SHOPPING: 10 city-bag essentials

Photobucket

1. Ik denk dat ik in de afgelopen vijf jaar het huis niet ben uitgeweest zonder mobiele telefoon. Ik weet niet eens hoe dat zou moeten. Ben ik dan verslaafd? Maakt me niet uit, het gevoel van zekerheid dat mijn telefoon me geeft is priceless. Ik leef met dat ding, ik vind de weg met dat ding (in een vreemde stad gebruik ik google maps om m’n weg te vinden, maar ook om de dichtstbijzijnde Starbucks te vinden!). Oh en ik zoek ECHT alles op. (Op de foto overigens m’n oude iPhone 3G, want met m’n 4G moest de foto gemaakt worden..)

2. Handcreme, zit sinds een paar maanden altijd in m’n tas. Ik ben een soort van verslaving voor handcreme aan het ontwikkelen. Ben nu eenmaal erg bang voor oude gerimpelde handjes zoals die van Madonna. Ieeekk! En natuurlijk voelt het ook lekker zacht en het ruikt damn good!

3. Naast Handcreme heb ik de laatste tijd ook een desinfecterende gel bij me. Ik zit nogal vaak aan m’n gezicht en hoewel ik dat zoveel mogelijk probeer te beperken gebeurt het ongemerkt toch vaker dan ik zou willen. Probeer daarom zo vaak mogelijk m’n handen te desinfecteren zodat ik de troep niet nog verder verspreid en stad-bacterien ook niet nog meer op m’n gezicht krijg.

4. Hoewel het ding echt verschrikkelijk zwaar is, kan ik het toch niet laten om mijn Nikon bijna altijd met me mee te slepen. Ook als ik ga shoppen, eigenlijk juist als ik ga shoppen.

5. Mijn moleskine agenda. Niet alleen handig om afspraken in op te schrijven, maar ook verschrikkelijk lekker tijdverdrijf in de tram of trein en staat ook super interessant mocht je alleen in een cafeetje belanden aan een kopje koffie. Mijn moleskine agenda is half agenda / half notitieboekje en ik LEEF er dan ook echt mee. Zit natuurlijk ook een pen bij.

6. Zonder Bobble verlaat ik m’n huis niet. Ik heb een periode gehad dat ik overal flesjes water kocht, maar als je nagaat hoeveel onnodige kosten dit eigenlijk met zich  meebrengt? En natuurlijk zijn al die plastic flesjes slecht voor het milieu en is water uit de kraan in Nederland gewoon net zo lekker, if not lekkerder dan flessenwater. En anders zorgt m’n Bobble daar wel voor.

7. Ik probeer zo min mogelijk make-up en andere toiletartikelen met me mee te slepen, maar wat ik wel altijd bij me heb is een cover stick, iets voor m’n lippen en een oogpotlood. Coverstick om kleine vlekjes mee weg te werken, het oogpotlood omdat ik chronische traanogen heb en m’n lijntje dus snel vervaagd en wie heeft er nu niet iets voor z’n lippen bij zich? Verder altijd een stripje met antihistamine. Ben voor zo ongeveer alles wat gezond is in meer of mindere mate allergisch. Van een tomaat tot een appel. De ene keer kan ik er heel goed tegen, de volgende keer zit m’n hoofd en mond onder de bultjes en krijg ik het benauwd.

8. Mijn portemonnee  & sleutels offcourse. Ik denk dat er weinig mensen zijn met een kleinere portemonnee dan die van mij, het is eigenlijk niet eens een portemonnee. Er passen een paar pasjes in en ik stop er vaak een twintigje in voor noodgevallen, maar eigenlijk doe ik alles met m’n pasje(s). Het voordeel is dat ik geen extra gewicht heb en dat ‘ie overal inpast, het nadeel is dat ik hem vrijwel dagelijks kwijt ben en dat dat me iedere keer weer een hartverlamming bezorgd. Met m’n sleutels heb ik het tegenovergestelde gedaan, daar hangt echt een extreem grote sleutelhanger van Lanvin for H&M aan.

9. Zonnebril! Geen of geen weer, ik heb minstens één zonnebril bij me! Draag hem ook gerust als het regent, om m’n oogmake-up te beschermen, hihi.

10. Visitekaartjes, ‘cause you never know who you’re going to meet!

En ik vraag me nog steeds af waarom ik in mijn tas nooit iets kan vinden en waarom ik na een dagje shoppen zo’n last van m’n schouders heb.. Zijn jullie ook van die ‘over-packers’ of hebben jullie aan je sleutels en je portemonnee genoeg?

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

18 Reacties

 1. september 5, 2011 / 16:50

  Leuke visitekaartjes heb je! En wat een boel draag je mee zeg.. ik begrijp heel goed dat je last hebt van je schouders na zo’n dagje stadden. Maar ja, dat heeft elke dame wel denk ik.

 2. september 5, 2011 / 17:07

  Ik denk dat het vrouweigen is om je hele hebben en houwen mee te slepen hoor, heel veel meiden doen dat! ;)

 3. september 5, 2011 / 17:30

  Haha, herkenbaar! Sinds ik een wat kleiner tasje heb gekocht voor de wat kortere uitjes (even snel de stad in, etc.) neem ik toch een stuk minder mee!

