SNAPSHOT DIARY: Livigno 3/2

 photo Collages5.jpg


 photo Desktop89.jpg

Ok, mijn lichaam is eindelijk een beetje moe. Maar over een paar uur vertrek ik alweer richting Nederland en ik moet écht nog even van de sneeuw genieten. Gelukkig heb ik de avond van te voren mijn hardloopkleding al naast mijn bed gegooid, ik kan er niet onder uit..

Het is ZO mooi hier!

 photo Desktop89.jpg

Maar ook vandaag is het weer heel erg koud. Het is -19 als ik om 7.15u naar buiten stap. Ik denk dat mijn ogen wat vochtig waren, want wanneer ik een selfie maak zie ik dat mijn wimpers wit zijn (en het sneeuwt niet!).

 photo Desktop89.jpg

Na een warme douche pak ik mijn koffer in, yes alles past er nog in!

Tijd voor ontbijt. Ik neem weer het gebruikelijke (twee borden met scrambled eggs en worstjes) en neem – omdat het de laatste dag is – ook een stukje taart. En nog een stukje. Oeps.

 photo Desktop89.jpg

Ik heb nog een uur voordat ik in de taxi moet. Ik kan gaan werken, maar ik kan ook nog even naar buiten gaan. Ik besluit – na een blik uit mijn raam – voor dat laatste te gaan.

In Livigno kun je belastingvrij winkelen, heel fijn! Ik had mijn geld op 100.000 manieren uit kunnen geven, maar uiteindelijk kom ik alleen met twee kleine reisflesjes Bioderma Crealine (make-up remover) terug in het hotel. Die flesjes zijn ideaal voor op reis!

 photo Desktop89.jpg

Ok, bye, dit was het dan… tijd om naar huis te gaan.

We vliegen terug ook weer vanaf Innsbruck, dat is de snelste route, de reis is ongeveer 170 kilometer en duurt drie uur. Eerst rij je een stuk door Italië, vervolgens ga je al vrij snel de grens over bij Zwitserland en het laatste stuk is natuurlijk Oostenrijk. Ik geniet drie uur lang van het prachtige uitzicht.

 photo Desktop89.jpg

En we rijden langs Serfaus-Fiss-Ladis! Argh, dit jaar ga ik voor het eerst in twintig jaar een keer niet naar mijn favoriete wintersportplek.

 photo Desktop89.jpg

When in Austria… Drink Almdudler en eet Wiener Schnitzel mit Pommes!

 photo Desktop89.jpg

Lunch with a view…

Ja wrijf het er nog maar een keer in, Serfaus-Fiss-Ladis! Om vier uur stappen we in de bus richting het vliegtuig.

 photo Desktop89.jpg

Het Transavia vliegtuig is al voorzien van het nieuwe logo!

In het vliegtuig luister ik naar Spotify en schrijf ik twee blogjes.

 photo Desktop89.jpg

We vliegen langs de kust naar Schiphol, ik herkende zelfs de plek waar ik regelmatig hardloop en met een beetje fantasie kon ik mijn eigen huis onderscheiden.

Mind your step, terug op Schiphol, 20 minuten eerder dan gepland!

 photo Desktop89.jpg

Helaas laten de koffers wel even op zich wachten…

Maar daar is ‘ie dan! Het is altijd weer een pak van mijn hart als ik mijn koffer op de bank zie verschijnen.

 photo Desktop89.jpg

Nog even snel een cappuccino gehaald bij Starbucks (hij is stiekem helemaal niet zo lekker dit keer.. de melk lijkt wel zeepsop! Balen!) en dan met de trein naar Den Haag Centraal..

Om vervolgens met de tram het laatste stukje af te leggen.

 photo Desktop89.jpg

Home sweet home!

Ooooh iets minder sweet dus… ik heb na acht dagen al een flinke boete te pakken. Ik reed vijftien kilometer te hard bij een trajectcontrole. Maar pffttttt het was super rustig, het waren vier banen en het was 22.00u ’s avonds en ik wilde naar huis en waarom mag je daar überhaupt maar 80?! STOM. Gelijk maar betalen deze week, want dat bedrag na verhoging zie ik al helemaal niet zitten…

 photo Desktop89.jpg

Om half negen trek ik mijn nachtjapon en badjas aan..

En duik ik mijn bed in met een mok vol tomatensoep en de film Wild. De aftiteling is nog niet begonnen of ik ben naar dromenland vertrokken.

