SNAPSHOT DIARY: 11/4

 photo Recently Updated205.jpg


 photo Desktop2466.jpg

Goedemorgen, tot vanmiddag 15.00u heb ik een interessant en vooral spannend schema voor mezelf gemaakt. Blog schrijven, vlog maken, blog bij vlog schrijven, supermarkt, hardlopen, douchen, lunchen, tandarts, zomerbanden. Ik weet niet waarom ik dit allemaal voor 15.00u wil doen, ik kan makkelijk ook na 15.00u nog naar de supermarkt of hardlopen, maar om de een of andere reden wil ik deze uitdaging aangaan. Dus let’s go.

Ok, na het perfecte zachtgekookte eitje dan. Ik heb dit keer eieren gekookt op de ‘goede manier’. Dat wil zeggen… eerst het water laten koken en dan de eitjes een paar minuten in het kokende water leggen. Normaal leg ik de eieren in koud water en doe ik een beetje natte vinger werk, dan is de kans dus groot dat je eitje er niet uitkomt zoals je graag zou willen. Maar is wel lekker makkelijk.

 photo Desktop2466.jpg

OK, vlog is gemaakt, blogs zijn geschreven, boodschappen zijn gedaan… ik zit met de boodschappen naast me in de auto op weg naar huis, ik lig nog op schema.

Glaasje bietensap (daar ben ik nu maar op over gegaan, hopen dat dit een wondermiddel is dat me weer een goede hardloopster gaat maken).

 photo Desktop2466.jpg

Dat waren een paar zware kilometers. Ik dacht dat mijn lichaam het hardlopen heel makkelijk zou herkennen, ook al heb ik vier weken niet gelopen. Maar dat valt nog vies tegen. Zal waarschijnlijk ook iets te maken hebben met het feit dat de ziektekiemen aardig wat gesloopt hebben in mijn lichaam, niet onherstelbaar natuurlijk, maar ik merk wel dat ik ontzettend uit vorm ben. Hoe hard ik gelopen heb weet ik niet, ik had geen horloge om, ik denk dat ik zo’n vijf kilometer gelopen heb. Het gaat nog een uitdaging worden om op 1 mei aan de start van de halve marathon van Salzburg te kunnen staan, maar ja… ik denk niet dat het onmogelijk is, als ik gewoon mijn hoofd blijf gebruiken en nu niet te hard van stapel ga lopen helemaal. Een PR heb ik al uit mijn hoofd gezet, maar uitlopen – in een voor mij respectabele tijd – moet met een beetje gezond verstand wel binnen de mogelijkheden liggen.

Sushi als lunch! Ik heb voor de hele week gezonde boodschappen gedaan en afgelopen week heb ik ook heel netjes gegeten, om dat te vieren eet ik nu een lekker bakje sushi. En ook omdat ik daar gewoon zin in heb natuurlijk.

 photo Desktop2466.jpg

OOTD, jeans van Levi’s, schoenen van Isabel Marant, jasje van ZARA, basic streepshirtje en tas van coach.

Bij de tandarts… heb mijn vulling kapot gebeten. Dat moment is trouwens hier vastgelegd, ik was Roos aan het filmen en toen ineens AUUUU!

 photo Desktop2466.jpg

Precies op tijd bij Euromaster om mijn winterbanden in te ruilen voor zomerbanden, ik lig dus nog steeds op schema! En de mannen van Euromaster zijn ontzettend snel, want ik heb nog geen halve blog geschreven en heb pas een kopje koffie op, of hij is alweer klaar!

I made it home before 3PM! Yes. Alles gehaald, wat zal ik nu eens gaan doen? IJskoffie halen.

 photo Desktop2466.jpg

En even langs de camerawinkel op de Fred wandelen. Dit is DE nieuwe vlog camera, de Canon G5X. De meeste vloggen op dit moment nog met de G7X, maar dit is de verbeterde versie. Ik denk niet dat het voor mij nodig is om een nieuwe camera te kopen, maar het kriebelt stiekem wel een beetje. Ik hou van electronica kopen. Ik sluit niet uit dat deze camera ooit in mijn bezit komt. Ooit. Niet vandaag, niet morgen, niet volgende week, waarschijnlijk ook niet dit jaar. Als ik de niet sloop trouwens… Oh nee dan ook niet, want ik heb een verzekering voor deze camera afgesloten die nog zo’n twee jaar loopt.

