SNAPSHOT DIARY: 21/11

 photo Collages28.jpg

 photo Desktop482.jpg

Goedemorgen, slecht geslapen. Mijn onderbuurman (ik denk dat het een man is, of een jongen, ik heb hem nog nooit gezien), viert de afgelopen weken van donderdag tot en met zaterdag feest. Of ik een nieuwe onderbuurman heb, of dat ‘ie gewoon ineens into the feestjes geven is, ik weet het niet… Maar het is iedere donderdag, vrijdag en zaterdagavond raak. Van 21.00u tot een uurtje of 4.00u, keiharde muziek en veel gepraat en gelach. Ik zou er iets van moeten zeggen, maar het moment is er zeg maar nooit… Dus nu raak ik volledig gefrustreerd en stamp ik midden in de nacht keihard op de grond (het lijkt wel te helpen), vannacht heb ik zelfs watjes in mijn oren gedaan, wat het geluid ook wel iets dempte. Maar serieus, ik word er gek van. Goed, om een lang verhaal kort te maken als ik wakker word heb ik alles behalve zin om op te staan, dus kijk ik de nieuwste Vampire Diaries aflevering.

En eet ik kruidnootjes…

 photo Desktop482.jpg

Totdat ik ineens de vuilnisman onder mijn raam hoor loeien, oooh shit, mijn vuilniszak. Ik spring uit bed en probeer zo snel mogelijk de zak uit mijn prullenbak te krijgen (is best lastig als je hem zo vol propt zoals ik), maar ik ben net op tijd.

Ok… nu ik er toch uit ben.. hardlopen! Het is super lekker weer en ik kan ’s middags niet lopen en zaterdag ook niet, omdat ik vanmiddag een peeling krijg en dan is mijn huid daarna te teer om hard te lopen (dat zweet prikt dan als een malle!). Nu snel lopen dus!

 photo Desktop482.jpg

Dat was lekker, het lopen gaat steeds beter, ik heb niet hoeven te pauzeren tijdens mijn 6K. Zondag of maandag nog een keer hetzelfde rondje, en dan weer uitbreiden naar 10K. Ziet er goed uit hè, met dat zweet en zonder die make-up en die blik alsof ik net 3 marathons gelopen heb…

Dit smerige bakje is dus eigenlijk heel erg lekker, linzensoep. Niet echt een ’tweede ontbijt’ maar ik heb om 12.00u een afspraak bij de Velthuiskliniek in  Hilversum en wanneer ik daarna zou lunchen (en dus niet om half elf iets échts zou eten)  dan zou ik waarschijnlijk bij de McDonalds een pitsstop maken en dat wil ik vermijden!

 photo Desktop482.jpg

Lekker nummer!!! Morning van Beck! (Geshazamed tijdens Gone Girl).

Ok, haasten, haasten, snel naar Hilversum voor mijn afspraak. Wat is Hilversum toch mooi!

 photo Desktop482.jpg

Lekker zonnnnnetje! Mijn behandeling bij de Velthuiskliniek zat er eigenlijk op, maar ik vind de peelings zo goed werken dat ik besloot dat ik zelf ook nog wel een beetje in mijn huid kon investeren. Het is goed goedkoop grapje, maar het is het enige dat voor mij lijkt te werken, een deel wordt gelukkig door de verzekering vergoed.

 photo Desktop482.jpg

Na mijn behandeling wil ik eigenlijk meteen naar huis rijden, maar ik zie dat ik aardig wat mailtjes heb en ik weet het wel.. als ik die mailtjes nu niet lees dan krijg ik tijdens het rijden de neiging om ze te lezen en dat is alles behalve veilig. In het zonnetje bekijk ik mijn mails en beantwoord ik degene die het meeste haast hebben.

Kijk nou wat ik in mijn auto vind! Pepernoten! (Dit zijn nou pepernoten, die kleine donkerbruine halve rondjes, dat zijn KRUIDnoten!).

 photo Desktop482.jpg

Home sweet home, wat is het lekker licht in mijn studio.

Altijd als de zon schijnt krijg ik koppijn (dit lijkt zo he, is natuurlijk niet het geval, maar iedere keer als ik hoofdpijn heb is het licht veel te fel), ik probeer de pijn de das om te doen met ibuprofen.

 photo Desktop482.jpg

Dat werkte niet en uiteindelijk slaap ik twee uurtjes met mijn slaapmasker en een migrainepil, dat hielp wel! Als ik wakker word zet ik een paar kippenpootjes in de oven bij wijze van zeer late lunch.

