SHOPPING: The key to not-shopping

 photo Desktop59.jpg


 photo Desktop59.jpg
 photo Desktop59.jpg
 photo Desktop59.jpg
 photo Desktop59.jpg

Ruim zes weken geef ik al geen geld uit aan kleding en accessoires. Mijn laatste aankoop bij ZARA? Ik kan het me al niet eens meer herinneren. En eerlijk gezegd kost het me niet eens heel erg veel moeite. Nu heb ik ook genoeg kleding in mijn kast hangen om een winter mee door te komen, maar dat weerhield mij er voorheen ook niet van om toch geld uit te geven aan kleding. Mijn sleutel tot succes?

– Niet naar een winkelcentrum gaan.

– Niet naar ZARA.com gaan.

– Geen tijd hebben om aan shoppen te denken.

– Heel veel andere leuke, spannende dingen in mijn leven hebben.

– Een mooi vooruitzicht hebben: de New York Marathon in mijn geval.

Maar…. het is wel uitermate belangrijk dat je alle vijf deze punten nauwkeurig naleeft / in je leven hebt. Vanmorgen besloot ik – heel dom – om even naar ZARA.com te gaan. Gewoon even kijken.. ik heb de nieuwe herfst/wintercollectie immers nog niet eens gezien. Stom. Heel stom. Ik ben sinds mijn bezoekje aan ZARA.com een beetje bouncy, krijg die jumpsuits maar niet uit mijn hoofd, denk dat die grijze jas mijn leven gaat veranderen en ohhhh dat rode jurkje, is dat niet uitermate geschikt voor aanstaande zondag? Dress Red Day?

Ik denk dat ik zo maar even ga hardlopen, want ik sta op dit moment niet voor mezelf in.

Liefs,
Annemerel

Delen:

27 Reacties

 1. september 25, 2013 / 12:03

  Haha heel herkenbaar! Dat rode jurkje staat ook heel hoog op mijn wishlist.

 2. september 25, 2013 / 12:11

  Heel herkenbaar!! Succes met niet-shoppen ;)

 3. september 25, 2013 / 12:11

  Heb vanochtend twee Tommy Hilfiger jassen besteld (een van de twee gaat terug hoor), mijn McGregor jas is alweer twee jaar oud en een beetje versleten en ik kan ook niet altijd mijn wollen jas van Denham aan. Ik heb mijn Shabbies van vorig jaar op marktplaats verkocht voor 80 euro dus dat scheelt weer, maar daar moeten natuurlijk nog nieuwe schoenen van gekocht worden. Verder heb ik naast een blazer van H&M nog geen najaarsmode gekocht en dat wil ik ook zo houden. Lekker sparen voor New York!

  • september 25, 2013 / 13:45

   Wat maakt het uit waar al je spullen van zijn?

   • september 27, 2013 / 09:05

    Wat maakt het mij uit dat het jou niks uit maakt waar mijn spullen van zijn? Het staat er gewoon voor de volledigheid. Zonder had het bijvoorbeeld onduidelijk kunnen zijn geweest dat ik mijn schoenen van vorig jaar nog voor 80 euro had kunnen verkopen.

 4. september 25, 2013 / 12:43

  Makkelijker gezegd dan gedaan vaak he, maar knap dat je het weet vol te houden. Afleiding is key denk ik. Daarnaast zou voor mij uberhaupt online webshops bezoeken, en misschien ook zelfs modeblogs, verboden zijn als ik zo’n verbod had. Nog even volhouden jij!

 5. september 25, 2013 / 13:03

  Knap dat je het vol kunt houden!

 6. Claudia
  september 25, 2013 / 13:12

  ik denk dat mijn ‘key to not shopping’ was, dat eergister mijn ladekast (uiteindelijk toch) ontplofte, nouja de bodem van de bovenste lade is eruit, ik hoorde letterlijk ‘kkrrrr krrrkrrrrr’. De tweede lade begint ook al…

 7. Janique
  september 25, 2013 / 13:33

  Haha-haa! Bij mij begint het ook abnormale vormen aan te nemen, maar shopgedrag dan.. Lees: zelfs in mijn onorme kast past de kleding er gewoon niet meer in!

