SNAPSHOT DIARY: 1/11

 photo Recently Updated277.jpg

 photo Desktop3171.jpg

Goedemorgen! Ik kan wel wennen aan wintertijd. Ineens ben ik daadwerkelijk vroeg wakker. Vandaag al om 5.45u! Zoals je aan het licht op deze foto kunt zien ben ik niet meteen mijn bed uitgegaan, ik heb nog zo’n twee uur in bed liggen wachten voordat ik daadwerkelijk mijn voeten naast mijn bed zette.

Ontbijt, bananenbrood, bietensap en een kop thee.

 photo Desktop3171.jpg

To do list van vandaag, al lekker bezig (mede dankzij het feit dat ik van het weekend al twee dingen van vandaag af heb kunnen strepen. Ik maak mijn to do list vaak al een paar dagen van te voren. Mijn grootste hobby is dingen van een dag die nog in de toekomst ligt.

Vlog voor morgen is ook af. Het grootste gedeelte is gefilmd tijdens de shoot die ik had met Samsung en Cosmopolitan. Vind dit zo’n heerlijk shot, ik heb een driedubbele onderkin doordat ik zo lach, maar geeft wel aan hoeveel plezier ik had tijdens het filmen. Ook zo leuk dat de video onder andere gemaakt wordt door Jasmine, in 2013 deed ze mee met het eerste Annemerel.com evenement en sindsdien is ze niet alleen drieenhalf jaar ouder geworden, ze heeft ook haar studie bijna afgerond en liep stage bij Runner’s World en nu bij Hearst. Ze maakt video’s voor onder andere Elle, Women’s Health en Cosmopolitan. Zo gaaf om te zien hoe ze gegroeid is. Trots op jou Jasmine!

 photo Desktop3171.jpg

Ik moest dus een work-out van in totaal zeven minuten doen. Inmiddels heb ik echt belachelijk veel spierpijn (als ik dit schrijf is het dag twee). Ik ben echt helemaal niets gewend.

Ontbijt deel twee, ik was een ontbijt blog aan het maken en zag dat ik de foto van dit ontbijtje van afgelopen week per ongeluk gewist had van mijn telefoon, dus moest ik hem opnieuw maken. Dan nog maar een keer ontbijten, ik had toch al wel weer honger. Na een zo’n (dikke) plak bananenbrood heb ik toch na twee, drie uur wel weer wat nodig.

 photo Desktop3171.jpg

Ik zit dus de hele dag in mijn pyjama omdat ik eigenlijk moet hardlopen, maar ik stel het steeds uit. De spierpijn voel ik al als ik achter mijn MacBook aan het typen ben (het zit vooral in mijn borst en armen) en ik heb er gewoon niet zo heel veel zin in.

Is het al tijd voor lunch? Ik vind van wel. Heb een bakje risotto dat ik van het weekend bij mijn ouders heb meegenomen opgewarmd. Zo lekker.

 photo Desktop3171.jpg

Kaarsje erbij en schrijven! Beste combinatie in de herfst en winter.

Bijna klaar… alleen dat stomme hardlopen nog. En een bezoekje aan de fysio. Ik besluit aan mijn to do list van vandaag te beginnen en het hardlopen een dagje uit te stellen onder het mom van ‘kan ik straks aan mijn fysio vragen of ik überhaupt mag hardlopen met deze spierpijn’ (ik weet eerlijk gezegd het antwoord al, Annemerel niet zo zeuren, het is maar spierpijn in je ARMEN, daar kun je prima mee hardlopen).

 photo Desktop3171.jpg

Heb mezelf uitgedaagd om mezelf op te maken zonder BB cream of foundation. Doe ik eigenlijk nooit, zelfs niet in de zomer, zelfs niet als ik ga hardlopen, maar ik wil eens kijken hoe het bevalt. Op de foto met dit licht bevalt het me prima, in real life vind ik het iets minder mooi. Dacht trouwens dat ik geen actieve acné had maar ontdek dat ik twee nieuwe kleine bultjes heb (die inmiddels zijn uitgegroeid tot echte puisten), wie spot ze?

Het is nationale ‘ik heb honger dag’ dus eet ik nog maar een cracker met een halve avocado.

 photo Desktop3171.jpg

Een van de taken van mijn to do list van woensdag (vandaag dus), mijn bed verschonen. CHECK!

Op naar mijn fysio, onderweg sneuvelt deze zak pepernoten. Ik ben inderdaad van kruidnoten overgestapt op pepernoten, om het een beetje spannend te houden. Volgende week ga ik weer over op de kruidnoten en zo zorgen we er voor dat ik beiden nooit zat word.

 photo Desktop3171.jpg

Weet eigenlijk niet meer waarom ik deze foto maakte, het is nu niet echt een kunst om je auto in dit plekje netjes te parkeren. Volgens mij was het omdat ik gewoon nog steeds heel blij ben met mijn auto, na twee jaar.