Een beetje make-up doet trouwens ook wonderen voor hoe je er uit ziet ;-).

 photo Desktop482.jpg

Voor wie zich af vroeg hoe het inmiddels met mijn MacBook gaat… Nou, hij doet het dus nog steeds, maar hij ziet er wel een beetje zielig uit. Ik heb de missende schroef inmiddels gevonden en ik hoop dat iemand die er voor mij weer in kan zetten..

Oooh hier hou ik van, het nieuwe Coldplay live album staat drie dagen voordat hij gereleased wordt al op Spotify. Meteen luisteren natuurlijk!

 photo Desktop482.jpg

Oh wow, een artikel dat ik gisteren geschreven heb voor DutchCowboys wordt goed gedeeld! 911 keer and counting !

Ik ‘dineer’ snel met een speltbroodje met zalm en citroenmayonaise.

 photo Desktop482.jpg

Want ik heb weer een date in de bios met Kim, MOCKINGJAY! Vorige week hebben we ons onwijs misdragen met de allergrootste popcorn, de grote nachos en heel veel snoep, nu dacht ik ‘laten we even normaal doen’ dus nam ik een medium popcorn. Dat is eigenlijk best wel heel erg klein.

De zaal zit helemaal vol! Dat maak ik niet vaak mee!  Wij hebben (vind ik) de beste plekken, helemaal achteraan in het midden (ik heb op tijd kaartjes besteld). Over de film… Het was de eerste keer dat ik het écht spannend vond. Reden? Het is inmiddels drie jaar geleden dat ik de boeken las en ik wist dus niet meer precies wat er ging gebeuren (ging … nou nu al dood of niet?). Ik heb af en toe erg moeten lachen om Katniss (net als de rest van de zaal overigens) en heb ergens halverwege zelfs een keer een traantje gelaten (ook om Katniss) (voor degene die zich afvragen wanneer, toen met dat ziekenhuis). Omdat het derde boek in tweeën is gesplitst (net als bij Twilight en Harry Potter het geval was) heb je wel een klein beetje het gevoel dat dit een opwarmertje is voor de grand finale, jammer dat we daar nog een jaar op moeten wachten! Maar hé, zou zo vanavond weer gaan!

 photo Desktop482.jpg

Half elf, met de tram weer terug naar huis.

En dan duik ik om kwart voor elf op de bank met mijn jas aan en zit ik daar een uur later nog steeds, met mijn jas en schoenen aan. Wat ik in de tussentijd gedaan heb? Met mijn iPhone spelen. Jup, tijdverspilling dus.

Liefs,
Annemerel

Delen:

37 Reacties

 1. november 22, 2014 / 12:04

  Wat vervelend van je onderbuurman. Ik zou het toch maar eens bespreken en vragen waarom hij dat doet, en zeggen dat je echt niet kan slapen.. dat zal hij ook wel begrijpen denk ik?

 2. Esra
  november 22, 2014 / 12:09

  Klinkt als een prima dag! Behalve de hoofdpijn dan.. Wellicht toch eens gaan onderzoeken waar het vandaan komt. Alle muren in je huis een donkere kleur verven? Nee gekkigheid, het is super mooi zo, maar van hoofdpijn wordt niemand vrolijk!

 3. Charlotte
  november 22, 2014 / 12:18

  Ziet er uit als een prima dag, behalve je hoofdpijn dan!

  Ik hoop volgende week naar Mockingjay te gaan, dit weekend eerst naar de Imitation Game!

  En misschien investeren in een paar oordopjes voor wanneer je wilt slapen en de onderbuurman een feestje geeft? Ik gebruik zelf herriestoppers die zich vormen naar je oor wanneer je ze beetje warm maakt in je hand.

 4. november 22, 2014 / 12:29

  Ah, m’n vader is helemaal fan van Beck en dan vooral van dat nummer inderdaad. Wordt helemaal grijsgedraaid hier thuis! Maar is zeker een mooi album!! En aah Mockingjay, ik ga vanavond eindelijk! Yesss :D

 5. november 22, 2014 / 12:33

  Ik hou ook echt van pepernoten en niemand weet blijkbaar dat daar een verschil zit! En vooral iedereen houdt van kruidnoten, dus altijd genoeg pepernoten voor mij :)

  En als je altijd zo veel hoofdpijn hebt als ze zon schijnt, is het dan geen idee om je ogen te laten opmeten? Ik had het ook altijd en nu ik een bril heb, is dat helemaal weg!

