SNAPSHOT DIARY: 27/3

 photo Desktop503.jpg


 photo Desktop503.jpg

Omdat ik afgelopen tijd nog niet genoeg weg geweest ben, staat er voor dit weekend een paar dagen Londen gepland. Het kwam allemaal vrij spontaan. We wilden in december graag naar Londen, maar een persreis regelen was toen niet mogelijk. Twee weken geleden kregen we te horen dat we (ik heb het nu trouwens over Marloes en mezelf) toch een reisje naar Londen mochten maken, maar  dan moest het wel nog in maart plaatsvinden. Okee…. dat wordt puzzelen. Uiteindelijk hebben we voor dit weekend gekozen omdat er eigenlijk geen enkele andere optie meer was. Een beetje dicht op mijn twee wintersportpersreizen, maar ja, wie zegt er nou nee tegen een weekendje Londen?! Ik niet.

We beginnen de dag om half zeven met een paar bananenpannenkoeken en een kop thee.

Dan is het tijd om naar de tram toe te lopen met mijn bagage. Let goed op de riem die om mijn jas heen zit. Dit is de laatste keer dat je hem zult zien… Ik ben hem ergens tussen Den Haag en Amsterdam verloren. SHIT! Was een mooie jas van Drykorn for Beautiful People en de keren dat ik hem gedragen heb zijn echt op twee handen te tellen. Best wel zuur dit!

 photo Desktop503.jpg

Op Schiphol wacht ik op Marloes bij de Starbucks. Ik ben er al om half negen, Marloes is ruim drie kwartier later. Gelukkig heb ik wifi en koffie, wat meer heeft een mens nodig?

Als we naar de gate lopen staat onze band ineens stil… HUH? Alle lichten vallen uit en het geluid op Schiphol is ineens heel anders dan normaal… What’s up? De stroom is uitgevallen. Natuurlijk is het eerste dat we doen Twitter opstarten om te kijken of daar wat nieuws te vinden is, maar dat duurt nog best lang. Blijkt? Stroom in grote delen Noord-Holland uitgevallen. Hmmm… dit kan best nog wel eens lang gaan duren. Onze vlucht staat voor over 40 minuten gepland.

 photo Desktop503.jpg

Natuurlijk heb ik spontaan honger, want alle winkels zijn dicht en ik bedenk me ineens dat dit nog wel uren kan gaan duren en het idee dat ik uren niet kan eten baart me aardig wat zorgen. Gelukkig heeft Marloes een halve Eat Natural reep voor me in de aanbieding.

Ok… nu gaat er dus minutenlang een brandalarm af….

 photo Desktop503.jpg

Maar hé, we mogen niet klagen! Slechts anderhalf uur later dan gepland gaan we de lucht in. Het had veel erger gekund, we komen er eigenlijk gewoon heel goed vanaf. We vliegen met British Airways en dat is een feestje. Aan beenruimte geen enkel gebrek en ik hou van vluchten waar je gewoon gratis wat te eten en drinken krijgt. Daar drinken wij op!

Natuurlijk laad ik tijdens het vliegen mijn iPhone op… die is door het grapje van zojuist alweer half leeg.

 photo Desktop503.jpg

Londen BABY! We landen op London City Airport en dat is heel fijn, want op deze manier zitten we gewoon binnen twintig minuten met de Metro bij ons hotel, dat ligt bij Tower Hill.

We slapen bij Motel One, in Brussel sliep ik hier van de zomer en ze zeiden het toen al, het hotel is vrijwel identiek! Alle Motel One hotels zijn op dezelfde manier ingericht, door zo groot in te kopen, kunnen ze de kosten extra laag houden. Kamers in dit hotel worden in Londen vanaf 98 pond aangeboden. Dat is trouwens meer dan je misschien zou denken, de pond is DUUR. 1,48! Halleluja, wat is er aan de hand met de euro? De dollar is ook al zo ongunstig op dit moment. Volgens mij kun je beter in de euro-zone blijven als je nog een beetje ‘betaalbaar’ vakantie wil vieren.

 photo Desktop503.jpg

Honger! Het is Nederlandse tijd 14.00u, al lang tijd voor lunch dus. Naast ons hotel zit een Japanese Canteen. Ik ga voor Udon Noodles met kip en een flesje water. Prima lunch.

 photo Desktop503.jpg

Vervolgens lopen we richting de Tower Bridge om wat foto’s te maken. We hadden verwacht dat het de hele dag zou regenen, dat de zon zich af en toe laat zien is dus een zeer aangename verrassing.

 photo Desktop503.jpg

Ligt er mooi bij, die Tower Bridge.

