SNAPSHOT DIARY: 30/11

 photo RecentlyUpdated291.jpg


 photo Desktop555.jpg

Zondagochtend, tijd voor het laatste ontbijt in het hotel. Ik ben nog steeds niet helemaal de oude maar verplicht mezelf toch wat te ontbijten, want hé ik moet vandaag nog wel een beetje kunnen skiën. Uiteindelijk eet ik een half croissantje en laat ik scrambled eggs met bacon en champignons voor me maken.

 photo Desktop555.jpg

We zitten in de wolken en ik ben niet de enige die dat een mooi gezicht vind… achter me staat iedereen met zijn iPhone een foto van het uitzicht te maken.

 photo Desktop555.jpg

As I said… nog steeds niet helemaal de échte Annemerel.

Met de taxi gaan we weer naar de gletcher in Hintertux. In Mayrhofen ligt op dit moment nog niet genoeg sneeuw om te kunnen skiën, het gebied opent ook pas volgend weekend, het was dus altijd het plan om te skiën in Hintertux.

 photo Desktop555.jpg

In Hintertux moeten we met drie liften naar boven voordat we echt in de sneeuw staan. Kijk hoe groen het is vanaf de eerste lift.

Maar hé, op 2900 meter hoogte is de sneeuw perfect en ik voel me ineens een STUK maar dan ook echt een STUK beter.

 photo Desktop555.jpg

Het is niet zo mooi blauw als gisteren, maar de temperatuur is prima om te skiën en er staat weinig tot geen wind. Voor de sleeplift staat een rij, maar de piste die we tot drie keer toe nemen is heerlijk rustig. De reden dat we drie keer dezelfde piste nemen? Bonnie en ik zijn de enige die vandaag gaan skiën en ik moet nu dus zelf de weg vinden. Ik ben daar niet echt een held in en ben niet gewend te skiën in gebieden die ik niet ken. Maar als je steeds dezelfde piste neemt kan er weinig mis gaan (en de piste was erg lekker (en rustig) dus why not?).

 photo Desktop555.jpg

Ik lunch flink met goulash soep, een kindermenu met frietjes en worst en als toetje gaan de kaiserschmarrn er ook prima in. Ik heb wat in te halen van de afgelopen anderhalve dag waarop ik niet erg veel eten weg kon krijgen ;-).

 photo Desktop555.jpg

Na de lunch gaan we naar het ijspaleis. In 2007 werd deze (natuurlijke) ijsgrot op 3000 meter boven zeeniveau, ontdekt. De ijsgrot is toegankelijk gemaakt voor toeristen en sinds 2008 worden er iedere dag zo’n 100 toeristen door de grotten geleid.

Om de ijsgrotten te bezoeken moet je wel een leuk helmpje op…

 photo Desktop555.jpg

Nog beter, een gele…

Bij nader inzien zijn mijn foto’s van het ijspaleis niet bijzonder mooi geworden, ze doen het zeg maar niet echt eer aan.. Maar ik had de grootste moeite om mezelf staande te houden op mijn Nikes.

 photo Desktop555.jpg

Een groot gedeelte van het ijspaleis bevindt zich op 35 meter onder de piste. Daar moet je vooral niet over na gaan denken..

Op dit moment zijn ze bezig met het graven van een doorgang, zodat vanaf volgend jaar toeristen ook per boot vervoerd kunnen worden. Het water komt van een natuurlijk meer en is altijd 0.3 graden, er zitten geen mineralen in het water en er is dan ook geen leven in het water.

 photo Desktop555.jpg

Ok. Daglicht! En helaas ook tijd om weer naar beneden te gaan, er staat een vliegtuig op ons te wachten. Ik wil niet weg.

 photo Desktop555.jpg

Als we met de taxi bij het hotel komen hebben we nog precies een half uur om ons om te kleden. Ik heb alleen zoveel energie (van de vermoeidheid?) en ik moet het kwijt. Ik besluit heel snel twee kilometer hard te lopen. Ik loop het dorp uit (in een kilometer) en loop daarna hetzelfde stuk weer terug. Het werkt alleen niet zo goed, ik krijg er alleen maar meer energie voor terug..

