FRIDAY FAVOURITES: 165

Favourite Food – No Crap, please
 photo Desktop766.jpg
Het duurt altijd even (lees: een week) voordat ik écht eten weer ga waarderen, maar als ik eenmaal op het juiste pad zit gaat het écht wel lekker. Ik voel me lekkerder en denk niet meer de godgansedag aan oreo’s en chips. Je smaakpapillen veranderen ook heel snel. Magere aardbeien kwark vond ik drie weken geleden nog wat zuur, maar toen ik het deze week at vond ik het juist super zoet.

Maar ja, om het vol te houden moet je natuurlijk ook wel het beste maken van het gezonde voer. Ik at deze week onder andere een risotto met groene groenten, rijstwafels met avocado en zalm en ik dronk sapjes met spinazie, wortel, appel, peer en gember. Wie zei er dat gezond eten niet lekker kan zijn? Toegegeven, het kost wat meer tijd en planning, maar dat is het waard. Nu kijken hoe lang het dit keer duurt voordat ik weer aan mijn McDonalds menu zit. Ok, niet zo pessimistisch Annemerel, nu hou je het gewoon een keertje vol…

Favourite Guilty Pleasure – After Eight
 photo after-eight-200g_1000.jpg

De combinatie van pure chocola met frisse mint… ARGH, als ik eenmaal begin met eten kan ik niet meer stoppen. Ik ben de afgelopen weken best goed bezig met eten, geen cola en koffie, veel water en thee, iedere dag groenten en fruit, geen chips en ander junkfood.. maar After Eight is mijn nieuwe verslaving. Ik heb er in een week tijd twee doosjes doorheen gewerkt en als ik zou willen, zou ik ook op een dag twee van die doosjes er doorheen kunnen werken. Misschien moet ik dat gewoon een keer doen, dan word ik er zo misselijk van dat ik het het komende jaar niet meer hoef te hebben.

Favourite work-out – Shake it offfffff
 photo Desktop765.jpg

Ik hou van mijn dans ‘work-out’. Je kunt het eigenlijk geen work-out noemen, want het is meer dat ik debiel beweeg met deuren en gordijnen gesloten (ramen wel open, want man wat krijg ik het heet van dat bewegen). Muziek luister ik op mijn iPod Shuffle, want ik ben bang dat mijn buren iets minder gecharmeerd zijn van Taylor Swift op volume ‘kan niet harder’. Soms draag ik een muts tijdens het dansen, om de oortjes beter in mijn oren te laten zitten, dat is hoe HARD ik dans/beweeg. Maar het werkt wel. Ik krijg er super veel energie van, kan het gerust anderhalf uur achter elkaar en ik loop al een week met permanente spierpijn in mijn buik- en beenspieren. Je moet toch wat als je niet kunt hardlopen….

Favourite Glamsquad – My sister
 photo Desktop756.jpg
Ik vond het dus altijd stom, dat mijn zusje urenlang naar YouTube video’s zat te kijken van beautybloggers. Kon ze niet wat beters met haar tijd doen? Nu denk ik… wow. THANK YOU. Ik weet namelijk prima hoe ik mijn foundation moet aanbrengen, maar hoe ik mijn jukbeenderen naar voren moet brengen en mijn onderkin moet werken? Echt niet. Laat staan dat ik het geduld heb om mijn oog zo op te maken dat ze meer naar voren komen (dat kan door een bepaald spel van licht en donker op het ooglid aan te brengen, blijkbaar). Ook moet je mij niet proberen mijn haar te laten krullen, want halleluja, ten eerste krijg ik altijd knakken en ten tweede… geduld daarvoor is ver te zoeken. Gelukkig heb ik mijn zusje, die met alle liefde mijn make-up en haar doet. Op dit moment schijn ik haar er net zo veel plezier mee te doen als dat zij mij doet, maar ik vraag me af hoe lang dat gaat duren…

Favourite Song – Ellie Goulding – The Writer

Volgens mij heeft dit nummer vorig jaar ook een keer in mijn Friday Favourites gestaan, maar ik kan het niet laten het nummer nog een keer te delen. Ik hou van dit nummer en kan hier dus echt uren naar luisteren zonder dat het me verveelt.

HAPPY WEEKEND!

