SERFAUS 20-13: #3

Photobucket Pictures, Images and Photos

Time flies when having fun! En fun hebben we zeker! Het weer is stabieler geworden (het bipolaire tijdperk lijkt voor nu verleden tijd) en gisteren hebben we zelfs van 9.00 tot 16.30 geen enkel plukje wolk voor de zon gehad! Kijk, dat soort dingen maken me heel erg vrolijk.

Hoe zo’n dag er dan zo ongeveer uit ziet? Ik word meestal iets voor zes uur uit mezelf wakker. Ik laat de gordijnen open, zodat ik lekker vroeg wakker word, omdat buiten overal sneeuw ligt lijkt het eerder licht te worden. Als ik wakker word pak ik m’n iPad erbij en schrijf ik nog een blogje en lees ik alle tweets en nieuwsberichten die ik s nachts gemist heb.

Om zeven uur haal ik broodjes bij de bakker in het dorp, een half uurtje later zitten we met het hele gezin aan het ontbijt. Na het ontbijt maakt iedereen zich klaar om naar boven te gaan, zonnebrand en NOG meer zonnebrand (met m’n nieuwe huidverzorgingsproducten mag ik eigenlijk helemaal niet in de zon, maar ja op de piste ontkom je er niet aan, smeren zal ik dus, en veel ook). Rond een uurtje of half negen lopen we richting onze ski’s en de liften, om 9.00u zitten we dan eindelijk in de lift naar boven.

We skiën meestal een uurtje tot anderhalf uur voordat we stoppen voor warme chocolademelk met slagroom en af en toe een apfelstrudel. We zitten een half uurtje tot een uurtje en skiën weer verder tot een uurtje of half twee, dan is het tijd voor de lunch. Ook hier nemen we ongeveer een uurtje de tijd voor, dan hebben we nog precies twee uur om te skiën over.

Na het skiën is iedereen moe. Soms eten we nog ergens een taartje (want: we hebben nog niet genoeg gegeten), vaak doen we alleen wat boodschappen en duiken onder een warme douche. Ik doe erg veel moeite om niet in bed te gaan liggen, schrijf meestal m’n tweede blogje en dan is het alweer tijd voor de volgende maaltijd, het avondeten. Na het avondeten wordt er steevast nog espresso gedronken en komt onze chocolade voorraad de koelkast uit.

Het liefst duik ik na het eten direct m’n bed in, maar soms krijgen ze me zover dat ik een spelletje speel, rummikub of ezelen, pesten, dat soort praktijken. Ik ben geen spelletjesmens, maar als ik eenmaal bezig ben valt het altijd wel mee. Liever duik ik mijn bed in en kijk een serie met Roos, maar dat is dus wel een klein beetje ongezellig.

Ik doe nog wel eens een poging om s Avonds naar een barretje te gaan, maar seriously, als je om 22.00u s Avonds, na een hele dag intensief bezig zijn, moet kiezen tussen je bed of staan in een bar tussen hossende mensen…. Ok, veel mensen van mijn leeftijd zouden dat laatste kiezen, maar ik noem mezelf niet voor niets een Granny ;-)!

Om tien uur duik ik dus m’n bed in voor acht uurtjes slaap. Heerlijk! Ik heb op het moment dat ik dit schrijf (6.00u) nog drie van dit soort dagen voor de boeg. Klinkt goed, toch?

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

26 Reacties

 1. februari 28, 2013 / 12:16

  Wat stoppen jullie al snel! Wij staan meestal rond een uur of 9 op de piste en stoppen niet tot lunch rond half 1. (we nemen altijd chocolaatjes en flesjes drinken mee in de een rugzak) Vooral als het lekker weer is natuurlijk. Ik slaap eigenlijk ook altijd rond 10 uur, of zelfs eerder. Skien is vermoeiend, maar zo heerlijk! Dus het klinkt zeker goed, vooral met de super blauwe lucht.

 2. februari 28, 2013 / 12:16

  Klinkt heel gezellig, en typisch Annemerel (taartjes, chocolade.. haha!). Maar je hebt het zo te horen geel erg naar je zin, en dat is zo gek ook niet. Geniet van je verblijf, en ja misschien is insmeren wel een goed idee… ondanks die producten.

 3. februari 28, 2013 / 12:33

  Ah het klinkt echt heerlijk allemaal! Van al je verhalen krijg ik echt zin om weer een wintersportvakantie te boeken, zo leuk.

