SNAPSHOT DIARY: 2/11

 photo Collages21.jpg


 photo Desktop367.jpg

Gooood morning! Als ik om 4.00u wakker word, ben ik ook meteen echt wakker. Ik heb acht heerlijke uurtjes geslapen!

I’m ready for today, this is gonna be my day!

 photo Desktop367.jpg

Schoenen zijn er klaar voor… mijn sapje met rode biet was erg lekker! (ja dat zei ik echt!).

 photo Desktop367.jpg

Met de metro ga ik samen met Carlissa naar de South Ferry, die me naar Staten Island gaat brengen. Ik was namelijk nogal bang dat ik het alleen niet ging vinden. In de metro bedenk ik me dat dat onzin is, want iedereen moet naar de marathon zo te zien.

 photo Desktop367.jpg

White Hall Terminal, vanaf hier gaat er een gratis ferry naar Staten Island (niet alleen vandaag, maar altijd, dus mocht je een keer naar Staten Island willen en geen zin hebben om geld te betalen…).

 photo Desktop367.jpg

Als je de New York Marathon gaat lopen ben je misschien de enige in je omgeving en voel je je misschien af en toe zelfs wel een klein beetje bijzonder. Als je tussen al deze mensen staat te wachten word je weer even met beide benen op de grond gezet. Je bent gewoon een kuddedier. Wat nou bijzonder?

 photo Desktop367.jpg

Mooi uitzicht over Manhattan vanaf de boot.

 photo Desktop367.jpg

En het vrijheidsbeeld!

Manhattan (en New Jersey, links) vanaf Staten Island.

 photo Desktop367.jpg

Tijd voor een Clif-bar, super lekker! Een havermoutreep, deze is met pumpkin spices.

Nog een paar pannenkoeken…

 photo Desktop367.jpg

Als ik eindelijk op het terrein aankom waar ik moet wachten totdat ik van start mag, mag ik bijna meteen naar mijn startvak. Hoe anders is dat in vergelijking met vorig jaar, toen ik daar bijna twee uur zat te wachten. In het startvak neem ik mijn astmasprays, een banaantje en een flesje water mee.

 photo Desktop367.jpg

Ok… dit gaat echt gebeuren.

En dan is het vierenhalf uur later en is het voorbij. Ik ben alles behalve tevreden en ik denk dat dat aan mijn hoofd is af te lezen. Alles wat zich hier tussen afspeelde lees je een klein beetje hier, het echte verhaal volgt later (moet ik nog schrijven!).

 photo Desktop367.jpg

Anderhalf uur loop ik voordat ik eindelijk tussen de mensenmassa uit kan.

Een appel smaakte nog nooit zo goed (ik ben er eigenlijk een klein beetje allergisch voor, maar dat kan me op dat moment niet schelen… Ik neem wel een allergiepilletje extra).

 photo Desktop367.jpg

Het waait nog steeds afschuwelijk hard, maar het is inmiddels wel een beetje opengetrokken en er schijnt zelfs een zonnetje.

 photo Desktop367.jpg

Ik loop naar de Trump Tower waar ik mezelf eerst een trui van Nike cadeau doe, daarna een super grote Frappuccino drink (met dank aan Carlissa die me een tegoedkaart bij Starbucks cadeau gaf) en vervolgens koop ik een armbandje bij Tiffany’s (met dank aan Laura en later ook mijn ouders en oma, die vonden dat ik mezelf no matter wat toch moest belonen).

 photo Desktop367.jpg

Got it!

Daarna op zoek naar een metro, ik wil NU in bed liggen.. Helaas is de metro die ik nodig heb niet in de buurt en moet ik nog een flink stuk lopen. En als ik de metro uitkom ben ik helemaal gedesoriënteerd en loop ik helemaal verkeerd.

 photo Desktop367.jpg

Na een douche en het schrijven van een blogje komt Carlissa binnen met twee pizza slices, net waar ik zin in heb!

En….. een doosje vol met mijn lievelingsmacarons van Ladurée, she knows me! Love mijn supporter in New York.

 photo Desktop367.jpg

We willen eigenlijk een burger gaan eten bij de Shake Shack, maar daar staan ze buiten al in de rij! Uiteindelijk gaan we naar TGIF(ridays) en dat is dus GEEN aanrader. Gatverdamme, ik heb dit niet eens op… En het is ook nog eens duur.

 photo Desktop367.jpg

Bij Starbucks (er stond nog heel veel geld op mijn tegoedkaart) koop ik twee venti green tea’s voor Carlissa en mezelf, die we op de hotelkamer met de benen in bed opdrinken.

