THE LIST: 9 reasons why living alone is not always fun and games

 photo Screen Shot 2015-10-07 at 20.34.27.png

Ik schrijf regelmatig dat ik alleen wonen fantastisch vind. En dat is ook écht zo. Er moet heel wat gebeuren – lees: het moet daadwerkelijk een prins zijn – wil ik mijn vrijheid opgeven. Maar er zitten ook heus wel een paar nadelen aan alleen wonen.

1. Allereerst… muizen. Stel je voor, je hebt een muizenprobleem. Op zo’n moment is er geen man die jou van dat probleem af kan helpen. Natuurlijk kun je je vader heel lief aankijken – en dat heeft bij mij heel goed geholpen – maar het moment dat je je keukenkastje open trekt en je het hele huis bij elkaar gilt omdat je keukenkastje onder de muizenpoep ligt, daar is dus niemand bij.

2. Koken voor jezelf is gewoon niet leuk. Ik vind koken op zijn tijd best wel leuk hoor, maar dan moet het wel voor iemand zijn. Ik vind het leuk om te horen ‘lekker gekookt Annemerel’. Dat kan ik natuurlijk ook wel tegen mezelf zeggen, maar das net wat anders. Ook is het ook gewoon stom om één portie te koken. Dus dan kook ik er altijd maar twee, met het idee dat ik die tweede portie de volgende dag kan eten. Dat gebeurt alleen zelden, meestal eet ik gewoon twee porties. Niet erg goed voor mijn heupen.

3. Die Tiffany’s armbandjes? Die kan ik gewoon echt niet meer af doen. Want op het moment dat ik ze af heb, krijg ik ze dus niet meer om. Daar heb ik hulp bij nodig. Ik heb de man van Tiffany’s in Berlijn moeten beloven om niet meer te sporten en douchen met mijn armbandjes, maar het alternatief is dat ik ze dus nooit meer draag. Toen ik mijn belofte deed had ik mijn vingers dus al op mijn rug gekruist.

4. Het is ontzettend fijn dat niemand zeurt om de rommel die je maakt, maar het probleem is wel dat het dus ook vrij snel een beestenbende kan worden. En als je dan ’s ochtends gebeld wordt dat je ’s middags gasten krijgt, dan heb je die dag dus ERG veel te doen. Als je samen bent kun je elkaar nog een beetje netjes houden.

5. Sowieso is huur betalen in je eentje gewoon echt niet leuk en absoluut niet voordelig. Het lukt me iedere maand wel weer hoor, maar als ik bedenk dat je je huur ook met iemand zou kunnen delen…

6. Als je naast alleen wonen ook nog alleen werkt, kan het zomaar zo zijn dat je een hele dag geen mensen ziet en dat is best sneu. Dat je om vijf uur maar eens denkt, misschien moet ik even naar de winkels lopen, anders heb ik vandaag dus echt helemaal geen levend persoon gezien, behalve mijn eigen spiegelbeeld.

7. Ok, als je samen bent maak je misschien ook wel meer vuil, maar als je samen bent kun je wel de huishoudelijke taken verdelen. Jij maakt de badkamer deze week schoon, dan ga ik het hele huis door met een stofdoek. Als je alleen woont mag je alle twee de taken dus gewoon doen (of je doet het gewoon niet, zoals ik, en als er dan een filmploeg in je huis staat schaam je jezelf kapot omdat het zo smerig is).

8. Als je samen bent is het helemaal niet zo gek om op woensdagavond een fles wijn open te trekken. Als je alleen bent en die fles wijn open trekt, voel je je al snel een beetje een alcoholist. Zeker als je de dag erna de rest van de fles ook maar leeg drinkt.

9. Zo’n heel bed voor jezelf is heerlijk. Je kunt links liggen, je kunt rechts liggen, je kunt in het midden liggen. Je kunt draaien wat je wilt. Je hebt geen last van gesnurk… maar soms is het ook best saai. Gelukkig kan ik af en toe naast Roos in bed duiken, jammer alleen dat zij er niet tegen kan als ik te hard adem, dus als ik naast haar slaap raak ik altijd verslaafd aan neusspray (omdat ik dan minder geluid maak).