  Leuk op de foto gezet! :)

 4. september 5, 2011 / 17:39

  goh, was het maar waar dat ik aan sleutels en portomonee genoeg had. Dan kon ik tenminste nog wat terug vinden in mijn tas.
  Er zit bij mij echt een halve toilettafel in; deo, pakjes zakdoeken, tampons and such (want stel je voor dat het opeens komt en je hebt niks bij je…Sta je dan…) pennen, notitieboekjes, brillendoekje, handspiegeltje, lippenspul, kleine deo, ehhh… Nou ja, telefoon natuurlijk, big ass portomonee, eten (als in iets van een musliereep). En troep zoals bonnetjes enz die ik dus echt in de tas prop en er bijna niet uit haal. Oeps!
  Het zou zo simpel zijn als ik meer leek op mijn moeder. Die vergeet 99 van de 100x haar tas en als ze hem dan mee neemt, zit er nauwelijks wat in. Ideaal!

 5. september 5, 2011 / 18:09

  Wat grappig dat jij ook allergisch bent voor fruit etc! Heb het zelf ook en hoor het eigenlijk nooit van andere mensen..
  En je tas volproppen waardoor ie standaard minstens 10 kilo weegt klinkt helaas bekend.

 6. Marijn
  september 5, 2011 / 18:26

  Heeeel bekend! Ik heb dan wel geen zware Nikon bij me, maar ik ben absoluut lees-verslaafd en heb mezelf een paar jaar geleden aangewend om altijd een boek bij me te hebben. Want ik zal maar 10 minuten in de tram moeten, of spontaan bedenken in de trein te springen, of worden gegeizeld in de Albert Heijn. En aangezien ik me in no time verveel, heb ik nu in elk geval altijd iets te doen ;)
  Maar mijn schouders dat wel altijd bezuren..

 7. september 5, 2011 / 18:35

  Mijn tas zit ook altijd bomvol. Toen ik vorig jaar de 30 day challenge deed, moest ik het beschrijven en er foto’s van maken en toen verbaasde ik mij erover dat ik zoveel meeneem. De klachten aan mijn rug en schouders begreep ik wel opeens…

 8. Renske
  september 5, 2011 / 19:38

  Je neemt best veel mee inderdaad haha. Maar dat is inderdaad vrouw-eigen. Hoe groter de tas, hoe meer je ook mee gaat zeulen.
  Het ligt eraan wat ik ga doen, maar sowieso gaan mee: portemonnee, mobiel, mp3-speler, sleutels, lipglossje of 2, lipbalm, tampons, flesje water, geurtje en deo en meestal mijn agenda. Met mooi weer nog mijn zonnebril

 9. september 5, 2011 / 19:57

  Ik sleep echt teveel mee. Om vervolgens driekwart niet te gebruiken.

 10. september 5, 2011 / 21:02

  Ik sleep ook altijd veel te veel met me mee en sta al-tijd in mijn tas te graaien en te zoeken naar dingen, argh!

 11. september 5, 2011 / 21:24

  Ik sleur ook altijd te veel mee :-) En ik gebruik zelfs niet eens alles…

 12. september 5, 2011 / 21:45

  Ik neem ook altijd veel te veel mee! Ik wil trouwens ook nog een keer zo’n bobble, ze zien er zo leuk uit en ik moet meer water drinken :)

 13. Paulien
  september 5, 2011 / 22:06

  Haha, ik sleep ook altijd heel erg veel mee. En het erge is, ik kan ook niet zonder!

  Over je allergie; het kan met hooikoorts / pollen te maken hebben dat je soms wel en soms niet bepaalde groenten of fruit kan verdragen. Ik kan in de herfst bijvoorbeeld amper tot geen appels eten terwijl dat in de rest van het jaar wel goed gaat. :)

 14. Simone
  september 5, 2011 / 22:19

  Klinkt bekend… ik zoek elke pauze op het werk opniew naar m’n iphone, aansteker etc etc

 15. Eline
  september 5, 2011 / 22:38

  Ik zeul ook altijd veel te veel mee haha!

 16. Phine
  september 5, 2011 / 22:39

  Heel herkenbaar…. vooral die camera.. sinds ik een spiegelreflex heb, wil ik echt niet meer zonder, maar veel te vaak gaat dat ding mee en blijft in mijn tas….

 17. september 5, 2011 / 22:40

  Ik ben ook absoluut een overpacker! Heb altijd een grote tas nodig voor alles wat ik meesleep. En vervolgens kan ik niets vinden omdat er te veel in m’n tas zit!
  Wat ik heel graag wil weten: wat voor lens heb je op je camera?
  Liefs,
  Lovely By Lucy

 18. september 6, 2011 / 01:20

  Je zou een bag-in-bag (purse organizer) moeten aanschaffen is erg handig, vind je je spulletjes eerder terug (spreekt uit ervaring) ;-)