SUMMER HOLIDAY: #15

 photo Recently Updated56.jpg


 photo Desktop1118.jpg

Morning! Dagje naar Perugia vandaag. Eerste het oude stadscentrum, daarna naar een winkelcentrum waar een … ZARA zit. In Rome liepen we er met een grote boog omheen (hebben we thuis ook toch, een ZARA?) maar nu er minstens zes jurkjes van ZARA gejat zijn van mij wil ik best een bezoekje aan ZARA brengen (ik besef ineens ook dat ik best wel veel kleding had meegenomen.. maar ja als je drie weken weg bent, wil je toch overal op voorbereid zijn?). Maar het is dus weer zover.. mijn moeder en zusje zijn drie kwartier eerder opgestaan en ik ben NOG eerder klaar dan zij. Ik hou niet zo van wachten…

Pitstop bij de Autogrill voor een chocolade croissant en een cappuccino.

 photo Desktop1118.jpg

Ik hou van Autogrill’s in Italië, altijd lekkere cappuccino, altijd goede croissants (en niet de hoofdprijs!)

 photo Desktop1118.jpg

We zijn in Perugia!

Wanneer je moeder (vrouw) en zusje (dochter) shopverslaafd zijn…. Hahaha nee hoor. Mijn zusje viel hartstikke mee vandaag, ze ging alleen iedere keer mee naar binnen om ‘mijn moeder te behoeden van verkeerde aankopen’ hahaha, mooie uitleg Roos. Ik hou ook wel van shoppen hoor, maar ik heb er gewoon niet zo’n geduld voor en zeker niet in winkels waar ik toch niet echt gelukkig van word.

 photo Desktop1118.jpg

Gelukkig is er in Perugia net een Jazz-festival aan de gang en kunnen we ons op straat prima vermaken.

Mooie uitzichten over Umbrië en Toscane.

 photo Desktop1118.jpg

Ik vraag Roos of ze een foto van me wil maken, wat doet ze… ze gaat selfies maken. De camera van Roos’ iPhone werkt al minstens een half jaar niet meer, dus heeft ze mijn iPhone nodig voor foto’s (of ze gebruikt foto’s van haar Canon G7X camera, die kan ze via een WiFi netwerk op haar iPhone zetten, maar het WiFi netwerk hier in Italië werkt niet goed genoeg).

Gelukkig krijg ik ook nog de foto waar ik om gevraagd had ;-).

 photo Desktop1118.jpg

De familie selfie!

 photo Desktop1118.jpg

Zo leuk, deze Funk-band midden op straat in Perugia. Ik heb het geprobeerd te filmen, want op de foto komt het natuurlijk helemaal niet over. Als het goed is zie je dit in mijn vlog binnenkort verschijnen.

Roos wil een YouTube video maken met alle outfits die ze deze vakantie gedragen heeft. Mijn moeder is de sjaak en moet dit keer filmen. We zijn net een familiebedrijf ;-).

 photo Desktop1118.jpg

Je weet dat het warm is wanneer… je geen trek hebt in een ijsje maar liever een flesje ijskoud water drinkt.

Nog zo’n mooi uitzicht, nu aan de andere kant van het historisch centrum van Perugia.

 photo Desktop1118.jpg

Ik zei toch… de familie selfie.

Zo leuk! Perugia ligt redelijk hoog en om er lopend te komen is best een helse trippel. Het is vandaag 38 graden en mijn moeder loopt absoluut niet makkelijk, deze roltrappen zijn een uitkomst.
 photo Desktop1118.jpg

We zijn in het winkelcentrum en het valt een beetje tegen. Ik vind met moeite twee leuke jurkjes in de nieuwe collectie (tussen de oude collectie heb ik niet eens gezocht, ze gaan in Italië bij ZARA veel later echt met de prijzen zakken.. kan beter in Nederland kijken of er nog iets tussen hangt, want hier is er net een tientje af van de jurkjes). En we eten bij… McDonalds, omdat het alternatief een pizza met dikke bodem is en dat vind ik dus niét lekker.