Kijk, zo verlies ik dus dingen hè… Ik loop en ik denk ineens, ik mis iets. Ik draai me om en een paar meter terug ligt mijn sjaal. Zo gaan die dingen.

 photo Desktop503.jpg

We spelen toerist bij de St. Paul’s Cathedral en drinken een Frappuccino. Marloes maakt een selfie met haar Frappuccino, ik heb vandaag even geen selfie-hoofd dus beperk het aantal selfies dat ik maak tot het absolute minimum.

 photo Desktop503.jpg

Via Leicester Square en Piccadilly Circus lopen we naar Covent Garden, een lekkere wandeling, die we later gaan voelen in onze voeten!

 photo Desktop503.jpg

Shoppen bij Nike is torture! Doordat de pond zo ontzettend ongunstig staat is het helemaal niet leuk. Voorbeeld… een longsleeve die in Nederland 70 euro kost, kost hier 60 pond, dat is dus bijna 90 euro. Je bent natuurlijk wel een beetje gek als je dan helemaal los gaat bij Nike Town.

Bij Victoria’s Secret heb ik ook een kleine tegenvaller. Het bikinibroekje van de bikini die ik wilde hebben ze wel, in overvloed zelfs, maar de bijbehorende top hebben ze niet. Ik heb deze bikini in februari al besteld, maar daarna heb ik de bestelling gecanceld omdat ik nog tot 20 april moest wachten totdat hij geleverd zou worden, toen heb ik een Triangl besteld. Niet dat ik hem eerder nodig had, maar weet je, als je iets bestelt wil je niet nog twee maanden wachten, toch?

 photo Desktop503.jpg

Met de Metro naar Shoreditch voor een drankje. Ik heb toch iets bij Nike gekocht, een haarbandje met 30% korting… Kon nog net ;-).

We drinken een Aperol Spritz en een Prosecco bij Beagle, een leuk tentje naast het station van Hoxton in Shoreditch.

 photo Desktop503.jpg

Deze frietjes waren ALLES, zeker met de huisgemaakte mayonaise en ketchup.

Oooooh mijn gezicht spreekt boekdelen. Vandaag heb ik dus echt geen selfiehoofd en ik ben echt HEEL moe.

 photo Desktop503.jpg

We eten sushi in de buurt van ons hotel. Geen aanrader, maar we wilden heel graag sushi en er zat niets anders in de buurt van ons hotel en ons lichaam wilde niet meer verder. De sushi was goed hoor, maar we waren de enige in het hele restaurant en de prijzen waren vrij hoog (7 euro voor twee stukjes sushi, say whatttttt?!).

Terug bij Motel One, we zijn nog niet ingecheckt, dus dat moeten we eerst even doen. Oh ja, en een wifi-code regelen, HEEL belangrijk!

 photo Desktop503.jpg

Moe moe moe, na een lekkere warme douche duik ik mijn bed in. Tijd om mijn MacBook nog even op te starten en mijn snapshot diary te maken, dan hoef ik me daar geen zorgen meer over te maken. En dan… sluit ik mijn ogen op het GRANNY-tijdstip van 22.05u !!!!!

Maar eh…. morgen gaat de wekker alweer om 6.30u, dus mag het?

Liefs,
Annemerel

Delen:

37 Reacties

 1. Annelotte
  maart 29, 2015 / 12:08

  Huh? Maar waarom ben je dan niet in December gegaan als dat beter uit kwam? Of was het toen niet gratis?

 2. maart 29, 2015 / 12:14

  Super leuk dat je nu weer in Londen bent! Ik krijg nog steeds niet genoeg van je Snapshot diary’s!

 3. maart 29, 2015 / 12:23

  Oooh ik krijg een deja vu haha. De towerbridge is mooi met een blauwe lucht en kleine wolkjes! Geniet lekker!

 4. Caro
  maart 29, 2015 / 12:35

  Dus omdat je in december niet gratis naar londen kon (maar wel graag wilde) ging je nu maar in maart, waar het eigenlijk niet uitkwam maar wel gratis is…

 5. maart 29, 2015 / 12:37

  Ik wil ook nog wel eens naar dat gedeelte van Engeland. Tot nu toe ben ik alleen nog maar in New Castle geweest.

 6. Hanne
  maart 29, 2015 / 12:39

  Ik snap echt niet waar je mee bezig bent.
  Het is hartstikke leuk om steeds weg te gaan, maar ik kan me herinneren dat je een paar maanden geleden zei dat je het rustiger aan moest doen.
  Heb niet het gevoel dat je echt naar je eigen advies luistert en volgende week zal wel weer in het teken staan van migraineaanvallen etc.
  Echt een beetje op jezelf letten Annemerel.