Liefs,
Annemerel

Delen:

22 Reacties

 1. januari 9, 2015 / 17:20

  Wat mooi jouw haar in de krullen! Ik wil ook wel zo’n zusje ;-)

 2. januari 9, 2015 / 17:23

  Haha ‘soms draag ik een muts anders vallen mijn oortjes eruit’. That’s funny! Ik vroeg me eerst af of het echt een work-out was, maar je danst dus gewoon een uur lang in je woonkamer? Goed idee!

 3. januari 9, 2015 / 17:27

  Ik oefende dus laatst op Shakira mijn buikdansmoves en had daar een dag later dus echt spierpijn van. Dus denk dat die abbs niet zo ver weg zijn!

 4. Hjördis
  januari 9, 2015 / 17:43

  Wat ziet die risotto er goed uit!

  Ik kwam vandaag dit tegen op 9gag en moest meteen aan jou denken:
  http://9gag.com/gag/awbjpy8

 5. januari 9, 2015 / 18:17

  Haha, leuk geschreven over je zusje. Je haar zat ook echt hartstikke mooi!

 6. januari 9, 2015 / 18:40

  Oh bah, ik haaaat munt dus die chocolaatjes lijken me zo vies, haha. :D En waaauw, je buik! You go, girl!

 7. januari 9, 2015 / 18:41

  Het eten ziet er echt heerlijk uit! Ik zou ook graag zo willen eten, maar ik vind avocado, zalm, noten en heel veel groenten en fruit wel altijd duur als student zijnde..

 8. januari 9, 2015 / 18:44

  ohhhhhhh after eight. Ik kwijl nu een beetje.

 9. januari 9, 2015 / 19:30

  Die rijstwafels met avocado en zalm ga ik snel een keer proberen, ze zien er verrukkelijk uit!

 10. Lot
  januari 9, 2015 / 19:32

  Mooi zo je haren

 11. januari 9, 2015 / 19:33

  Leuk om te zien dat je terug zo gezond eten apprecieert, vind dat dan ook weer motiverend haha :D Zo dansen vind ik ook echt heel erg leuk om te doen, ik heb ’s ochtends voor school vaak zo’n momentjes als ik de radio opzet, van te veel energie voor een normale ochtend gesproken, haha!

 12. januari 9, 2015 / 19:55

  Die krullen die je zusje heeft gemaakt zijn wel écht mooi zeg, poe. Dat kan ik met mijn jarenlange beauty-video-kijk-ervaring niet hoor!

 13. januari 9, 2015 / 20:00

  After Eight moet ik hier ook niet in huis hebben. Zo’n doosje is veel te snel leeg.

 14. januari 9, 2015 / 20:23

  Heel mooi, die krullen! En ik ga in januari ook eens goed bezig met de buikspieren..

 15. januari 9, 2015 / 20:27

  Sodeju, after eight. Dat is lang geleden! Straffend.

 16. Femke
  januari 9, 2015 / 21:10

  Die krullen staan je zo goed :D! Lief van je zusje. Ik ben nu stiekem wel benieuwt hoe het eruit ziet als je je workout doet… :P Maar het klinkt goed, ik bedoel; als het werkt.. WHY NOT?!

 17. Ilse
  januari 9, 2015 / 22:07

  Goed bezig met dat gezond eten en dansen. Dat dansen is inderdaad energiek en fijn om te doen. :)
  En ik heb helemaal niks met de combi chocolade en mint..

 18. januari 10, 2015 / 10:31

  Aaaaah die risotto!!

 19. januari 10, 2015 / 11:03

  Ellie goulding! aaaa

 20. januari 10, 2015 / 12:03

  IK HOU VAN JE FRIDAY FAVOURITES! En wat ben je toch mooi!

 21. januari 10, 2015 / 17:16

  ah bah after eight chocolade :P haha kan me er zo niks bij voorstellen dat mensen dat lekker vinden!
  Dat liedje van ellie goulding klinkt dan wel weer lekker ;) Kende ik nog niet!

 22. januari 11, 2015 / 01:20

  Jaaa The Writer! No crap eten ziet er eerlijk gezegd altijd veel lekkerder uit dan een bord vol met kleurloos eten, ook gewoon omdat je weet dat het beter voor je is, haha. Moest trouwens wel lachen om je nieuwe work out :)