SNAPSHOT DIARY: 21/3

 photo Collages28.jpg


 photo Desktop435.jpg

Good morning! Om 8.00u worden we wakker (uit ons zelf), twee minuten later zien we dat de lucht blauw is en METEEN zijn we compleet bij de les en wordt er snel onder de douche gesprongen en klaar gemaakt. WE GAAN SKIEN! Vanuit ons raam zien we de lift al gaan.

 photo Desktop435.jpg

Ok, maar eerst nog even ontbijten…

En onze spullen aantrekken bij de auto.

 photo Desktop435.jpg

Ons hotel ligt letterlijk aan de piste, als we zouden willen zouden we naar ons hotel kunnen skiën. Dat heb ik nog nooit eerder gehad! We zijn overigens niet de enige die gaan skiën in Obertauern vandaag, als we om 9.00u naar de lift wandelen staat het al vol met auto’s. Blijkt achteraf niet gek, er is vandaag een speciaal tarief, je betaalt maar 25 euro voor een skipas (normaal is dat ongeveer het dubbele) kinderen betalen vandaag maar 12,50.
 photo Desktop435.jpg

In de gondel naar boven, de lucht is zo mooi blauw!!!

Holaaaa, this is not a throwback, this is happening right now! Dit is inderdaad mijn zesde wintersport reisje dit seizoen en JA ik weet dat niet iedereen dat zomaar kan doen en JA ik ben heel erg dankbaar hiervoor.

 photo Desktop435.jpg

Selfie met Marloes, onze rode jassen vloeken een beetje met elkaar!

Kijk nou naar die zon!

 photo Desktop435.jpg

Liftselfie en dan….

Is het tijd voor warme chocolademelk met slagroom in de zon. Dit is écht (maar dan ook écht) mijn laatste wintersportreisje van dit seizoen, ik geniet dan ook van ieder moment.

 photo Desktop435.jpg

Marloes bekijkt onze route nog een keer.

Obertauern ligt heel leuk, alle pistes liggen eigenlijk om het dorp heen, van bovenaf kun je dus eigenlijk continu alles bekijken, alle hellingen, het dorp, alles. Wij doen vandaag een ‘rondje Obertauern’ dat is een speciale route waarbij je bijna alle pistes neemt en letterlijk een rondje maakt.

 photo Desktop435.jpg

Om dit rondje te maken lezen we niet alleen regelmatig de kaart, we volgen ook de bordjes ‘Tauernrunde’ en dat bordje moet natuurlijk ook zorgvuldig worden vastgelegd.

 photo Desktop435.jpg

Het is niet meer zo strak blauw als vanmorgen vroeg, maar het levert nog steeds mooie plaatjes op.

 photo Desktop435.jpg

Hé, skiën we ineens weer langs ons hotel (Hotel Winter).

 photo Desktop435.jpg

We eten op een gezellig terras op 2000 meter hoogte. Ik ga natuurlijk voor kaiserschmarrn en Almdudler, na de lunch checkt Marloes nogmaals de kaart. We hebben inmiddels het rondje Obertauern af, maar nu willen we rustig aan richting ‘de leukste Apres Ski tent op de piste’… Edelweiss Alm.

 photo Desktop435.jpg

Maar ondertussen worden er ook nog foto’s gemaakt natuurlijk.. met mijn Nikon spiegelreflex. Zelf vertik ik het om dat ding mee te slepen in rugzak, maar Marloes neemt hem graag mee in haar rugzak. Zij liever dan ik.. Maar hé, ik klaag niet! Ik maak graag mooie foto’s met mijn Nikon.

 photo Desktop435.jpg

Half vier, we hebben Edelweiss Alm bereikt en wat drinken we? Aperol Spritz natuurlijk!

Het gaat nog niet helemaal los…

 photo Desktop435.jpg

Maar na wat Aperol Spritz, wijn en wat selfies…

 photo Desktop435.jpg

Gaat het dak er compleet vanaf!

 photo Desktop435.jpg

Maar dan moeten we nog een paar honderd meter naar beneden skiën. Ik heb eigenlijk de regel dat ik niet drink en ski, dat vind ik onverantwoordelijk en levensgevaarlijk, maar ja… nu maak ik me er zelf ook schuldig aan. Het zijn maar een paar honderd meter, maar het zijn toch een paar honderd meter. We komen zonder kleerscheuren beneden. Er zijn geen bijna ongelukken gebeurd. Maar toch… Als ik compleet nuchter naast al die mensen die naar beneden had gemoeten, was ik waarschijnlijk niet blij geweest.

We nemen een taxi richting het hotel en schuiven meteen aan voor het diner. We beginnen eerst met een salade (en water!).

 photo Desktop435.jpg

En gaan verder met ‘soepvlees’, aardappeltjes en wat groeten.

