>SHOPPING: What happens when..

>

Photobucket

Wat gebeurt er als je een shopaholic meer dan zes weken van de stad verwijderd houdt en haar daarna zonder surveillance los laat?

Nou dit dus. Ik zou met mama en oma lunchen in de stad en waarom er dan niet eventjes een shoppingtripje aan vast plakken?

Het regende vanmorgen en de outfit die ik de dag ervoor had uitgezocht was eigenlijk meer voor stralend lenteweer geschikt. Normaal zou dat geen probleem zijn, maar m’n kleding is nog steeds niet verhuisd dus er zat niet veel anders op dan m’n iets te zomerse outfit aan te trekken, maar wel met m’n UGGS en warme sjaal, blote voeten in m’n ballerina’s was geen optie en m’n hermessjaaltje zou de kou op m’n borst (ook m’n jas vergeten) niet tegenhouden. Dus mocht je vandaag in Den Haag gelopen hebben en een meisje met een felblauwe pantalon in chestnut UGGS gestoken, met een grijs leerjasje over een cremekleurig shirt en een dikke cremekleurige wollen sjaal om haar nek hebben zien lopen… Het was uit nood lieve mensen.

Er kan natuurlijk altijd meer mis gaan dan een ietwat vreemde outfit. Je kunt er ook achter komen dat je OV chipkaart niet is opgeladen en geen flauw benul hebben waar het dichtstbijzijnde oplaadpunt zich bevindt. Dan maar met de auto naar de stad. Wonder boven wonder raakte ik niet verdwaald, maar er moest nog wat mis gaan. Toen ik geld in de parkeermeter wilde gooien kwam ik er achter dat dat apparaat dus alleen maar muntjes en een chipknip pakt en laat ik nu geen muntjes bij me hebben en een saldo van 0,0 op m’n chipknip hebben staan. Het was alsof de goden me iets wilde vertellen.

Maar ik wilde niet luisteren en reed de stad verder in, ik parkeerde m’n auto bij het Binnenhof, dan maar iets meer betalen, en dook gelijk de American Book Center in.. en kijk, daar begon de onophoudelijke stroom uitgaven dus. Hungry, de biografie van plussize (inmiddels weer skinnysize) model Chrystal Renn, al tijden willen kopen, maar toch net weer te zuinig voor de hardcover en nu was er een pocketversie!

Toen kwam de ZARA, ik had de hele ZARA mee kunnen nemen, maar ik wil dit seizoen slechts een paar mooie stukken kopen en verder alleen basics. Uiteindelijk liep ik met twee witte shirt (een basic shirt en een shirt met rozetten) naar buiten.

Na ZARA kwam Bijenkorf en daar werd ik verliefd op een jasje van Maison Scotch. Ik trok het jasje aan en ik was opslag verliefd. Niet alleen ik, maar ook mama en oma vonden hem prachtig. Ik had dat gevoel, dat gevoel dat het goed was, dat ik m’n hart moest volgen. Op m’n verlanglijst prijkte bovenaan een mooi jasje, dit jasje was de helft van de prijs van het Etoile Isabel Marant jasje dat ik eigenlijk wilde kopen, dus wat deed ik nou moeilijk? Het jasje werd gekocht.

Bij de HEMA kocht ik een waterkoker (eindelijk thee maken thuis, ik heb de grote potten thee gemist!), een maillot (heel nuttig), een notitieboekje (heel nuttig, waar het niet dat ik er thuis nog minstens tien onbeschreven heb liggen) en een pen.. een pen, ik vraag het je, waarom een pen? Nou lieve mensen, omdat de pen roze is. Grootste onzin aankoop ooit natuurlijk.

Toen was het tijd voor de volgende boekenwinkel, Selexyz in de passage. Ik kan uren door dit soort boekenwinkels slenteren, ik denk dat ik op sommige momenten zelfs nog wel blijer word van boekenwinkels dan van kledingwinkels. Ik weet niet wat het is, maar zoveel mooie boeken, zoveel inspiratie, zoveel nieuwe informatie. Ik wilde dat ik tijd had om alles te leren wat me ook maar een klein beetje interessant lijkt (en dat is veel). De laatste tijd ben ik heel erg geïnteresseerd in gezonde voeding. Het begon met dat suikerdieet in januari, ik liet de teugels in februari iets meer vieren, maar inmiddels ben ik me kei hard aan het inlezen. Bij Selexyz kocht ik ‘Superfood voor Dummies’ en Michael Pollan’s ‘Echt Eten’ I will devour them!

