ROSIE’S RUNNING DIARY: #4

 photo IMG_3685.jpg

Op dit moment hebben hardlopen en ik een haat-liefde verhouding, we kunnen niet zonder elkaar, maar helaas vaak ook niet met elkaar.

1. Mijn nieuwe hobby is op google maps kijken en dan de leukste hardlooproutes zoeken. Iedereen zal me hierom vast voor gek verklaren, maar ik kan er echt plezier uit halen als ik dan de volgende keer hardloop en de route een succes blijkt te zijn.

2. Ik word ongeveer dagelijks door mijn lichaam teleurgesteld, ik heb altijd wel ergens pijn. Waarschijnlijk denk je nu, wat een aansteller, en ik geef je groot gelijk, in vind mezelf ook een aansteller en een zwakkeling.

3. Mijn driekwart legging van Adidas by Stella McCartney die ik vorig jaar in Londen kocht toen ik daar was voor We Own The Night, zorgt ervoor dat ik wil hardlopen, het liefst elke dag. Heel materialistisch, maar het is echt waar dat leuke hardloopkleding voor meer motivatie zorgt.

4. Veel alcohol drinken en weinig slapen zijn niet bevorderlijk voor je conditie, de eerstvolgende run na een avondje doorhalen zal elke keer weer een deceptie zijn.

5. Het liefst loop ik hard met zonsondergang; de zon die een oranje gloed krijgt, mede-hardlopers die na hun werk nog even gaan en een excuus voor wat extra mayonaise tijdens het avondeten (want je hebt net zó veel calorieën verbrand).

6. Hetgeen waar ik de meeste blessures van krijg is dansen, voornamelijk springen is niet echt goed voor je schenen.

7. Na elke run kijk ik meteen op mijn app van Nike Running kijken om te kijken hoe het met mijn progressie gaat. Niets is leuker dan zien dat je vooruitgang maakt (of dat je conditie na een weekje, of meerdere, niet hardlopen toch niet zo beroerd is als je had gedacht).

8. Ik zou mijn beenspieren meer moeten trainen, want ook al heb ik nooit spierpijn, ik heb wel chronisch blessures (en daar zeur ik ook chronisch over).

9. In tegenstelling tot de meeste anderen, vind ik hardlopen met ongesteldheid wel fijn. Het kost altijd heel veel moeite om te gaan en aan het begin gaat het ook heel moeizaam, maar als ik dan klaar ben, voel ik me altijd beter en ben ik ook vaak sneller dan normaal.

10. Ik ben jaloers op iedereen die vroeg zijn bed uit kan komen om hard te lopen, ik neem het me wekelijks voor, maar ik heb elke keer weer een excuus. Daarnaast doe ik er ongeveer een hele dag over om mezelf mentaal voor te bereiden om te gaan hardlopen, waardoor het erop neer komt dat ik de hele dag niks doe, behalve ’s middags een klein rondje hardlopen.

11. Ik moet van Annemerel foto’s maken tijdens het hardlopen zodat ze die bovenaan deze blogs kan zetten, maar voor de volgende keer eis ik van Anne dat ze maar gewoon met me mee gaat en foto’s van me maakt, want ik ben niet zo getalenteerd in hardlopend foto’s maken als zij.

12. Het is niet leuk om keihard ingehaald te worden door een meisje terwijl jij toch echt op je limiet loopt. Ik vraag me nog steeds af hoe ze zo snel kan zijn, want zo langzaam liep ik toch niet?

13. Heel de webshop van Nike doorzoeken op zoek naar nieuwe kleding die je nooit gaat kopen, omdat je het toch niet nodig hebt, maar die je jezelf wel belooft als je eindelijk wat meer progressie maakt. Gelukkig maak ik in mijn ogen nog niet genoeg progressie, want mijn portemonnee is vrij leeg.

14. Als er niet één keer in de twee weken een blog van mij op Annemerel.com verschijnt, dan betekent dat, dat ik niet heb kunnen hardlopen omdat ik weer een blessure of iets dergelijks heb. Na deze blog zal ik hopelijk nooit meer het woord blessure op Annemerel.com in mijn mond nemen, maar dat betekent niet dat ik het hardlopen heb opgegeven.

15. Ik ben een mooiweerloopster en daarom heb ik net met heel veel plezier even hardgelopen.

Liefs,
Roos

Delen:

11 Reacties

 1. maart 22, 2015 / 17:22

  Misschien ben ik dan ook een matrealist maar ik heb ook meer zin om hard te lopen als ik leuke kleding heb!

 2. Marleen
  maart 22, 2015 / 17:30

  leuk lijstje! Veel punten herken ik heel erg goed, haha ;)

 3. maart 22, 2015 / 17:50

  Ik heb afgelopen week voor het eerst ooit (!) mijn wekker vroeger gezet zodat ik nog voor mijn werk kon hardlopen. Hoewel het tijdens het lopen kut was, en toen ik terug was het liefst zo snel mogelijk weer mijn bed in dook is het me toch heel erg goed bevallen en ga ik het aanstaande dinsdag weer doen! Je zou het toch eens een keer moeten proberen ;)

 4. maart 22, 2015 / 18:14

  Leuk om te zien dat je zusje en jij dezelfde hobby mogen delen! Ik ben destijds ook begonnen met hardlopen en hoewel ik het super leuk vind om jullie artikelen te lezen, is het niet echt voor mij weggelegd..

 5. maart 22, 2015 / 18:27

  Haha veel herkenbare dingen hiertussen! Maar vooral van in het begin, toen hardlopen nog niet supergoed ging en dus vaker met tegenzin… Ik wil binnenkort ook eens heel vroeg gaan lopen, maar ik ben gewoon écht geen ochtendmensen.

 6. maart 22, 2015 / 18:44

  Vervelend dat je zo vaak last hebt van blessures. Hopelijk gaat het snel beter. Leuk lijstje. Heel herkenbaar ook.

 7. Ilse
  maart 23, 2015 / 11:31

  Erg herkenbaar lijstje, ik loop de laatste tijd ook veel onregelmatig of helemaal niet.

 8. maart 23, 2015 / 23:53

  Veel dingen zijn zo herkenbaar haha, leuk om te lezen!

 9. Elvira
  maart 24, 2015 / 11:14

  Leuk! Zitten herkenbare dingen tussen (vooral met mooi weer – als de zon niet schijnt wil ik eigenlijk niet hardlopen)

 10. maart 25, 2015 / 08:06

  Wat ontzettend leuk geschreven!!