 7. maart 29, 2015 / 12:42

  Oh lekker reisje weer! Vraag mij wel af hoe dat dan werkt nu? Als je met zn tweetjes maar op persreis bent.. word dat dan door de lokale VVV van Londen betaald ofzo?

 8. maart 29, 2015 / 12:42

  Beter toch, dat je nu alsnog kon? Enjoy Londen! Heb je nu trouwens mooi je verloren uurtje zomertijd weer terug :-D Voor even dan….

 9. Chantal
  maart 29, 2015 / 12:48

  Oftewel, je schooit al je reisjes bij elkaar en gaat alleen als je gratis kan en anders niet?

 10. maart 29, 2015 / 12:51

  Leuke diary weer! Heb ook zo’n zin om naar Londen te gaan. En die pond is inderdaad hoog!! Man, dat is wel eens heel anders geweest ;)

 11. maart 29, 2015 / 12:52

  Ik snap dat het vermoeiend is zo’n dag. Ik ben dan ook altijd helemaal afgebrand aan het einde van de dag! En wow 7 euro voor 2 sushi’s is belachelijk! Geniet ervan!

 12. Ilse
  maart 29, 2015 / 13:07

  Londen, damn ik ben jaloers! Ik wil daar zo graag nog een keer heen!
  Af en toe een zonnetje is inderdaad wel fijn als je regen verwacht.
  Die prijzen vallen inderdaad niet mee nee en 7 dollar voor 2 stukjes sushi is echt duur!

 13. maart 29, 2015 / 13:15

  Wat heerlijk dat je in Londen bent. Ik ben er gewoon nog nooit geweest, te erg! Veel plezier daar! xx

 14. maart 29, 2015 / 13:27

  Oh wow je moet dus wel very posh zijn wil je in Londen een rondje lopen, eten en drinken. Duur joh!

  • maart 29, 2015 / 13:30

   En dit bedoel ik niet persoonlijk naar jou toe uiteraard, misschien komt het zo over.
   Anyhow enjoy London baby!!! Wederom met een Joey uitspraak.

 15. maart 29, 2015 / 13:41

  ” We wilden in december graag naar Londen, maar een persreis regelen was toen niet mogelijk. Twee weken geleden kregen we te horen dat we (ik heb het nu trouwens over Marloes en mezelf) toch een reisje naar Londen mochten maken, maar dan moest het wel nog in maart plaatsvinden.” Hier schrok ik toch wel een beetje van! Ik had niet verwacht dat dat op zo’n manier zou gaan! Anyway, Londen is zo leuk! Gelukkig mag ik volgende maand één dagje:)

  • Kirsten
   maart 29, 2015 / 16:43

   Ja, het viel mij ook op. Vroeg het laatst ook al in de comments van 1 van de wintersport diaries. Weet dat het bij veel andere bloggers ook zo werkt, dus je kan het Annemerel ook niet helemaal kwalijk nemen, ze werkt hard en ik gun het haar zeker, maar het blijft toch een beetje apart, gratis reisjes “regelen”.

   • maart 29, 2015 / 21:34

    Ja precies! Ik zou het waarschijnlijk ook wel doen als ik zou weten dat het zou kunnen maar ik had er eigenlijk nooit bij stil gestaan. Ik dacht dat PR bureau’s reisjes zouden organiseren en dat ze je dan vragen om mee te gaan.

    • Christel
     april 2, 2015 / 12:59

     Dit ja.. Ik dacht ook dat je deze reisjes aangeboden kreeg omdat je een grote en succesvolle blogger bent, maar blijkbaar werkt het dus anders. Je kan ook gewoon zelf een keer een weekendje weg betalen?

 16. Mai
  maart 29, 2015 / 14:04

  Haha wist niet dat het zo ver ging dat je gaat vragen om een gratis reis, maar dat zal dan wel weer normaal zijn in de blogwereld

 17. maart 29, 2015 / 14:27

  Ik vind 5 over 10 best acceptabel! Maar ja, ik ben dan ook een slaapkop!

 18. Gea
  maart 29, 2015 / 14:51

  Annemerel, geniet ervan!! Ondernemen gaat op deze manier! Jezelf neerzetten en profileren! Dat is waardoor annemerel.com kan bestaan. En dat doe je goed!
  Hopelijk wordt je riem teruggevonden door een lezer ?

 19. maart 29, 2015 / 16:31

  Veel plezier! Geniet ervan.

