SNAPSHOT DIARY: 8/8

 photo Recently Updated241.jpg

 photo Desktop2869.jpg

Goedemorgen, kwart over zes! Ik zit aan mijn ontbijt (moet ik überhaupt nog vertellen wat ik ontbijt?) en maak mijn to-do-list voor de dag.

Ik ga een lange duurloop doen, wat ik sinds een aantal weken iedere maandag doe om mijn week goed te beginnen. Vorige week liep ik 25 en tijdens het lopen had ik het redelijk zwaar. Toch wil ik vandaag misschien nog iets langer lopen, maar wellicht nog iets rustiger beginnen, zodat ik aan het eind ook nog een beetje plezier heb in het lopen.

 photo Recently Updated240.jpg

Ik heb in totaal dertig kilometer hardgelopen waarvan ik vijftien kilometer volop tegenwind had (windkracht vijf) en de rest heerlijk de wind in de rug had. De momenten dat ik de wind tegen had probeerde ik vooral te focussen op mijn ademhaling en ging ik zo nodig langzamer, met de wind in mijn rug vloog ik op sommige stukken, althans zo voelde het.

Uiteindelijk liep ik dertig kilometer met een pace van 5’14. Mijn eerste kilometer was de langzaamste (5’31), de laatste de snelste (4’59). Fijne duurloop. Ik heb nog steeds geen marathon gepland staan, maar ik wil er sowieso een in de herfst gaan lopen en het werkt voor mij heel goed om lekker veel lange duurlopen te doen om mijn lichaam aan de afstand te laten wennen. Dus de komende weken wil ik op maandag een afstand tussen de 25 en 30 kilometer lopen.

 photo Desktop2869.jpg

Normaal doe ik op maandagochtend boodschappen, maar dit keer was ik zo slim geweest om een dag eerder al boodschappen te doen en dat betekende dat ik mijn sushi al klaar had staan in de koelkast. Heel fijn, want hoe eerder je na zo’n lange duurloop een herstelmaaltijd kan nemen, hoe beter. En sushi is hetgeen waar ik na het lopen het meeste zin in heb.

Tijdens de sushi kijk ik Casey’s vlog van de vorige dag. Prima combinatie.

 photo Desktop2869.jpg

Twee uur later zit ik aan mijn lunch. Dit is een pasta gevuld met basilicum van de Albert Heijn met een saus van ricotta en spinazie en zelf heb ik er nog wat rucola doorheen geroerd. Na zo’n dertig kilometer is het echt belangrijk om goed te eten, vorige week deed ik dat niet en daar heb ik nog dagen last van gehad. Niet slim.

Ondertussen edit ik mijn vlog die ik afgelopen weekend gemaakt heb. Deze komt donderdag online op YouTube en op mijn blog.

 photo Desktop2869.jpg

Heb ik je al verteld dat ik goed moet eten vandaag? Ik had dus alweer honger, dit keer gaat er een Clif-bar naar binnen omdat ik echt ZO’N honger had.

Dit middagdutje had ik volledig ingecalculeerd. Een uurtje slapen tussen de middag om de rest van de dag te overleven. Ik vertrouw erop dat zo’n dertig kilometer met fysiek steeds minder gaat doen. Tijdens het lopen had ik nergens last van, maar na een paar uur ben ik toch wel heel erg moe. OK. Telefoon uurtje op vliegtuigstand, wekker aan en slapen…

 photo Desktop2869.jpg

Als ik na een uur wakker word van mijn wekker bel ik mijn zusje FaceTime. This is how we FaceTime. Kleine kinderen die we af en toe zijn.

En nog meer eten. Avondeten. Inmiddels ben ik wel een beetje over mijn honger heen, ik denk dat ik eindelijk die calorieën er allemaal weer heb aan gegeten.

 photo Desktop2875.jpg

Ik heb mijn Estée Lauder masker van vorige week nog een keer opgedaan, heb hem in de koelkast bewaard. Gaat nog prima!

Ondertussen heb ik Roos opgehaald, want we gaan morgen een roadtrip maken.. terwijl ik de laatste dingen op mijn MacBook afrond, kijkt zij de Volleybalwedstrijd tussen de Nederlandse en Amerikaanse dames. Super spannend.

 photo Desktop2875.jpg

Bijna klaar! Moet nadat ik deze snapshot diary heb afgemaakt alleen nog beginnen met koffer in pakken. Maar we gaan maar twee nachtjes, dus dat is geen wereldkarwei.

Maar daar ga ik dus nu mee beginnen! Nadat ik eerst Snapshot Diary netjes heb afgestreept van mijn lijstje. CIAO!

Liefs,
Annemerel

Delen:

6 Reacties

 1. augustus 9, 2016 / 13:02

  Leuk om te lezen wat je gedaan hebt en veel plezier op de roadtrip!

  Liefs, Eva Josephine

 2. Sanne
  augustus 9, 2016 / 13:03

  Annemerel! Aankomende herfst staat mijn eerste marathon gepland en wel de Berenloop op Terschelling, misschien ook een ideetje voor jou? ;-)

 3. augustus 9, 2016 / 19:21

  Ik zou waarschijnlijk wel honger hebben na een duurloop maar er niet zo bewust stil bij staan dat je goed moet eten, goed dat je dat doet in elk geval want 30km is niet niets haha. Toch wel heel benieuwd trouwens hoe je die hardloopfoto van jezelf heb gemaakt midden op straat ? Veel plezier met roadtrippen!

 4. Ilse
  augustus 9, 2016 / 19:26

  Knap hoor! 30 KM op maandagochtend!
  En wat veel lekker eten!

 5. augustus 9, 2016 / 20:01

  Ik vind het oprecht knap dat je zo veel kan rennen hardlopen zeg! Mij lijkt het ergens ook wel echt super leuk om hard te lopen. En wat ziet dat maskertje er leuk uit zeg!