Maar zoals ik al zei… de voordelen zijn er ook zeker… en mijn prins moet van hele goede huizen komen wil ik deze levenssituatie die ik nu heb veranderen…

Liefs,
Annemerel

Delen:

29 Reacties

 1. Yamina
  oktober 8, 2015 / 12:04

  Hahahaha, zo herkenbaar. Vooral puntje 8 is op toepassing van mij.

 2. oktober 8, 2015 / 12:04

  Dit is zoo herkenbaar. Letterlijk elk punt – op de armbandjes na- zou je mij zo kunnen horen zeggen.

 3. oktober 8, 2015 / 12:12

  Haha, wat een leuk lijstje dit! Die ga ik onthouden ;)

 4. oktober 8, 2015 / 12:33

  Als moeder en vrouw van ben ik jaloers op punt 10!
  Herkenbaar is het niet aangezien ik bijna elke nacht zielig op het randje van mijn bed (ook al is het een kingsize) lig omdat mijn peuterzoon erbij is komen liggen en mijn man gewoon breed ligt te doen ;-)

 5. oktober 8, 2015 / 12:50

  Haha, ik woon niet alleen, maar dit zijn wel herkenbare dingen! Helemaal naast iemand slapen, mijn bed is me echt heilig en ik vind het heerlijk dat ik in het midden kan liggen, maar het zou toch wel weer een keer fijn zijn om tegen iemand aan te kruipen als ik het koud heb hoor..

 6. oktober 8, 2015 / 12:59

  hihi leuk geschreven. Soms lijkt het mij best lekker om alleen te wonen hoor:P Maar met mijn vriend is het wel heel gezellig en dan neem je alle bijkomstigheden maar voor lief. haha!

 7. oktober 8, 2015 / 13:08

  Oh het lijkt mij helemaal niet fijn om alleen te wonen. Ik ben net gaan samenwonen met mijn vriend en daar kwamen al heel wat traantjes bij kijken omdat ik mijn thuis moest achterlaten. Als hij nu niet thuis is, zorg ik dan ook dat ik gezelschap heb of naar mijn ouders ga, want helemaal alleen zijn vind ik maar niets!

 8. oktober 8, 2015 / 13:25

  Herkenbaar! Ik vind alleen wonen ook heerlijk. Inderdaad best pijnlijk om te bedenken hoe ‘rijk’ ik zou zijn als ik de kosten van het huis kon delen. En soms vind ik het wel een eng idee dat als ik onwel word ofzo, niemand het door zou hebben. Goed, ik ben gewoon gezond, dus dat is een doemscenario.

 9. Danielle
  oktober 8, 2015 / 13:27

  Dat van dat schoonmaken gaat (voor de meeste mannen) echt niet op hoor. Om de lieve vrede te bewaren hebben we een schoonmaakster genomen en dus betaal ik nu meer huur. Daarnaast laat hij ook echt alles achter zich aan slingeren. Maarrrr thuis komen en direct een bordje eten toegeschoven krijgen is dan wel weer heel fijn! Alles heeft zijn voor- en nadelen ;)

  • Annemerel
   Auteur
   oktober 8, 2015 / 18:55

   Haha, ik denk dat ik het toen ik samenwoonde gewoon heel erg getroffen had!!! Want toen was ik (ook al) de rommelkont.

 10. Lisa
  oktober 8, 2015 / 13:28

  Herken alle puntjes, helaas ook puntje 1!! ;) Al wordt je er wel heel zelfstandig en een geëmancipeerde vrouw van (we moeten nu zelf mannentaken doen zoals het vuilnis buiten zetten enz)!

 11. Joëlle
  oktober 8, 2015 / 13:40

  Heel herkenbaar! Ik heb een weekendrelatie en dus best of both worlds. Vind het heerlijk dat ik doordeweeks vroeger/later op kan staan of naar bed gaan zonder dat iemand er last van heeft, eten waar ik zin in heb en yoga’en en workouts doen midden in de woonkamer zonder dat er iemand naar omkijkt. Maar het kan ook eenzaam zijn en ik kijk er altijd naar uit om in het weekend lekker samen dingen te doen en eens niet alleen voor mezelf te hoeven koken; wel zo gezellig.. Wat dat betreft kan ik niet wachten om te gaan samenwonen!

 12. oktober 8, 2015 / 13:47

  Oh dat koken voor jezelf alleen is maar niets inderdaad. Heb ik altijd lastig gevonden in de tijd dat ik vrijgezel was.

