SNAPSHOT DIARY: 8/1

 photo RecentlyUpdated308.jpg


 photo Desktop776.jpg

Goedemorgen, laten we de dag beginnen met een paar hoofdstukken lezen in mijn boek… ‘To All The Boys I’ve Loved Before’, een Young Adult Chicklit, veel fouter kan niet, maar who cares?!

Wie gezond doet in de morgen… sapje met spinazie, appel en banaan (en een beetje water zodat mijn blender het ook nog leuk vindt om mee te doen).

Tijdens mijn ontbijt lees ik mezelf bij over de ontwikkeling rondom de aanslag in Parijs. Ik vind het zo ongelooflijk wat daar gebeurd is. Alles dat ik over de situatie lees of hoor bezorgt kippenvel. Vrijheid van meningsuiting vind ik één van de belangrijkste rechten die we hebben. Toch zet ook Fleur’s reactie op Instagram me aan het denken. Vrijheid van meningsuiting is één ding, het zaaien van haat is dat niet, maar of Charlie Hebdo haat zaaide, daar zijn de meningen ook over verdeeld, ik ken het blad alleen uit de berichten in het nieuws en kan daar dus absoluut geen mening over vormen. Natuurlijk is één ding heel erg duidelijk, wat er woensdag gebeurd is, is te afschuwelijk voor woorden en valt op geen enkele manier goed te praten. Love is stronger than hate (een uitspraak van Charb, de hoofdredacteur van Charlie Hebdo).

 photo Desktop776.jpg

Met de bus naar de tandarts in Scheveningen, omdat het regent en ik nog steeds geen auto voor de deur heb staan.

Mijn hoofd als mijn moeder – de assistente van vandaag – vertelt dat de behandeling anderhalf uur doet. Ik dacht in een half uurtje klaar te zijn…

 photo Desktop776.jpg

Pffffttttttttt…. au, ik haat wortelkanaalbehandelingen.

En we liggen pas 20 minuten in de stoel….

 photo Desktop776.jpg

Anderhalf uur voorbij.

Mijn hoofd als mijn wederom goed nieuws te melden heeft, ze zijn nog niet heel veel opgeschoten en ik mag over drie weken terug komen. Jup, de tranen staan me nader dan het lachen… Wow, ik kan echt zielig kijken. Wat een zelfmedelijden. Reden dat het nu niet kon worden afgerond is dat de kanalen nog steeds niet helemaal schoon zijn. Ik heb al twee keer eerder een wortelkanaalbehandeling aan de zelfde kies gehad, waardoor er nu dus allerlei vulmateriaal van de vorige keer eerst uitgehaald moet worden. Wat een geluk. Maar mijn alternatief is de kaakchirurg. Ok, ik kom over drie weken wel terug…

 photo Desktop776.jpg

Ik neem mijn moeders auto mee naar huis (en hoef dus niet met de bus) en als ik mijn deur wil openen staat er ineens een pakketjesbezorger met een pakketje voor mij achter me. YES. Heel blij met deze POC mutsen.

 photo Desktop776.jpg

Rijstwafels met een halve avocado en een klein beetje zalm zijn mijn nieuwe (gezonde) verslaving.

Weer even lezen in mijn boek. Wat ik zo fijn vind van lezen op een iPad is dat ik het boek niet hoef vast te houden, ik zet hem gewoon ergens tegenaan en het enige dat ik moet doen is het omslaan van de pagina. Daar moeten ze nog iets op verzinnen, dat je dat ook met je ogen kunt doen. Misschien was die Google Glass toch niet zo’n gek idee.

 photo Desktop776.jpg

Nog een pakketje, van Albert Heijn, met daarin een tas van biologisch katoen, om de nieuwe biologische producten aan te kondigen.

Ik krijg TE VEEL pakketjes. Er vormt een veel te hoge stapel met dozen bij mijn deur. Ik moet nodig naar de papierbak.

 photo Desktop776.jpg

Trek in iets warms, havermout met appel, kaneel en gojibessen it is!

Mijn moeder met haar eigen auto ophalen op haar werk (de tandarts dus weer) en vervolgens door rijden naar het huis van mijn ouders.

 photo Desktop776.jpg

Waar ik mijn zusje hard studerend in haar badjas aantref. Tentamenweken, ik mis ze niet…

Vervolgens rij ik weer terug naar huis, ik mag een paar dagen mijn moeders auto lenen, zodat ik morgen naar Roosendaal kan om te werken en van het weekend ook iets mobieler ben. Als ik thuis ben is het eerste dat ik doe scrambled eggs met paddenstoelen maken. Ja, ik ben lekker veel aan het eten vandaag, maar mijn maag vraagt er gewoon om.

 photo Desktop776.jpg

Ik werk ’s middags voor de nieuwe Fit & Healthpagina van Metro, kijk nou hoe goed ik nog steeds alles netjes opsla!

