SNAPSHOT DIARY: 23/3

 photo Recently Updated193.jpg


 photo Desktop2376.jpg

Morning! Ik heb nog een bietensapje bij me en besluit dat dit een mooi moment is om dat sapje te drinken.

Ik denk dat er te veel appel en limoen in het sapje zit, want mijn tong – die normaal knalrood wordt van bietensap – wordt niet echt rood. Na een inspectie op het flesje blijkt toch dat 51% van het sapje bestaat uit sap van bieten. Maar toch… Ik drink dit trouwens vooral omdat ik het erg lekker vind en niet omdat ik denk dat ik hier in een klap mega gezond van word. Al doet het me denk ik ook absoluut geen kwaad.

 photo Desktop2376.jpg

Ontbijten doe ik wederom met een bakje yoghurt, wat muesli en twee koppen koffie. Ik ontbijt al een week lang op deze manier, als ik thuis kom ga ik gewoon weer aan de eieren, maar for the time being kan ik hier best mee leven.

Het sneeuwt! Het is voorjaar (23 maart!) en het sneeuwt! En dat gaat het de komende dagen dus ook nog doen. Hou heel erg van zon en strakblauwe luchten, maar het blijft ‘winter’sport dus over sneeuw hoor je me ook niet klagen. Vandaag niet in ieder geval.

 photo Desktop2376.jpg

Ik ga voor het eerst skiën met een rugzak op mijn rug. Normaal prop ik altijd al mijn zakken vol met mijn spullen omdat ik een rugzak niet echt handig vond, maar sinds maandag HEB ik een rugzak (gekocht voor het toer skiën), dus ik vond dit ook wel een mooi moment om die rugzak te gaan gebruiken. Het skiet eigenlijk best wel prima.

We skiën vandaag in Fieberbrunn. Sinds dit seizoen is het gebied Saalbach-Hinterglemm-Leogang verbonden met Fieberbrunn. Dat is best bijzonder, want terwijl die eerste drie gebieden in Salzburgerland liggen, ligt Fieberbrunn in Tirol. Fieberbrunn heeft ‘maar’ 40 kilometer piste, maar heeft wel heel veel (veilige) mogelijkheden om te free-riden. We hebben een gids vandaag die ons alles in Fieberbrunn laat zien. Fijn vind ik dat, als ik gewoon achter iemand aan kan skiën en niet hoef na te denken over waar ik naartoe moet.

 photo Desktop2376.jpg

Dit is onze gids, Andi! Deze foto was voor de skileraar uit Maria Alm waar ik een paar weken geleden een paar keer met Roos mee geskied heb. Die twee blijken vrienden te zijn. Moesten we natuurlijk even een berichtje en een foto sturen.

Wat eten we vandaag bij de lunch? Aardappeltjes, schnitzel en een bakje sla. Andi heeft me verteld dat ze bij dit restaurant geen frituurpan hebben, dus dat ik niet bang hoef te zijn dat mijn schnitzels gefrituurd worden (dat is bij veel andere restaurants helaas wel anders). Dit was ERG lekker.

 photo Desktop2376.jpg

Beneden bij de WC’s van dit restaurant – wat trouwens de naam Wildalp Gatterl draagt – staan allemaal ski’s van jaren geleden. Damn, hoe hebben mensen hier ooit op kunnen skiën.

Na de lunch gaan we op een bobsleebaan in Fieberbrunn, hij komt me bekend voor! Tien dagen geleden deed ik precies hetzelfde in Serfaus. Toen dacht ik aan het eind van de rit, ooooh dus zo werkt het ik hoef helemaal niet bang te zijn, shit, nu is het voorbij en nu ben ik helemaal niet hard gegaan. Nu mocht ik dus in de herkansing. Het zijn echt precies dezelfde karretjes en baan. Toevallig!

 photo Desktop2376.jpg

Sooooooo much fun. Zien jullie Marloes ook?!

Na ons bobsleebaan avontuur gaan we weer richting Saalbach, als we de grens met Fieberbrunn over zijn moeten we zelf uit gaan vinden hoe we daar verder gaan komen. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. We hebben drie keer de verkeerde piste/lift gepakt. Maar hé, geen stress.

 photo Desktop2376.jpg

Uiteindelijk bereiken we namelijk MaisAlm, waar het feestje al lang begonnen is, maar er is me wel eens verteld dat het beter is om te laat dan te vroeg op een feestje te komen. Ik word aangesproken door lezeres Annelien die met vriendinnen nu in Saalbach is. Super leuk, selfie natuurlijk. Ben benieuwd naar de foto die Annelien op precies hetzelfde moment maakte (dat is de reden waarom ze niet in mijn camera kijkt, haha).

