SNAPSHOT DIARY: Winter Holiday 17/1

 photo Collages46.jpg


 photo Desktop825.jpg

Eigenlijk was het niet de bedoeling dat ik ging hardlopen. Mijn knie doet namelijk – na vier weken – nog steeds veel pijn. IT Band. Fijn. Maar op zaterdagochtend werd ik na slechts vijf uur slaap al wakker met een ontiegelijke drang om te gaan rennen. Mijn knie deed pijn toen ik wakker werd, maar na mijn eerste stap voelde ik niets meer en het rennen ging als vanzelf en het voelde zo goed en ik had het zo gemist. Ik ging niet hard, maar OH, ik rende. En ik had geen pijn.

 photo Desktop825.jpg

Op de terugweg loop ik langs de supermarkt waar op dat moment nog helemaal NIEMAND is (behalve het personeel natuurlijk), ik haal croissants en een fles bloedsinaasappelsap.

 photo Desktop825.jpg

‘Thuis’ bak ik bananenpannekoeken voor iedereen.

 photo Desktop825.jpg

Even een advertorial aanpassen op mijn blog, die moet vanmiddag online! We gaan iets later naar boven omdat het op dit moment nog regent. Maar het gaat dus écht wel sneeuwen (volgens mijn App).

Ik heb er alle vertrouwen in.

 photo Desktop825.jpg

En heb ik gelijk, of heb ik gelijk? Als we in de gondel naar boven stappen is het hele raam al bedekt met een laag sneeuw/ijs.

Ik heb al-tijd gelijk.

 photo Desktop825.jpg

Sneeuwhappen!

Het iets minder fijne aan sneeuw? Het feit dat het zicht net iets minder is en je dus niet echt ziet waar je doorheen skiet.

 photo Desktop825.jpg

Maar kijk die vlokken dan!!!!!!!!!!! SCHNEEEE!

 photo Desktop825.jpg

Tijd voor warme chocolademelk met slagroom… en een kindermenu.

 photo Desktop825.jpg

Liftselfieeeee

Die twee daar achter mij vonden het een goed idee om off-piste te gaan. Ik was het daar in eerste instantie niet helemaal mee eens.

 photo Desktop825.jpg

Maar als je dan eenmaal een keer gevallen bent (en beseft dat vallen eigenlijk helemaal zo erg niet is) is het ZO vet. Ik was het liefst nooit meer stoppen.

 photo Desktop825.jpg

En het gaat ook steeds lekkerder…. En het is zo MOOI!

 photo Desktop825.jpg

Maar goed, aan alles komt een eind, dus ook aan het skiën. We leveren onze skipassen in en stappen weer in mijn bolide richting ‘huis’.

 photo Desktop825.jpg

Omdat ik vandaag nog niet genoeg gedaan heb, loop ik ook nog een mooi rondje hard rond een golfbaan in Maria Alm. Volgens Stan het mooiste rondje om te lopen en ik kan hem geen ongelijk geven. Dat ik eigenlijk niet mag hardlopen en dan twee keer op een dag ga, is natuurlijk niet echt slim. Maar geloof me, ik voel me na het lopen juist veel beter dan voor het lopen.

 photo Desktop825.jpg

Na een snelle douche stappen we weer in de auto, dit keer rijden we naar de BiBerg in Saalfelden, hier gaan we eten en rodelen!

Het sneeuwt nu vrij hard en dat is MOOI. Helaas wil mijn iPhone het niet vastleggen voor jullie.

 photo Desktop825.jpg

Eerst eten we spareribs en drink ik een glas wijn (een beetje moed verzamelen)

 photo Desktop825.jpg

En dan mag ik met deze mooie bergschoenen drie kwartier naar boven klimmen. Alsof ik vandaag nog niets actiefs gedaan had!!!!! Hahaha.

 photo Desktop825.jpg

En zo ziet dat er dan uit, na drie kwartier klimmen.

Dan is het tijd om te rodelen. Eerst ga ik samen met Noortje en zijn we continu aan het remmen (en maken we bijna een doodsklap als we even niet zo op zitten te letten), daarna ga ik samen met Stan en mag ik alles behalve remmen en doe ik net alsof ik dat dus helemaal niet eng vind, maar halleluja dat gaat hard!!! Maar als ik beneden ben wil ik eigenlijk alleen maar weer omhoog. Dat feest gaat niet door, maar hé, dat was waarschijnlijk ook alleen maar vragen om moeilijkheden.

’s Avonds dronk ik nog een drankje in de ‘dorpskroeg’ van Maria Alm, maar daar heb ik geen beeldmateriaal van. Om half twee lag ik in bed, vijf uur voordat mijn wekker weer zou gaan. Sleep is overrated!!!!!

Liefs,
Annemerel

Delen:

26 Reacties

 1. januari 20, 2015 / 12:04

  Wow wat een super actieve dag en wat ziet het er tof uit zeg! Heb je al geprobeerd oefeningen met je foamroller [staat me iets van bij dat je er een hebt, toch?] te doen voor je IT band, wellicht dat het helpt.

