SNAPSHOT DIARY: Livigno 1/2

 photo Collages3.jpg

 photo Desktop44.jpg

Damn, het is KOUD. Maar als om kwart voor zeven mijn wekker gaat kan ik niet anders dan mijn hardloopkleding aantrekken en naar buiten gaan voor een run. Mijn snapchat geeft aan dat het -9 is, mijn iPhone zegt -14, op een bordje langs de weg zie ik zelfs -19 staan. Het maakt niet uit, het is gewoon heel erg koud. Zo koud, dat mijn iPhone na drie kilometer zegt HEY, zoek jij het even lekker uit met je kou, ik stop ermee. Daar sta ik dan, zonder muziek, kaart, fototoestel (zonsopgang was heel mooi!) en Nike+ om mijn run te tracken.

 photo Desktop44.jpg

En zo ziet dat er dan uit na zes kilometer in de kou.

Maar het uitzicht vanaf mijn raam is prachtig! Het belooft een hele mooie (maar koude) dag te worden!

 photo Desktop44.jpg

Om kwart voor negen staat de taxi voor ons klaar, ik heb dus niet al te veel tijd om me klaar te maken voor een dagje skiën.. en ik moet ook nog ontbijten.

Gelukkig heb ik altijd tijd voor een selfie!

 photo Desktop44.jpg

Ik ontbijt met scrambled eggs, worstjes en een banaan.

Heel even denk ik om mijn hardloopbroek onder mijn skibroek aan te trekken (omdat het zo koud is), maar uiteindelijk ga ik toch zonder mijn skibroek in. Ik heb het – dankzij mijn goede skibroek – gelukkig niet al te koud aan mijn benen gehad.

 photo Desktop44.jpg

Met de taxi vertrekken we naar het skigebied.

En kijk nou hoe mooi de pistes erbij liggen…

 photo Desktop44.jpg

En het is op zondagochtend nog zó rustig!

De ski’s die ik gehuurd heb (Head – Super Joy) skiën fantastisch!!! Het is dat ze 800 dollar kosten en ik goede ski’s heb, anders..

 photo Desktop44.jpg

Tijd voor een kleine fotoshoot. Op de eerste foto ging het lichtelijk fout… (probeer vooral even naar mijn gezichtsuitdrukking te kijken), de tweede ging gelukkig iets beter, maar ik hang iets te veel naar de berg. Dat kan mooier die houding!

 photo Desktop44.jpg

We lunchen met pasta, wat moet je anders in Italië?! Pasta Carbornara please, ik ga echt met drie kilo extra bagage aan mijn lichaam weer terug naar Nederland, maar hé, ik geniet er van.

 photo Desktop44.jpg

Wat is droomdag in het Italiaans?! De blauwe lucht met de wolkjes op de achtergrond zorgen voor prachtige plaatjes.

 photo Desktop44.jpg

Onze skileraar Dimitri heeft een super gave bril van het Milanese merk Neon! Wil ik ook!!! Natuurlijk maken we even een groepsselfie in zijn bril. Volgens Dimitri heeft Livigno de mooiste pistes van Europa, ik heb beloofd om deze quote voor mijn blog te gebruiken, dus bij deze Dimitri!

En dan zit ik ineens op een sneeuwscooter, na het skiën gaan we sneeuwscooter rijden. Ik heb nog nooit van mijn leven op een normale scooter gezeten, je begrijpt dat dit een spannende ervaring was ;-).

 photo Desktop44.jpg

Posing!

Wachten op de taxi duurt lang, zeker als het koud is en je moe bent en een warme douche wil en……

 photo Desktop44.jpg

Die warme douche was heerlijk! En die speltcrackertjes tijdens mijn ‘klaar-maak-ritueel’ gaan er ook wel in. Waar die pasta carbornara zo plotseling gebleven is? Vraag het me niet.

 photo Desktop44.jpg

Ready to gooooooo, ik loop de hele tijd met mijn MacBook in mijn handen omdat mijn iPhone opgeladen moet worden en ik normaal altijd met mijn iPhone in mijn handen loop. Als die iPhone moet worden opgeladen, loop ik dus vanzelfsprekend ook met mijn MacBook in mijn handen. Haha.