Half acht, moeeeeeee mag ik al naar bed?!

 photo Desktop776.jpg

Nee, maar maak gerust nog wat te eten voor jezelf. Een salade met een zelfgemaakte wortel-gember dressing wordt het. Recept volgende week hierrrrrr op mijn blog!

Nou, een espresso dan maar, en dan weer even aan het werk… Totdat de espresso is uitgewerkt en ik met MacBook op schoot in slaap val. Slaap lekker.

Liefs,
Annemerel

Delen:

28 Reacties

 1. januari 9, 2015 / 12:04

  Ah, wat vervelend dat je nog een keer naar de tandarts moet! Gelukkig is je moeder nabij, haha. Die nieuwe rijstwafel verslaving ziet er goddelijk uit!

 2. januari 9, 2015 / 12:05

  Wat een leuke foto’s weer, behalve die van je wortelkanaal behandeling natuurlijk. Wat een drama is dat! Hopelijk ben je er snel van af, sterkte!

 3. januari 9, 2015 / 12:07

  Die mutsen zijn leuk, vooral die zwarte!!

 4. januari 9, 2015 / 12:18

  Jeetje wat naar van die behandeling bij de tandarts! Ik heb nog nooit een wortelkanaal behandeling gehad (klopt af), maar het lijkt me verschrikkelijk. Die badjas die je zusje heeft heb ik ook, zo lekker zacht.

 5. Emilie
  januari 9, 2015 / 12:21

  Wat fijn dat je bij je moeder terrecht kan voor zon vervelende kies behandeling!
  Waar heeft je zusje die zachte knuffel kamerjas vandaan? Ik zoek al een tijdje zon lekkere zachte :)
  Xx

 6. Eem
  januari 9, 2015 / 12:28

  Hi Annemerel,

  Je zegt dat je veel hebt gegeten vandaag. Toch vraag ik me af of hetgeen op de foto’s staat alles is wat je vandaag at. Want dat is toch niet erg veel? Zeker niet gezien het vele hardlopen dat jij doet! Heb jij hier voldoende aan? Ik ben benieuwd!

  • Annemerel
   Auteur
   januari 9, 2015 / 13:11

   Dit is niet alles, maar ik loop al drie weken niet omdat ik een blessure heb, dus hoef in ieder geval niets extra’s te eten ;-)

 7. januari 9, 2015 / 12:29

  Oh wat een drama bij de tandarts, heb medelijden met je! Hoop dat het de volgende keer snel verholpen kan worden!

 8. januari 9, 2015 / 12:40

  Geluk heb je niet echt bij de tandarts! Wel chill dat je je moeders auto mag lenen!

 9. januari 9, 2015 / 12:41

  Oei oei, dat zijn geen blije foto’s van bij de tandarts, haha :-) Wat een nachtmerrie…

 10. januari 9, 2015 / 13:01

  Heerlijke diary weer. Wat balen van je wortelkanaalbehandeling, zo rot zijn die!

 11. januari 9, 2015 / 13:34

  Bwuh anderhalf uur bij de tandarts, dat is kak!

 12. januari 9, 2015 / 13:37

  Als je zo vaak naar de tandarts moet lijkt het me wel fijn als je moeder de assistent is!

 13. januari 9, 2015 / 13:44

  Altijd heerlijk om te lezen die snapshot diaries!

  Die mutsen zijn trouwens echt leuk!

 14. januari 9, 2015 / 13:58

  Ai ai ai, die kies wil maar niet mee werken. Wat betreft Parijs. Het is zo moeilijk. Ik vind het verschrikkelijk wat er gebeurd is en ben totaal voor de algehele vrijheid van meningsuiting MAAR ik vind iemand spotten waar mensen ( miljoenen mensen) in geloven te ver gaan.

  Ik ben niet vies van een beetje satire, zelfspot of elkaar ‘voor de leuk’ bespotten maar er zijn grenzen.
  Nogmaals ik keur het absoluut niet goed en vind dat NIEMAND het recht heeft om het leven van een ander te ontnemen.

  Geweldige mutsen en good luck voor je little sister, ik mis tentamens ook absoluut niet ;-)

 15. januari 9, 2015 / 14:00

  auuu een wortelkanaalbehandeling is zoo pijnlijk, lekker veel avocado jummie! :)

 16. januari 9, 2015 / 14:04

  Oeehw naar de tandarts is zo naar, ik ben altijd blij met de assistentes, om één of andere reden zijn dat altijd van die lieve gezellige dames. Het lijkt me ook wel fijn als mijn moeder de assistente zal zijn, is dat niet enige troost voor je?

