SNAPSHOT DIARY: PARIS 1/3

 photo Collages18.jpg


 photo Desktop282.jpg

Na slechts zes uur slaap word ik wakker van mijn wekker… Tijd om hard te lopen. Ik wil niet, ik voel mijn keel weer (ik hoestte nog wel, maar mijn keel deed al een paar dagen geen pijn meer) en ik ben moe. Toch ga ik voor een korte run, want ik weet dat ik me daarna beter voel.

2,5 kilometer later ben ik terug in het hotel, een heel kort stukje ja, daarom neem ik de trap naar de zesde verdieping om toch nog een beetje sportief te zijn.. (stiekem neem ik als ik alleen ben altijd de trap, ik vind traplopen leuk en ik HAAT liften want ik ben altijd bang dat ik vast kom te zitten).

 photo Desktop282.jpg

Na een douche, een laag make-up en het inpakken van mijn tassen (waarom heb ik zoveel mee voor één nachtje) moet ik na-tuur-lijk wachten op Laura. Ligt niet echt aan Laura hoor, ik ben gewoon best wel snel… De enige die sneller is dan ik, is Marloes!

We gaan met de auto naar het centrum, omdat we toch uitchecken kunnen we net zo goed de auto in het centrum parkeren, scheelt weer parkeergeld bij Mama Shelter en het geld dat we anders kwijt zouden zijn voor het vervoer naar het centrum. Oh en het is ook wel heel erg relaxt…

 photo Desktop282.jpg

Als je ooit een keer rustig door Parijs wilt rijden, ga dan op zondagochtend… Dit is Place de Bastille, hier staat het normaal compleet vast met auto’s!

We parkeren onze auto bij Pont Marie in een parkeergarage en gaan vervolgens naar Rue Rivoli waar we ontbijten bij La Favorite.

 photo Desktop282.jpg

En dat is NU al mijn favoriet! Het ziet er ZO cool uit binnen en het ontbijt is heerlijk, eggs norwegian, beter bestaat niet…

 photo Desktop282.jpg

Laura moet voor een vriendinnetje speciale wafels halen bij Méert in Le Marais. We proberen er ook één maar zijn alles behalve onder de indruk. Die dingen kost 2,80 per stuk, ze zijn een beetje slap en taai en de crème die erin zit smaakt naar botercreme die je op een cupcake hebt.

Oeps, geshopt bij Suite 341 waar ze naast Sandro en Maje ook Claudie Pierlot verkopen. Ik ken Claudie Pierlot eigenlijk nog niet zo goed, maar het is dus een merk van Maje en Sandro en ik ben vanaf nu fan, want in het tasje zit een item van Claudie Pierlot. Een trui, die ik eigenlijk helemaal niet nodig had maar die ik niet kon laten liggen.

 photo Desktop282.jpg

Op Place des Vosges moeten we natuurlijk even snel een paar foto’s maken. Laura en ik matchen per ongeluk een beetje. We dragen dezelfde tas, dragen allebei een Sandro jas, een zwarte panty, een jurkje en een paar zwarte enkellaarsjes. Je zou bijna denken dat we het zo hebben afgesproken.

 photo Desktop282.jpg

We willen taart eten bij Le Loir dans les Théière, ze schijnen daar de allerbeste citroentaart te hebben. Wonder boven wonder hebben we meteen een tafel (terwijl er buiten een rij staat, maar dit zijn allemaal mensen die met meer dan twee personen zijn). We zien de taart staan en we zijn meteen verkocht. Maar helaas, het is ons niet gegund, je mag namelijk tussen 12.00u en 15.00u alleen lunchen.. maar we zitten nog zo vol van het ontbijt! Jammer dan… we lopen nog wat verder door Le Marais op zoek naar taart en belanden uiteindelijk op het terras van Le Pain Quitidien, waar we wel gewoon tussen de middag citroentaart kunnen eten.

Dan is het tijd om terug te lopen naar de auto. Bij een Joodsmonument staat onwijs veel politie en beveiliging met grof geschut. Best wel angstaanjagend, het is ook zo bizar om te bedenken wat hier in Parijs zes weken geleden heeft afgespeeld…

 photo Desktop282.jpg

Gaan we weer, dit keer met als eindbestemming Den Haag…

Vorige week schreef ik over mijn auto en dat was LeasePlan opgevallen! Als bedankje kreeg ik afgelopen week een pakketje van LeasePlan waar onder andere deze mobiele oplader in zit. Ik hou van merken die dit soort goodies sturen. Ze zijn mijn lifesaver.

 photo Desktop282.jpg

Terwijl Laura ons naar huis vervoert, leg ik een laatste hand aan mijn stukken voor Metro.

En eten we heel veel dadels.

 photo Desktop282.jpg

En terwijl we Parijs (de zon) achter ons laten, sluiten we de roadtrip af in Annemerel&Laura-stijl.. bij Hazeldonk met McDonalds. Ik heb drie maanden geen McDonalds op en toen Laura het voorstelde om langs te rijden had ik nu niet meteen iets van JA, maar ik begon aan het idee te wennen en toen ik die gele M zag liep het water me wel in de mond. De Happy Meal en McKroket smaakten heerlijk en ik zou vandaag zo weer langs rijden, maar ik ben sterk en ik doe het NIET.

 photo Desktop282.jpg

Home sweet home… tijd voor een korte work-out. Zeer kort. Maar… ik hou het planken nu wel met gemak drie minuten vol! Wow, misschien moet ik vaker McDonalds eten, want normaliter vind ik twee minuten al zwaar!!!!!