 20. laura
  maart 29, 2015 / 16:37

  Omg je schooit zelf je gratis reisjes bij elkaar.. Ik dacht al waarom ga je zo vaak.

 21. Danielle
  maart 29, 2015 / 17:04

  Ik lees de comments bijna nooit omdat ik via bloglovin lees, maar ik mis dus niks blijkbaar, haha.
  have fun!

  • maart 29, 2015 / 17:13

   Haha same here. Geniet ervan Annemerel!

 22. Ansofie
  maart 29, 2015 / 17:19

  Veel plezier in Londen!

  Vind sommige reacties jammer om te lezen..
  Je bent heel open en eerlijk in je blog en er word hier ook altijd heel positief op gereageerd, dat juist die openheid je blog zo leuk maakt.
  Maar nu je zo eerlijk bent over je persreis (er staat niet eens bij in het hoeverre het geregeld word, wat je al dan niet evt. nog zelf moet betalen, ..) word er afkeurend op gereageerd.
  Snap best dat sommige mensen dit oneerlijk vinden,
  maar vind bepaalde reacties wel wat te grof..

  Doe wat je gelukkig maakt Annemerel! Je leeft maar één keer,
  en als je je grenzen overschrijd kom je hier vanzelf achter en word het weer een wijze les.
  Altijd alles vanaf de eerste keer goed doen is ook moeilijk en saai ;)

  • Iris
   maart 29, 2015 / 19:12

   De reacties zijn niet echt grof toch? Vind het best netjes verwoord, ik schrik er eerlijk gezegd ook wel van hoe het werkt met persreisjes.

   • Ansofie
    maart 29, 2015 / 19:31

    Ik vind de term ‘schooien’ nu zelf niet zo leuk klinken.
    Bedoel ook meer dat ik het jammer zou vinden als Annemerel door bepaalde reacties meer haar woorden zou gaan afwegen,
    over wat ze wel/niet kan vertellen omdat ze anders misschien iemand tegen de borst stuit. :)
    Terwijl ze juist eerlijk is en niet alleen met alle ‘schone schijn’ gaat lopen wat je wel vaak ziet op andere blogs/instagram account,
    want dat vind ik dus net zo leuk aan haar blogs, dat ze je ook een blik achter de schermen geeft over hoe het er werkelijk aan toe gaat. :)

    • N
     maart 29, 2015 / 19:54

     Het gaat niet om wat ze wel of niet zegt maar om wat ze wel of niet doet. Dat ze het niet zegt maar wel doet maakt het niet beter

  • Elle
   maart 30, 2015 / 10:23

   Open en eerlijk? Volgens de reclame commissie moet je vermelden als iets je is aangeboden/bij elkaar hebt geschooid …

 23. Loes
  maart 29, 2015 / 19:34

  Het moge duidelijk zijn, dit is een reclame blog. En Annemerel is een ondernemer. Niets mis mee. Vermakelijk, maar weet wat je leest. Reclame werkt beter, als het terughoudend ingezet wordt.

 24. maart 29, 2015 / 20:07

  Oh jaloersmakend die perstripjes, wel fijn zeg:) Enneeh..dat kwijtraken is zoo herkenbaar!

 25. maart 29, 2015 / 21:23

  Leuk reisje! Londen staat zeker nog hoog op mijn bucketlist voor binnenkort (:

 26. Femke
  maart 30, 2015 / 08:53

  Nu snap ik waarom je zo vaak op wintersport bent gegaan, alles was zeker gratis.. Dan ga je toch gewoon in december als je dan graag wilt?

 27. Femke
  maart 30, 2015 / 13:11

  Jeetje jongens, ik comment echt helemaal nooit. Maar kan het nu echt niet laten. Wie zijn jullie om te oordelen over een ander en de manier waarop die persoon ervoor kiest om met financien om te gaan? Dit blog zorgt voor haar inkomsten en Annemerel is een ondernemer dus is het nou werkelijk zo’n schok dat ze (een deel) van deze reisjes vergoed krijgt? En hoeveel van jullie zouden zo’n persreisje afwijzen als je het aangeboden kreeg? Ik ben absoluut een voorstander van het uiten van je mening, maar let wel even op hoe je het brengt. Ik kan me heel goed voorstellen dat “schooien” nog wel eens verkeerd kan vallen.

  • maart 30, 2015 / 19:42

   Het gaat mij er in dit geval om dat het helemaal niet aangeboden blijkt, zoals ik het persoonlijk altijd verwachtte, maar gewoon om gevraagd is. Velen bedoelen het vast helemaal niet negatief, maar waarschijnlijk schrikken velen er een beetje van!