met tomaat, mozzarella en pesto.

Mijn vader en zusje zijn grote wielergekken, die kijken dus gerust een hele middag naar de Tour de France. Ik ben nog niet aangestoken door het virus, maar ben wel geïnteresseerd en weet inmiddels ook wie Tom Dumoulin en Bauke Mollema zijn, ik weet zelfs wie Fabian Cancellara en Chris Froome zijn.

 photo Desktop989.jpg

Tijd voor een bezoekje aan een ‘grote’ supermarkt. De omgeving hier is prachtig, maar wel een klein beetje onhandig. Doordat we bovenop een berg zitten, moet je altijd eerst de berg af en daarna moet je hem dus weer omhoog. Is niet zo’n probleem in de auto, maar ik denk aan hardlopen en fietsen.

Toen ik in april naar Monaco ging om Djokovic te interviewen voor Céréal kreeg ik een groot pakket met allerlei producten. Helaas kon ik heel veel niet terug vinden in de Nederlandse supermarkten. Hier hebben ze ONWIJS veel, zoals deze madeleines met chocoladesaus. Die moet ik een keer proeven.

 photo Desktop989.jpg

Nutella kennen ze hier ook ;-).

Niets meer aan doen, een bak chips (San Marco, mijn favoriet… lekker zout!) en een ijskoude Aperol Spritz.

 photo Desktop989.jpg

Barbecue! Het vlees (chipolata worstjes) is al op voordat ik er een foto van heb kunnen maken, gelukkig was ik nog net op tijd voor de courgette ;-).

En…… de marshmallows. Mijn zusje leest na het eten de ingrediënten van de marshmallows voor en daar word je dus niet echt vrolijk van. Van varkensgelatine tot fructose stroop. Wist ik natuurlijk wel, maar goed… daarom kijk ik ook nooit naar de ingredientenlijst als ik eigenlijk al weet dat iets niet echt aan mijn gezondheid zal bijdragen. Maar goed, marshmallows zullen nu dus nooit meer hetzelfde zijn voor mij ;-) (waarschijnlijk eet ik ze vanavond zonder zorgen weer… ik ben soms redelijk vergeetachtig, als het mij uitkomt).

Na het eten ga ik vrijwel meteen naar bed. Ik heb nog geprobeerd om mijn blog online te zetten, maar internet is een groot drama. Om half elf geef ik het – lichtelijk gefrustreerd – op en duik mijn bed in. Ik weet niet precies waar ik zo moe van ben, maar dat ik moe ben is duidelijk.

Liefs,
Annemerel

Delen:

44 Reacties

 1. juli 8, 2015 / 12:02

  Ahh wat een HEERLIJKE vooruitzichten!

  Topless zonnen doe ik zelf niet, maar dat is vooral omdat ik daar veel te preuts voor ben. Maar ik vind zeker dat het moet kunnen, het is ook veel mooier bruin worden natuurlijk :)

 2. juli 8, 2015 / 12:11

  Wat ziet het er toch heerlijk uit! Ik heb zelf een keer een bruiloft in Sienna gehad, het is echt prachtig in die omgeving :)

 3. Nadia
  juli 8, 2015 / 12:25

  Annemerelll, wat word ik toch altijd blij van je vakantiefoto’s! Krijg er écht een heel erg vakantiegevoel van.

 4. juli 8, 2015 / 12:33

  Ziet er lekker uit hoor! Haha wat grappig dat dat hele schap volstaat met Nutella, zal wel hun best verkochte product zijn ofzo!

 5. juli 8, 2015 / 12:42

  Oh dat ziet er heerlijk uit! Ik ben overigens VOOR topless zonnen, dat maakt mij echt niets uit. Je word inderdaad gewoon mooier bruin

 6. juli 8, 2015 / 12:44

  Ohhh wat een vervelden vooruitzichten zeg.. ik heb echt ontzettend met je te doen haha.. Nee, heerlijk! Hier regent het al heel de dag en is het een graad of 16, wat een verschil he! Geniet nog lekker van je vakantie :-)!

 7. juli 8, 2015 / 12:46

  Leuke plog weer! Ik zon en zwem ook altijd topless, op dit moment ook in Italië! Er zijn inderdaad weinig andere vrouwen die het doen, maar ach Wat maakt het uit ;-)

 8. juli 8, 2015 / 12:51

  Ah heerlijk weer hebben jullie daar! Hier regent het helaas op dit moment :(. En topless zonnen kan prima, zelf nooit gedaan maar da’s meer mijn onzekerheid.

 9. juli 8, 2015 / 13:03

  Heerlijke vakantiefoto’s! Geniet ervan want in Nederland is het vandaag herfst.

  Topless zonnen doe ik niet en op de manier hoe jij het doet vind ik helemaal kunnen. Ik krijg wel een allergische reactie als ik siliconen op de eerste rij zie liggen…Maar dat ben ik.

