RUN BABY RUN: 32 days till CPC

 photo Desktop78.jpg

Afgelopen zondag hebben jullie allemaal het eerste hardloopdagboek van mijn zusje kunnen lezen. Ze gaat het voor de zoveelste keer proberen vol te houden en dit keer zonder blessures. En toen dacht ik, waarom laat ik haar geen hardloopdagboekje bijhouden. Dat is leuk voor beginnende hardlopers (ik kan me voorstellen dat het voor beginnende hardlopers niet altijd leuk is om te lezen als ik klaag over een ‘langzame 10 kilometer van 55 minuten’, maar hé, ik ben dan ook geen beginner meer. Daarnaast is het ook leuk voor haar, ik haal ontzettend veel inspiratie en motivatie uit jullie reacties op mijn hardloopblogs, ik hoop dat jullie ook haar extra steuntje in de rug kunnen zijn.

Maar goed, over naar de orde van de dag. Het is vandaag nog 32 dagen tot de City Pier City in Den Haag. Ik loop tijdens de CPC voor de vijfde keer de halve marathon en het is de bedoeling dat ik mijn PR (1.48.13) keihard ga smashen. Maar voordat het zover is, is er nogal wat werk aan de winkel.

Mijn knie is namelijk nog steeds niet volledig hersteld. Of, ik zeg het eigenlijk verkeerd, mijn IT-band blessure is nog steeds niet verholpen. Hoe je die runner’s knie oploopt? Dat kan op verschillende manieren, maar ik heb mijn knie waarschijnlijk teveel eenzijdig belast. Begin oktober liep ik twee keer 35 kilometer, daarna liep ik de marathon in november en in december liep ik 1x 35 kilometer en 1x 36 kilometer, tijdens die laatste loop ging het volledig mis en begon de ellende.

Het positieve van dit verhaal is, dat ik wel mag hardlopen. Maar als ik zeg hardlopen, dan bedoel ik ook echt HARDlopen. Als ik op mijn rustige tempo (5’30) loop, belast ik mijn been weer verkeerd en heb ik dus pijn. Mijn fysio heeft me nu dus aangeraden om het een week lang bij interval trainingen te houden. Dat houdt in: één kilometer hard, twee minuten niets. Ik deed dat afgelopen vrijdag voor het eerst en ik was verrast over hoe leuk ik het vond (en hoe goed het ging). In Oostenrijk was intervallen even niet mogelijk, het was namelijk veel, maar dan ook veel te koud om stil te staan of te wandelen (het was ’s ochtends tussen de -14 en -20), in plaats daarvan liep ik gewoon net iets harder dan normaal (5’10). Vanmorgen liep ik weer, voor de zesde keer in zeven dagen, en liep ik twee keer 2,5 kilometer, met tussendoor 2 minuten rust. Morgen neem ik een rustdag. Beloofd.

Na het rennen had ik weer een date met de fysio en inmiddels ben ik een paar plakkers op mijn bovenbeen en knie rijker. Aanstaande vrijdag mag ik weer terugkomen, want het wordt nu wel eens tijd dat het gewoon over gaat. 

Liefs,
Annemerel

Delen:

16 Reacties

 1. Laya
  februari 4, 2015 / 17:06

  Bleh blessures ik heb er ook een hekel aan! Ik sukkel al meer dan een jaar met scheenbeen/kuit klachten. De buiten kant van m’n schenen zijn nu helemaal in orde met fysio bezoekjes en oefeningen, maar ik heb sinds 2 maanden last van de binnen kant van m’n schenen. Snel weer eens een bezoekje aan de fysio plannen. Ik word namelijk (net zoals jou) onrustig als ik niet kan hardlopen!

  Ik wens je veel beterschap met je knie en veel succes op de CPC!

 2. februari 4, 2015 / 17:19

  Bah! Vervelend dat je blessure nog steeds zo aanwezig is :-(.. maar je pr smashen bij de CPC gaat helemaal goedkomen! Ik kijk nu al uit naar je wedstrijdverslag!

 3. februari 4, 2015 / 17:23

  Oh dat lijkt me apart om ineens met zo anders te lopen met twee minuten niets ertussen. Hopen dat dat voor nu even voldoende rust oplevert en dat die blessure een keer verdwijnt. Ja, doe es gek, neem morgen eens een rustdag. :-)

 4. Ilse
  februari 4, 2015 / 17:40

  Blehh, blessures zijn niet fijn.
  Jouw ‘gezeur’ over die afstanden is geen gezeur maar juist motiverend voor beginners zoals ik om het bewijs te hebben dat je met veel trainen ver kan lopen en dat iedereen wel zo zijn valkuilen heeft.

 5. februari 4, 2015 / 18:04

  Een date met de fysio hahah, even lachen hoor ;) heel veel succes met die halve marathon! Gaat je lukken :) liefs lotte

 6. februari 4, 2015 / 18:56

  En die plakkers zijn zo vervelend!! Ik ben al twee jaar een beginner door blessures en vind je langzame 55 minuten loop absoluut niet vervelend. Het motiveert mij wel want als mijn vriend roept ga je alweer rennen zeg ik gewoon ik wil net zo snel worden als Annemerel!

 7. Mams kim
  februari 4, 2015 / 19:05

  goed naar je therapeut luisteren, je bent in goede handen…Missien spot ik je vrijdag nog effies….komt goed …

 8. februari 4, 2015 / 19:18

  Lekker bezig hoor! En wauw, rennen met die temperaturen!! Heftig. Snap dat je dan niet wilt stilstaan haha.

 9. Marleen
  februari 4, 2015 / 21:30

  Hopen inderdaad dat je blessure snel helemaal over is! Ik heb zelf ook een ‘blessure’: doordat mijn rug vastzit heb ik last van mijn heup tijdens het rennen. Net als jij wordt ik ook altijd onrustig als ik niet kan lopen!

  • Marieke
   februari 5, 2015 / 18:10

   Hi Marleen, lijkt of we dezelfde blessure hebben..check mijn reactie hieronder! En succes met je herstel!

 10. februari 4, 2015 / 21:48

  bah blessure eng woord. Ik ben als de dood dat ik een blessure krijg vlak voor de 2Oceans en de marathon in Parijs :(

 11. februari 4, 2015 / 22:36

  Hope dat je blessure snel weg gaat en je zonder pijn uit de CPC Loop komt! En btw, ik ben dikke fan van die tights, heel tof!

 12. februari 5, 2015 / 09:17

  Blessures! niks vervelders! ik kom ook nog van shin splints af en tot nu toe gaat het heel goed! Dus even afkloppen ;-) Ik zou trouwen wel willen dat ik een gemiddeld tempo van 5:30 had haha

 13. Marieke
  februari 5, 2015 / 18:08

  Meiden, vorig jaar ben ik langdurig geblesseerd geweest (peesontsteking heup + blokkade SI gewricht). Na 25(!!) behandelingen bij de (sport)fysio was ik redelijk radeloos. Toen overgestapt naar “dry needling”.. in het begin heel spannend, maar echt, dit kan ik iedereen aanraden! Binnen 5 behandelingen was ik van m’n hardnekkige blessure af en inmiddels kan ik weer lekker sporten!

  Vraag eens na of het misschien ook iets
  voor jou kan betekenen!! Sterkte en succes bij jullie herstel!

 14. februari 6, 2015 / 13:40

  Super fijn dat je weer gewoon mag hardlopen. Als dat niet had gemogen, had je het vast ook niet overleefd… ;) ik hoop voor je dat je je PR flink gaat verbeteren! Gaat vast lukken.