SERFAUS: What I Talk About When I Talk About Skiing

Ik zeg altijd wel zo leuk dat ik HOU van skiën, maar het gaat eigenlijk om het gehele plaatje. Waar ik het over heb als ik heb over skiën heb..

– Broodjes halen voordat de rest van het dorp ontwaakt is, vaak door versgevallen sneeuw, ik trek het eerste spoor met mijn moonboots. Vervolgens met de hele familie ontbijten. Papa maakt scrambled eggs, we drinken thee en vruchtensap en zijn allemaal heel erg druk, zoals altijd.

– Vechten met mijn haar, omdat de zwaartekracht mijn normaal best handelbare haar op wintersport alles behalve handelbaar is. Na een kwartier beseffen dat er straks toch een muts (nu dan een helm) op gaat.

– Een klein kwartiertje wandelen naar de liften, genieten van alles om me heen, soms zelfs nog stampen door de verse sneeuw. Vaker; slenteren door de blubber. Maar who cares.

– Frisse, droge berglucht, ook al komt er sneeuw naar beneden, de lucht is zo droog. Kraakhelder, zo schoon. Ik hou van die frisse lucht. En mijn huid ook, binnen 24 uur is mijn huid rustiger.

– Die eerste bocht, die eerste piste van de dag, hello there we are, yet again.

– Warme chocolademelk met slagroom om half elf. Standaard. Waar we ook zijn. Hoewel het voor mij nu meer ’toekijken hoe de rest warme chocolademelk met slagroom drinkt’ is, in het kader van ‘ik eet even geen chocola’ ben ik ook even gestopt met chocolademelk.

– Eten smaakt nooit zo goed als dat het smaakt na een paar uur skiën om 14.00u ’s middags. Alles gaat er op dat moment in. Meestal kies ik voor een bord kaiserschmarrn of goulashsoep, of… een heel groot bord zoute frietjes met heel veel ketchup en een groot glas cola – geen light, geen zero! – met citroen.

– Met een volle maag van de bergen suizen, zoveel mogelijk pistes proberen te pakken. De hobbels die er in de loop van de dag op de pistes ontstaan zijn zo goed als het gaat proberen te vermijden. Genieten van de verzuring die inmiddels in mijn benen ontstaat, dit is leuker dan squatten.

– Vlak voor de liften sluiten als één van de laatste (zo niet de laatste) nog naar boven om in alle rust de laatste afdaling te doen. Onderweg drie keer stoppen omdat de bovenbenen het op dat moment echt wel gehad hebben.

– Taartjes bij Konditorei Claudia, altijd käsesahne of himbeergriesse, vaak half om half, altijd groene thee.

– ’s Avonds na het skiën eerst douchen, vervolgens in loungekleding op de bank kruipen en onder het genot van chips, nootjes en muziek van mijn vader gezellig napraten.

– Om 22.00u naar bed, als het geen 21.30u is, of 21.00u, of welja, waarom niet al om 20.00u? Après skiën… Leuk op papier, aan deze granny is het niet besteed.

Dus, daar heb ik het over als ik het over skiën hebben…

Liefs,
Annemerel

Delen:

46 Reacties

 1. Janiek
  januari 27, 2014 / 17:06

  & Juist daarom wil ik ook snowboarden…

  • Janiek
   januari 27, 2014 / 17:07

   Oeps.. Maar helaas dachten mijn ouders daar vroeger niet zo over:( Maar binnenkort moet het er toch echt een keertje van komen hoor…

   Dus geniet ervan met de hele familie!

 2. Maaike
  januari 27, 2014 / 17:12

  Ik ben ook enorm aan het hopen dat we nog een weekendje kunnen skiën in Duitsland. Vorig jaar ook gedaan, en het is dan wel geen week, ook een lang weekend is heel erg fijn! Ik ben normaal geen enorme granny, eerder een nachtbraker, maar op wintersport lig ik er om 21.30 in. Soms eerder, en alleen later als onze spelletjes ‘uitlopen’, haha! Heel veel plezier nog. :)

 3. Daisy
  januari 27, 2014 / 17:20

  Ooooo… ik kan haast niet meer wachten totdat wij gaan!! Nog 6 weekjes en dan… ga ik alles wat jij beschrijft (en waar ik nu heel erg jaloers op ben) ook doen!

  • Daisy
   januari 27, 2014 / 17:20

   Heel veel plezier nog!

 4. januari 27, 2014 / 17:39

  Ah, jouw wintersportverhalen klinken altijd zo perfect! Ik wou dat ik goed kon skiën, ik heb het afgelopen winter wel gedaan maar na twee uur deed alles pijn hahaha.