Het waren weer een paar heerlijke dagen in de bergen. Helaas niet heel veel geskied, maar wel heel veel andere leuke dingen gedaan. Vier dagen is te kort, zeker als je tijdens twee van die dagen vooral aan het reizen bent. Helaas staat er nu geen wintersport meer in de planning, maar daar moet ik snel verandering in brengen want ik krijg al buikpijn bij het idee dat dit de laatste wintersport van het seizoen was…

Liefs,
Annemerel

Delen:

20 Reacties

 1. februari 5, 2015 / 12:01

  Boetes zijn altijd jammer, maar wel een goed les! Leuke plog!!!

 2. februari 5, 2015 / 12:03

  Aii dat is balen van je boete (en je cappuccino die naar zeepsop smaakt én dat je weer terug thuis bent!). Maar er staat vast ook weer wat leuks op de planning in Nederland :)

 3. hanne.
  februari 5, 2015 / 12:06

  I feel you! Heimwee na een wintersport is het ergst

 4. februari 5, 2015 / 12:12

  Auw n boete doet altijd pijn :(! Jammer dat je zo weinig geskied hebt.. alleen al daarom mag je gewoon nog een keer op wintersport toch ;)!

 5. februari 5, 2015 / 12:20

  Aii, boetes zijn zó naar! Ik zou hem maar snel betalen inderdaad haha.

 6. februari 5, 2015 / 12:26

  Wat een uitzicht toen je aan lunchen was. Jammer dat de heen en terugreis zo veel tijd heeft gekost.

  Back to reality meteen met een boete, gatver.

 7. februari 5, 2015 / 12:28

  Welcome home! Getverdemme, die verrekte boetes….

 8. februari 5, 2015 / 12:36

  Wat balen van de boete, die thuiskomst had een stuk beter gekund! Ik krijg zo veel zin om weer richting de sneeuw te vertrekken, het begint nu toch wel erg te kriebelen :-)

 9. februari 5, 2015 / 12:43

  Jammer van de boete, maar zo te zien heb je het leuk gehad! Heerlijke foto’s!!

 10. februari 5, 2015 / 12:45

  Leuke diary weer. Wat een prachtige foto’s!

 11. februari 5, 2015 / 12:46

  Hihi aaahw, heimwee naar wintersport. Jammer! Snel weer een nieuw tripje organiseren dan toch? Ik vind thuiskomen na een reisje soms nog wel het aller fijnste. Lekker in je eigen omgeving nog even tot rust komen voordat de dagelijkse hectiek weer begint.

 12. februari 5, 2015 / 13:22

  Je wimpers bevroren, dan was het echt wel koud! Heerlijk als je weer thuiskomt en zo slaapt. Ik kan nooit slapen met een laptop in bed (of ik ben dan nooit moe genoeg, kan natuurlijk ook). Welkom terug!

 13. februari 5, 2015 / 14:40

  Leuk weer om te lezen! Joh, dat je met -19 gaat hardlopen. -10 heb ik wel eens gedaan en vond ik (mits ik lekkere warme kleren aan had) wel te doen, maar nog 10 graden kouder.. brr!

 14. februari 5, 2015 / 14:48

  Haha, dat heb ik ook wel eens, dat mijn wimpers en wenkbrauwen bevriezen bij ’t skien :-) Of mijn haar. Niet zo gezond…

  Klein stukje taart hoor, daar mag je er gerust twee van eten ;-)

 15. februari 5, 2015 / 15:33

  Na al die diary’s kreeg ik het te kwaad en heb ik een last minute midwek geboekt, haha. Ik vertrek donderdag ein-de-lijk terug op wintersport! Het is al drie jaar geleden ondertussen, maar uh skiën is zoals zwemmen toch ? Dat verleer je niet ;)

 16. Ilse
  februari 5, 2015 / 16:33

  Gedver, ik krijg gelijk een vies beeld van een cappuccino met zeepsop en balen van de boete en dat je weer thuis bent.
  En wat een geld zeg als die boete zich verhoogd..

 17. Nadia
  februari 5, 2015 / 17:49

  Hardlopen met -19, bikkel!

 18. Lotte
  februari 5, 2015 / 19:16

  Hoi Annemerel,

  Van welk merk is je cape/poncho? Ik ben op zoek naar een mooie en fijne en die van jouw lijkt me wel echt iets! Helaas vind ik er geen enkele mooie op het wereldwijde web… Misschien kan jij me helpen?

  Liefs, Lotte

 19. februari 6, 2015 / 08:47

  Weer een leuke diary! En wat een dure boetes hebben jullie in Nederland! Balen :(

 20. Elvira
  februari 6, 2015 / 20:55

  Ik vind jouw rode koffer echt super mooi en stijlvol!