CHALLENGE: Odorex Ultra Protect Gel vs Lady Speed Stick

 photo IMG_3481.jpg

Sponsored – Stikjaloers ben ik op mensen die nooit zweten. Ik zweet om het minste of geringste en niet alleen in de zomer. Na het lopen van vijftien kilometer of meer ben ik vrijwel altijd een kilo transpiratievocht lichter. Maar ik hoef niet hard te lopen om te zweten, ook voor al mijn boekpresentaties bij Run2Day had ik last van klotsende oksels. Super genant. Nog voordat ik aan mijn presentatie begon had ik al enorme zweetplekken onder mijn oksels. Het rook (nog) niet vies, maar zo’n plek vind ik toch altijd nog een beetje genant.

Ik ben dan ook altijd op zoek naar middeltjes die het zweet onder mijn oksels een beetje in toom houden. Ik heb een tijdje deodorants van Vichi gebruikt, maar na een tijdje werkte dit niet meer. De afgelopen twee jaar gebruikte ik de Lady Speed Stick van… ik weet niet waar het van is, ze zijn in Amerika te koop, de naam is super fout, maar het is dus gewoon een anti-transpirant. Voor de geur werkt ‘ie (tot op zekere hoogte) prima, maar ik heb dus nog steeds lelijke zweetplekken in mijn kleding en het aller vervelendste.. hij geeft ontiegelijke strepen.

 photo IMG_3480.jpg

Ik stond dan ook volledig open toen Odorex me benaderde voor een uitdaging om een paar dagen hun nieuwe anti-tramspirant Ultra Protect te testen, de #odorexrechts challenge. Ik heb altijd een flesje Odorex Extra Dry thuis, voor de periodes waarin het zweten echt een beetje uit de hand loopt en dat werkt echt goed (maar wil ik niet te vaak gebruiken omdat ik bang ben dat de werking op een gegeven moment gaat verminderen). Ik was dus al bekend met het merk. En de uitdaging vond ik ook best interessant, een paar dagen lang gebruik ik onder mijn rechteroksel de Odorex Ultra Protect Cleargel en onder mijn linkeroksel mijn eigen deodorant, de Lady Speed Stick. En dan maar kijken welke mijn oksels het beste beschermt.

Odorex Ultra Protect Cleargel
Goed, voordat ik mijn bevindingen met jullie deel, eerst even wat info over de Odorex Ultra Protect Cleargel. Deze is speciaal ontwikkeld voor mensen die bovengemiddeld transpireren (ME!). Volgens Odorex onderdrukt het op een verantwoorde wijze overmatig transpiratievocht en voorkomt transpiratiegeur, gedurende de hele dag, tot wel 48 uur. Door de extra effectieve anti-transpirant formule blijft Odorex Ultra Protect Cleargel langer werkzaam dan een reguliere deodorant.

 photo IMG_3325.jpg

Dag 1: Thuiswerkdagje met deadlines en moeilijke schrijfopdrachten
OK. De challenge is ON! Onder mijn rechteroksel draag ik de Odorex Ultra Protect Cleargel, onder mijn linker oksel draag ik mijn eigen Lady Speed Stick. Vandaag zit ik de hele dag achter mijn MacBook, weinig inspanning dus, maar genoeg om toch nog een beetje te zweten. Om dit experiment extra spannend te maken trek ik een strakke grijze longsleeve aan, als ik daar geen zweetplekken in krijg. Na een paar uur kijk ik naar de schade.. verrek, mijn linkeroksel heeft een vlek, mijn rechter niet. Top.

Experiment 2 van de dag is het aantrekken van een strakke zwart croptop. Ik weet dat ik hier witte strepen mee ga krijgen, dat heb ik namelijk altijd. Maar de Cleargel doet zijn werk aan de rechterkant. Hier geen witte strepen. TOP!

 photo Recently Updated10.jpg

Dag 2: Lange duurloop, deadlines & klaar maken voor de wintersport
Vandaag loop ik 32,5 kilometer. Ik draag weer onder mijn rechteroksel de Odorex en onder mijn linkeroksel de Speed Stick. Vreemde gewaarwoording, waar ik overigens geen foto van heb, onder beide oksels heb ik geen zweetplekken, terwijl ik op mijn rug en buik wel gezweet heb. Maar onder mijn oksels helemaal niet. Bijzonder. Ik heb hier helaas geen fotografisch bewijs van, na deze 32,5 kilometer was ik zo gesloopt, dat ik dit helemaal vergeten ben. Mijn excuses, jullie ze me op mijn woord moeten geloven.

Dag 3: 10 uur in een auto richting Oostenrijk (& nog meer deadlines)
Ik zit vandaag de hele dag in de auto richting Oostenrijk. Niet zelf achter het stuur, maar op de achterbank. Dit is ook vaak wel een moment waarop ik meer zweet dan anders. Ik draag dit keer geen strak shirt, waardoor zweetplekken iets minder kans maken. Vandaag doe ik de geurtest, hoe ruikt het eigenlijk. Ik ruik onder beide oksels prima. Onder mijn linker oksel (de Speed Stick) ruik ik naar wasmiddel (best wel een overheersende geur trouwens, wel lekker, maar hij is wel zo duidelijk aanwezig dat mensen vragen wat voor parfum ik draag, terwijl ze dan dus mijn deodorant ruiken, niet heel lekker in combinatie met ‘echte’ parfum), onder mijn rechteroksel (Odorex dus), ruik ik gewoon fris, deze heeft niet zo’n overheersende geur. 