Eigenlijk stond er een feestje op een rooftop ergens op Fifth Avenue op het programma, maar ik ben niet echt in de stemming om iets te vieren en ik ga liever op tijd slapen, zodat ik op maandag nog wat aan mijn dag (mijn laatste dag in New York!!!) heb. Ik maak mijn eerste marathonblogje af en sluit daarna als vanzelf mijn ogen.

Liefs,
Annemerel

Delen:

45 Reacties

 1. november 4, 2014 / 12:04

  Ondanks het feit dat je zelf niet tevreden bent blijf ik het ontzettend knap vinden dat je wederom succesvol een marathon hebt gelopen. Het gaat niet alleen om het resultaat maar ook de weg er naar toe [de zwangerschap zoals Francien het noemde] het feit dat je die trainingen doet, die dingen laat om dit te bereiken. Ik hoop dat je er straks toch heel trots op kunt zijn.

  • november 4, 2014 / 12:10

   Wat zij zegt! ^^

 2. november 4, 2014 / 12:07

  Gelukkig heb je toch nog een mooie beloning aangeschaft! Ben benieuwd naar je uitgebreide verslag van de marathon.

 3. november 4, 2014 / 12:14

  Ik ben heel benieuwd naar je beloning, die je écht écht écht verdiend hebt!

 4. Olga
  november 4, 2014 / 12:16

  Wat ben ik blij om te lezen dat je iets moois voor jezelf hebt gekocht bij Tiffany!

 5. november 4, 2014 / 12:18

  Ja, bietensapjes zijn lekker, dat heb ik vorig weekend ontdekt, haha :-) Ik ben ook zo iemand die meteen wakker is ’s morgens. Enfin, meestal toch.

 6. november 4, 2014 / 12:19

  Zo gaaf dat je hebt meegedaan aan de NYC Marathon! Ik ben benieuwd naar de beloning die je voor jezelf hebt uitgekozen :-) Ik wil trouwens echt zó graag eens wat bij Shake Shack eten, die hamburgers zien er op foto’s altijd heerlijk uit, haha! Jammer dat jij moest settelen met vies TGIF voedsel..

 7. november 4, 2014 / 12:21

  Leuk om de foto’s voor en na de marathon te zien :)

 8. november 4, 2014 / 12:23

  Zo jammer als het eten niet lekker is en je betaalt er zo veel voor.

  Benieuwd wat je bij Tiffany’s hebt gekocht!

 9. november 4, 2014 / 12:24

  Wat goed dat je alsnog iets bij tiffany & co hebt gekocht. Ik kan ook wel zeggen dat je trots op jezelf moet zijn, maar ook al zegt de hele wereld het, het is een bepaald gevoel en dat kan je niet ineens veranderen. Ik hoop dat je later toch terug kijkt op een mooie ervaring. En misschien is dit alleen maar een mooie reden om volgend jaar weer mee te doen en te bewijzen wat je kan! liefs.

 10. november 4, 2014 / 12:33

  Top dat je bij Tiffany’s geweest bent. Good for you. Je verdient het zo, echt waar.

 11. november 4, 2014 / 12:47

  Jammer dat het niet helemaal ging zoals je voor ogen had, maar ik vind je hoe dan ook een topper. Hallo! Twee keer de NYC marathon lopen, hoe gaaf is dat!!

 12. november 4, 2014 / 12:50

  Niet te streng zijn voor jezelf. Je hebt het hartstikke goed gedaan en gelukkig heb je jezelf wel beloond!

 13. november 4, 2014 / 12:53

  Goed, het ging niet zoals je helemaal plande, maar het was een ervaring!

  • november 4, 2014 / 12:55

   En ik vind het heel knap, vergat ik te tikken!

 14. Esther
  november 4, 2014 / 13:00

  Hoe kan je TGI nou niet lekker vinden!!! Looooove TGI :))

  Verder kut dat het kut ging, daar is niks meer aan te doen en ook dat is kut. Ik vind je in ieder geval de bom!