Wanneer ik weer in het hotel ben heb ik nog precies een kwartier de tijd om me op te frissen. Ik gebruik dat kwartier om mijn oksels te wassen, het zweet uit mijn haren te föhnen (haha heb nooit gezegd dat dit een fris verhaaltje werd) en mijn gezicht iets te fatsoeneren.

 photo Desktop555.jpg

Ok, ready to go. Niet echt natuurlijk, want ik ben nooit klaar om Oostenrijk te verlaten…

Zielig op het vliegveld… Ik wil niet weg.

 photo Desktop555.jpg

Maar wie is er ook op het vliegveld? MARLOES! Zij heeft het op haar persreis ook al zo leuk gehad. In vijf minuten hebben we wel 25 keer tegen elkaar gezegd hoe leuk we het gehad hebben. Het was zo duidelijk dat op een gegeven moment wildvreemden om ons heen aan ons vroegen of we het leuk gehad hadden.. Haha.

In het vliegtuig… Ik heb amper het idee gehad dat ik in het vliegtuig gezeten heb. Ineens gingen we de lucht in.. oja, ik zit in een vliegtuig. Vervolgens voelde ik anderhalf uur later ineens de grond weer.. oja, vliegtuig. In eerste instantie zat onze hele groep verspreid over het vliegtuig, maar daar hebben we op tijd een stokje voor kunnen steken en uiteindelijk zaten we toch nog met zijn alle bij elkaar. Natuurlijk werden er tijdens vlucht ook weer genoeg Dubsmash video’s gemaakt. Ik had ontdekt dat je ook zelf je geluiden toe kon voegen, dus ik maakte zelf mijn fragmenten van muziek die ik op mijn iPhone had staan. Van Taylor Swift’s ‘We Are Never Getting Back Together’ tot Simple Mind’s ‘Don’t You Forget About Me’

 photo Desktop555.jpg

Touchdown in Amsterdam.

Stan bleef in Oostenrijk achter en vroeg of we veilig geland waren, ons antwoord was deze foto…

Je had de mensen om ons heen moeten zien. Welke gekken gaan er nu met zijn alle op de grond liggen bij de gate?! Hierna maakten we ook nog een Dubsmash video met ‘Don’t You Forget About Me’ en deden we de harlem shake op de lopende band richting onze bagage. Het was inderdaad een zeer gezellige bende.

 photo Desktop555.jpg

Het afscheid viel zeer zwaar!

En die koffer, die werd dus mooi niet uitgepakt. Eerst even een potje janken..

Ok, niet echt janken natuurlijk. Maar er is echt maar één vakantie/persreis waarna ik zo’n heimwee heb. Dit heimwee-gevoel is speciaal gereserveerd voor de dagen na een fijne wintersport. Een onbestemd gevoel in mijn buik. Wat moet ik hier? Ik wil terug. Vannacht ben ik ieder uur wakker geworden en iedere keer dacht ik, er is iets niet goed, maar wat is er niet goed? Oja… ik ben in Nederland, in Den Haag, in mijn eigen studio, ik ben niet meer in Oostenrijk. Dit heb ik niet als ik terug kom uit New York of Parijs, dit krijg ik niet na een hele fijne zomervakantie in Italië. Dit is wat een wintersport met mij doet.

Dankjewel Noortje, Bonnie, Mike, Tommie, Susanne en Stan voor de super gezellige tijd. Dankjewel Alpendomizil Neuhaus in Mayrhofen voor het verblijf in jullie hotel. Cherry Picker bedankt voor de uitnodiging voor deze persreis en Just Away dankjewel voor het organiseren van deze perfecte persreis. En jullie bedankt voor het lezen van mijn snapshot diary’s, ik heb al mijn snapshot diary’s NA de après ski geschreven, ik hoop dat ik met mijn vermoeide hoofd een beetje leuke diary’s heb kunnen produceren. En dat het niet al te vol stond met spelfouten. Ik ga NU alles nalezen, want ik wil alles herbeleven.