Dag 4: (Apres)Skiën
De hele dag skiën! Eerst anderhalve kilometer wandelen met skischoenen en ski’s (zwaar) (warm) (zweet), daarna skiën skiën skiën. Als ik om half zeven mijn hele familie de geurtest laat doen, blijk ik nog fris te ruiken, onder beide oksels, ook heb ik geen vervelende zweetplekken onder mijn oksels; fijn!

Eindoordeel:
Ik heb de Odorex Ultra Protect getest tegenover een van de beste deodorants die er op de markt is  en die in Nederland niet eens te koop is. De strijd heeft Odorex op dag één eigenlijk al gewonnen, het feit dat ‘ie geen witte strepen achterlaat en dat ‘ie in een longsleeve geen plekken maakte. De overige dagen was het wel een nek-aan-nekrace, waarin eigenlijk niet echt een overtuigende winnaar naar voren kwam. Het is maar waar je van houdt, een parfumlucht of gewoon een frisse, niet overheersende lucht. Ik blijf de Odorex Ultra Protect Cleargel in ieder geval gebruiken. Hij houdt me super fris en het feit dat deze geen witte strepen achterlaat (wat voor iemand die zoveel zwart draagt als ik wel heel fijn is), heel fijn dus!

Ga jij ook de #rechtsodorex uitdaging aan? Koop het product bij de drogist (€5,99) en schrijf je in voor de test! Ik ben heel benieuwd naar jullie ervaringen.

Liefs,
Annemerel

Delen:

12 Reacties

 1. Kate
  maart 10, 2016 / 17:07

  Dit ga ik zeker proberen! Ik ben ook zo’n enorme zweterd en bij mij is ook Odorex Extra Dry het enige dat echt helpt, maar inderdaad is het niet zo handig voor dagelijks gebruik (ik denk trouwens niet dat de werking vermindert – volgens is het gewoon een beschermlaagje op je oksel! Mijn moeder gebruikt het al sinds ik klein was en de werkzaamheid heeft nooit afgenomen). Maar zo’n gel is wel veel makkelijk iig.

 2. Marieke
  maart 10, 2016 / 17:32

  Leuk zo’n test! Wat vindt iedereen eigenlijk van zo’n hoax (als dat het is) dat een anti transparant deo borstkanker kan veroorzaken omdat het middel zweten tegengaat? Als het Aluminium chlorhydraad bevat, zou je het niet moeten gebruiken.

 3. maart 10, 2016 / 17:41

  Sinds ik lady speed stick heb ontdekt, gebruik ik het met plezier iedere dag. Je hebt mij nu dus wel nieuwsgierig gemaakt naar die van Odorex, want die zwarte strepen zijn not cute

 4. Shana
  maart 10, 2016 / 17:44

  Ga het zeker proberen, zelf ben ik niet echt om voor de lady speed stick..
  Mijn tip: therme anti transparant behandelspray, werkt voor 5 dagen, ook tegen zweetplekken. Ideaal!!

 5. maart 10, 2016 / 18:08

  Wat fijn om te lezen. Het lijkt me heel erg fijn om eindelijk een deodorant te hebben die ècht werkt en daarbij ook geen hele sterkte geur heeft

 6. maart 10, 2016 / 18:51

  Top artikel, ga dit artikel aanraden aan een familielid die er ook veel last van heeft. Fijn dat het zo goed werkt!

 7. Stephanie
  maart 10, 2016 / 19:40

  Wat een goed artikel! Al zolang ik mij kan herinneren heb ik heel snel ‘klots-oksels’, zelfs in de winter…heel erg vervelend! Ook zweet ik heel snel op mijn rug en tussen mijn borsten…en niet te vergeten: zweetvoeten, echt vreselijk! Heb al eens iets gehad van de dokter (Iets met aluminium chloride ofzo) maar dat helpt net een dag voor mijn voeten. Kun je hier odorex ook voor gebruiken? Maar naast mijn voeten ga ik het zeker proberen voor mijn oksels!

 8. Elle
  maart 10, 2016 / 21:52

  Hoi Annemerel! Ik kom deze advertorial net tegen op andere blogs en als ik ze vergelijk, vind ik dat je er echt iets leuks van hebt gemaakt en dat duidelijk te zien is dat je moeite in dit artikel hebt gestopt! Mijn complimenten daarvoor!

 9. Ilse
  maart 11, 2016 / 00:40

  Wat leuk om het zo te testen, maakt een sponsored post toch iets leuker. En klinkt als goed spul!

 10. maart 11, 2016 / 00:45

  Heel goed getest, mijn complimenten. Ik gebruik dagelijks de Lady Speed Stick en ik koop altijd een voorraad als ik in Turkije ben.
  Je snapt dat als mijn voorraad op is ik Odorex ga proberen.

 11. Rebecca
  maart 14, 2016 / 18:32

  Top! Deze ga ik zeker proberen. Zowel LadySpeedstick als Secret deo zijn geweldig en ruiken lekker, maar die vlekken zijn wel onwijs irritant.

 12. maart 15, 2016 / 13:03

  k denk dat je nu lady speed stick gebruikt waar je soort wit blok onder je oksel wrijft? Je hebt van Lady Speed stick ook een gel variant, die laat geen witte strepen achter :) Ze werken allebei even fijn, maar witte strepen zijn zoooo irritant