 15. november 4, 2014 / 13:01

  Ik als persoon die nog geen 100 meter kan rennen, kijk serieus op tegen mensen die een marathon rennen! Echt, wat jij daar hebt gedaan is in mijn ogen zo mega ongelooflijk knap en ik vind het dan ook zo jammer dat je niet tevreden bent. Ik snap het ergens wel hoor, maar het is zo knap wat je gedaan hebt, dus ik hoop dat je over een tijdje toch echt wel trots op jezelf kan zijn, want dat mag je zeker zijn! :)

 16. november 4, 2014 / 13:06

  Waardeloos dat je je doel niet hebt kunnen halen, ik ben benieuwd naar he volledige verslag. Als ik lees hoe je je voelde is het toch heel erg knap dat je hem uit hebt kunnen lopen, ook al voelt dat voor jou heel anders

 17. november 4, 2014 / 13:13

  Lieve supporter heb je daar gehad.
  Shake Shack ohhhhh lekkerrrrrrr

  Heel benieuwd naar het verslag!

 18. Lies
  november 4, 2014 / 13:14

  Jammer dat de marathon niet ging zoals je hoopte, maar toch een hele bijzondere ervaring om in New York te mogen zijn. Ik ben zo jaloers als ik jou diaries lees. Ik zou ook zoooooo graag naar NY willen. Het eten en drinken ziet er ook (zoals altijd) jaloersmakend uit. Geniet er nog heel even van!

  xx

 19. november 4, 2014 / 13:20

  Ontzettend balen dat je zo teleurgesteld bent in je race! Waarschijnlijk heb je het al 1000x gehoord/gelezen, maar toch ga ik ook nog een keertje mijn mening geven… Puur een marathon lopen is al super knap! Ondanks dat het niet helemaal volgens plan ging heb je het toch maar gedaan, je liep voor de tweede keer de marathon van New York! You did it girl! ;)

  Super leuk ook dat je toch nog naar Tiffany’s bent gegaan voor een mooi aandenken, ben benieuwd wat je hebt gekocht!

 20. november 4, 2014 / 13:43

  Ik vind het zo jammer om te lezen dat je zo teleurgesteld bent in jezelf. Ergens kan ik mij het gevoel wel voorstellen, maar toch is het een prestatie die je hebt geleverd, ondanks de wat mindere tijd, maar je hebt het wel klaar gespeeld. Uiteindelijk heb je toch gekozen voor een armbandje van Tiffany’s, mooi! En die macarons, oh my god! Delicious!

 21. november 4, 2014 / 13:44

  Goed van je dat je alsnog een beloning hebt aangeschaft, dat heb je verdiend! Ik ben benieuwd naar wat je hebt gekocht en naar het andere verhaal van de marathon

 22. november 4, 2014 / 13:56

  He.. Ik word iedere keer weer een beetje verdrietig als ik je verhaal lees. Alsof wij als lezers allemaal een beetje mee trainen, rennen en finishen op jouw shouder. Balen voor je! Desondanks superknap!! Ik ben na 5 km er mee opgehouden, het rennen dan he.. , ik vond de drang om steeds maar beter te moeten presteren niet prettig en het moet uiteindelijk allemaal wel leuk blijven. Ook voor jou! Be proud!

 23. november 4, 2014 / 14:17

  Fijn om je mee te kunnen volgen op deze manier. Ik ben gek op NY diaries. En nog steeds vind ik dat je gewoon super trots op jezelf mag zijn! Ik ben benieuwd naar je aankoopjes. En mmm macarons van L’aduree. Ik ben jaloers!

 24. november 4, 2014 / 14:30

  Toch kijk ik nog steeds tegen je op hoor! Niet iedereen kan marathons rennen en is zo gemotiveerd en een doorzetter, zoals jij! En lekkeeer al die Starbucksdrankjes!

 25. november 4, 2014 / 16:34

  AAAAH WE HEBBEN HEM UITGELOPEN! Jammer dat je niet naar de feest bent geweest, was super gezellig! Gefeliciteerdd!!