Om elf uur duik ik mijn bed in met een nieuw boek, Sophie Kinsella’s nieuwste Shopaholic ‘Shopaholic in the Stars’. Erg ver ben ik nog niet, want ik viel vrijwel meteen in slaap. Zondag zal ik in een Sunday Reading mijn kritische verslag doen van het boek.

Zo, dat was Parijs, dat was anderhalve week heel veel reizen. Eerst Maria Alm, dan Alpbach, München, twee dagen thuis waarin ik onwijs veel werk moest doen, want hé, dat gaat ook gewoon door… en net twee dagen Parijs. Ik ben een gelukkig mens, maar mijn creditcard huilt.

Liefs,
Annemerel

Delen:

23 Reacties

 1. maart 3, 2015 / 12:08

  Heerlijk om nog even lekker door Parijs te slenteren, alleen wel balen dat je de ‘beste’ citroen taart hebt moeten missen.

 2. maart 3, 2015 / 12:27

  Holy, dat ontbijt ziet er echt meer dan goed uit! Ah ja joh, geld maakt niet gelukkig. Laat die kaart maar huilen.

 3. maart 3, 2015 / 12:31

  Ahhh Parijs!
  Love it!
  Inderdaad super rustig op zondagochtend zeg! Haha!
  Planken 3 minuten? Woooow, netjes hoor!

 4. maart 3, 2015 / 12:51

  Ik hou van Parijs! Als ik deze foto’s zie wil ik er ook zo graag weer een keer heen. Dat ontbijt ziet er ook heerlijk uit trouwens!

 5. maart 3, 2015 / 13:05

  Haha, die creditcard moet maar even zwijgen, soms moet je gewoon genieten en tsja, dat kost geld. Komt ook wel weer goed. Leuke snapshot weer. Paris je t’aime!

 6. maart 3, 2015 / 13:09

  Wat een leuke foto’s weer. Dat ontbijtje ziet er heerlijk uit. En wat een leuke hardloopbroek heb je!

 7. maart 3, 2015 / 13:22

  Bizar he, die bewakingstaferelen! Ik voelde me er niet eens veiliger door..

 8. maart 3, 2015 / 13:30

  Wat een heerlijke diary uit Parijs! Jammer dat je tussen 12 en 15.00 uur geen citroentaart kon eten, maar die andere zag er ook heerlijk uit! En wauw, 3 minuten planken. KNAP!!

 9. maart 3, 2015 / 13:39

  Lekker he, zo vroeg in bed liggen. Ik hou dat planken nog geen 30 seconden vol, misschien moet ik daar ook maar eens aan beginnen :”)

 10. maart 3, 2015 / 14:02

  Wat een leuke outfit met je gele tasje! Oeh en goede boektip!

 11. maart 3, 2015 / 14:06

  Heerlijk om te zien en lezen.

  Ik moet ook aan planken beginnen want volgens mij zijn squats zo passé ;-)

  Het adres voor het citroentaartje in Parijs onthoud ik zeker.

 12. maart 3, 2015 / 14:08

  Dat gele tasje blijf ik leuk vinden! Benieuwd naar plog 2!

 13. maart 3, 2015 / 15:34

  Ah Parijs <3 Geweldige stad! En dat taartje ziet er echt goddelijk uit!

 14. maart 3, 2015 / 15:45

  Van hot naar her zo de afgelopen tijd, druk! Kan me voorstellen dat je ook even bij wilt komen – als daar tenminste wel ruimte voor is. Wat gek trouwens dat je die citroentaart niet mocht bestellen, zou voor mij zo’n afknapper zijn, ik wil gewoon kunnen bestellen waar ik zin in heb zonder dat iemand mij gaat vertellen wat wel en niet mag op een bepaald moment op de dag ;-)

 15. maart 3, 2015 / 15:49

  Door al je leuke snapshot diary’s van Parijs krijg ik steeds meer zin om ook eens naar Parijs te rijden! Zo leuk!
  Toch goed dat je nog bent wezen hardlopen! 2.5 KM is meer dan dat je in bed was blijven liggen ;)

 16. Ilse
  maart 3, 2015 / 17:25

  Dat eten, ik krijgt echt zo’n honger door die foto’s van jou!
  En ik kan de Mac ook zo waarderen na er een hele tijd er niet te zijn geweest. Eigenlijk altijd wel, haha.

 17. Suuz
  maart 3, 2015 / 21:23

  Heel benieuwd naar het nieuwe boek! en oh my….. dat ontbijt, ik zet hem ff onder mijn parijs hotspots erbij hoor!! pfff.. wat kan MacDonalds dan ff lekker zijn he als je er lang niet gweest bent!!! heerlijk dagje weer zo in parijs!!

 18. maart 3, 2015 / 21:45

  Wat een fijne diary weer! Kan ik altijd van genieten!

 19. maart 3, 2015 / 23:06

  Mac Donalds, het water loopt me nu al in de mond!

 20. maart 4, 2015 / 12:13

  wat een leuke snapshots! erg leuke foto’s!

 21. maart 4, 2015 / 12:38

  Ik ben wel benieuwd naar het nieuwe boek van de Shopaholic serie! Dus ik wacht je kritisch verslag af! Je diary is weer heerlijk!

 22. maart 4, 2015 / 13:31

  Ik vind jouw diaries altijd heel erg leuk meis. XXX

 23. maart 4, 2015 / 18:57

  Druk maar fijn dagje!