SHOPPING: Cold weather running gear

 photo RecentlyUpdated362.jpg

Als we de Britse meteoroloog Jonathan Powell moeten geloven krijgen we binnenkort te maken met een HORROR winter.De voorspellingen? Extreem lage temperaturen en veel neerslag en jullie mogen drie maal raden wat er gelijk staat aan lage temperaturen en neerslag? Een ontregeld dagelijks leven. Nu is niet iedereen het eens met de voorspelling van de Brit (gelukkig!), maar we kunnen beter maar op het ergste zijn voorbereid, toch? Vorig jaar liep ik met -10 in een ‘normale’ hardlooplegging. Het ging aardig, totdat ik onder de douche stond en mijn achterwerk inspecteerde blauw en rood van de kou. Lesson learned: tijdens barre omstandigheden kies ik voortaan voor iets beter materiaal.

Zoals het materiaal van Nike hierboven. Beide tights zijn geschikt voor koude weersomstandigheden. Het verschil is alleen dat de tight links beter geschikt is voor de sportschool en de zwarte tight speciaal ontworpen is voor hardlopen. De paarse top kost 75 euro en je denkt nu misschien, what the hell? Maar geloof me dat ding is warm terwijl je alle bewegingsvrijheid van een normale longsleeve hebt. Love it. Combineer de top tijdens nog koudere omstandigheden met het aeroloft bodywarmertje, gemaakt van extreem licht, maar warm materiaal. En als het buiten sneeuwt, trek je natuurlijk gewoon een jasje over de longsleeve aan.

 photo RecentlyUpdated362.jpg

Een merk waar jullie misschien nog niet bekend mee zijn is Under Armour. Onlangs kreeg ik een pakketje van Under Armour thuis gestuurd met kleding voor koude omstandigheden. De top zit als een tweede huid en is prima voor nu, maar als de temperaturen onder nul gaan trek ik er een jasje overheen. De tight houdt je benen niet alleen warm, het is tegelijkertijd een compressie tight. Wat een compressie tight doet? Die stimuleert de bloedcirculering en dat zorgt erweer voor dat je benen sneller en langer warm worden/blijven. Het mutsje ziet eruit als een standaard katoenen mutsje, maar vergis je niet. Hij is warm, waterafstotend en de stof is ademend dus je loopt niet met een kacheltje op je hoofd.

 photo RecentlyUpdated362.jpg

Het kan ook iets goedkoper allemaal, bij H&M. Bij H&M verkopen ze onder andere dit fantastische thermopak bestaande uit een legging en top. Dit trek je dus onder je normale (hardloop)kleding aan. Ik heb nog niet gekeken of dit onder mijn leggings past, maar ik heb in het verleden ook met panty’s onder mijn leggings gelopen dus ik verwacht hierbij ook geen moeilijkheden. Ook te koop bij H&M? Een warme wintertight en een top speciaal geschikt voor lagere temperaturen. Tot slot kan het reflecterende jasje van H&M natuurlijk ook niet ontbreken. Je kunt 8 van deze jasjes kopen voor de prijs van één Nike jasje die er op het eerste oog hetzelfde uitziet (ik ga natuurlijk niet praten over het verschil in kwaliteit van beide jasjes want daar ben ik dus echt niet van op de hoogte en ik kan me zo voorstellen dat het Nike jasje kwalitatief wel iets beter zal zijn, maar dan nog… 400 euro, waar haal ik 400 euro voor een hardloopjasje vandaan?).

Heb jij je al voorbereid op de (koude) winter qua hardloopkleding of ben jij van plan om te gaan hibernaten en kom jij gewoon je huis niet uit als het kouder wordt?

Liefs,
Annemerel

Delen:

30 Reacties

 1. november 17, 2013 / 17:35

  Nice! Ik heb gisteren voor het eerst mijn winter tight van H&M aangetrokken en hij is heerlijk warm! De roze thermotop heb ik ook maar daarvoor is het nu nog te warm. Had het Fitforsummer t-shirt met een dun hardloopjasje van Nike aan en ging prima (tip: grootste maat van de kinderafdeling… stuk goedkper)! Bij H&M hebben ze trouwens ook mooie hardloophandschoentjes!