 26. Rebecca
  november 4, 2014 / 16:47

  Ondanks dat je zelf ontevreden bent, ben ik juist super trots op je! Begrijp volkomen dat je je rot voelt, je hebt je persoonlijke doel niet gehaald. Maar ik, als trouwe lezeres, vind dat je het geweldig hebt gedaan en ben trots op je! (En ik ken je niet eens persoonlijk! :D)

  Ben benieuwd naar de rest van de je vehalen! Wel jammer dat TGI niet lekker was! Heb daar in London echt fantastisch gegeten!

 27. november 4, 2014 / 16:55

  Leuke foto’s!

 28. t.
  november 4, 2014 / 17:05

  Geen blog van 17:00u? Normaal is het stipt dus ben benieuwd of er nog een volgt!

 29. Femke
  november 4, 2014 / 18:46

  Ik ben benieuwd wat je bij Tiffany’s hebt gekocht :-) Wat lijkt NY mij toch geweldig, echt mijn droom daar nog een keer te komen..

 30. november 4, 2014 / 18:55

  Lieve Annemerel,
  Je bent echt mijn allergrootste hardloopvoorbeeld.
  Wat je ook hebt gelopen, hoe lang je er voor jouw gevoel ook
  over gedaan hebt, het is zo onwijs knap. Gewoon 42 kilometer,
  in New York, dé wereldstad. Ook al liep je ooit sneller in Amsterdam,
  ook al liep je ooit sneller in New York, dit neemt niemand je meer af.
  Liefs, Lieke

 31. xAmber
  november 4, 2014 / 19:39

  Ik snap best dat je niet tevreden bent met je prestatie, maar hallelujah ik zou je (voorlopig) echt niet na doen hoor.Je mag echt wel een beetje trots zijn op jezelf.
  Ik heb je van begin tot eind gevold via de app, ik heb zelfs even gedacht dat je er uit gestapt was.

 32. november 4, 2014 / 19:53

  Aah je klinkt echt een beetje sip! :( En iedereen is zo trots haha! Mag je ook zeker zijn, maar kan me je gevoel goed indenken! Je hebt jezelf gelukkig wel verwend met je armbandje, fijn! :)

 33. november 4, 2014 / 20:09

  Maar ach, je hebt het toch maar mooi gedaan (ookal snap ik wel je teleurstelling)!

 34. Suuz
  november 4, 2014 / 21:36

  Balen zeg, zo jammer je teleuestelling maar zo begrijpelijk!!! Alsnog trots!!! En super goed van je dat je jezelf toch tiffany cadeau hebt gedaan! VERDIEN JIJ KANJER!

 35. november 4, 2014 / 22:37

  Zo balen dat het voor je gevoel niet goed ging! Ben benieuwd naar je volledige verslag. Je hebt in ieder geval mooie plaatjes geschoten van New York!

 36. Marieke
  november 5, 2014 / 11:33

  Jammer dat je blogjes zo sip zijn. Normaal spat het enthousiasme er vanaf. Ik begrijp de reden, maarrrr vergeet niet dat je in NEW YORK was! Een droom van veeeelen van ons!!!

 37. november 5, 2014 / 12:17

  Jammer dat het niet helemaal ging zoals je gepland had, maar ik vind het alsnog een knappe prestatie. Juist omdat het zo tegen zat en je toch door bent gegaan :)

 38. november 5, 2014 / 12:29

  Je moet jezelf gewoon belonen, je hebt alsnog echt een fantastische prestatie geleverd!! Gefelciteerd!

 39. Leonie
  november 5, 2014 / 14:26

  Je mag echt trots zijn! Ik snap wel dat het frustrerend is als op het moment suprême de dingen anders lopen dan je had gewild, maar ik hoop toch dat je straks met een positief gevoel kan terugkijken op deze marathon.

  Het blijft hoe dan ook een bijzondere prestatie die niet veel mensen je zullen nadoen. Niet te streng zijn voor jezelf!

 40. november 5, 2014 / 16:56

  Ik vind het echt ontzettend gaaf dat je de marathon in New York heb gelopen! Ik ben daar überhaupt nog nooit geweest laat staan voor een marathon!

 41. Feline
  november 6, 2014 / 19:00

  Een lurker hier maar toch even een berichtje, op één van je foto’s leek ik Ventolin te herkennen, misschien weet je het wel maar dat kan voor een versnelde hartslag zorgen dus misschien verklaart dat iets. Enorm knap toch je doorzettingsvermogen daar heb ik echt bewondering voor.