SNAPSHOT DIARY: 18/9

 photo Recently Updated254.jpg

 photo Desktop2998.jpg

Goedemorgen. Of nou ja niet echt een fantastische morgen, ik voel me redelijk belabberd. Maar als ik mijn toestand vergelijk met voordat ik ging slapen (oorpijn, keelpijn, slap + migraine(hoofdpijn+kotsen)) dan is dit wel OK. Wil jullie trouwens ook weer even kennis laten maken met de fantastische eenheid op mijn rechterwang. Gelukkig heb ik mijn linkerwang nog (en draag ik meestal een zijscheiding waarbij er haar over mijn rechterwang hangt).

 photo Desktop2998.jpg

Maar the show must go on, even alle leuke video’s op YouTube van afgelopen week selecteren voor mijn YouTube round-up. Meestal begin ik daar aan het begin van de week al mee, maar afgelopen week keek ik amper video’s op YouTube en heb nu dus een hele inhaalslag te maken.

Helaas vindt mijn hoofd het beeldscherm van mijn MacBook niet heel plezant.

 photo Desktop2998.jpg

Mijn iPhone 7 Plus wordt geleverd. Ik zit altijd net in de juiste ‘flow’ met abonnementsverlenging bij T-Mobile. Dit keer heb ik er voor gekozen om mijn iPhone in een keer helemaal af te betalen, in plaats van dat ik iedere maand een X-bedrag betaal om mijn iPhone af te kopen. Moet zeggen dat ik daardoor iets minder excited was toen de bezorger om elf uur voor mijn deur stond. Had nu minder het idee dat ik een iPhone kreeg en meer het idee dat ik een iPhone KOCHT, wat natuurlijk in beiden gevallen eigenlijk het geval is. Alleen bij de ene betaal je iedere maand 60 euro voor je abonnement en bij de andere betaal je iedere maand 30 euro voor je abonnement. Ik heb voor de iPhone 7Plus in het zilver gekozen trouwens, met 128 GB. Niemand heeft het goed geraden ;-).

 photo Desktop2998.jpg

Groots gevecht met mijn nieuwe iPhone dat ik nu – in mijn staat van doen – niet echt heel erg op zit te wachten. Ik probeer alles van mijn iPhone 6 op  mijn nieuwe iPhone te krijgen, maar de laatste back-up heb ik blijkbaar in augustus 2015 gemaakt, dus mijn nieuwe iPhone heeft dertien maanden stil gestaan in de tijd. Vervolgens denk ik, OK, ik maak wel een nieuwe back-up van mijn iPhone 6, maar geen van de twee MacBooks die ik in mijn bezit heb hebben genoeg ruimte om de 55GB die mijn iPhone aan data telt te back-uppen. Als ik vervolgens denk, OK, dan begin ik met mijn iPhone 7 Plus wel helemaal opnieuw krijg ik hem niet meer terug naar fabrieksinstellingen omdat ik een een of andere code niet heb (de restrictiescode, vier cijfers, waar en wanneer heb ik die in vredesnaam aangemaakt). Maar eind goed al goed, na drie uur is het me gelukt en heb ik een compleet lege nieuwe iPhone 7 Plus, met een foto, gemaakt op Ibiza.

 photo Desktop2998.jpg

Ben me door dit gedoe (wat totaal geen prioriteit had eigenlijk) me niet echt beter gaan voelen en kan nu echt geen beeldscherm meer zien. Ik schrijf een excuus-blog en stop mijn hoofd twee uur lang onder een kussen (spreekwoordelijk natuurlijk, ik hou wel van een beetje zuurstof).

Dan besluit ik toch maar om even een klein stukje te gaan wandelen. Want frisse lucht zal me goed doen en ik wil een hoesje voor mijn iPhone en een tweede simkaart halen bij T-Mobile, zodat ik mijn iPhone 6 met hardlopen kan blijven gebruiken (ga natuurlijk niet met de 7 Plus in de hand hardlopen).

 photo Desktop2998.jpg

Stom idee, want op zondag is T-Mobile dus gesloten, althans, op de Fred is ‘ie gesloten.

Frisse lucht doet ook niet met me wat ik gehoopt had.

 photo Desktop2998.jpg

Gelukkig zijn een aantal andere winkels wel open. Ik heb me laten vertellen dat het goed mogelijk is dat ik een tekort heb aan magnesium en goed-gelovig als ik ben heb ik maar meteen een potje pillen gehaald. Baat het niet dan schaadt het niet, toch? Dit gezegd hebbende weet ik eigenlijk niet of dat wel opgaat voor deze pillen. Iemand ervaring met intensief sporten en magnesium?!

En omdat ik ook wel benieuwd ben of ik koorts heb, koop ik meteen maar een thermometer bij de Trekpleister.

 photo Desktop2998.jpg

Net nu ik vorige week geschreven heb dat ik guacamole uit een pakje liever niet eet, koop ik kant-en-klare guacamole bij Marqt. Maar heb de ingrediëntenlijst bekeken en die zag er wel goed uit.