 13. oktober 8, 2015 / 14:42

  Haha prachtig! Ik zou het ook niet leuk vinden om elke dag alleen voor mezelf te koken!

 14. oktober 8, 2015 / 14:57

  Ik snap jouw lijstje heel goed.. Toch kan ik me weer niet voorstellen hoe het is om alleen te wonen, want dat heb ik dus nog nooit gedaan. Ik woon alweer ruim 4 jaar samen, daarvoor woonde ik nog gewoon thuis. Pas het laatste jaar dat ik thuis woonde had ik een kamer voor mezelf, daarvoor sliep ik namelijk altijd met mijn zus op een kamer..tot zij dus op zichzelf ging wonen. Dat jaar was voor mij wel heaven on earth waar ik veel te weinig van heb genoten omdat ik ‘ atijd’ weg was..op stap en heel veel bij mijn vriend.

 15. oktober 8, 2015 / 15:47

  Ik kan er heel veel uit herkennen, maar tot nu toe vind ik het op mezelf wonen ook echt heerlijk!

 16. oktober 8, 2015 / 15:58

  Heel herkenbaar! Ik woon sinds kort samen en mis soms juist mijn vrijheid…. Dus beide hebben voordelen én nadelen ;-)

 17. oktober 8, 2015 / 16:24

  Ik vind koken voor mezelf juist heerlijk! Lekker extra opscheppen, stiekem uit pakjes kopen, uit de pan snoepen en je bord aflikken zonder dat ik er iemand mee stoor ;)!

 18. Ilse
  oktober 8, 2015 / 16:32

  Ik woon nu sinds een tijdje samen met mijn vriend en ik moest er wel aan wennen. Alleen ik zie nu ook heel veel voordelen in en ook in de dingen die jij zegt! :)

 19. oktober 8, 2015 / 17:12

  Ik zou er af en toe veel voor over hebben om NIET naast mijn vriend te slapen die snurkt als een bezetene. Maar voor de rest is het best leuk om samen te wonen ;) haha. Ik vind voor mezelf koken ook echt niet leuk.

 20. oktober 8, 2015 / 18:01

  Haha wat een heerlijk artikel. Zo leuk dat stukje over Tiffany’s!

 21. Manon
  oktober 8, 2015 / 18:06

  Leuke onderwerpen vandaag! Begon al een beetje hardloop-moe te worden

 22. oktober 8, 2015 / 18:41

  AAAAH muizen, definitely my biggest fear!

 23. oktober 8, 2015 / 18:46

  ZO herkenbaar deze punten die je noemt!

 24. oktober 9, 2015 / 09:38

  Super leuk om te lezen, haha. Het lijkt mij ook niet heel leuk om iedere keer voor alleen jezelf te koken, maar wel heerlijk om zelf te kunnen bepalen wat je eet en wanneer je eet zonder rekening met iemand te houden!

 25. oktober 9, 2015 / 10:17

  Haha heel grappig om te lezen! Ik woon al 7 jaar samen en ik zou m’n maatje echt niet kunnen missen! Maar soms… heel soms… vind ik het heeeeerlijk als m’n mister voor z’n werk een paar dagen in het buitenland zit. Even ME-time! :) Ik kan me voorstellen dat als je langer alleen woont dat het ook weer nadelen heeft uiteraard.

  XxX Prissi

 26. Brecht
  oktober 9, 2015 / 20:03

  Helemaal mee eens. Afgelopen weken al twee keer een heule grote spin opgezogen… brrr

 27. oktober 10, 2015 / 00:25

  Ik begrijp helemaal wat je bedoelt. Ik heb jarenlang alleen gewoond en dat was echt heerlijk. Maar toch mis je af en toe iets. Sinds twee jaar is mijn beste vriendin bij me ingetrokken. En dat heeft echt voordelen. Zeker financieel. Ineens kan ik meerdere maken per jaar een tripje maken of op vakantie. En zelfs dat doe ik nog met haar. Ook zijn de huishoudelijke taken perfect verdeeld. Wat zij niet leuk vindt, doe ik, en andersom. Maar ik kan ook echt genieten van een avondje alleen!

 28. oktober 10, 2015 / 17:45

  Haha aah, lijkt me erg herkenbaar!