  En ik heb zoveel zin in de nieuwe hunger games, maar ik heb geen flauw idee wanneer ik daar tijd voor kan maken! :(

 6. november 22, 2014 / 12:38

  Ik ga vanavond, kan niet wachten!

 7. november 22, 2014 / 12:47

  Dat van die buurman herken ik enigszins. Ik zeg enigszins omdat buurman EN buurvrouw voor geluidsoverlast zorgden. Niet alleen ’s nachts, ook overdag. Ik heb het niet over feestjes, ik heb het over zeer luidruchtige seks. Tot in details kon ik het horen. Ik wist zelfs op den duur hoe lang het nog ongeveer ging duren. Vreselijk. Ik heb wat afgebonkt op die muur.

  • november 22, 2014 / 15:00

   Jeetje… Dan nog liever harde muziek – doet onze buurman (naast ons, woon in een portiek, vrij gehorig) ook wel ‘s, het ligt er echt aan wat het is, aan de tijd (valt vaak wel mee gelukkig) en aan mijn humeur of ik het erg vind haha :’) Kunnen erg goed met elkaar opschieten dus dan kan ik er altijd wat van zeggen…

   Inmiddels geen last meer van seksende onderburen dus? Haha!
   Enne, Annemerel: ik zou wel proberen om het bespreekbaar te maken, moet toch wel te begrijpen zijn! ;)

 8. november 22, 2014 / 13:24

  Ohh klote van je onderbuurman.. Ik zou echt gewoon een keertje langsgaan, dat lucht zo op! In mijn ervaring hebben mannen ook vaak echt geen idee dat de geluiden die zij maken door andere mensen ook gehoord (laat staan als storend ervaren) worden!

 9. november 22, 2014 / 13:55

  Mockingjaayyyy, ik vond ‘m ook echt leuk!

 10. november 22, 2014 / 13:59

  Wat fijn dat de verzekering je een beetje tegemoet komt!

 11. Femke
  november 22, 2014 / 14:01

  Pfff, rot van je onderburen zeg! Zou t wel ff bespreken als het mogelijk is. Verder wel een leuke dag zo te zien :D!

 12. november 22, 2014 / 14:02

  Oh heel benieuwd naar Mockingjay! Je hebt mij echt overgehaald om van de week naar de bios te gaan. Heb er zo een zin in.

  Leuke snapshot weer!

 13. november 22, 2014 / 14:24

  Dit keer dus wel kruidnoten als ontbijt? ;)

 14. Elke
  november 22, 2014 / 14:32

  Haha dat is herkenbaar, als je thuiskomt en vooral eigenlijk érg moe bent, gewoon blijven zitten waar je als eerste neerploft en dan een beetje doelloos met iPhone klooien. Moest trouwens wel lachen om die pepernoten foto… die ‘vond’ je in je auto? Ik krijg er dan meteen een idee bij dat ze nog van vorig jaar ineens onder je stoel vandaan kwamen rollen haha, hamster voorraadje aangelegd in de auto ;) Leuk die snapshot diary’s iig!

 15. november 22, 2014 / 15:08

  Ik zou echt bij je buurman gaan klagen voor overlast. Ik ben benieuwd naar Mockingjay. Ik moet hem nog bekijken

 16. Kate
  november 22, 2014 / 15:09

  Gewoon een keer bij je onderburen aankloppen! En als hij er nog steeds niks aan doet maatregelen nemen. Na 10 uur is het namelijk gewoon geluidsoverlast en kun je de politie bellen.

 17. november 22, 2014 / 15:59

  Wat fijn dat het hardlopen alweer een stuk beter en makkelijker gaat! Hopelijk gaat volgende week een 10km ook goed. En wat fijn dat die behandelingen voor je werken! Niets is fijner inderdaad dan wanneer je iets probeert en je je huid inderdaad steeds beter ziet worden.

 18. november 22, 2014 / 16:06

  Haha, dat ‘oh shit!’ moment wanneer je beseft dat je de vuilzak bent vergeten buiten te zetten ken ik heel goed ;-) Maar wakker ben je dan wel, eh, hehe. Ben blij te horen dat het lopen weer beter gaat.