  Enjoy Toscane!

 10. juli 8, 2015 / 13:04

  Heerlijke foto’s Annemerel! Ik zon ook altijd topless, het ziet er ook gewoon mooier uit :)!

  X

 11. juli 8, 2015 / 13:12

  Leuk hoor, dit soort posts als je zelf nog 2,5 week moet werken voor je kan vertrekken, haha. :D

 12. Desiré
  juli 8, 2015 / 13:22

  Ik geniet ieder jaar weer zo van je vakantie plogs, heerlijk!
  en topless zonnen vind ik helemaal oké, je word dan eenmaal mooier bruin.

 13. Jorinde
  juli 8, 2015 / 13:24

  Ik heb zelf geen probleem met topless zonnen. Op de camping doe ik het vaak wel, maar als ik dan opsta of wil gaan zwemmen, gaan m’n topje gewoon weer aan.
  Dit jaar ga ik, naast de camping in Kroatië, ook naar de Dominicaanse Republiek. Ik heb gelezen dat het daar niet echt op prijs wordt gesteld, dus dan ga ik het ook niet proberen. Maar als ik anderen het ook zie doen, zal ik mijn boobies de vrijheid ook gunnen!

 14. juli 8, 2015 / 13:27

  Voor topless zonnen – maar ik mag het zelf niet :P ben te wit.. mag überhaupt niet langer dan 5 min in de zon xD

 15. juli 8, 2015 / 13:29

  Ik vind het veel mooier als je overal bruin bent, maar ik durf niet topless te zonnen. Ik ga meestal naar het strand van Kijkduin of Scheveningen dus daar is het altijd heel druk. Ik denk dat ik het wel durf op een wat rustiger stukje of achter zo’n reddingshuisje, haha.

 16. Femke
  juli 8, 2015 / 13:32

  Door jouw foto’s krijg ik zoveel zin om op vakantie te gaan!!! Wat ben je ook prachtig bruin zeg, wauw.

 17. juli 8, 2015 / 13:38

  Oef, gelukkig hebben ze daar Nutella hebben, haha, wat zou je anders eten eh! ;-) Je ziet al mooi bruin zeg, waauw.

 18. juli 8, 2015 / 13:42

  Wat heb je weer een leuke vakantiefoto’s ! Krijg steeds meer zin om zelf op vakantie te gaan! haha
  X

 19. juli 8, 2015 / 14:14

  Het ziet er uit als een heerlijke vakantie! En oh, topless zonnen doe ik ook graag, ik ben sowieso geen fan van lelijke afdrukken als ik eens een andere bikini wil dragen, haha. :)

 20. Yvonne
  juli 8, 2015 / 15:08

  Jaloers op je vakantie! Voor mij duurt het nog even voordat ik naar het buitenland ga… in november pas.

  Topless zonnen doe ik zelf niet, maar heb er eigenlijk nooit problemen mee als anderen het doen. Maar ik voel mijzelf er nooit prettig bij (preuts)

  San Marco chips zijn ook mijn favoriet! Heerlijk vakantiegevoel krijg ik van je foto’s :)

 21. juli 8, 2015 / 15:14

  Topless, ja!

 22. Elvira
  juli 8, 2015 / 15:20

  Topless zonnen doe ik alleen in het buitenland (hier in NL ben ik bang iemand tegen te komen die ik ken) en als het land dat “accepteert”, d.w.z. in Turkije doe ik het dus niet. Maar in Mexico dan weer wel, omdat daar meer vrouwen het deden en de mensen daar minder “streng” waren.

 23. juli 8, 2015 / 15:39

  Wat een leuke foto’s en wat heerlijk om te lezen. Geniet ervan!

 24. juli 8, 2015 / 16:21

  Wauw, door dit artikel heb ik weer allerlei inspiratie gekregen, haha, bedankt! Die salade ziet er echt lekker uit en dat bakje van ‘weber’ voor op de bbq is echt handig! :) Ik ga eens op zoek!

 25. juli 8, 2015 / 16:32

  Ah wat ziet dat er heerlijk uit zeg allemaal!
  En ik zou zelf niet topless zonnen, maar vind het niet raar als andere meiden dat wel doen. Ik zorg wel altijd dat ik niet van die bikini bandjes bij m’n schouders krijg haha

 26. juli 8, 2015 / 16:41

  Topless zonnen doe ik eigenlijk nooit omdat het toch een stuk minder comfortabel is ofzo, maar aan de andere kant realiseerde ik me pas wel hoe zonde het is dat je borsten gewoon altijd wit blijven :’) Dat schaaltje chips is zo herkenbaar en typisch camping, haha. En toch best goed dat je nog voor een gezonde lunch gaat – of in elk geval voor iets wat je lekker vindt!