 5. januari 27, 2014 / 17:43

  Klinkt eigenlijk best fijn. Ik ben nog nooit op wintersport geweest en heb nog nooit op skies of een snowboard gestaan. Dus geen idee hoe het is, maar ik denk niet dat het aan mij besteed is.
  Xx

 6. januari 27, 2014 / 17:43

  Dit is ZO herkenbaar! Ik ski al sinds mijn 3de en heb het de helft van mijn leven ook professioneel gedaan. Ik zit nu af te wachten tot begin maart tot ik eindelijk weer mag maar ik heb ZOVEEL zin. Ik kan het vaak niet zo goed voorwoorden, maar alles aan skien is heerlijk. Door deze post kan ik al helemaal niet meer wachten. Geniet er lekker van!

 7. Rosemarijn
  januari 27, 2014 / 17:45

  Hahaha wauw. Zó, zó, zó erg jaloers! Wij hebben dit jaar wintersport in Flachau afgezegd omdat ik in mn laatste jaar zit en ik wil leren voor mn eindexamens (en herkansingen.. en mondelingen.. aaah!?) Maaaaar dit artikel geeft me dat ultieme wintersport gevoel weer terug! Deze paar punten vatten mijn wintersportvakanties ook echt samen. Vroeg opstaan, vroeg naar bed, kaiserschmarrn als lunch en elke ochtend verse broodjes. Wintersport is ook de enige tijd van het jaar dat ik mijn haar vast draag, namelijk in een vlecht onder mijn helm (een helm is zo fijn!) en dat ik geen foundation op heb!

  Heeeel veel plezier nog Annemerel en geniet ervan, wintersport is echt het leukste weekje van het jaar!

 8. januari 27, 2014 / 17:47

  Een sneeuwvakantie heeft me nooit zo getrokken (kou is zo niet mijn ding!), maar als ik het zo lees lijkt het me hartstikke leuk!

  Haha fijn dat ik niet de enige ben die zelfs tijdens vakantie op tijd naar bed gaat. Go team Granny!

 9. januari 27, 2014 / 17:47

  Oooh wat klinkt dat heerlijk!!

 10. januari 27, 2014 / 17:47

  Wintersport lijkt me echt super! Jammer genoeg heeft mijn moeder een erg zwakke knie waardoor ik nooit met mijn ouders en broertje dat heb gedaan. Maar volgend jaar, als ik in het tweede jaar van mijn opleiding zit is het dan eindelijk zover: dan ga ook ik een week op wintersport :) Maar ja nog een jaartje wachten dus haha. Voor nu alle wintersportblogs lezen van anderen

 11. januari 27, 2014 / 17:48

  Leuk om te lezen! Klinkt heerlijk!

 12. Lisa
  januari 27, 2014 / 17:51

  Heel erg herkenbaar en heel erg leuk. Ben al een aantal jaar niet meer geweest maar kijk er enorm naar uit volgend jaar of het jaar daarop zelf met mijn vriend te kunnen gaan!

 13. januari 27, 2014 / 17:51

  Ik ben nog nooit op wintersport geweest maar het klinkt geweldig!

 14. januari 27, 2014 / 17:53

  Ik heb één keer geskied met school. Dat vond ik wel tof, maar ik zat in een stom groepje! Ooit ga ik het wel weer een keer doen, maar dan moet ik wel weer even oefenen. En balen dat je geen warme choco mag!

 15. januari 27, 2014 / 18:08

  Nog nooit op skivakantie geweest, maar ik kan me het perfecte plaatje wel voorstellen nu!

 16. Nadia
  januari 27, 2014 / 18:33

  Ik ben nog nooit met wintersport geweest, maar hoe je het beschrijft klinkt het ontzettend leuk allemaal!

 17. januari 27, 2014 / 18:34

  Heerlijk!! Ik kan niet wachten tot ik ga! Geniet ervan!

 18. januari 27, 2014 / 18:54

  Ik ben begin januari al geweest, maar heb heimwee. Wintersport is zo fijn!

 19. januari 27, 2014 / 19:03

  Lijkt me heerlijk :) ik ben nog nooit op wintersport geweest.

 20. januari 27, 2014 / 19:15

  Ik mis wintersport zo! Heerlijk vond ik het ook de jaren dat ik ging…

 21. xx.Yvonne
  januari 27, 2014 / 21:05

  Oeeeh ik moet nog 2 weekjes wachten en dan ga ik ook de sneeuw in. Nu al zin in! (zeker na jou blogs over wintersport) Heerlijk de hele dag skiën en chocolademelk drinken en lekker eten en vooral heerlijk vroeg naar bed of lekker filmpje kijken in pyjama!

 22. Esther
  januari 27, 2014 / 21:15

  Heeeerlijk, zo zag wintersporten met mijn ouders er ook altijd uit, lekker de hele dag skien, veel boeken lezen, veel slapen hahaha. Dit jaar voor het eerst met vrienden en feestjes geweest, ook heeeel leuk maar tien keer zo slopend! Het enige waar ik altijd een bloed en bloedhekel aan heb is het lopen naar de liften met je skischoenen aan en je ski’s en stokken, wat een geklooi is dat altijd!