Ik wil terug…

Liefs,
Annemerel

Delen:

38 Reacties

 1. december 1, 2014 / 17:08

  Wauw je enthousiasme spat van het scherm! Wat een onwijs leuke persreis heb je gehad zeg. Hopelijk kun je snel weer op wintersport gaan!

 2. Lisa
  december 1, 2014 / 17:27

  Ik heb echt genoten van de diaries! Ik ben geen wintersporter, maar echt tof hoe jij het naar je zin hebt gehad! Ik lees het met heel veel plezier, zelfs met hier en daar een spelfoutje!

 3. december 1, 2014 / 17:44

  Weer super leuke snapshots Annemerel! En ik begrijp volkomen dat je terug wilt.. Ik kan ook echt niet wachten om in februari eindelijk weer terug naar Oostenrijk te gaan!!

  Succes deze week.

  Liefs,
  Kirsten

 4. december 1, 2014 / 17:44

  Wát een enthousiasme, heerlijk! Toch zal ik dat zelf nooit hebben na een skireis haha, doe mij maar een vakantie naar de zon :D

 5. december 1, 2014 / 17:45

  Het is al veel te lang geleden dat ik op wintersport bent geweest en na dit verhaaltje wil ik nu, nu, NU

 6. december 1, 2014 / 17:45

  Ik heb nog nooit geskied, staat op mijn wishlist en zo t e lezen is het net zo leuk als dat het me lijkt!

 7. december 1, 2014 / 17:49

  O heerlijk die wintersport. En niets helpt zo goed tegen een kater als skiën;)

 8. Hanne.
  december 1, 2014 / 18:05

  Whaaaah naar jouw snapshots krijg ik ook heimwee naar de wintersport. Ik herken je gevoel voorledig. Gelukkig sta ik over 4 weken weer op de latten

 9. december 1, 2014 / 18:11

  Leuk om te zien weer! Zo te lezen heb je het echt super gehad :)

 10. december 1, 2014 / 18:13

  Hele gave foto’s!

 11. december 1, 2014 / 18:27

  Hahaha, klinkt alsof jij ook het dubsmash virus flink te pakken hebt! Opnieuw een super fijne snapchatdiary, maar ik ben niets anders gewend hihi (:

 12. december 1, 2014 / 18:31

  Wat een feestje! Heerlijk om te zien. Jou kennende zit je binnenkort wel weer ergens op onbekend terrein!

 13. december 1, 2014 / 18:32

  Ik had al zo’n vermoeden dat je ze na de après ski had geschreven, haha. Don’t worry, je hebt prachtige spelfouten gemaakt, waarmee ik me kostelijk heb vermaakt!

 14. december 1, 2014 / 18:58

  Super leuk om te lezen!

 15. december 1, 2014 / 19:03

  Oh wat heb ik gelachen om “heb nooit gezegd dat dit een dit een fris verhaaltje werd”. Geweldig.

  Jammer dat dit is afgelopen, vond het echt heel leuk om te zien en lezen.

 16. december 1, 2014 / 19:07

  super leuk!
  Dat ijspaleis ziet er tof uit! Jammer dat de foto’s niet goed gelukt zijn want word er nieuwsgierig naar :D
  EN die kaiserschmarrn, zien er lekker uit!!

 17. december 1, 2014 / 19:15

  En of je diaries leuk waren! Zo leuk die foto op de grond op het vliegveld haha.

 18. december 1, 2014 / 19:20

  Ik wil ook naar de sneeuw!!