38 graden.. geen hoge koorts, maar wel hoger dan mijn normale lichaamstemperatuur. Althans, dat denk ik… ik had dus tot gisteren geen thermometer en zou niet weten wat mijn gemiddelde temperatuur is.

 photo Desktop2998.jpg

OK. Dit is wel het laatste dat je moet eten als je ziek bent en aan moet sterken, tortilla chips en guacamole. Maar het is het enige waarvan ik op dit moment denk.. OK, ja, lekker… lust ik wel. Bij alles dat ook maar een klein beetje gezonder is denk ik BURP. Geen excuus, als ik beter wil worden zal ik beter moeten eten, ik weet het allemaal. Vandaag doe ik echt gezond, ik beloof het (ik heb vandaag – as we speak om 11.50 – al homemade appelmoes en een açaì bowl gegeten, goed he). Ondertussen kijk ik de nieuwe docu op Netflix, From Fat To Finish. Aanrader! Over twaalf hardlopers die bij elkaar zo’n 600 kilo zijn afgelopen en een relay-race in Florida lopen. Inspirerend!

En terwijl mijn hoofd uit elkaar klapt vind ik het een goed idee om de dag af te sluiten met het maken van een nieuwe afspeellijst op Spotify. Zelf-kwelling. Maar het resultaat is wel het begin van een hele fijne lijst.

Voel me vandaag gelukkig alweer iets beter dan gisteren, hoewel ik mijn bed nog niet echt heb weten te verlaten. Had vandaag eigenlijk 35 kilometer moeten hardlopen, maar eh.. ja. Zelfs ik snap dat dat op dit moment een heel dom idee zou zijn. Balen. Maar wat doe je er nu nog aan?

Liefs,
Annemerel

Delen:

22 Reacties

 1. september 19, 2016 / 12:05

  Beterschap! Ik hoop dat je je snel weer helemaal goed voelt en dat de ellende helemaal over is voor de marathon.

  Gaaf dat de iPhone binnen is!

 2. september 19, 2016 / 12:13

  Mehh wat irritant dat je je zo belabberd voelde! Gelukkig ben je vandaag wel iets opgeknapt (dus toch die guacemole met tortilla chips ;)).

  Ik had niet verwacht dat je voor een Plus zou gaan nee, ben benieuwd hoe die bevalt!

 3. An
  september 19, 2016 / 12:35

  Even een reactie op het intensief sporten en het slikken van magnesium:
  Binnen het handballen wordt het veel gebruikt tijdens bij in ieder geval de (jong) oranje teams, met name tijdens de grote toernooien (EK of WK). In twee weken tijd worden er dan dusdanig veel wedstrijden gespeeld dat ze van de fysiotherapeut verplicht zijn om magnesium te slikken. Of het om dezelfde tabletten gaat weet ik niet, maar het wordt dus wel (veel) gebruikt bij intensief sporten.

 4. september 19, 2016 / 12:46

  Succes met de magnesiumsupplementen. Baat het niet dan schaadt het niet, denk ik maar.

 5. september 19, 2016 / 13:04

  Ik zweer bij precies die magnesiumpillen! Beterschap!

 6. september 19, 2016 / 13:17

  Magnesium en sport is juist goed! ;) Ik had altijd verschrikkelijk veel krampen in benen en dat was gewoon doordat ik zo zweet dat ik al mijn zout en magnesium verloor. Ik moest dan ook van de fysio elke dag die tabletten nemen en sinds dien nooit meer kramp! :)

  En zover ik eet plas je het te veel uit :P

  • Rianna
   september 19, 2016 / 16:20

   Bij mij precies het zelfde, weinig tot geen last van spierkrampen/stijfheid etc! Een aanrader dus die magnesium tabletten.

 7. september 19, 2016 / 15:19

  Oh die iPhone is wel heel mooi hoor en ik zit zo te twijfelen om hem toch ook stiekem te nemen als ik mag verlengen in januari. Lijkt nog vet lang maar is natuurlijk zo voorbij. Hopelijk voel je je snel beter!

 8. september 19, 2016 / 16:25

  Magnesium is goed hoor! Ik slik ook magnesium tabletten en voor erge spierpijn of pijnlijke spiertjes heb ik magnesium olie voor op de huid. Dit smeer je op je spiertjes. En na echt hele hele intensieve run’s etc ga ik ook nog wel eens in bad met magnesium zout, dit is echt heerlijk ontspannen en het schijnt echt goed voor je spieren te zijn.

  Hopelijk ben je snel weer fit!

 9. september 19, 2016 / 16:42

  Met welke reden zou je mogelijk een tekort aan magnesium hebben? Spierkrampen? Vermoeidheid? Meestal voldoet het aanpassen van de voeding al om een tekort te voorkomen. Veel volkoren granen, (groene) groenten, fruit, etc.