Op de bank bij de fysio, mijn kuiten (spierpijn!) worden onder handen genomen. Fijn. En ik kreeg gelijk, ik mag inderdaad gewoon hardlopen en moet niet zo zeuren met die spierpijn in mijn armen.

 photo Desktop3171.jpg

Na de fysio rij ik door naar mijn ouders voor het avondeten. Ik maak deze foto iets te laat. Oeps. Had gewoon zo’n honger (het was niet voor niets nationale ik heb honger dag), ik at peentjes, roseval aardappeltjes uit de oven en een lekker black angus burgertje. Oh en heel vel truffelmayonaise.

Toetje? Chocolade mouse met frambozen. Ik wilde eigenlijk even stoppen met de chocola (de week dat mijn acné het aller ergst was had ik drie repen Tony’s Chocolonely op,  ik zag een verband), maar hier kan ik toch geen nee tegen zeggen. En het zijn meer frambozen dan mouse, voor de verandering.

Om half elf lig ik uiteindelijk in bed en ik slaap vrijwel meteen. Ook het voordeel van wintertijd, heb het gevoel dat het half twaalf is, dus lang met mijn telefoon spelen is niet eens een optie, ik val gewoon in slaap. Ben ik de enige die hier zo gevoelig voor is, of hebben jullie dat ook?

Liefs,
Annemerel

Delen:

14 Reacties

 1. nettelie
  november 2, 2016 / 12:07

  Nee, ik heb dat ook, en ik vind het heerlijk! Ik floreer echt in de wintertijd; ik kan zonder problemen vroeg opstaan en ook zonder moeite lekker vroeg naar bed. Me likey!

  Ik hou eigenlijk niet zo van vlees, maar dat burgertje ziet er wel lekker uit, zeg. Vooral in combinatie met de aardappeltjes en truffelmayo. Ik vind het altijd zo gezellig en nostalgisch om bij mijn (schoon)ouders te eten :’) Oké, en nu heb ik honger.

  • Annemerel
   Auteur
   november 3, 2016 / 10:32

   Hahaha ja ik vind dat ook heerlijk nostalgisch, gelukkig wonen die van mij op een kwartier rijden en kan ik altijd aanschuiven. Wel zo lekker, makkelijk en gezellig.

 2. Marieke
  november 2, 2016 / 12:18

  Oww ik ben ook zóó gevoelig voor de wisseling van tijden!
  Maar wintertijd vind ik heerlijk! :-D

 3. november 2, 2016 / 12:38

  Ik ben zelf ook erg blij met die wintertijd. Heb ’s ochtends een stuk minder moeite om op te staan :)

  Hahah als ik mijn auto perfect parkeer maak ik er ook altijd een foto van (ik ben een draak in parkeren en ben dan altijd zo trots als een pauw!!)

 4. november 2, 2016 / 12:48

  Ben benieuwd naar de video die je samen met Cosmopolitan gemaakt hebt. En ik heb net hetzelfde als jij, ik ben sinds het winteruur ’s ochtends ook voor mijn wekker wakker en ’s avonds ben ik snel moe en val ik meteen als een blok in slaap.

 5. Tessa
  november 2, 2016 / 13:54

  Bananenbrood ziet er zo goed uit, is dat van jouw eigen recept?

  • Annemerel
   Auteur
   november 3, 2016 / 10:31

   Yes dat recept staat in mijn boek + blog (even zoeken op bananenbrood)

 6. november 2, 2016 / 13:55

  Ik ben inderdaad in de avond ook echt kapot! Om 22 uur kan ik zonder moeite direct in slaap vallen, haha. Ook wel lekker in deze periode van het jaar om lekker veel te slapen ;) Ik ben benieuwd naar dat workout filmpje waar je al die spierpijn van hebt overgehouden, haha.

 7. november 2, 2016 / 14:34

  Leuke fotos!
  Altijd erg leuk om je posts te lezen en te genieten van je foto’s ga zo door….

 8. november 2, 2016 / 16:48

  Lief <3! En weet dat ik ook trots op jou ben :-)

 9. november 2, 2016 / 17:23

  Omg, ik was vanochtend gewoon om 4! uur wakker. Lang leve de wintertijd. Normaal ben ik rond half 6 wakker en nu voel ik me dus ook ’s avonds een enorme granny om 8 uur. Haha.

  • Annemerel
   Auteur
   november 3, 2016 / 10:31

   ahaha heerlijk! Granny’s united!

 10. november 2, 2016 / 19:31

  Yep, same here! Ik word automatisch 1 uur eerder wakker en ben ’s avonds ook eerder moe. Ik vind het wel prima, dus ik hou dit gewoon vast :)
  Ben erg benieuwd naar je ontbijtjes! Ik kan wel wat inspiratie gebruiken!

 11. Ilse
  november 2, 2016 / 21:52

  Ik merk niet veel van het verschil van tijd in mijn lijf. Alleen dat het eerder donker is.. En die ik-heb-honger heeft iedereen wel eens.