Back at the campsite. Wie is er weer als eerste klaar om naar het zwembad te gaan? Moi. Ik loop maar alvast want ik moet echt afkoelen.

 photo Desktop1118.jpg

Wat zijn dat? Wolken? Niet erg… het is toch veel te warm.

Roos de oude wespenvanger! Ze heeft er nu gewoon twee gevangen (ze zitten tussen de verschillende bekers). Roos is mijn redder in nood, want ze vinden mijn Aperol Spritz dus iets te interessant en iedere keer zitten ze rond mijn hoofd te zoemen als ik een slok wil nemen. Mega irritant! (Als je over dit soort dingen gaat klagen weet je echt dat je vakantie hebt, toch?)

 photo Desktop1118.jpg

We gaan uiteten en ik heb één van mijn nieuwe ZARA-jurkjes aan, die moet op de foto natuurlijk. En Roos moet die foto maken, natuurlijk… Maar eerst moet ze even model staan om te kijken of het licht goed is hier. Ze heeft daar altijd zoveel zin in. Ik zou een expositie kunnen beginnen met foto’s van Roos die ik gemaakt heb voordat ze een foto van mij maakt. Haar gezicht is altijd hetzelfde ;-). (maar stiekem vind ze het helemaal niet erg hoor, anders zou ik het haar niet vragen).

Het jurkje is dus van ZARA en komt uit de nieuwe herfst/wintercollectie. Ik combineer hem hier met mijn Adidas Stan Smith’s (ik had eerst een paar zwarte hakken liggen, maar besloot dat het toch iets te chic was, aangezien de rest op respectievelijk Havaiana’s, Birkenstocks en Nike’s ging) en mijn Trio Bag.

 photo Desktop1118.jpg

We eten bij Locanda dei Tintori, mocht je ooit in de buurt (Sarteano) zijn, moet je hier zeker een keer eten.

Mijn vader laat tijdens het eten zijn video’s zien die hij gemaakt heeft. Hij gaat ook vloggen ;-). Hahaha. We moeten een klein beetje zuinig zijn met de batterij van de camera, die is gelukkig wel volledig opgeladen, maar eh… de oplader is dus gejat, dus bijladen kan helaas niet meer.

 photo Desktop1118.jpg

Ik eet vanavond Pici al Profumo di Bosco. Oftewel Pici met een paddenstoelen saus. Pici zijn een lokale pasta-soort (ze worden hier iedere dag vers gemaakt) en paddenstoelen zijn echt een streekproduct. Ik hou van paddenstoelen, dus ik hou van deze streek.

Allemaal wilde plannen om nog wat te gaan drinken na het eten, maar om half tien begin ik al te gapen… Terug naar de camping. Tien uur, kinderbedtijd.

Liefs,
Annemerel

Delen:

27 Reacties

 1. juli 20, 2015 / 12:04

  Wat een heerlijk dagboek weer! Je pasta Pici al Profumo di Bosco ziet er lekker uit. Geniet er nog even van!

 2. juli 20, 2015 / 12:08

  Pici al Profumo di Bosco ziet er heerlijk uit. Sjeetje ik zou het niet kunnen hoor een iPhone zonder camera. Mooie foto’s weer. Ik ga jouw summer holiday plogs echt missen.

 3. juli 20, 2015 / 12:17

  Weer een leuke Summer Holiday Plog, je nieuwe jurkje is echt :hearteyes: !! Ben benieuwd naar morgen!
  X

 4. juli 20, 2015 / 13:07

  Heerlijk die vakantie plogs. En wat zijn jullie toch mooi bruin! Have fun.

 5. juli 20, 2015 / 13:18

  Wat een leuk nieuw jurkje heb je gekocht, de reden waarom blijft alleen zuur. Dat pasta gerecht ziet er heerlijk uit!

 6. juli 20, 2015 / 13:30

  Leuke foto’s weer, je nieuwe jurkje is echt mooi! Heeft Roos haar haar afgeknipt?, staat echt superleuk!

 7. juli 20, 2015 / 14:33

  Oh wat balen dat ook de camera lader weg is :(!

  Leuk jurkje heb je wel gekocht, staat je goed!