Voor we gaan eten drinken we natuurlijk een Aperol Spritz als aperitief.

 photo Desktop44.jpg

We eten tijdens een evenement van het freeride festival dat op dit moment in Livigno gehouden wordt. Deze leuke haarband is een cadeautje. Komt zeker van pas als ik een keer naar een Après ski feestje moet in Nederland.

We beginnen met wat kleine anti-pasti, hammetjes en worst.. gaat er prima in!

 photo Desktop44.jpg

De twee pasta’s die we daarna krijgen sla ik voor het gemak even over. Ik was zo druk aan het praten en eten dat ik ze niet voor jullie heb vastgelegd. Geloven jullie me als ik jullie vertel dat ze heerlijk waren. Eentje was er met kaas en eentje was er met paddenstoelen. Die tweede was mijn favoriet!

Ik sluit mijn dag af in bed, met Spotify op de achtergrond schrijf ik mijn snapshot diary. Inmiddels is het 1.00u, mijn wekker staat weer om 6.45u voor een rondje hardlopen. Ik ga dus snel mijn MacBook aan de kant leggen en mijn ogen sluiten. Ik heb mijn slaap hard nodig!

Liefs,
Annemerel

Delen:

37 Reacties

 1. februari 3, 2015 / 12:09

  Grappig, ik heb juist altijd een hardlooplegging / broek onder m’n skibroek aan!
  Wij gaan dan ook naar Noorwegen, waar het een (meestal) een stuk kouder is dan Oostenrijk/ Italië/ Zwitserland ;)
  Ik vind het heerlijk & lekker warm :)

 2. februari 3, 2015 / 12:11

  Wow, dat uitzicht, dat eten, echt geweldig! En echt knap dat je gewoon gaat hardlopen voor een dagje skieen, dat doe ik je niet na ;)

 3. februari 3, 2015 / 12:23

  Gaaf! Krijg door jou helemaal zin in mijn vakantie naar Livigno over een paar weken! Ik hoorde dat er veel sleepliften zijn, maar zie op jouw foto’s alleen gondels en stoeltjes, klopt het dus dat dit dan wel mee valt?

  • Eveline
   februari 3, 2015 / 12:56

   in de kerstvakantie heb ik geen enkele sleeplift hoeven nemen, bijna alle sleepliften zijn vervangen door zitliften of gondels :)

   • februari 3, 2015 / 14:21

    Bedankt Eveline!! Was vooral bang voor mijn vader die vind dat namelijk echt vreselijk (lange sleepliften) dus ben blij te horen dat dat niet meer het geval is!

 4. februari 3, 2015 / 12:37

  Wat ben je op een prachtige plek! Die skibril van de skileraar is erg leuk!

 5. februari 3, 2015 / 12:42

  Ziet er prachtig uit daar! Ik ben nog nooit op wintersport geweest maar ik kan altijd wel genieten van jouw verhalen. :-)

 6. februari 3, 2015 / 12:45

  Wauw wat een prachtige foto’s!

 7. februari 3, 2015 / 13:02

  Aaaah wat een gave shoot op de ski’s, ik vind ze leuk geworden! <3

 8. februari 3, 2015 / 13:05

  Wauw die piste ziet er goed uit! Wordt echt helemaal jaloers haha

 9. februari 3, 2015 / 13:09

  Heerlijk Annemerel! Hoe kleed jij je aan als het zo koud is en je wil toch gaan hardlopen? Ik ben benieuwd!

 10. februari 3, 2015 / 13:28

  Super leuk om te lezen, prachtig daar!

 11. Elvira
  februari 3, 2015 / 13:35

  Je huid ziet er goed uit op deze foto’s!

 12. Marieke
  februari 3, 2015 / 14:03

  (You) looks gooood! :-)

 13. Ilse
  februari 3, 2015 / 14:14

  Logisch dat je telefoon ermee stopt met die kou en dapper dat je met deze temperaturen gaat hardlopen en daarna ook nog skieen.

 14. februari 3, 2015 / 14:20

  Skiën is niks voor mij, grof motorisch ben ik een retard maar man wat een mooie foto’s! Het prikkelt mij om een keer te gaan skiën.