OK, tussen deze twee foto’s is redelijk wat gebeurd. Eerst dus feestje op de berg, daarna heel voorzichtig door de poedersuiker-sneeuw naar beneden geskied, nog een drankje beneden onder aan de berg. Kwartier lopen met skispullen richting ons Pension, omkleden in een kwartier, en daarna weer terug naar diezelfde tent. Nog een paar Aperol Spritz en daarna vanaf 21.00u volledig over op water. Waar ik heel blij mee ben, want ik ben tot 2.00u doorgegaan en ik denk dat ik op dit moment niet echt heel vrolijk was geweest als ik die laatste vijf uur ook alcoholische versnaperingen had gedronken. OOOOH soms ben ik zo trots op mezelf dat ik slimme beslissingen als deze kan maken (ik neem me voor om vaker dit soort beslissingen te maken). Maar goed wat je hier ziet is mijn zelf samengestelde burger bij Vida. Ontzettend lekker! Er zit tomaat op en bacon en sla oh en natuurlijk lekker vlees.

 photo PicMonkey Collage.jpg

Na Vida belanden we in Castello, hier duurt het feestje tot vier uur, maar dat ben ik natuurlijk niet van plan. Uiteindelijk blijf ik hier wel tot twee uur, wat ik ook niet van plan was, maar plannen kunnen veranderen. Er is hier een live band aan het optreden en dat doen ze heel erg leuk. Ze wisselen top 40 af met oude rock-klassiekers en Britney Spears en de Backstreet Boys. Er komen zelfs apres ski hits voorbij, perfect dus!

Maar om twee uur vinden Marloes en ik het wel welletjes geweest en lopen we naar huis. Als ik mijn bed bereik slaap ik eigenlijk vrijwel direct. Ik heb mijn wekker om half negen gezet, maar was om kwart voor acht toch echt klaar wakker, waarschijnlijk heeft dat te maken met het feit dat ik afgelopen weken iedere dag vroeg ben opgestaan. Maar goed, no problem. Ik voel me prima, mijn stem is making a comeback en ik ben lekker dit blogje aan het schrijven. Straks weer de piste op! Het sneeuwt wederom, dus dat zal lekker poederhappen worden!

Liefs,
Annemerel

Delen:

9 Reacties

 1. Joëlle
  maart 24, 2016 / 12:22

  Heerlijk je skiblogjes! Is een Live Love Ski-boek geen idee? Veel plezier nog daar!

  • maart 24, 2016 / 12:49

   Haha, jaaa! Lijkt me ook heel leuk! ;-)

 2. Ilse
  maart 24, 2016 / 14:44

  Heerlijk hè dat die plannen zo makkelijk kunnen veranderen en dat het dan ook nog eens heel gezellig is.

 3. Berdiene
  maart 24, 2016 / 15:47

  Leuke diary weer! Enne, ik vind het juist een verademing om te zien dat iemand op wintersport het er eens lekker van neemt. Is het gezond? Neuh, maar kom op, dat moet toch een keer kunnen? Zelfs voor iemand die voor een marathon traint en haar halve leven op internet zet ;-) Als je zelf een andere keuze zou maken prima, maar respecteer dan ook andermans keuze. En ach, die weerstand komt wel weer hoor! Geniet er nog van!

 4. maart 24, 2016 / 20:08

  Wat een leuke diary! Ik ben nog nooit gaan ski’en (net zoals ik nog nooit hardgelopen heb); maar wat lijkt het me leuk om te doen!

 5. Elvira
  maart 24, 2016 / 20:23

  Leuk dat je in Fieberbrunn was! Daar heb ik mijn eerste (en enige) wintersport gehad!

 6. Roselique
  maart 24, 2016 / 20:24

  Omygod Andi! DE snowboardleraar van de leukste Skischule van Fieberbrunn! Andi is inmiddels een goede vriend geworden, doe hem de groetjes!

 7. maart 24, 2016 / 21:15

  Dat was weer een bomvolle en drukke, gezellige dag zo te zien!

 8. maart 24, 2016 / 21:15

  Ah dat feestje én je eten én de selfie met die lezeres én de rodelbaan (met ervaring) én die skileraar lijken me allemaal heel tof. Fijne snapshot diary!