 2. Margot
  november 17, 2013 / 17:45

  Ik heb het aeroloft vestje van nike gekocht. Als het nog ietsjes kouder wordt dan neem ik het mee voor een testrunnetje ;-)

 3. november 17, 2013 / 17:46

  Toevallig heb ik vandaag een post online gezet over dat ik klaar was voor de horrorwinter qua kleding haha! Maar helaas nog niet met hardloopkleding. Tot nu toe heb ik maar 1 tight en een paar warme vesten. Een thermopak klinkt dan best wel goed, vooral als het voor een goed prijsje is.

 4. november 17, 2013 / 17:48

  Wow, 400 euro voor zo’n Nike jasje? Doe mij dan maar die van de H&M!

 5. november 17, 2013 / 18:11

  Bij de Dectathlon kun je ook terecht voor prima en vooral goedkope kleding (en meer natuurlijk). Let er wel op dat de kleding vrij groot valt en online een grotere collectie is.

 6. november 17, 2013 / 18:38

  goeie tips zeg! ik was er vanmiddag al over na aan het denken wanneer het tijd wordt voor andere kleding tijdens het hardlopen. zie nu al op tegen die koude winter ):
  xo, cheyenne

 7. november 17, 2013 / 18:43

  Aangezien ik toch binnen loop, houd ik het toch bij wat goedkopere kleding, voldoet ook prima ;)

 8. Sennett
  november 17, 2013 / 18:47

  Yes! Het artikel waar ik op aan het wachten was :)
  Thnx voor de info. nu maar eens op pad voor dit moois.
  Straks helemaal winter proof hardlopen!

 9. november 17, 2013 / 18:49

  Ik heb net bij Perry hardloop handschoenen uitgezocht van Nike. Je kunt er ook mee op touchscreen! Ik krijg ze met Sinterklaas :-)

 10. Sandy
  november 17, 2013 / 18:50

  Die top van de hm is echt superfijn! Ik heb hem vorig jaar gekocht in het feloranje en heeft lekker lange mouwen waar ook nog eens een gat in zit voor je duimen! Ideaal! Ik heb alleen nog wel een goede tight nodig voor de winter..

 11. november 17, 2013 / 19:01

  Ik vind de sportkleding van de H&M altijd heel mooi, ik denk dat ik deze winter toch meer in de sportschool te vinden zal zijn dan buiten aan het hardlopen! Ik weet dus nog niet of ik van die hele warme hardloopkleding ga aanschaffen. Liefs

 12. november 17, 2013 / 19:01

  Leuke kleren! Ik heb de Nike Tight Links en gebruik hem voor het hardlopen, hij is gewatteerd (of iets in die trant) en zit erg warm met hardlopen. Een aanrader!

 13. november 17, 2013 / 19:19

  Oeh hier word ik hebberig van ;)

 14. november 17, 2013 / 19:21

  Die nike bodywarmer lijkt me echt heel fijn maar voor nu ( en waarschijnlijk altijd ) te duur. De H&M jas staat hoog op mijn wishlist!

 15. Janique
  november 17, 2013 / 19:53

  Toen ik gisteren de Zevenheuvelennaht liep, dacht ik dus voor het eerst, tja wat zal ik eens aantrekken..

  Ben ik maart begonnen met hardlopen, en toen gewoon de hele winter in een nike tight gelopen met Liddl sportondergoed met pijpjes. Ging best, maar wel last van een koude kont inderdaad! De linker broek van nike is geweldig, vraag me alleen af of hij dik genoeg is tegen drilbillen;) En de zwarte heeft op de nike site ineens niet meer die grijze strepen die ik juist zo tof vond..