En omdat ik toen toch lekker bezig was, liep ik op de terugweg ook nog even over een klein marktje in de buurt van Binnenhof. Ik stond bij een biologisch groente en fruit kraampje en kocht al het fruit dat er ook maar een klein beetje lekker uit zag.. grapefruits, bloedsinaasappels, kiwi’s druiven.. en als klap op de vuurpijl kocht ik bij het volgende kraampje gedroogd fruit. Oh oh wat zal ik gezond worden..

En nu… nu mag ik weer gaan shoppen, bij de Albert Heijn, want ik heb over iets minder dan twee uur gasten waarvoor ik mag gaan kopen. Wish me luck, ik heb hier nog niet eens het gasfornuis gebruikt en ik heb op dit moment nog geen flauw benul wat ik zal gaan maken, ik zit ook nog vol van de lunch (sushi!) dus ook mijn maag geeft me momenteel geen inspiratie.. Jullie ideeen?

Liefs,

Delen:

13 Reacties

 1. Marlies
  maart 9, 2011 / 16:31

  >Dat jasje ziet er echt super mooi uit!

 2. Rianne
  maart 9, 2011 / 16:31

  >Àch, het kan gebeuren dat je je niet meer kan inhouden… En dan lekker te gaan shoppen :P
  Ik moet eigelijk ook wat meer fruit eten, heb deze week net trouwens mijn boekenbonnen besteed aan a) hoe overleef ik zonder breien en b) de belevenissen van een muurbloem…

  Lots of love,

  Rian

 3. Charley
  maart 9, 2011 / 18:26

  >Leuk stukje en leuke aankopen! Haha, die outfit die je beschrijft klinkt niet zo vreselijk hoor!

  Zou je ook misschien een keer een aan-foto van het jasje kunnen maken? Of weer een outfit post? Die vond ik altijd zo leuk van jou!:)

  Kookse, het komt allemaal goed! :)

 4. Eline
  maart 9, 2011 / 20:01

  >Boeken heeft een mens nooit genoeg! En ik ben benieuwd hoe die kleding staat :)

  [boring]Die waterkoker heb ik ook[/boring]

 5. Phine
  maart 10, 2011 / 09:24

  >Ohh, ik ben dol op boekenwinkels… Sommige vriendinnetjes verklaren mij voor gek, maar I love them!
  xx
  Ps Ben verliefd op je mooie jasje…

 6. kimmie
  maart 10, 2011 / 09:41

  >Leuk jasje ;) ik houd ook van boekenwinkels, kan er helemaal verdwaald in raken.

 7. Genesis.
  maart 10, 2011 / 10:30

  >Hee hee, love posts like this. <3

 8. Kim
  maart 10, 2011 / 10:52

  >Ik krijg gewoon spontaan zin in winkelen van dit stukje. =)

 9. The nice Anna Wintour
  maart 10, 2011 / 11:13

  >Jasje is echt heel erg mooi. Herkenbaar ook die Hema-aankopen

 10. Agnes
  maart 10, 2011 / 11:18

  >Dit vind ik echt een leuke post! Dit soort stukjes lees ik graaag van jou (en miste ik stiekem een beetje).

  Het jasje lijkt me heel erg leuk! Laat je die binnenkort zien in een outfitpost? :D

  Is het eten koken nog (goed) gelukt?

 11. Anonymous
  maart 10, 2011 / 15:06

  >Leuk allemaal!
  Ik ben wel benieuwd hoe dat witte shirtje met de rozetten is als je hem aan hebt! Ik zag hem in de Zara webshop.

 12. Bella Donna
  maart 16, 2011 / 12:11

  >wat leuk geschreven! Herken mezelf in jou hahaha

 13. augustus 10, 2011 / 22:03

  […] the financial freeway that led us here. When you have the time, its well worth it. You can watch the full video here. Later that night, I turned over to The Colbert Report and there he was again, Niall […]