SERFAUS: Auf Wiedersehen!

Photobucket

Uhhhh change of plans.. net nadat ik gisterochtend schreef dat het al een hele dag achterelkaar sneeuwde, stelde ik mijn ouders de vraag.. “uh papa en mama.. wanneer willen jullie eigenlijk naar huis?” vijf minuten later was beslist dat we ’s middags al zouden vertrekken. Skien was bijna niet meer mogelijk (er waren slechts twee liften geopend) en de combinatie slecht zicht & bijna onbegaanbare pistes was niet echt aanlokkelijk.

Dus pakten we onze spullen een dag eerder in. Om een uurtje of elf liepen we richting het ski depot onder de lift, waar we onze ski’s en schoenen al bijna een week lang stalde. Tussendoor nog eventjes langs Konditorei Haus Claudia, waar ik een heerlijk frambozentaartje at en warme chocolademelk met slagroom dronk. Toen we de ski’s hadden opgehaald besloten Roos en ik door het dorp naar ons appartement te skien. Dit had ik in 20 jaar nog nooit gedaan, lag nooit genoeg sneeuw, om maar even aan te geven hoe extreem de weersomstandigheden waren.

Toen we om 13.00u wilden wegrijden was er een klein probleempje. De auto die net voor ons wilde wegrijden kwam niet naar boven. Te veel sneeuw, te hoge helling. M’n vader probeerde het, maar ook onze auto wilde niet naar boven. Bijna hadden we de auto weer uitgepakt en waren we toch nog een dagje gebleven. Maar gelukkig was daar de man van de eigenaresse van ons appartement die even van zijn werk (bij één van de twee nog werkende liften, hoe kan het ook anders in zo’n skidorp) ons kwam redden. Uiteindelijk heeft hij hem achteruit naar boven gereden. Ik durfde niet te kijken.

Uiteindelijk duurde de reis slechts tien en half uur, dat had ik na vijf uur dus echt NIET gedacht. Oostenrijk was een drama. Zo veel sneeuw zijn zelfs de Oostenrijkse wegen niet op voorbereid. Tijdens het schrijven van dit blogje kijk ik het zes uur journaal en zie ik dat we niet de enige waren met problemen. Ik vind zelf iets langer in de auto zitten absoluut geen probleem, ik slaap toch wel.. Maar ik had zo’n medelijden met mijn vader die moest blijven opletten en ohh file rijden is toch ook verschrikkelijk.

Kan nu natuurlijk heel verdrietig zijn dat we een dag korter hebben gehad, maar als alles volgens plan verloopt ben ik over 49 dagen alweer terug. Nee, geen enkele reden om medelijden met mij te hebben.

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

14 Reacties

 1. januari 7, 2012 / 19:32

  Jeetje mina het is wat al die sneeuw! Ik hoorde van een paar collega’s van mij dat ze ook vast zitten, en met kapotte auto’s zitten dus die zijn voorlopig nog niet thuis! Jij kunt alvast uitkijken naar je volgende wintersport tripje ;-)

 2. Yvonne
  januari 7, 2012 / 19:33

  Fijn dat jullie veilig thuis zijn! :) En nu aftellen naar het volgende tripje!

 3. januari 7, 2012 / 21:15

  Elke keer als ik iets over de sneeuw in Oostenrijk hoorde moest ik wel aan jullie denken. Gelukkig zijn jullie veilig thuis en heb je toch nog wel kunnen skiën afgelopen week.

 4. januari 7, 2012 / 21:40

  Zo veel sneeuw! En hier in Nederland, niets…

 5. Yvon
  januari 7, 2012 / 21:43

  Fijn dat jullie reis goed ging! Wij waren gister zelfs ingesneeuwd in oostenrijk en konden niet weg. Nu bijna thuis en ben ondertussen jr
  blogposts van deze week aan het lezen, super leuk! X

 6. januari 7, 2012 / 21:59

  Wow, wat een sneeuw! Ik ga zeer binnenkort naar Oostenrijk. Ben benieuwd!

 7. Eline
  januari 7, 2012 / 22:27

  Wat een enorme hoeveelheid sneeuw! Kan me voostellen dat jullie eerder terug zijn gegaan. En ga je over 49 dagen weer met je familie?

 8. januari 7, 2012 / 23:08

  Wat een sneeuw zeg! Ik ben zelf altijd vreselijk bang in de auto, als het zo glad is.

 9. Mariska
  januari 8, 2012 / 07:50

  Fijn dat jullie weer heelhuids terug zijn. En wat een luxe hè, 2 x skieen, ik heb het geluk dat ik ook 2 x mag inpakken dit jaar :-)

 10. Suzanne
  januari 8, 2012 / 10:54

  Wat een enorme hoeveelheid sneeuw inderdaad!!! Wel superleuk ook weer maar natuurlijk niet als er zoveel ligt dat je niet eens kan skieën!
  Ik wilde trouwens even zeggen dat ik dagelijks met heel veel plezier je site check! Bedankt voor de leuke updates!

 11. januari 8, 2012 / 12:36

  Echt een enorme hoeveelheid is er nog gevallen toen jullie vrijdag naar huis zijn gegaan! Wij zijn ook een dag eerder vertrokken (gisteren in plaats van vandaag).
  Ik hoop dat het weer voor jullie over een paar weken wat beter is, dan het weer de afgelopen twee weken.
  Van de 18 dagen dat ik geweest ben, heb ik maar 4 dagen een zonnetje gehad, erg jammer.
  Liefs,
  Denise

 12. januari 8, 2012 / 17:59

  Was het zelfs niet verstandig dat je vroeger vertrokken was? Want gisteren las ik dat er een aantal wegen in Oostenrijk afgesloten waren…? Kijk al uit naar je volgende skireisverslagen! :D

 13. Lisanne
  januari 9, 2012 / 11:35

  Wat een ramp zo’n reis! Ik weet precies hoe het voelt, alleen hadden wij het 2 jaar terug toen we naar Zweden gingen. Ipv de 14uur die we normaal erover reden, deden we er nu 25uur over om er te komen, in idd ook zulke omstandigheden. Vreselijk!

 14. januari 9, 2012 / 18:45

  wow wat een sneeuw… prachtige foto`s zeg!