 19. december 1, 2014 / 19:54

  Ah, wat heb je het leuk gehad!! Super om te lezen… De vermoeidheid is wel een beetje te zien, maar je leeft maar één keer dus so what! Lekker nagenieten nu! Ik mag nog 2,5 maandjes… Vandaag al snowboots voor zoonlief gekocht wooehooe! Wat is 2,5 maand?

 20. december 1, 2014 / 19:56

  Volgens mij heb je een supertijd gehad! Ik wil ook op wintersport! Heerlijk om lekker van de bergen te sjeezen. Maar ik ben aan het sparen voor een backpackavontuur in de zomer, dus helaas niet deze winter. Superleuk om jouw tijd in de sneeuw te volgen iig!

 21. december 1, 2014 / 20:17

  Ziet er supergezellig uit allemaal! Heb je maar goed voor elkaar ;)

 22. Joyce de vetter
  december 1, 2014 / 20:26

  Wat een heerlijke diary’s waren het weer! Je enthousiasme is aanstekelijk en ik wil nu heel graag op wintersport!

 23. december 1, 2014 / 20:42

  Wat een heerlijke diary! De kriebels beginnen bij mij nu ook te komen. Ik hoop dat ik eind van het jaar of anders met de carnaval weer op de kies kan staan :)

 24. december 1, 2014 / 21:00

  Jammer dat het alweer voorbij is! Ga je nog met je ouders richting de pistes deze winter?

 25. december 1, 2014 / 21:54

  Ohh heimwee na een vakantie is zo kut! Die ijsgrotten zien er echt super mooi uit, lijkt me leuk om een keer te doen!!

 26. Femke
  december 1, 2014 / 22:14

  Awww, heimwee naar je vakantie is zo vervelend!!:( Je snapshot diary’s waren wel super leuk om te lezen, I want more :D!

 27. december 1, 2014 / 22:27

  Wat een heerlijke diary dit, ik geniet altijd zoo van je wintersport-verhalen!

 28. Anouk
  december 1, 2014 / 22:37

  Wat een heerlijk verhaal, ik wil zo ook weer op wintersport! Ik kan me van zo’n ijsgrot vaag iets herinneren, maar ik weet niet zeker of ik ook ooit daar ben geweest. Maar wel zeker in meerdere ijsgrotten en in Oostenrijk haha.

 29. december 1, 2014 / 23:02

  Wat een geweldige trip, heerlijk om mee te genieten van al het moois!

 30. Elvira
  december 2, 2014 / 09:20

  Door jouw diary’s krijg ik zelf spontaan zin om naar Oostenrijk te gaan haha

 31. december 2, 2014 / 09:26

  Ooh wat heb je toch een heerlijke baan ;-) in Hintertux heb ik al mijn skileraaropleidingen gedaan, veel hoogte-en dieptepunten meegemaakt haha!

 32. december 2, 2014 / 11:29

  Het klinkt als een heerlijke reis! Jaloers!

 33. december 2, 2014 / 12:45

  Wat heerlijk dat je zo genoten hebt! Vond het leuk om je diary’s van Mayrhofen te zien!

 34. Lobke
  december 2, 2014 / 18:41

  Oh wat een herkenning in dat “wintersportgevoel”!!

 35. december 10, 2014 / 11:16

  Weer zo’n gave reis! Wat een geluk dat je dit soort dingen mag doen!

 36. december 10, 2014 / 23:22

  Heerlijk om te lezen dat je zooo enthousiast bent! Zijn echt de fijnere dingen van het leven :) Ik heb zelf op dit moment ook een superleuke jaarlaag qua schoolgenootjes, na 4,5 jaar zijn we toch wel een redelijk hechte groep geworden en ik kan daar ook enorm van genieten. Zoveel gezelliger! Geniet nog even na, en eh zelfs ik ben niet enorm over je spelfoutjes gestruikeld, dus dan moet het wel meevallen. (of ik heb ze gewoon gelezen nadat je ze hebt aangepast…) LOVE die uitzichtfoto’s trouwens!