 8. juli 20, 2015 / 14:45

  Heerlijk toch, om 10 uur naar bed! Ik denk dat ik dat vanavond ook lekker ga doen :)

 9. juli 20, 2015 / 15:37

  Wilde plannen om nog iets te drinken en vervolgens te moe zijn.. klinkt heel bekend voor mij ;) Leuke plog weer!

 10. Elvira
  juli 20, 2015 / 16:24

  Wat een leuke jurkjes!!

 11. juli 20, 2015 / 16:51

  Waauw, wat zijn jullie bruin zeg! :)
  Elke, maar dan ook elke vakantieplog ziet er geweldig uit, volgens mij een top vakantie daar!

 12. juli 20, 2015 / 17:36

  Wat een heerlijke vakantiefoto’s! En wat een super mooie omgeving!

 13. juli 20, 2015 / 17:38

  Leuk jurkje heb je gescoord bij Zara! En een leuke dag heb je weer achter de rug :-)

 14. Brenda
  juli 20, 2015 / 18:21

  Jurkje is prachtig! Zo mooi dat ik het zelf ben gaan passen … helaas véél te kort… of mijn benen te lang :(!

 15. Ilse
  juli 20, 2015 / 18:35

  Zoo leuk dat iedereen in de familie meedoet aan het vloggen en alle foto’s die jullie maken.

 16. Femke
  juli 20, 2015 / 18:45

  Wauw, die jurk is echt heel leuk! Staat je goed :)

 17. juli 20, 2015 / 18:51

  Kan me voorstellen dat het balen is als je altijd als eerste klaar bent. Daar heb ik ook vaak last van. En dan zit ik te wachten, terwijl ik dan net zo goed kan gaan lezen of bloggen ofzo. Superleuke outfits weer. Erg leuk dat de hele familie meehelpt om jullie vlogs en blogs te maken! Ik moet zeggen dat ik sowieso altijd erg geniet van jullie hechte familieverhalen. Jullie zijn zo leuk samen. Heb dat zelf nooit ervaren, vandaar dat ik het erg leuk vind! Houden zo! :)

 18. juli 20, 2015 / 19:07

  Ohh my, alweer zo’n heerlijke diary! Je nieuwe jurkje is ontzettend leuk.. staat je erg mooi :-)! En die omgeving weer, love it! Ik zou het haten om met dat weer te gaan shoppen haha.,. mijn vriend en ik zijn precies hoe het volgens veel mensen niet hoort, hij houdt van overal rondneuzen en ik absoluut niet, bah!

 19. juli 20, 2015 / 20:18

  Wat een geweldige foto’s! Het ziet er allemaal zo mooi uit! Je nieuwe Zara jurkje is echt prachtig!

 20. juli 20, 2015 / 20:49

  Leuk dat jullie allemaal bezig zijn met foto’s en elkaar ook helpen! Echt een familie bedrijf inderdaad ;)

 21. juli 20, 2015 / 21:13

  Wauw wat een mooie uitzichten :)

 22. juli 20, 2015 / 21:40

  Op de foto bij de pitstop kijken jullie wel heel vrolijk allebei, haha. :-) Het broodje ziet er goed uit!

 23. juli 20, 2015 / 22:04

  Ik vind die familieselfies super leuk haha! En het jurkje van de Zara staat je heel goed!

 24. sonja
  juli 21, 2015 / 01:06

  Ik heb een tip voor je. Gebruik een lege frisdrank fles om een selfmade wespenvanger te maken. Bovenkant afsnijden met een mes en zonder dop weer op zn kop erop zetten.
  ( voorbeeldhttp://www.wespenvangers.nu/blog/doe-het-zelf-wespenvanger-bijna-goed )
  (Deels) Vullen met cola of ranja en afwasmiddel of spiritus. Afwasmiddel of spiritus zorgen ervoor dat de wespen niet meer eruit vliegen met volle buikjes aan zoetigheidjes :-)

 25. juli 21, 2015 / 10:22

  Je mama is ook al zo knap. Zusje trouwens ook. Jij ook. Zo verschillend en allebei heel mooi!

 26. Jessica
  juli 21, 2015 / 14:13

  Die foto met die wespen/bekers van Roos. Wauw happiness.

 27. juli 21, 2015 / 16:25

  Ontzettend leuk nieuw jurkje!