Dan stellen we onszelf de vraag, gaan we met een taxi terug naar het ‘centrum’ en gaan we nog tot laat door, of duiken we ons bed in? We kiezen voor dat laatste. Het is niet slim om halverwege de avond even te stoppen om rustig te eten, want dan is het ZO zwaar om weer terug te gaan. Inmiddels zijn we allebei erg moe en begint de alcohol zijn uitwerking te hebben. We duiken allebei om negen uur ons bed in met onze MacBooks. Lekker saai, maar wij hebben onze portie apres ski voor vandaag wel weer even gehad.

Morgen weer een dag!

Liefs,
Annemerel

Delen:

22 Reacties

 1. maart 23, 2015 / 12:04

  Heerlijk! En zo hoort het gewoon, smiddags feest en dan s’avonds weer vroeg naar bed zodat je weer vroeg kan skieën ;)!

 2. maart 23, 2015 / 12:18

  Waren ze lekker, de ”groeten”? haha

 3. Nadia
  maart 23, 2015 / 12:24

  Oh, wat klinkt het toch weer fijn! Chill dat het hotel naast de piste ligt. En prima toch, ’s middags feesten en dan ’s avonds op tijd naar bed.

 4. maart 23, 2015 / 12:46

  Zooo jaloers! Wil ook graag op wintersport. Nu mijn moeder nog overhalen (hoogte- en sneeuwvrees) :)

 5. maart 23, 2015 / 13:06

  Hihi, hilarisch! Het ziet er super gezellig uit! Geniet van je laatste reisje :)

 6. maart 23, 2015 / 13:44

  Wat gezellig ook, zo op persreis met een vriendinnetje! :) Lucky you!

 7. maart 23, 2015 / 14:03

  Zelfs het zesde persreisje weet je me nog te vermaken met je Snapshot Diarys! Ik ben zo zoo jaloers <3

 8. maart 23, 2015 / 14:10

  Ik heb echt helemaal niks met sneeuw en skiën maar vind dit toch zo leuk om te bekijken haha. Keep up the good snapshots ;)

 9. maart 23, 2015 / 15:03

  Ik ben zelf geen wintersporter, maar als ik jou verhalen zo lees, zou ik bijna gaan geloven dat ik het toch eens moeten proberen.

 10. maart 23, 2015 / 15:24

  Heerlijk! Geniet er lekker van :)

 11. karlijn
  maart 23, 2015 / 15:50

  Haha ik vind het wel grappig dat je bijna elk wintersportreisje vertelt over je geen-drank-plus-piste-regel en er elke keer toch maar een uitzonderingetje op maakt ;-)

  Wel heerlijk zeg dat je zo snel weer terugkon! Geniet nog maar even flink van de laatste sneeuw van dit seizoen!

  Liefs

 12. maart 23, 2015 / 15:53

  Wat een weertje! Dat ‘soepvlees’ vind ik er niet erg aantrekkelijk uitzien eerlijk gezegd, haha. Maar je lunch en ontbijt zien er aan de andere kant weer goddelijk uit!

 13. maart 23, 2015 / 16:09

  Je snapshot diaries blijven leuk! Ondanks dat je al voor de 6e keer in de sneeuw zit ;)

 14. maart 23, 2015 / 16:22

  Haha, bijzonder dat dat après-skiën ook daadwerkelijk ’s middags plaatsvindt – maar ook wel slim, kun je op tijd je bed in en weer vroeg op de piste staan ’s morgens. Leuke diary, die foto van chocomel met de pistes op de achtergrond geeft echt het perfecte wintersportgevoel volgens mij en tof dat je toch nog wat foto’s met je Nikon hebt geschoten :)

 15. maart 23, 2015 / 18:04

  Klinkt echt als een heerlijke dag, wintersport is zo fijn!

 16. Linda
  maart 23, 2015 / 18:29

  Geniet ervan Annemerel! Je werkt er hard genoeg voor, respect :-)

 17. Ilse
  maart 23, 2015 / 19:04

  Wat heerlijk zeg, hopelijk heb je genoten! :)

 18. maart 23, 2015 / 21:57

  Echt weer super om te zien! Wat een heerlijke dag! Hopenlijk was vandaag net zo fijn!
  Xx Renske

 19. Kirsten
  maart 24, 2015 / 03:18

  Wow je 6e reisje alweer! Ben nog nooit op wintersport geweest maar na al je heerlijke snapshot diaries krijg ik er stiekem best zin in!

  Ben eigenlijk benieuwd hoe dat werkt met persreizen? Krijg je een uitnodiging of is het ook een kwestie van zelf mensen/bureaus benaderen? En verwacht men dan ook iets van je of is dat ook door het posten van jaloersmakende plaatjes in je diaries en instagram? ;) just curious haha, maar het werkt iig wel! ;)

 20. maart 24, 2015 / 21:44

  Erg leuke foto’s om te zien weer, je ziet er vrolijk uit :)