Waarom ik naar de camera winkel ging? Een nieuw SD kaartje kopen. Het kaartje dat ik nu heb vertoond kuren en dat is best onhandig als je aan het filmen bent. Kan mijn oude kaartje wel een keer gaan formatteren in de hoop dat dat wat uitmaakt, maar dan moet ik eerst alle belangrijke fragmenten uit gaan zoeken en daar heb ik nu even geen zin in. En daarbij, twee kaartjes is ook geen overbodige luxe.

 photo Desktop2466.jpg

Deze edamame bonen waren eigenlijk bedoeld voor mijn avondeten, maar ik heb snack-trek.

Ik kijk sinds kort de video’s van Niomi Smart op YouTube, ze loopt op 24 april haar eerste marathon in Londen. Super leuk om te zien hoe ze hier voor traint.

 photo Desktop2466.jpg

Mijn avondeten is een hele grote salade met onder andere spinazie, avocado, zeewier, boontjes en kip. Ik ben trots op mezelf, jullie ook?! Als mijn salade op is schrijf ik nog twee blogs, daarna vind ik het genoeg geweest voor vandaag.

Na een lange zoektocht op Netflix kom ik uiteindelijk uit bij de film Flipped, over twee jonge kinderen. Het meisje is verliefd op de jongen, maar de jongen wil niets van haar weten. Maar dan… zijn de rollen omgedraaid. Hele lieve film, heb een paar traantjes gelaten. Maar ik huil al snel bij films dus dat zegt eigenlijk helemaal niets. Als de film om tien uur is afgelopen ben ik inmiddels zo moe dat mijn ogen als vanzelf dichtvallen.

Liefs,
Annemerel

Delen:

17 Reacties

 1. april 12, 2016 / 12:05

  Heel goed dat je na een moeilijke 5km run nog steeds good to go bent voor de halve in Salzburg. Het lijkt mij echt klote om na vier weken ziek te zijn het hardlopen weer op te pakken. The good vibe komt vast snel terug.

  Thanks voor Flipped, ik noteer em!

 2. nettelie
  april 12, 2016 / 12:06

  Auuuuuu, ik heb nog nooit een vulling kapot gebeten, maar ik kan me er op de een of andere manier een levendige voorstelling van maken. NOT GOOD. Is het gefixt? Wat ik me trouwens altijd afvraag: vullen die twee eitjes die jij ’s ochtends eet nou goed? Want ikzelf eet altijd 6 kilo havermout met 40 bananen voor ontbijt en dan heb ik om 10.00 uur alweer honger :’D Hoe doe jij dat?

  • Annemerel
   Auteur
   april 12, 2016 / 12:09

   Haha het ligt er heel erg aan… meestal eet ik ’s ochtends ook nog wel een banaan. Maar weet je.. ik heb vanmorgen twee boterhammen met een avocado op en ik had om 11.00u alweer honger, terwijl ik dat gisteren met mijn eitjes niet had. Vreemd toch?

   • nettelie
    april 12, 2016 / 12:13

    Heel vreemd! Misschien is het een state of mind! Of misschien denk ik gewoon te veel aan eten en moet ik me eens op mijn werk gaan concentreren in plaats van op het eerstvolgende eetmoment :’D

    • Marieke
     april 12, 2016 / 13:26

     Hahaha hier precies hetzelfde! Ontbijt ik met een bak havermout, heb ik alweer honger als ik de computer op mijn werk aanzet…. ggrrr

     • mieke
      april 12, 2016 / 14:09

      Idem hier. Ik ontbijt met een kom van yoghurt, appel, banaan, notenmuesli, rozijnen tot aan de nok vol EN 2U LATER heb ik alweer honger. Hoe kan dat?!