 23. Anouk
  januari 27, 2014 / 21:16

  En precies DAT alles is wat ik mis aan niet meer op wintersport gaan. Het skiën in snowworld in landgraaf of peer (vanuit m’n ouders nog maar 45 minuten met de auto ofzo) is heerlijk, maar het fenomeen ‘skivakantie’ dat mis ik toch wel.

 24. januari 27, 2014 / 21:18

  Aaahh zo jaloers! Klinkt heerlijk.

  Liefs, Mariette

 25. januari 27, 2014 / 21:24

  Sounds gooood, ik ga begin maart en heb er superveel zin in!

 26. Babs
  januari 27, 2014 / 21:56

  Ooooooohhh wintersport is heerlijk! Ik ga nu steeds naar Val Thorens, appartement aan de piste. Zo fijn om binnen 1 min te kunnen skieen :)

 27. januari 27, 2014 / 21:57

  Oh damn… Je snapt dat je nu elke wintersportkriebel in mij wakker hebt gemaakt he Annemerel? En dat terwijl er voor mij geen tripje naar de sneeuw gepland staat! Gelukkig kan ik op deze manier wel heerlijk met jou meegenieten, want als iemand weet hoe een wintersport gevierd moet worden dan ben jij het wel! Enjoy!

 28. januari 27, 2014 / 22:12

  Leuk! Veel plezier nog :-)

 29. januari 27, 2014 / 22:20

  Wat heerlijk! Geniet er lekker van. Heb toevallig net de film Chalet Girl gezien (reminds me of how I miss Gossip Girl) dus zit helemaal in de sneeuwige sfeer.

 30. Myrthe
  januari 27, 2014 / 22:23

  Wat een heerlijke blog, krijg er ontzettend veel zin in om richting Oostenrijk te gaan! Serfaus-fiss-ladis is een heerlijk skigebied, we komen er met onze familie ook al jaren en het is dan ook leuk om op je foto’s wat ‘bekende’ plekjes te terug te zien. Over een dikke maand vertrek ik ook in die richting dus het lezen van je blogs is extra voorpret :) geniet ervan!

 31. januari 27, 2014 / 23:25

  Hele leuke foto’s! Ik ben nog nooit op wintersport geweest, omdat iedere keer als ik indoor-skie er een dramageval gebeurd haha. Ik wil het wel heel graag een keer doen, lijkt me zo vet.

 32. januari 28, 2014 / 00:51

  Het klinkt echt heerlijk! Ik ben nog nooit op winter D port geweest maar het lijkt me heel mooi en super leuk

 33. Margot
  januari 28, 2014 / 08:11

  Oooh ik heb dat ook op skivakantie… ik haal amper 22u! Dat is door altijd dat zwoegen in die gezonde buitenlucht ;-)

 34. milou
  januari 28, 2014 / 08:11

  Jaa het hele plaatje hoort er bij, heerlijk!
  Ik ga vrijdag, cant wait!:)

 35. januari 28, 2014 / 09:54

  Heerlijk wat een herkenning! Zo gaat het bij ons ook:) dit jaar sla ik helaas over (geld gebrek) maar ik geniet met je mee of eigenlijk ben ik stik jaloers! Haha. Heel veel plezier en geniet ervan!

 36. januari 28, 2014 / 09:54

  Klinkt inderdaad heerlijk! Als het erop aankomt kies ik alleen toch altijd voor een warme vakantie!

 37. januari 28, 2014 / 10:22

  Ik ben nog nooit op wintersport geweest, maar zoals jij het beschrijft klinkt het geweldig! Vooral de gezelligheid en het lekker vroeg naar bed gaan klinkt als muziek in mijn oren =)

 38. januari 28, 2014 / 14:57

  Zo wil ik ook nog wel wintersporten, haha :) Knap dat je de chocolademelk laat staan!

 39. januari 28, 2014 / 15:46

  Hmm van wintersport had ik altijd het beeld van veel kou. Ik heb een hekel aan kou en krijg altijd mega koude handen en voeten.
  Echter, zoals jij dit hebt uitgetypt klinkt het al een heel stuk beter! Ik zou er bijna zin in krijgen haha.

 40. Iris
  januari 28, 2014 / 19:36

  Ik ga ook nooit Apres skieen, daarvoor hou ik echt te veel van het skiën zelf!

 41. januari 28, 2014 / 22:51

  Ohh wat zou ik graag ook in de Duitse bergen zitten nu, dit doet me precies denken aan de wintersportvakanties met m’n ouders haha!
  Over precies een maand zit ik wel in het Finse Lapland, waar we ook gaan skiën. Zin in!

 42. januari 29, 2014 / 17:49

  Ohh gosh hiervan krijg ik echt heel veel zin in wintersport! Ik moet nog 3 weekjes wachten, geniet ervan!

 43. januari 30, 2014 / 12:42

  Ohh nu weet ik het zeker: ik MOET een wintersportherkansing!