DIARY: 108

 photo RecentlyUpdated366.jpg

We begonnen de week in Amsterdam. Niet op de Girlsceneredactie, maar in een kamer op de negende verdieping van het Hilton Doubletree hotel. We waren de avond ervoor pas om 4.00u gaan slapen, dus mijn ogen gingen voor 10.00u niet open. Wat is het dan toch fijn om een freelancer te zijn, niemand aan wie je verantwoording moet afleggen als je eens een paar uurtjes langer slaapt op een doordeweekse dag. Het ontbijt was tot half elf, maar ik gebruikte dat eerste half uurtje van mijn dag liever voor wat woelen in bed dan voor een ontbijt. Dat is waarschijnlijk de eerste en laatste keer dat je mij dat hoort zeggen. Of… nu ik dit zo schrijf, volgens mij staat precies hetzelfde in mijn EMA-Diary. Goed, snel verder voordat ik nog meer dingen twee keer ga zeggen.

Met de trein naar Den Haag. Hoe vaak ik die zware koffer vervloekt heb. Van MTV kregen we voor vertrek een grote Eastpak koffer. Het voordeel, je kon hem heel erg volstoppen, het nadeel, je kon hem heel erg volstoppen. Dat ding was zwaar. Tegenwoordig ben ik wel goed met inpakken, maar voor dit tripje wist ik echt niet wat ik mee moest nemen (het thema was ‘out of this world’ niet helemaal in mijn straatje) en wat doe je dan? Dan neem je gewoon al-les mee. Deed de roltrap het zowel op Amsterdam als Den Haag Centraal het natuurlijk ook niet.

Maar we laten ons humeur niet verpesten (stiekem wel, maar blame de slaap) en we gaan snel terug naar huis, want er is werk aan de winkel. Roos heeft geen zin meer om verder te reizen met het OV, dus die gaat met mij mee naar huis en wacht daar tot mijn ouders haar ’s avonds ophalen. Zitten we dan, aan de keukentafel, te vechten tegen de slaap. Ik met mijn MacBook en mijn blogs en mail, zij met haar wetboek en haar MacBook en een paar opdrachten. Op dat moment had ik zo graag willen slapen.

Wanneer Roos om half zes wordt opgehaald klap ik ook mijn MacBook dicht en ga ik met mijn vriend de keuken in om een risotto te maken. Net waar ik trek in heb. Risotto is mijn comfort food. Ben ik moe? Dan hoef je echt niet met een salade aan komen te zetten, ik heb dan zelfs geen trek in sushi. Nee, dan wil ik risotto.

Dinsdag werkte ik bij Girlscene, ik kan me niet veel meer van dinsdag herinneren, alleen dat ik thuis kwam er een bakje pompoensoep op me stond te wachten. Niet verkeerd. Ineens kreeg ik ook zin om hard te lopen. Mijn vriend zou pas over een uur thuis komen, het was droog en ik dacht… why not? Dus trok ik mijn hardloopschoenen aan en liep ik een rondje van vijf kilometer. Mijn eerste echte rondje na de marathon.

Ook woensdag liep ik tussen het schrijven door een rondje hard. Maar dat had ik beter niet kunnen doen.. de tranen stonden me bij thuiskomt nader dan het lachen. Ik denk dat ik toch nét iets rustiger aan moet doen de komende weken. Gelukkig kon ik al snel weer lachen, want we aten sushi bij mijn favoriete sushi restaurant in Den Haag; Kiraku. Onthoud deze naam… Ben je ooit op zoek naar een (Japans) restaurant in Den Haag? KI-RA-KU. Of Noh, maar dat is van dezelfde eigenaar en daar hebben ze vrijwel exact dezelfde kaart. Oh en ben je daar, kies dan sowieso de Tuna Salad en de Dragon Roll.

Donderdag was het weer tijd voor Girlscene. Maar… niet voordat ik naar mijn koffiedate met Laura geweest was en dat betekende… nog een half uur eerder op dan normaal. Om half zes ging mijn wekker, ik vroeg me af.. wie heeft dat koffiedaten verzonnen? Nou, dat was ik zelf.. Maar goed, half zes of zes uur.. het is allebei vroeg, dus zo erg was het nou ook weer niet. Best wel voor herhaling vatbaar trouwens, zo’n koffiedate voor werktijd. Je bent dan echt wakker voordat je aan je werkdag begint en je hebt de hele dag iets leuks om aan terug te denken. ’s Avonds at ik met collega’s bij Werck in Amsterdam. Ik was eigenlijk juist begonnen met weer een beetje normaal eten, maar toen het Grand Dessert werd uitgeserveerd kon ik toch echt geen nee zeggen. Brownies met slagroom, cheesecake… come to mommmmy!

Dit weekend (waar ik vrijdag voor het gemak even bijreken) was ik van plan om heel veel vooruit te gaan werken, maar nu is het zondagavond en denk ik.. wat heb ik nu eigenlijk allemaal gedaan? Uitslapen (iedere dag tot 10.00u), een paar blogs, heel veel mails en… dan is de dag alweer voorbij. Boeh. Waarom zitten er niet meer uren in een dag? Waar-om? En dan word ik vrijdagmiddag ook weer geplaagd met de zoveelste migraine-aanval in drie weken tijd en de enige oplossing is dan: slapen en dat deed ik dan ook, in het bed van mijn ouders.

