LET’S TALK ABOUT: Sharing


Sponsored – Delen. Als ik ergens enthousiast over ben doe ik het graag. Van mijn nieuwe favoriete TV-show waar ik totaal verslaafd aan ben, tot dat ene nummer waar ik geen genoeg van krijgen, ik deel het niet alleen op social media en mijn blog, maar ook in real life stalk ik iedereen om me heen met mijn grootste liefdes. Ik zeg weleens gekscherend dat ik alles deel, behalve mijn eten. Maar heel eerlijk, als ik iets echt heel erg lekker vind en het gezelschap is goed, dan wil ik zelfs daar wel een heel klein (heel klein) hapje van afstaan. Bekpestertjes noemt mijn moeder dat.

Maar eigenlijk hè, kun je nog op veel meer manieren delen dan ik nu al doe. Wat dacht je bijvoorbeeld van het delen van een auto? Of het delen van je maaltijden. Ik vind koken voor mezelf maar niets, maar koken voor anderen vind ik juist heel leuk om te doen.. misschien moet ik gewoon grotere porties gaan koken en deze af laten halen door anderen? Ok.. misschien loop ik nu iets te hard van stapel, dat kost natuurlijk ook best wel veel tijd en wat zei ik ook alweer over mijn eten delen? Misschien kan ik mijn maaltijden bij iemand anders afhalen. Laatst las ik zelfs dat er een speciale App ontworpen is voor het delen van treinkaartjes zodat je kunt gebruik maken van de samenreiskorting die de NS geeft aan groepen groter dan tien personen.

Telfort maakt in een content serie inzichtelijk dat als we met zijn allen mee zouden doen aan deze zogenoemde deeleconomie, we daar allemaal voordeel uit kunnen halen. En om dat te bewijzen hebben ze TV-maker Frank Evenblij en schrijfster Marine de Jong (volgens mij de officiële bedenker van de Plog!) ingeschakeld. Zij gingen voor Telfort op pad en laten in de serie ‘De Voordeeleconomie’ zien dat een rijk leven niet duur hoeft te zijn. Frank trapt af met een film over snappcar.nl, Martine maakte een plog over Peerby.nl. Natuurlijk mag je dit allemaal delen, want sharing is caring ;-). Je kunt de Voordeeleconomie serie volgen op het blog van Telfort.

Wat vind jij van delen? Wat deel jij eigenlijk?

Liefs,
Annemerel

Delen:

3 Reacties

 1. september 3, 2015 / 18:55

  Een betaald account delen kan denk ik nog een gat in de markt worden. Sinds vanmiddag hebben mijn man en ik Spotify Family dit kun je toch ook als delen zien samen goedkoper muziek of zoiets ;-)

 2. Lotte
  september 4, 2015 / 09:12

  Hi Annemerel,

  Over dat eten delen, veel koken zodat andere dat kunnen afhalen…. zoiets bestaat ook hé! Ken je “thuisafgehaald” punt NL?
  Best een leuk initiatief! Zomaar een tip, die ik met je wilde “delen”.

 3. Ilse
  september 4, 2015 / 10:27

  Als ik enthousiast ben over dingen dan deel ik die ook graag. En verder leen ik vaak de uggs van mijn vriend dus dat is ook wel delen. En als we natuurlijk samen eten.