 4. februari 28, 2013 / 12:35

  Als ik dit lees krijg ik echt zin in vakantie!

 5. Maaike
  februari 28, 2013 / 12:43

  Aah ik ben net terug van mijn wintersport in Noorwegen, als ik dit lees wil zo direct weer de piste op!

  Veel plezier nog:)

 6. februari 28, 2013 / 12:43

  Klinkt heerlijk, geniet ervan! :)

 7. februari 28, 2013 / 12:44

  Je moet ook niet om 22.00 uur de kroeg in gaan, maar tussen 16.00 uur en 17.00 uur ;-)
  Om 22.00 uur zou ik dat ook niet kunnen hoor, dan wil ik ook naar bed als ik gekied heb.
  Ik tel af, nog 2 nachtjes in mijn eigen bed voor ik naar Oostenrijk mag. Ipv zondag gaan we zaterdag rijden, zodat we zondag al kunnen skien.
  Geniet van je laatste dagen, ik neem het stokje straks wel van je over ;-)

 8. februari 28, 2013 / 12:50

  Na een dag skiën haal ik de 21:30 niet eens. Lig vaak voor 21:00 al te slapen.

 9. februari 28, 2013 / 13:11

  Oh wat klinkt dat allemaal heerlijk! Ben zo jaloers!
  Erg knap van je dat je zo vroeg je bed uitkomt om voor ons nog een blogpost te schrijven!

 10. februari 28, 2013 / 13:24

  Ziet er uit als een hele leuke vakantie, veel plezier!

 11. februari 28, 2013 / 13:34

  Ik wens je nog heel veel skiplezier! Skiën in de zon is ook een van de dingen die ik het liefst van al doe!

 12. februari 28, 2013 / 13:36

  Wat leuk om te lezen dat je het zo naar je zin hebt!

 13. februari 28, 2013 / 13:39

  Wat klinkt het als een heerlijke vakantie! Na zo’n dag skiën zou ik ook om 10 uur in bed liggen hoor, haha. Die apfelstrudel ziet er overheerlijk uit zeg! Yum, die zou ik elke dag een naar binnen werken.

 14. februari 28, 2013 / 13:51

  klinkt geweldig! Geniet er nog van de laatste paar dagen, voor je het weet is het voorbij..

 15. februari 28, 2013 / 14:00

  Wat heerlijk allemaal! Alleen dat vroege opstaan zou ik écht niet trekken, haha.

 16. februari 28, 2013 / 15:00

  Aaaah, geweldig, superleuke beelden. Ik ben echt een skifanaat! Als eerste op de piste ’s morgens en als laatste er weer af! Hopelijk kan ik dit seizoen nog gaan.

 17. februari 28, 2013 / 15:44

  Klinkt echt heerlijk zeg. Vroeg op ook al hoor! xx

 18. februari 28, 2013 / 16:06

  Klinkt echt als een heerlijke vakantie!

 19. Ilse
  februari 28, 2013 / 17:35

  Klinkt echt als een perfecte dag, ik kan het wel begrijpen dat je s’avonds je bed in wil. :)

 20. februari 28, 2013 / 18:04

  Heerlijk! Wij hebben ongeveer hetzelfde ritme en ook ik ga liever vroeg naar bed dan dat ik sta te hossen en wordt overspoelt door bierregens!

 21. februari 28, 2013 / 18:19

  Klinkt allemaal alsof je het heel gezellig hebt daar. Gelukkig maar :-)

 22. februari 28, 2013 / 19:06

  Het klinkt zo gezellig :D

 23. februari 28, 2013 / 20:45

  Heel herkenbaar! Ik heb ook een Granny ritme als ik op wintersport ben!

 24. februari 28, 2013 / 21:04

  Je zorgt er BIJNA voor dat ik ook op ski-vakantie wil. Bijna.

 25. februari 28, 2013 / 21:31

  Fijn om te horen dat er nog iemand een granny is op wintersport! Ik snap ook nooit hoe mensen het volhouden..

  Al moet ik toegeven dat het me nog weleens wil lukken als ik met vrienden op wintersport ben, dan ga je een beetje mee in de sfeer. Maar als ik met mijn ouders ben en we ’s avonds genieten van thee met pure chocolade is er niemand die me nog van de bank af kan krijgen, haha.

 26. februari 28, 2013 / 21:49

  Heerlijk, geniet ervan!