En dan is het nu weer zondagavond. De komende week staan er helemaal geen spannende dingen op de planning en weet je, I LOVE IT. Ik klaag absoluut niet over alle leuke dingen die ik doe en mag doen, maar soms is het ook wel eens lekker om gewoon even niet zoveel te doen. Waarschijnlijk zit ik volgende week zondag te stuiteren in mijn stoel en check ik ieder kwartier mijn mailbox in de hoop dat er een uitnodiging voor een fantastische persreis in zit, maar dat volledig terzijde. Nu eerst maar eens genieten van een semi-lege agenda.

Liefs,
Annemerel

Delen:

24 Reacties

 1. november 18, 2013 / 12:13

  Druk, druk, druk, druk!

 2. november 18, 2013 / 12:18

  Ik hoop voor je dat mee mag op persreis! Kunnen we ook weer die leuke verslagjes lezen ;-)!

 3. november 18, 2013 / 12:20

  Toch nog wel een drukke week gehad! Als ik een dagje blog dan vraag ik me altijd af waar de tijd is gebleven!

 4. november 18, 2013 / 12:22

  Leuke foto’s. Wat ben je toch druk!

 5. november 18, 2013 / 12:36

  Wauw, wat had je een drukke week! Heerlijk dat je die koffer hebt gekregen van Eastpack, ik snap inderdaad dat het wel een nadeel is dat ‘ie heel erg vol kan hahaha!

 6. Denise
  november 18, 2013 / 12:54

  Ooooh, ik ben ook dol op risotto: zo’n heerlijke, zachte substantie. Super!!. Ik maak hem meestal met gerookte zalm en courgette. Helaas vinden mijn huisgenoten (=man en 2 kinderen) er niks aan, dus ik maak het te weinig……

 7. Sanne
  november 18, 2013 / 13:11

  Annemerel neem jij extra magnesium? Is goed als je veel sport, met name duursporten, help ook nog eens bij migraine. Ik neem elke dag een supplement en smeer ook vaak met magnesiumolie (van Zechsal). Migraine gaat er niet van weg maar is bij mij wel minder geworden.

 8. Carlijn
  november 18, 2013 / 13:28

  Sinds een tijdje kijk ik dagelijks op Annemerel.com en ik wilde even zeggen dat je mijn favo blogger bent! En je hebt me geïnspireerd, want ik ga ook een marathon lopen :)

 9. november 18, 2013 / 13:31

  Ik vraag me ook weleens af waarom er niet meer uren in een dag zitten maar gelukkig heb ik ook geen hele drukke week. Fijne week!

 10. november 18, 2013 / 13:34

  Klinkt als een lekker weekje en ik ben nog steeds heel erg jaloers op je EMA tripje!

 11. november 18, 2013 / 13:59

  Een lege agenda kan ik soms ook heel erg fijn vinden! En toch denk ik dan soms ook wel eens: ben ik nu een saai tutje? Ik heb helemaal geen afspraken!
  Nu kwam dat afgelopen week niet slecht uit. Mijn verloofde was doodziek en ik verzorgde hem met alle liefde en we moesten onze krachten sparen voor het feestje Welcome to the 90ies in de Brabanthallen. Was lachen en we hebben gisteren dan ook uitgeslapen tot 13:00 uur(!!!!!!). Niet normaal zo laat en daarom hebben we de rest van de dag lekker genikst. Beetje offertes doorlezen voor de bruiloft en een filmpje kijken (Narnia kwam op TV). We kregen zelfs nog visite, zo wilt toch iedereen de week wel afsluiten?!
  Aankomende week meer spannende dingen op het program, dus zo’n oma ben ik nog niet :)

  Ik zal dat sushi restaurant onthouden. Goede vrienden van ons wonen in Den Haag, dus we komen er wel regelmatig maar zijn nog geen sushi gaan eten. Kunnen we best wel eens doen :)

  XOXO
  Nancy

 12. november 18, 2013 / 14:32

  Zo echt een druk leventje zo! Ik ben benieuwd of je mee mag op persreis.

 13. november 18, 2013 / 14:52

  Ik snap dat je toe bent aan een weekje ‘niks’. Wat een druk leven heb jij toch. :)

 14. november 18, 2013 / 14:59

  Klinkt druk maar leuk.
  En risotto is inderdaad het lekkerste comfort food!

 15. november 18, 2013 / 15:55

  Fijne diary weer. Nu ben ik wel heel benieuwd naar je favo sushi restaurant in Den Haag!

 16. november 18, 2013 / 16:01

  Je hebt weer een drukke week gehad, een rustige week is dan ook wel weer lekker.

 17. november 18, 2013 / 17:02

  die sushi plek ga ik onthouden!

 18. november 18, 2013 / 17:15

  Ik kan nergens meer van genieten dan van een lege agenda, haha! Oké, dat is iets overdreven, maar vind het vaak wel heerlijk om te zwemmen in de tijd want ik merk vaak genoeg dat de dag gewoon TE snel voorbij is. En ik verveel me ook echt niet vaak meer het laatste jaar. Freelancen lijkt mij heerlijk, behalve de administratie haha maar misschien zat ik dan vandaag en alle afgelopen maandagen niet voor niets tot 16:20 op school voor een laatste uurtje economie ;)

 19. november 18, 2013 / 18:41

  Fijne diary!

 20. november 18, 2013 / 20:15

  Ik vind je witte newyork tshirt echt super! Zo jammer dat je die hier niet kan bestellen! Ik heb ook van die weekenden dat ik me afvraag waar de tijd bleef

 21. Sonia
  november 18, 2013 / 23:07

  Heb je door dat je FB pagina “omslag” foto nog jouw vorige logo is en niet aangepast is aan je nieuwe look? Ik bedoel hier verder niets kwaads mee oid, het viel me alleen op.

 22. november 20, 2013 / 23:14

  Welk hardloophorloge heb jij daar om, vind em echt prachtig!!