SNAPSHOT DIARY: 19/1 (Voss – Norway)

 photo Recently Updated148.jpg


 photo Desktop2016.jpg

Maandagnacht was alweer onze laatste dag in Voss Ski Resort, tijd om onze koffers weer in te pakken en onze cabins te verlaten. Het is vandaag noodzakelijk dat ik me ontzettend dik aankleed, want het belooft een zeer koude dag te worden. De temperatuur valt nog wel mee (-10 tot -16), maar de activiteit gaat er waarschijnlijk voor zorgen dat ik alsnog het gevoel ga hebben dat ik doodvries.

 photo Desktop2016.jpg

We gaan vandaag namelijk Noorwegen in een notendop doen, Norway in a nutshell dus. We gaan eerst met een ‘normale’ trein van Voss naar Myrdal. Dat ‘normale’ trein staat tussen haakjes, want halleluja die trein was luxe! Ik heb nog nooit zoveel beenruimte in een trein gehad. En dan dat uitzicht.. dat was ook alles behalve normaal. Dwars door winter wonderland.

 photo Desktop2016.jpg

In Myrdal stappen we over op de Flåmsbana, een historische trein die ons naar Flåm zal brengen. Het is het meest steile spoor van heel Europa en de trein dateert uit 1940. Het spoor is volledig met de hand gemaakt, evenals de tunnels waar de trein doorheen gaat. Het kostte meer dan 20 jaar om het stukje spoor te realiseren. Bizar! Needless to say, ook hier was het uitzicht waanzinnig.

 photo Desktop2016.jpg

Ik bedoel… kijk dan! Na een ritje van een klein uurtje stappen we uit op het station van Flåm, een dorpje midden in de Fjorden.

 photo Desktop2016.jpg

Wat we hier gaan doen? Een bootsafari. Ik zei toch dat de activiteit van vandaag er voor zou gaan zorgen dat we het nog kouder zouden krijgen. De boottocht duurt namelijk twee uur. Over mijn thermobroek en jeans krijg ik ook nog een wolvendak en daarna dit prachtige brandweermannen kostuum. Mezelf bewegen is vanaf nu ontzettend lastig en ik heb het gevoel dat het niet uit zou maken als ik omval, want het pak dat ik draag zou me toch wel beschermen tegen de val.

Maar kijk dan naar dit uitzicht….

 photo Desktop2016.jpg

En dit uitzicht…. Het is ontzettend koud, maar het is het zo waard!

Dit is Undredal, de makers van de film Frozen heb Arendall, het dorp in Frozen, gebaseerd op dit dorpje. In Undredal wonen maar zo’n 60 mensen en tot 1984 was er geen weg om er te komen. In de jaren 50 hebben de bewoners van het dorp geprobeerd om zelf een weg aan te leggen door de bergen, met dynamiet zijn ze met de bouw begonnen. Maar nadat een van de bewoners door het dynamiet werd opgeblazen besloten ze maar te wachten tot de overheid een weg aan zou leggen, dat gebeurde dus pas in 1984. Bizar.

 photo Desktop2016.jpg

Undredal… Zo mooi!

En wij hadden het zo ontzettend koud!

 photo Desktop2016.jpg

Deze lunch ging er prima in, we kregen eerst een aardappelsoepje, daarna deze kip met aardappelpuree en daarna nog een parfait.

Tijd voor een bierproeverij, ik drink zelf geen bier omdat ik de smaak gewoon echt niet kan waarderen. Voor de vorm doe ik natuurlijk wel mee, maar ik kom helaas niet totaal bekeerd de kerk uit (de bierproeverij bevindt zich in een oud kappelletje).

 photo Desktop2016.jpg

Met de auto rijden we door naar onze laatste bestemming voor deze trip, Myrkdalen. Een ander ski resort. Dit keer slapen we niet in een cabin maar in een prachtig resort hotel en dit is het uitzicht vanaf mijn balkon. Serieus!

 photo Desktop2016.jpg

En in de bar drink ik Aperol Spritz! Dit reisje wordt alleen maar beter en beter.