  Let erop of je last krijgt van je buik en darmen (diarree), dat is namelijk een veelvoorkomende klacht bij het gebruik van magnesiumsupplementen. De ADH is 280mg en het advies mbt supplementen maximaal 250mg extra per dag. Dus met deze 400mg zit je er wel flink boven…

  • Annemerel
   Auteur
   september 19, 2016 / 18:18

   Ik eet niet heel veel vlees, zou meer groenten moeten eten en eet vrijwel geen volkoren granen (ik heb officieel een tarwe-allergie, hoewel ik dat niet heel nauw neem hoor!).

   Heb na het lopen vaak vermoeide benen, maar ook last van andere kleine spierklachten.

 10. Ilse
  september 19, 2016 / 21:06

  Hopelijk voel je je nu al veel beter!
  En geen ervaring met vitamine-pillen dus ik benieuwd of het helpt.

 11. Danielle
  september 19, 2016 / 22:34

  Wat vervelend dat je je zo naar voelt.. Ik gebruik zelf magnesium als ik erg veel sport in een periode en dan last begin te krijgen van kramp. Helpt goed! Maar wat Marleen zegt: probeer vooral door je voeding te compenseren en er niet teveel van te nemen. Hoop dat je je snel beter voelt!

 12. Esther
  september 19, 2016 / 22:45

  Hi! Heel veel mensen hebben een magnesium tekort. Natuurlijk is het het beste om magnesium uit je voeding te halen, maar dit is bijna niet haalbaar. Voedingsstoffen in groenten nemen steeds verder af.
  Met jou fysieke inspanning zou ik echt niet twijfelen over het slikken van magnesium(en zink). Het is onwijs bevorderlijk voor je herstel en het omzetten van koolhydraten in energie. Wist je dat je migraine ook heel veel minder zou kunnen worden door magnesium?
  Ik sport zelf 5x per week en slik 300 gram magnesium per dag. Merk echt verschil in slapen (rust) en herstel! Innemen half uurtje voor het slapen.
  Succes met de laatste weekjes voorbereiden voor Chicago!

  • Annemerel
   Auteur
   september 20, 2016 / 16:24

   Ik word nu echt zo enthousiast van al die verhalen! Haha! Ik slik het nu steeds ’s ochtends maar zal het vanaf nu ’s avonds gaan slikken.

 13. Alice
  september 20, 2016 / 04:45

  Go magnesium! De term ADH is inmiddels hopeloos achterhaald, net als de ‘schijf van vijf’. Zeker iemand die zijn spieren zwaar belast zoals jij is magnesium bij slikken zeker geen overbodige luxe.
  Het is vandaag de dag heel moeilijk om je hoeveelheid magnesium te halen uit je dagelijkse voeding. Bovendien helpt het je spieren ontspannen en kramp te voorkomen. En daarbij zou het ook een gunstige uitwerking hebben op migraine.
  Hopelijk werkt het voor je!

  • Annemerel
   Auteur
   september 20, 2016 / 16:23

   Woowwww dat klinkt echt als een wonderpil! Ik ben benieuwd! Slik het nu drie dagen en mijn spieren voelen goed, maar heb dan ook niet hard gelopen of wat dan ook.

 14. september 20, 2016 / 10:06

  Leuk die iPhone, zat toevallig te twijfelen om ook voor een plus te gaan! Benieuwd wat je er van vindt!
  Docu From Fat to Finish Line toevallig ook gekeken, erg motiverend en interessant! Hopelijk voel je je snel (wat) beter!

 15. september 20, 2016 / 11:27

  Wat vervelend allemaal. beterschap, ik hoop dat je snel weer de oude bent.

 16. Suuz
  september 20, 2016 / 18:04

  Annemerel! MAGNESIUM is echt een MUST HAVE!
  ik zou je alleen al MAG365 aanraden google maar eens, dat is een pot magnesiumpoeder wat je oplost in water, voor het slapen opdrinkt! (smaakt prima) en je lichaam veel sneller en beter opneemt dan een pil. Ook magnesium olie voor op de huid werkt veel beter (al zal het in het begin prikken, maar dat is ook een teken van magnesium tekort) magnesiumvlokken in een voetenbadje ’s avonds zijn ook fantastisch! Ik gebruik het al jaren,, en werkt zeer positief! heb zelden last van mn spieren, hoofdpijn enz enz!
  Hopelijk werkt het bij jou ook net zo goed!!!

 17. september 24, 2016 / 09:00

  Mijn osteopaat raadde me inderdaad magnesium aan tegen de krampen (toen in mijn schouder)
  Ik heb Calcium- Magnesium – Zink van Solgar.
  En het werkt.
  Alleen stop ik vaak op een gegeven moment met slikken omdat ik het vergeet. Dus ik pak net de halve pot om daarmee weer verder te gaan.
  Vast ook goed voor kramp in mijn kuiten…