 16. W.
  november 17, 2013 / 19:54

  Ik heb vorig jaar een dure tight gekocht van Adidas, die me lekker warm houdt. Ik moet alleen nog even een jasje hebben die van H&M is een goede optie:)

 17. Aurelie
  november 17, 2013 / 20:08

  Handig artikel! Ik was vandaag nog aan het denken dat ik echt wel eens een nieuwe, warme (!) hardlooplegging nodig heb.

 18. lilian
  november 17, 2013 / 20:11

  haha ik snap echt niet dat je zo koud gekleed kan gaan. ik loop nu al in m’n winter tight met een longsleeve en een jasje , het liefst doe ik ook nog handschoenen aan, haha :$

 19. november 17, 2013 / 20:17

  Jammer genoeg kan ik al een tijdje niet lopen door rugproblemen, maar ik probeer me in de winter zo warm mogelijk te kleden al heb ik maar een gewone loopbroek van Nike. Gelukkig krijg ik het na 5 minuten al redelijk warm :)

 20. Astrud
  november 17, 2013 / 20:19

  Studie op zich: hardloopkleding…iig voor mij :-) Ik word dus heel blij van dit soort artikels! Mijn conclusie is nu om telkens een laagje toe te voegen of aan te passen. Ik heb vandaag voor het eerst een thermoshirt gedragen onder mijn top, heerlijk! Misschien een fijne tip voor de mensen die enthousiast worden van het nike bodywarmertje: ook h&m verkoopt een vergelijkbare!

 21. november 17, 2013 / 20:21

  Ik moet nog even aankopen doen voor de winter! Ik wil er namelijk wel fashionable en warm bijlopen!

 22. november 17, 2013 / 20:26

  Mooie kleding heb je uitgekozen!

 23. november 17, 2013 / 20:36

  ik blijf fan van de nike lijn voor in het donkere en koudere weer, maar inderdaad 300 tot 400 euro ga ik er niet aan uit geven. Ik heb gisteren de zevenheuvelennacht gelopen in een nike tight een thermo sleeve en een shirtje van de loop. MY GOD WAT KOUD!! De meter gaf 4 graden aan. Gelukkig heb ik van de week nog handschoenen en een hoofdband gekocht van nike. Maar voor de komende winter moet ik me nog wel wat beter gaan voorbereiden…

 24. november 17, 2013 / 20:40

  Ik vind dat jasje van H&M zo leuk, die reflecterende!

 25. november 17, 2013 / 21:23

  Wat een mooie kleding weer, als ik heel veel geld had he..

  Ik ben nog opzoek naar een longsleeve, en eventueel een warme legging :) In de winter draag ik wel vaak een thermoshirt onder mijn gewone shirt, maar een thermolegging onder mijn gewone legging heb ik nog niet geprobeerd.
  Mocht ik geen geschikte legging kunnen vinden is dat ook altijd nog een optie.

 26. november 17, 2013 / 23:03

  Ik wil dat Nike bodywarmertje en dat Flash jack… Maar ja, duur he?

 27. november 18, 2013 / 10:31

  Ik heb laatst een complete winteroutfit aangeschaft voor het hardlopen in de hoop dat dit warm genoeg zal zijn. Ik kan er altijd nog een hemdje ofzo onder aan doen :)

 28. Carlijn
  november 18, 2013 / 13:04

  Ik ben laatst weer gaan hardlopen, maar de tight die ik heb is te groot… Rondom de benen zit ie prima, maar aan de taille zakt hij af. Echt heel erg irritant. Moet waarschijnlijk maar een nieuwe kopen dan.

 29. november 18, 2013 / 13:31

  Ik ben nog niet zo goed voorbereid, ik heb een lekker vest en een fijne tight, maar ik denk dat ik het hier in de winter niet mee ga redden.

 30. november 18, 2013 / 20:32

  De kwaliteit van het h&m jasje van vorig jaar die nagenoeg het zelfde is, is best oke. Het matriaal zelf is niet ademend maar wet wind en waterdicht. En je valt echt goed op. Wel zie ik nu de eerste slijtplekken komen.