RUN BABY RUN: No running (at all)

Photobucket Pictures, Images and Photos

Het is vandaag precies tien dagen geleden dat ik voor het laatst heb hardgelopen. Nadat ik vorige week zondag min laatste vijf kilometer liep wist ik dat ik rust moest houden, maar in mijn hoofd had ik nog wel dat ik de donderdag voordat we op wintersport gingen nog een rondje ging lopen. Maar helaas, m’n lies, heup, scheen, knie (en wat niet in mij onderlichaam) deden nog steeds pijn. Geen slappe smoes, maar helaas de enige echte waarheid.

Mijn Nikes zijn mee op wintersport. In eerste instantie omdat ik dacht dat ik s ochtends om zes uur nog wel kon gaan hardlopen. Maar ik durf het nog niet aan. De pijn lijkt minder te worden, maar weg is het nog lang niet. Boehoe.

Over elf dagen is de CPC (halve marathon in Den Haag) over 24 dagen is mijn volgende halve marathon en over 39 dagen is de marathon. Wacht…. 39 DAGEN?!? Nu ik het zo schrijf worden de zenuwen alleen maar erger.

In de CPC heb ik heel erg veel zin. Die tijd onder de 1.50u gaat me niet lukken, maar als ik hem zonder pijn kan lopen en niet langzamer ben dan vorig jaar (1.56.31) dan ben ik tevreden, die andere halve marathon gaat ook wel lukken. Maar die marathon. Halleluja, waarom wilde ik dat ook alweer. Ik kon het een paar maanden geleden, maar ik heb het gevoel dat ik toen buiten mezelf trad doordat ik het zo graag een keer gedaan wilde hebben. Dat is nu een beetje weg, ik moet m’n spirit vinden, helemaal nu ik al zo lang niet echt gelopen heb.

En dan hebben we nog de schoenenkwestie, zijn die Flyknits fijn genoeg om een marathon op te lopen? Moet ik op safe spelen en maar gewoon weer dezelfde schoenen als tijdens de Marathon van Amsterdam lopen? En… Hoe ga ik dat eigenlijk doen met eten in het hotel, vanaf hoe laat zal ik er kunnen ontbijten en hebben ze iets waar ik geen buikpijn van krijg? Zoveel vragen, zoveel vragen.

Het komt wel goed, maar het gaat misschien nog wel wat spannend worden.

I’ll keep you posted!

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

23 Reacties

 1. februari 27, 2013 / 17:11

  Spannend joh!
  Hopelijk is je pijn gauw weg (of in elk geval minder!) en kun je gewoon in elk geval weer lekker lopen wat je wil :)

 2. februari 27, 2013 / 17:24

  Een ding is zeker, het gaat jou lukken! Dat over het eten in het hotel, daar worstel ik ook een beetje mee omdat mijn halve marathon om 10 uur begint! Ik vind het zo leuk om te zien dat jij graag onder de 2 uur wilt blijven tijdens je halve marathon terwijl ik blij ben als ik het uit loop! In oktober heb ik nog een halve marathon en daar ga ik wel een betere tijd neerzetten. Maar goed. Eerst die halve marathon a.s zondag.

  Het gaat je zeker lukken en je bent nu toch ook aan het sporten, weliswaar anders maar skieeen is ook vermoeiend en sportief!

 3. februari 27, 2013 / 17:34

  Je gaat het redden!! Ik heb een blessure aan mijn heup en moet helemaal op nieuw beginnen terwijl ik eind van de maand 5k moet gaan lopen.
  Als ik het kan, kan jij het helemaal! Nu genieten van je vakantie en na je vakantie er keihard tegen aan gaan!

 4. februari 27, 2013 / 18:10

  Komt goed! Succes meid :)

 5. februari 27, 2013 / 18:11

  Het is altijd goed om je blessure even rust te geven. Na de vakantie weer knallen. (ook al is skien niet echt rusten haha) Maar je kan het! Nog even doorzetten. Ik wil zelf over een jaar eigenlijk ook mijn eerste halve marathon lopen, moet nog wel even flink gaan trainen hoor want ik zit nu even in een sport dip.

 6. februari 27, 2013 / 18:27

  Hopelijk gaat de pijn weg!

 7. februari 27, 2013 / 18:42

  Dat is nog best spannend! Hopelijk gaat die pijn iig snel weg

 8. februari 27, 2013 / 18:51

  oooh wat spannend!

 9. februari 27, 2013 / 19:08

  Inderdaad wat een vragen, maar jou kennende denk ik dat het allemaal wel goed komt :)

 10. februari 27, 2013 / 20:30

  Het komt vast allemaal goed! Vind het super stoer dat je dit allemaal doet hoor, echt knap!

 11. februari 27, 2013 / 20:44

  Het komt vast goed met je lieve AnneMerel

 12. Marian
  februari 27, 2013 / 21:09

  Spannend, je bent een stoere vrouw!

 13. februari 27, 2013 / 21:47

  Ik kan me al je vragen voorstellen, maar weet ook dat het helemaal goed gaat komen. Geniet lekker van je wintersport en als je weer thuis bent ga je gewoon weer beginnen. Die twee halve marathons lijken me een prima voorbereiding op de hele. Petje af!

 14. Cornelia
  februari 28, 2013 / 00:10

  Je kan het!!! Ik hoop dat je gauw weer in goede staat bent om van start te gaan met het hardlopen, ben benieuwd voor de komende tijd!

 15. februari 28, 2013 / 08:31

  Ja stom is dat allemaal, als je lichaam niet meewerkt. Ik zou ook CPC gaan lopen over twee weken. Zou, want blijkbaar moet mijn teen opeens met spoed geopereerd worden morgen :(

 16. februari 28, 2013 / 08:39

  Weetje, dat lopen dat komt denk ik helemaal goed met jou. Wat ik zo lees ben je een doorzetter en weet je ook wanneer je echt moet stoppen als het gewoon niet kan. Verder begrijp ik al die vragen heel goed. Wat betreft het ontbijt in het hotel zou ik ze gewoon even lekker opbellen en vragen wat de opties zijn. Suscces met alles maar geniet vooral nog even van die prachtige vakantie!

 17. februari 28, 2013 / 11:48

  Oooh weet je wat ik denk? Dat alles uiteindelijk toch goed komt :) Heel veel succes.

 18. februari 28, 2013 / 21:04

  Komt vast wel goed. Negen van de tien dingen waarvoor ik altijd stress stellen eigenlijk niks voor. Probeer er vooral van te genieten!

  Ik heb het tegenovergestelde van jou…deze maand al meer gerend dan ik tot nu toe in een maand heb gedaan. Vooral veel interval, van de zomer doe ik mee aan een minitriathlon ;)

 19. februari 28, 2013 / 21:48

  Ik loop ook de halve marathon bij de CPC, leuk, misschien zie ik je nog wel ;)

 20. maart 5, 2013 / 19:24

  Wat rot van je pijn! Ik wil beginnen met hardlopen.. maar ik hou een paar buikspier oefeningen al niet vol.. zo frustrerend!

 21. maart 10, 2013 / 11:07

  Ik volg jou blog al een tijdje omdat ik ook hou van fashion, food en hardlopen. Helaas zit ik nog maar rond de 20km dus helemaal nog niet in het stadium van marathons :)
  Ik vroeg me af welke app jij gebruikt om te lopen? Ik gebruik meestal runastic, maar vroeg me af of er nog betere zijn?
  Gr. Julie x
  Veel succes nog!!!