 17. Ilse
  januari 9, 2015 / 14:19

  Ben blij dat ik niet vaak naar de tandarts moet. En ik snap dat jij blij bent dat je geen tentamenweek meer hebt, pff.

 18. Femke
  januari 9, 2015 / 14:43

  Pfff, vervelend zeg, je wortelkanaalbehandeling.. Een troost lijkt mij idd ook dat je moeder de tandartsassistente is ;-)

 19. Elvira
  januari 9, 2015 / 14:58

  Ahh die foto van na de tandartsbehandeling ziet er wel heeel zielig uit!!!

 20. Kyra
  januari 9, 2015 / 15:19

  Wat Charlie Hebdo betreft: volgens mij is humor en het bestaan van satire een essentieel kenmerk van democratie. Het betekent dat mensen, instanties, religies, name it, die zichzelf te serieus nemen, een beetje lucht om zich heen krijgen. En dat is super belangrijk juist omdat in dat ’te serieus nemen’gevaar tot extremisme schuilt. Als een onderwerp onaanraakbaar wordt, dan wordt het een gedachtegoed dat dictatoriaal is: hier mag je niet aankomen, dit is zo en zo en niet anders. Dat sluit anders denken uit en leidt tot enge regimes en fascistische systemen.

  Daarom denk ik ook dat het hier fout gaat. Als je Charlie een beetje hebt bekeken de afgelopen dagen zul je zien dat ze ALLES op de hak nemen: de paus, katholicisme, Sarkozy, liberalen, Le Pen wordt helemaal afgemaakt,maar ook Hollandes socialisme, vrijwel alles en iedereen: het blad staat in een linkse mei ’68 traditie.
  Maar al die anderen hebben een beetje meer lucht in hun denken, grijpen niet naar wapens omdat ze minder extreem zijn.

  • januari 9, 2015 / 17:03

   Hi Kyra,

   Ik snap je punt, al denk ik dat het goed is om na te denken wanneer iets voor iemand nog spot is en wanneer niet. Dat is het lastige: tot wanneer is het nog oké? En wie bepaalt dat mensen die zichzelf serieus nemen, lucht moeten krijgen? Begrijp me niet verkeerd, ik vind het afschuwelijk dat dit gebeurd is; dit had nóóit, maar dan ook nóóit mogen gebeuren. Maar los van dit: wat voor de een satire is, is voor de ander buitengewoon pijnlijk. Wie die ander ook is. Wat ik hiermee wil zeggen: ik vind ‘ja maar, vrijheid van meningsuiting!’ net iets te makkelijk. Respectvol met elkaar in gesprek gaan lijkt mij een beter idee. Maar goed, ik vrees dat we daarop lang kunnen wachten.

 21. Kyra
  januari 9, 2015 / 15:22

  PS. Daarom vind ik het ook bijna oneerbiedig om over de vrijheid van meningsuiting te gaan twisten met betrekking tot deze groep mensen.
  Als er huilende en boze ‘gewone’ moslims hadden gestaan: dan ja, dan hebben we het over gelijke partijen die meedoen aan hetzelfde spel.
  Maar dit is een groep mensen die daar überhaupt geen boodschap aan heeft, het is helemaal niet een ‘gelijke’ partij, anders hadden ze wel een brief geschreven.
  (ik vind het moeilijk om de goede woorden te vinden hiervoor, hoop dat het een beetje overkomt).

 22. januari 9, 2015 / 15:55

  Aaahhhh wat vreselijk van de tandarts, dat het niet lukt! Hoe kan dat dan?! Aiii succes weer volgende keer. Bluh.

 23. Suuz
  januari 9, 2015 / 22:45

  Heel veel sterkte met je behandelingen bij de tandarts, zwaar zuur gewoon! Hopelijk snel achter de rug allemaal! Verder heerlijke foto’s en goodfood! Ik heb die ford ka ook gehad, was verliefd op het witte dashboard!

 24. Simone
  januari 10, 2015 / 00:11

  Ai, die behandelingen zijn inderdaad verschrikkelijk! Sterkte. Ben erg benieuwd naar de salade met wortel-gember dressing! Ziet er heerlijk uit.

 25. januari 10, 2015 / 12:59

  Hmmm de avocado-zalm foodie ziet er echt heerlijk uit :)

 26. januari 10, 2015 / 14:55

  Wat een gedoe met je kies! En je arme zusje, die dikke boeken ook… Brrr haha. Wel heerlijk eten allemaal :)