 27. juli 8, 2015 / 16:47

  Haha dat van die ingrediënten na een tijdje vergeten heb ik ook altijd haha ;) ik ben ook niet echt geïnteresseerd in de koers, denk ook altijd dat ik dat wel eens zal geraken met mijn papa als mega koersfanaat, maar toch… Ze zijn bij ons gepasseerd en ben niet eens gaan kijken, oeps.

 28. juli 8, 2015 / 17:16

  Heerlijk zulke dagen!

 29. juli 8, 2015 / 17:35

  Ik snap heel goed waarom meisjes topless willen zonnen (ik bedoel, die afdrukken zijn niet bepaald sexy), maar zelf heb ik niet echt de behoefte om nakienakie aan het strand of zwembad te gaan liggen. Toch een beetje te weinig zelfvertrouwen wat dat betreft denk ik. Heb er overigens helemaal niks op tegen als anderen topless zonnen, maar het valt wel meteen op. Oh en dat wielrennen staat hier ook constant op, dus die namen komen me ook al bekend voor, hahaha :-)

 30. juli 8, 2015 / 17:38

  Courgette! Doet me denken aan mijn vakantie in Italië deden wij ook altijd :) heerlijk!

 31. juli 8, 2015 / 19:00

  Leuke foto’s, die salade ziet er erg lekker uit! De komende dagen wordt het erg mooi weer daar, heerlijk haha!

 32. juli 8, 2015 / 19:44

  Die salade ziet er lekker uit, pestoooo! En wat heb ik het met je te doen hoor, zwaar vooruitzicht haha. Ik zelf zon eigenlijk nooit topless, al vind ik dat het prima kan verder.

 33. juli 8, 2015 / 19:52

  Leventje hoor! Heerlijk al dat eten, luieren en dat weer. Aan het begin van de vakantie moet alle vermoeidheid van het hele jaar er voor mijn gevoel altijd uit, dus dat zou het probleem bij jou ook wel zijn. Geniet van het prachtige Toscane :D

 34. Ilse
  juli 8, 2015 / 20:13

  Ik ben heel erg preuts dus ik zon niet topless maar ik vind dat het prima kan.
  Wat een heerlijke foto’s en fijn dat het zo rustig is op de camping.

 35. juli 8, 2015 / 20:33

  Wauwieeee! Topless zonnen doe ik heeeel soms, maar voel me er niet altijd gemakkelijk bij. Ik vind wel dat het kan, hoor!

 36. Annabel
  juli 8, 2015 / 20:33

  Hee! Leuke vakantiefoto’s :)
  Ik heb nog nooit topless in de zon gelegen. Ik zou me er super oncomfortabel bij voelen! Ik ben best zeker van mijzelf en mijn borsten, maar ze zijn van mij en die hoeft niemand te zien. En ik heb ook altijd het gevoel dat mensen staren naar zij die het wel doen (ik kijk zelf ook heus even) en dat zou ik zelf niet willen.
  Aan de andere kant, waarom zijn de borsten van vrouwen nou zo’n taboe ten opzichte van de borsten van mannen? Eigenlijk jammer dat dat er zo ingeslopen is. Iedereen moet kunnen doen wat hij/zij wil.
  Liefs XXX

 37. juli 8, 2015 / 20:52

  Weer een leuke blogpost! Ik heb geen probleem tegen topless zonnen!

 38. juli 8, 2015 / 23:34

  heerlijke vakantie foto’s!

 39. Eef
  juli 9, 2015 / 08:56

  Ik heb een hekel aan mensen die topless zonnen! Ik vind het prima als iemand op zijn buik ligt en zijn bikinitop uit doet, maar als je op je rug wilt liggen moet men maar een strapless bikini kopen!

  • Tessa
   juli 9, 2015 / 13:03

   Nou nou, harde woorden hoor. Hoe je kan nou zeggen dat je iemand HAAT voor 1 ding dat iemand doet? En die persoon MOET maar een strapless bikini kopen? Niets moet hoor meid :) Je kan het ook wat genuanceerder brengen.

 40. juli 10, 2015 / 09:10

  Ooh heerlijk die bruine benen in dat zwembad!!

 41. juli 10, 2015 / 10:01

  Heerlijk, zo genieten! Wel een beetje jammer van die berg inderdaad. En de ingrediënten op verpakkingen bekijk ik vaak ook niet meer. Af en toe is het een beetje te smerig.

 42. juli 16, 2015 / 20:33

  Wow zoveel nutealla potten, zalig ! :D ik ben niet zo voor het topless zonnen, maar heb er ook geen probleem mee als andere mensen dit doen. Ik deel mijn boobies alleen met mijn vriend, hoeven andere mensen niet te zien ;)

 43. Paula
  juli 28, 2015 / 07:28

  Ik vindt zelf topless zonnen niet gepast. Ik ben absoluut niet preuts, maar sommige dingen zijn gewoon prive en persoonlijk. Borsten zijn een intiem deel van een vrouw, en het is niet netjes om ergens bijna naakt te liggen op een openbare plaats.