 3. Ilse
  april 12, 2016 / 12:40

  Dat lijkt me pijnlijk, een vulling kapot bijten! Wat goed dat je Salzburg nog zo positief inziet na een mindere 5 KM. En die salade ziet er lekker uit!

 4. april 12, 2016 / 12:41

  Superwoman! Dat alles voor 3e al gedaan? Lekker bezig hoor :)

 5. april 12, 2016 / 13:13

  Ik zat vanochtend bij de tandarts, maar gelukkig alleen voor controle en alles was okee :)Ik krijg nu wel zin in ijskoffie trouwens.. Echt heel goed van je dat je zo positief blijft over Salzburg, dat is volgens mij de beste mindset die je kan hebben! Heel veel succes met de voorbereidingen!

 6. april 12, 2016 / 13:22

  Goed bezig geweest. Leuke tip het YouTube account van Niomi Smart, ik ga een kijkje nemen!

 7. Sheila
  april 12, 2016 / 13:25

  Heee wat leuk dat je Niomi Smart volgt. Zij is zo’n leuke youtuber. Ik kijk altijd standaard jouw blogs en haar video’s :)

 8. april 12, 2016 / 15:01

  Ooooh joh, ik hoorde je inderdaad wel pijn hebben in de weekvlog van Roos, maar ik dacht niet dat je écht je vulling kapot had gebeten. Maar gelukkig is het weer opgelost door de tandarts :) Goed dat je weer bent gaan hardlopen, en logisch natuurlijk dat het niet direct weer fantastisch ging. Rustig opbouwen dan maar!

 9. Marij
  april 12, 2016 / 15:18

  Ik kijk ook de video’s van Niomi Smart, ik vind haar tegenwoordig steeds leuker worden. Ben benieuwd hoe haar marathon zal gaan! Je eifoto gaf me mooi inspiratie voor mijn middageten na een nacht boven de wc hangen :-) vorig jaar was ik ook altijd lui met eitjes koken, het is veel sneller om ze gelijk in de pan te gooien. Maar daar ben ik inmiddels ook van teruggekomen, ze kwamen steeds zo slecht uit de schilletjes.

  Succes met opbouwen met hardlopen. Mijn ervaring is wel dat de eerste keer zwaar valt, maar dat je lichaam het wel snel weer oppakt. Hopelijk geldt dat ook voor jou deze keer! En vooral gezond eten en goed voor jezelf zorgen, zo heb ik laatst toch nog onverwachts een PR op de 1/2 gelopen!

  xx Marij

 10. Leonie
  april 12, 2016 / 16:57

  Annemerel ik reageer meestal niet op je blogs (lees wel ALLES heel trouw!) maar ik wilde je even laten weten dat die serie love op Netflix inderdaad echt fantastisch is! Meer Netflix tips voor films en series zijn zeer welkom! (Blog inspiratie! ;))

  • Annemerel
   Auteur
   april 12, 2016 / 19:27

   Jaaaaa die serie heb ik vorige week in een dag uitgekeken! Was echt fantastisch inderdaad…

 11. april 13, 2016 / 08:49

  Oooh die film klinkt leuk! Ik vind je snapshot diaries op zich altijd leuk maar deze klinkt weer steeds meer als de ‘oude’ (lees: gezonde) Annemerel die gewoon reteproductief is en dat heeft toch ook wel wat.

 12. Rianne
  april 13, 2016 / 22:40

  Hi Annemerel,
  ik doe altijd 2 eitjes in een steelpannetje (gewoon koud water en op hoogste stand van het vuur). Als het water kookt/borrelt dan zet je het vuur wat lager en ongveer na 4 minuutjes, zodra de vierde minuut ingaat zet ik het vuur uit en giet ik het hete water weg. Nog heel even laten schrikken in koud water en hoppa ik heb heerlijke zachtgekookte eitjes. Nadeel voor jou wellicht dat je de tijd in de gaten moet houden haha.
  Verder vroeg ik me af of je weleens de Nakd. reep en dan berry delight hebt geproefd? Die is zó lekker! Ik vind hem persoonlijk lekkerder dan die Beond-reep die je weleens neemt.

  Fijne avond, liefs Rianne