 2. Agnes
  januari 20, 2015 / 12:08

  Coole dag hee! Heerlijk dat skien, heb er ook weer veel zin in!

 3. januari 20, 2015 / 12:10

  Zo mooooooi! Rodelen durfde ik laatst niet aan, maar waarschijnlijk wat gemist ;)

 4. januari 20, 2015 / 12:11

  Aaah rodelen is zo tof! Ik heb dat helaas nog nooit door een sneeuwlandschap gedaan, haha, maar in de zomer is het ook super leuk. Je bent wel actief geweest joh, dus dat kindermenu had je helemaal verdiend ;)

 5. januari 20, 2015 / 12:17

  Klinkt tof allemaal!! En fanatiek hoor, 2x hardlopen!

 6. januari 20, 2015 / 12:20

  Rodelen is zoo super gaaf! Perfect om de dagen af te sluiten!

 7. januari 20, 2015 / 12:24

  Rodelen is vet leuk! Je hebt het weer heerlijk gehad als ik je diaries zo bekijk. En twee keer hardlopen moet gewoon kunnen, soms..

 8. januari 20, 2015 / 12:37

  Wat relaxt. Rodelen is inderdaad zo te gek. Heerlijk!

 9. januari 20, 2015 / 12:38

  Ziet er weer uit als een hele leuke dag! Ik vind je skibril zo mooi, waar is die van? En dat hardlopen terwijl het eigenlijk niet mag… herkenbaar, ik wil ook zo graag weer, maar heb er een keer doorheen gelopen en dat ging niet van harte. Wachten, wachten, wachten dus.

 10. januari 20, 2015 / 12:47

  Ik heb serieus op moeten zoeken wat rodelen is :’)

 11. januari 20, 2015 / 12:54

  Actief! Knap werk.

  Ik ga nu Google raadplegen want ik weet niet goed wat rodelen is. Is rodelen dat lange toeter ding waar die mannetjes in te korte broekjes in blazen?!

 12. januari 20, 2015 / 13:09

  Lekkere actieve vakantie zo haha! Off-piste skien lijkt mij best wel spannend, toch het idee dat je ieder moment in 1 of ander gat weg kunt zakken of een berg af roetsjt…

 13. januari 20, 2015 / 13:27

  Fijn is dat he? Altijd gelijk hebben! Dat heb ik namelijk ook ;)

  Het ziet er daar werkelijk prachtig uit!

 14. Elvira
  januari 20, 2015 / 13:52

  Ik ben nog nooit in de winter (met sneeuw) gaan rodelen, wij doen het altijd in de zomer, maar ooooh zo leuk <3 ik rem ook zo min mogelijk ;-)

 15. januari 20, 2015 / 16:47

  Ah heeeerlijk! Vooral die warme choco en pommes mit bratwurst!

 16. Irene
  januari 20, 2015 / 17:21

  Actief hoor!

  Zou je eens wat tips kunnen geven over hardlopen in de sneeuw? Ik ben nog nooit op wintersport geweest, maar als het in NL sneeuwt, vind ik het vreselijk moeilijk om te gaan hardlopen.

 17. januari 20, 2015 / 17:37

  heerlijke dag weer :D Dat rodelen is ZO tof!! Heb het een keer gedaan van de langste van Europa, zoooo leuk maar inderdaad zo hard haha

 18. Femke
  januari 20, 2015 / 18:53

  Wat ziet het er daar toch fantastisch uit…. Rodelen is zo gaaaaaaaf!

 19. januari 20, 2015 / 19:24

  ahh wat heerlijk die sneeuw plaatjes!

 20. januari 20, 2015 / 20:31

  Rodelen is super leuk, in het donker lijkt het me nog best eng ook. Fijn dat het hardlopen goed ging en dat je na het skiën er nog energie voor had!

 21. januari 20, 2015 / 21:29

  Oh wat heerlijk al die sneeuw!

 22. januari 20, 2015 / 21:36

  Hahaha, die bergschoenen!! Altijd charming ;-). Ziet eruit als een intensief, maar leuk dagje. En skiën in de sneeuw is zo erg nog niet, ik ben regelmatig op een zwarte piste beland terwijl ik dat normaliter nooit durf. Lang leve de ondergesneeuwde bordjes en slecht zicht (neee, dit is écht donkerblauw hoor!)…

 23. Suuz
  januari 20, 2015 / 22:41

  Fantastisch dagje!

 24. Ilse
  januari 20, 2015 / 23:11

  Wauw, wauw en nogmaals wauw!

 25. januari 21, 2015 / 17:12

  Hahaha ‘sleep is overrated’, heerlijke uitspraak! Precies hoe ik er soms over denk. Lekker volle dag, maar volgens mij heb je het echt HEEL erg naar je zin! Nog geen plannen om te emigreren richting Oostenrijk? Je lijkt zo op je plek ;)