 19. november 22, 2014 / 16:19

  Leuk om te zien! Fijn dagje :)

 20. november 22, 2014 / 16:52

  Ik heb ook een traantje gelaten tijdens het ziekenhuis-drama. Wat een geweldige film was het, inderdaad! En same here, ik wist ook niet helemaal meer wat er ging gebeuren, wat het wel spannender maakte, haha. En fijn dat die behandelingen zo goed helpen bij de Velthuiskliniek.

 21. november 22, 2014 / 16:56

  Ik ben ook super benieuwd naar Mockinjay!

 22. Dagmar
  november 22, 2014 / 19:50

  Heb de boeken niet gelezen en toen ik las: ging … nu al dood? Het enige wat ik dacht was: WIE GAAT ER DOOD??????? 0_0

 23. Yvette
  november 22, 2014 / 20:00

  Ben net terug van de film! Is het al november 2015??? Het einde :o !!!
  Vond het een goed opgebouwd verhaal maar hoorde dat 70% niet in de boeken staat of anders is uitgewerkt. Erg benieuwd naar t laatste deel.

 24. november 22, 2014 / 20:43

  Jeetje super irritant zo’n onderbuurman! Misschien maar eens boos voor zn deur gaan staan haha? En je broodje zalm ziet er zooo lekker uit, wil ook weer zalm eten :D

 25. november 22, 2014 / 22:22

  Misschien dat goede oordopjes werken? Als ik niet kan slapen door geluidsoverlast is dat echt mijn enige redding!

 26. november 23, 2014 / 00:34

  Lijkt me super vervelend om zo vaak last van hoofdpijn te hebben, hopelijk is er snel betering in! Broodje met zalm en citroenmayonaise mag je me trouwens voor wakker maken: heerlijk!

 27. november 23, 2014 / 12:20

  Oooh ik wil zo graag naar Mockingjay!!! Can’t wait! En nu heb ik zin in een broodje met zalm :)

 28. Marleen
  november 23, 2014 / 12:31

  Boehoehoe, ik wil ook naar Mockingjay! Stomme hersenschudding :(

 29. Bruna
  november 23, 2014 / 13:24

  Ik vind het juist irritant wanneer mensen altijd maar weer moeten zeggen dat pepernoten eigenlijk kruidnoten zijn:

  `Inmiddels is het zo gangbaar om kruidnoten pepernoten te noemen, dat het ook correct Nederlands is geworden.´(wiki)

 30. november 23, 2014 / 13:53

  Hahahah het buurman verhaal is zó herkenbaar. Tegenwoordig is het wat minder(laat dit het niet verpesten) maar inderdaad, harde muziek, game geluiden en dan lekker stampen. Het werkt hier helaas niet echt..

 31. november 23, 2014 / 19:20

  Oh wat vreselijk zo’n onderbuurman. Als iets heilig is, is het mijn nachtrust wel! Een goede concealer doet wonderen ;-)

 32. Nadia
  november 24, 2014 / 05:35

  Ik vind je studio er héél gezellig uitzien op die ‘home sweet home’-foto! En vervelend, zo’n asociale buurman. Ik had er ook een tijdje erg last van, van de buren naast mij (niet hetzelfde pand), ook doordeweeks, vreselijk. Wilde steeds de politie bellen maar dat deed ik dan toch niet. Denk dat iemand anders het uiteindelijk heeft gedaan want inmiddels is het vrij rustig. Als je in hetzelfde gebouw woont is het denk ik beter om een keer langs te gaan ja, zou het dan gewoon ’s nachts doen en vragen of het zachter kan. Maar ik begrijp ook wel dat je daar geen zin in hebt, vooral als je hem niet kent!

 33. november 24, 2014 / 08:52

  Wassen oordoppen! Ze dempen heel veel geluid en zitten ook niet zo vervelend als die sponsachtige dingen. Als dat niet werkt is het wel heel erg, je kunt het vragen maar mijn ervaring is dat het dan 10 minuten stiller wordt en er daarna weer volop doorgefeest wordt. Anders inderdaad politie… Succes!

 34. november 24, 2014 / 12:26

  Wat een lekker dagje! Ik verbaas me ook altijd hoe snel de tijd gaat als ik mijn telefoon in handen heb..