Omdat we in het hotel eten (en dus niet meer naar buiten hoeven) kan ik eindelijk iets anders dan thermokleding aan. Het wordt een zwart jurkje van Sandro. Gecombineerd met een muts, want we blijven in Noorwegen (en mijn haar zit na alle activiteiten van vandaag echt niet meer!)

 photo Desktop2016.jpg

Het eten in Noorwegen heeft me tot nu toe nog geen enkele keer teleurgesteld!

Tijd voor een kleine FaceTime sessie met Marloes. Een van mijn reisgenoten is ook goed bevriend met haar. Ondertussen krijg ik ook een unboxing video van mijn nieuwe helm en skibril te zien, die zijn namelijk bij Marloes bezorgd. Ben zo benieuwd om ze in het echt te zien.

 photo Desktop2016.jpg

We sluiten de avond af in een suite waar we – zoals je kunt zien – wijn en bier drinken. Ik was inmiddels niet meer klaar voor mijn close-up. Ik dacht nog heel even dat het leuk was om het balkon te staan, maar dat liet ik even later toch maar aan de mensen met sigaret over, want dat was mij toch net iets te koud. Op de bank met een glas wijn en mijn muts over mijn hoofd vond ik een beter plan. Ik lag trouwens netjes om half twaalf in bed hoor, want we gaan nog een ochtendje skiën en daar wil ik natuurlijk wel van kunnen genieten (zonder zwaar hoofd dus).

Liefs,
Annemerel

Delen:

15 Reacties

 1. januari 21, 2016 / 12:04

  Lijkt me de kou waard! Het ziet er werkelijkwaar prachtig uit! En wat een tof uitzicht vanuit jullie hotel, zo zicht op de pistes!

 2. januari 21, 2016 / 12:13

  Prachtig zeg! Noorwegen staat nu zeker op het lijstje landen waar ik nog eens naar toe wil. En ook het eten ziet er iedere keer goed uit. Ik wil ook!

 3. januari 21, 2016 / 12:15

  Wow. Het ziet er heel mooi uit. Ik wist niet dat het dorpje van Frozen gebaseerd was op een echt dorpje in Noorwegen.

  Het uitzicht vanaf het balkon is gaaf!

 4. januari 21, 2016 / 12:47

  Het ziet er daar echt prachtig uit! Die brandweer mummie pak staat je goed! ;-)

 5. Britt
  januari 21, 2016 / 15:15

  Elke dag kijk ik weer uit naar je Snapshot diary’s, ze blijven leuk!

 6. januari 21, 2016 / 15:27

  Het ziet er echt prachtig uit! Net een sprookjes landschap!

 7. januari 21, 2016 / 16:41

  Wauw, wat is het daar prachtig zeg! Weer een locatie om aan mijn bucket list toe te voegen!

 8. januari 21, 2016 / 16:44

  Jouw snapshot diary’s zijn de enige die niet vervelen! Fijne mini reisverslagen!

 9. januari 21, 2016 / 17:17

  Wat een heerlijke plek om te gaan wintersporten zeg! Ik denk altijd aan de alpen, als ik aan wintersport denk, maar ik geloof dat heel veel mensen de noordelijke landen vergeten als het om wintersport gaat!

 10. Jor
  januari 21, 2016 / 18:14

  Super tof! Wat fijn om zo op deze manier een beetje mee te kunnen genieten :)

 11. januari 22, 2016 / 10:55

  Wat is dit toch een ongelooflijk mooie reis! <3 geniet ervan!

 12. Marjolein
  januari 22, 2016 / 12:15

  Ik heb afgelopen zomer in hetzelfde hotel gezeten. Prachtig ! Ook in de zomer geen vervelend uitzicht :)

 13. Ilse
  januari 22, 2016 / 12:24

  Dat ziet er zo mooi uit, daarvoor wil ik die kou ook wel trotseren en wat een uitzicht!

 14. Marieke
  januari 22, 2016 / 14:55

  Aaah Kvikk Lunsj! :-)

 15. januari 23, 2016 / 17:22

  ZO KOUD! Maar ik heb wel hartelijk gelachen om de beschrijving en foto van je pak. Dat dorpje is wel heel bijzonder trouwens, dat er gewoon geen weg is… Kun je je toch niet voorstellen!