  Dus ik neem ik gedwongen een shopverbod..

 8. jasmijn
  september 25, 2013 / 13:38

  aaaaaaah sterk zijn!!! en het beste nog, leg het geld wat je net wilde uitgeven ook meteen weg, sluit het op in een kistje en slik de sleutel door, en koop er in new york iets voor!

 9. september 25, 2013 / 14:09

  Knap van je! Nu je er over schrijft is er ook weer één reden meer om het niet te kopen ;)

 10. september 25, 2013 / 14:13

  Heel herkenbaar! Niet de tijd hebben om te shoppen werkt t beste voor mij ;) – op dit moment heb ik dus te veel tijd haha!
  With love,

  Joy
  n e w b l o g | justlikesushi.com

 11. september 25, 2013 / 14:29

  Goed bezig! Ik heb ook al een tijdje geen kleding gekocht :).

  Liefs, Mariette

 12. september 25, 2013 / 14:59

  Haha zijn idd hele mooie items in de wintercollectie.. Maar je koopt liever een Tiffany’s kettinkje in NY straks! Toch? ;)

 13. Anne
  september 25, 2013 / 15:49

  Haha, succes!

 14. september 25, 2013 / 15:54

  Ik vind het heel knap van je hoor, en je tips klinken makkelijker dan dat ze zijn. Ik denk namelijk tijdens (saaie) lessen meteeen aan shoppen en wat ik allemaal wil. Kan me gewoon niet inhouden, maar heb ook niet iets groots als NY om naar uit te kijken. Ik denk dat het idee van shoppen daar wel heel motiverend is, hou je dus nog even in!

 15. Gina
  september 25, 2013 / 15:59

  I feel your pain! Maar elke euro die je hier uitgeeft kun je niet in NYC stukslaan!

 16. september 25, 2013 / 16:00

  Haha, jaaaa de verleiding vermijden is het beste eh :-) Dat probeer ik zelf ook. Lukt niet altijd hoor.

 17. september 25, 2013 / 16:25

  blijkbaar kan ik overal mijn geld kwijtraken… 40 euro Etos, 20 euro kruidvat, stom!!!!

 18. september 25, 2013 / 17:13

  Handige tips haa

 19. september 25, 2013 / 17:56

  Haha ik dacht al, waarom zie ik nou allemaal geselecteerde items… Het ging toch over NIET shoppen :P Maar dat laatste wordt inderdaad heel makkelijk als je gewoon niet naar het winkelcentrum of een webshop gaat, works like a charm!

 20. september 25, 2013 / 18:25

  Zo herkenbaar!!

 21. september 25, 2013 / 19:18

  Super knap van je;)

 22. september 25, 2013 / 21:25

  Erg handig! Zelf had ik ook zes weken niet gewinkeld op geboed van kleding, schoenen en accesoires en het was makkelijk te doen. Ik heb het niet eens bewust gedaan, had er gewoon echt geen tijd voor. Afgelopen zaterdag had ik wel even tijd gemaakt want ik kon wel wat leuke warme kleding gebruiken, dus daar ging al m’n geld haha. Maar wel erg leuke dingen voor terug :)

 23. september 28, 2013 / 18:33

  Heel erg herkenbaar! Ik heb 0 behoefte aan nieuwe kleding, tot ik door een winkelstraat loop of een tijdschrift inkijk. Ineens denk ik dat ik een nieuwe jas/tas/schoenen/shirt heb en wil ik die zo graag kopen! Nu alleen al, van de foto’s boven deze post, denk ik ooooh die broek kan ik wel gebruiken en ik heb nog iets netjes nodig en een ander jasje en een jurkje – het slaat echt nergens op.

 24. oktober 6, 2013 / 06:14

  Hey this is kinda of offf topic but I was wanting to know if blogs use WYSIWYG editors orr if you have to manujally code with HTML.

  I’m starting a blog soon but have no coding knowledge
  so I wanted to get advice from someone with experience.

  Any help would be greatly appreciated!