 15. februari 3, 2015 / 14:40

  Leuk, al die actiefoto’s! Ik ben zelf ook een grote skifanaat :-)

 16. februari 3, 2015 / 14:48

  Heerlijk Annemerel! Ik kan niet wachten tot ik weer naar de sneeuw kan. Nog 4 nachtjes te gaan en ik ben in Lemoossss

 17. februari 3, 2015 / 15:05

  Wat een fijne foto’s. Echt een prachtig uitzicht boven op die bergen!

 18. februari 3, 2015 / 15:09

  Je maakt me zo hongerig!!!

 19. februari 3, 2015 / 15:28

  Wat heerlijk is het daar! Ook leuk dat je een keer in italië op wintersport bent! :D

 20. februari 3, 2015 / 15:44

  Oh het ziet er weer prachtig uit! Die foto met die strandstoeltjes in de sneeuw met een strakblauwe lucht! Geweldig!

 21. Eline
  februari 3, 2015 / 15:59

  wat een heerlijke foto’s! Waarvan is je rode ski-jas btw? Ik heb een nieuwe nodig en jouwe is super mooi!!

 22. februari 3, 2015 / 16:02

  Potverdorie wat zijn die foto’s mooi met die strakblauwe lucht en die spierwitte sneeuw! Super.

 23. februari 3, 2015 / 16:05

  Ziet er heerlijk uit allemaal, klinkt gezellig en leuk :)

  Love,
  Didem

 24. Sascha
  februari 3, 2015 / 16:10

  Oh wauw, ik krijg helemaal kippenvel bij al die mooie foto’s.
  Gelukkig vlieg ik maandag zelf naar Salzburg voor mijn werkvakantie als skilerares. Absoluut niet erg en ik heb er zoveel zin in. Jaloers makende foto’s op jou blog, maar ook van collega’s die zich al in Oostenrijk bevinden!

 25. februari 3, 2015 / 16:14

  Oh heimwee voor mij haha, maar ziet er super leuk uit! En sorry maar al die pasta’s enzo ski je er toch meteen af, niet?

 26. februari 3, 2015 / 16:32

  Picture perfect!

 27. februari 3, 2015 / 17:05

  Oh wauw, wat een prachtig uitzicht! Ben benieuwd hoe je Italië uiteindelijk vind na alleen maar Oostenrijk!

 28. februari 3, 2015 / 17:24

  O man o man! Terwijl ik dit lees krijg ik echt een enorme glimlach op mijn gezicht. Ik heb zo’n zin om ook op wintersport te gaan en door jouw foto’s krijg ik nog meer zin. Echt sinds je laatst al een keer ging ben ik aan het aftellen en met deze foto’s maak je me nog gekker. Bijnaaaaa! Heel veel plezier daar!

 29. februari 3, 2015 / 17:33

  Kwijl, kwijl!! Jaloersmakende foto’s!!

 30. februari 3, 2015 / 19:20

  Ik ben nog nooit van mijn leven op wintersport geweest en hoewel het me niks voor mij lijkt, doen jouw diaries me er toch op één of andere manier zin in krijgen haha :)

 31. Dorien
  februari 3, 2015 / 20:13

  Ik vind dat je echt straalt op de foto’s! :D het geluk en het plezier spat van je af! :)

 32. februari 3, 2015 / 20:37

  Heerlijke foto’s weer, ik krijg na het zien van deze fotos zelfs zin om op ski vakantie te gaan en dat terwijl ik dat al 20 jaar al niet meer gedaan heb (fcuk ik word oud!)

 33. Suuz
  februari 3, 2015 / 22:55

  Wauw wauw wauw! Jaloerssssssssmakend gewioon! Wat een waanzinnig ski gebied! INDERDAAD GENIET ERVAN!

 34. Nadia
  februari 4, 2015 / 09:47

  Oh, heerlijk! Door jouw wintersportfoto’s krijg ik altijd zin om toch eens op wintersport te gaan, ook al dacht ik altijd dat het niets voor mij zou zijn.

 35. februari 4, 2015 / 16:16

  Het ziet er ZO mooi uit!! Enneh ik doe het je niet na hoor, dat skiën ;) Moest ook wel lachen om je sneeuwscooterfoto. Trouwens… iPhone en stopcontact?