RUNNING TO NYC: XXXXVI

Echt iedereen raadde me aan om “de volgende keer” eerst maar weer eens 20 kilometer te lopen, alvorens ik me weer eens aan de 30 kilometer zou wagen. Drie weken geleden liep ik 30 kilometer en kon ik vervolgens vijf dagen niet lopen omdat ik zoveel last had van mijn rug. Vervolgens kreeg ik last van een buikvirus, waardoor ik weer vijf dagen niet kon lopen. Daarna was ik zo “verslagen” dat ik een 10K tien minuten langzamer liep dan voor het hele gebeuren en alsnog mijn maag moest legen in de duinen. Om een lang verhaal kort te maken, tot afgelopen zondag had ik in drie weken tijd niet meer dan 30 kilometer gelopen. En dat natuurlijk met de Marathon van Amsterdam over vijf weken (nu inmiddels over 4,5 week) in het vooruitzicht.

Dat zat me – ik denk dat jullie dat wel begrijpen – niet zo lekker. Ik wil nog net niet zeggen dat ik in paniek was, maar ik had toch wel weer eventjes wat geruststelling nodig. Van een 10K zou ik die geruststelling niet krijgen, want zodra ik iets harder liep (of zelfs een trap op liep) kwam dat misselijke gevoel alweer boven. Een 20K zou me ook niet geruststellen, dat is nog niet eens de helft van de marathon. Het moesten er weer 30 worden, nee eigenlijk… 32!

Zo gezegd, zo gedaan. Ik trok dit keer mijn Nike Free’s aan. Even kijken of mijn theorie echt klopte.

Voor degene die niet op de hoogte met mijn theorie zijn… Ik liep die 30K waar ik zo’n last van mijn rug door had gekregen op Nike LunarGlides. Heerlijke schoenen, ik had na die 30K het gevoel alsof ik nog minstens 5 kilometer door kon rennen. Maar doordat je zo “geholpen” wordt denk je minder aan je houding en vangt je rug de klappen op in plaats van je benen. Vandaar dat ik vijf dagen na het lopen van die 30K op LunarGlides niet kon lopen. Dat is natuurlijk alleen het geval als je ook daadwerkelijk in een verkeerde houding gaat lopen met LunarGlides, wat bij mij dus het geval was. Ik loop al snel in een verkeerde houding, waarmee ik dus wil zeggen dat de LunarGlide voor iemand anders wel de perfecte schoen kan zijn.

Dit keer dus op Free’s, doordat Free’s het “blootsvoets” lopen nabootst moeten je benen veel meer zelf doen. Hierdoor worden de spieren in je benen flink aan het werk gezet. Nou dat heb ik inderdaad geweten. Toen ik 30 kilometer gelopen had, had ik niet het gevoel dat ik nog 5 kilometer verder kon lopen. Sterker nog, die 2 kilometer die ik nog moest leken eigenlijk al veel te ver. De spieren in mijn benen, vooral de achterkant van mijn bovenbenen, protesteerden heftig. De laatste kilometer deed ik bijna kruipend en het enige dat me er doorheen sleepte was mijn muziek en mijn gedachten die ergens in Parijs bij Ladurée zaten.

Ik heb geen last van mijn rug gekregen, spierpijn in mijn benen heb ik wel, maar dat is te overzien. Of ik nu gerustgesteld ben?! Ja en Nee. Ja, ik kan dus 32 kilometer lopen zonder last van mijn rug te krijgen. Nee, na die 32 kilometer kon ik echt geen stap meer verzetten. Over 4,5 week moet ik dan dus nog 10 kilometer. We zijn er nog niet. Ik mag nog drie weken lange afstanden lopen, twee weken voor de marathon wil ik mijn laatste lange afstand lopen, daarna wil ik misschien nog een keer 20 kilometer lopen, maar de week voor de marathon wil ik zo min mogelijk doen, mijn benen alle rust gunnen die ze nodig hebben.

Het gaat nog spannend worden… Maar wees gerust, opgeven.. DAAR DENK IK NIET EENS AAN!

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

25 Reacties

 1. september 19, 2012 / 17:30

  32 kilometer, wow… Het gaat je gewoon lukken!

  Ik heb het denk ik al 10 keer gezegd, maar ik vind het echt heel knap van je :D

 2. september 19, 2012 / 17:40

  Super! Wel goed dat je die andere schoenen hebt geprobeerd, het lijkt er idd op dat deze beter zijn voor je houding. Die 10 erbij gaat echt wel lukken met jouw doorzettingsvermogen!

 3. september 19, 2012 / 18:18

  Gelukkig had je niet zo’n rugpijn nu, en ach je kan het gewoon! Daar geloof ik in :)

 4. Marieke
  september 19, 2012 / 18:41

  Wow!

  Goed bezig, joh! Zat al te wachten op dit logje. Zo motiverend altijd jouw hardloopstukjes!

  Heb er alle vertrouwen in dat jij die marathon gaat halen :)

 5. Marijn
  september 19, 2012 / 18:44

  I feel your pain! Ik lag keurig op schema in mijn training voor de halve marathon om vervolgens van vakantie terug te komen met een maagparasiet waar ik echt nog weken ziek zwak en misselijk van ben geweest… Gewoon doorgetraind en dacht dat het wel weer goed ging, maar vanmorgen echt op mn tandvlees 6km gelopen. Oeps.

  En zondag staat de Dam tot Damloop op het programma… Dat gaat nog wat worden ;)

 6. september 19, 2012 / 18:48

  Super goed!!

  Liefs, Mariette

 7. september 19, 2012 / 19:00

  oh, you go girl!

 8. september 19, 2012 / 19:02

  Vervelend dat je er zo lang niet hebt kunnen rennen. Wel heel fijn dat je nu in ieder geval geen rugpijn hebt gekregen. Die marathon gaat je lukken!

 9. september 19, 2012 / 19:29

  Het gaat helemaal goed komen met jou!

 10. september 19, 2012 / 20:02

  Jeeeeeeetje Ann ben je gek geworden ofzo, 30 km, ik word al moe als ik het moet fietsen! ;-)

 11. september 19, 2012 / 20:13

  De perfecte schoenen vinden past dus in elke situatie, goed voor je rug minder voor je benen =]

 12. september 19, 2012 / 21:09

  Wauw. Ik vind het zo knap van je! En over 4,5 week gaat het je ook gewoon lukken! :)

 13. september 19, 2012 / 21:13

  Echt knap van je.. misschien moet ik toch maar weer eens beginnen, en dan niet “geen tijd” al excuus hebben. Al heb ik dus ECHT geen tijd

 14. september 19, 2012 / 21:38

  32 kilometer. Wow. Ik ben al blij dat ik 2,5 volhou zonder extreem last te krijgen van astma. You can do it!!

 15. miranda
  september 19, 2012 / 22:03

  32 kilometer is echt ontzettend ver! echt onwijs knap van je.
  en die marathon gaat je echt wel lukken hoor. Had je een half jaar geleden gedacht dat je dit kon ?:)
  Niet nadenken en gewoon doen! Desnoods loop je hem op karakter.
  Veel succes!

 16. Marit
  september 19, 2012 / 22:22

  Okay, je mag echt trots op jezelf zijn! Ik doe het je absoluut niet na!
  Een puntje, het verbaast me dat het mij niet eerder is opgevallen.. Maare XXXXVI bestaat niet. Je mag niet meer dan drie dezelfde symbolen achter elkaar zetten. Als ik het goed heb moet het XLVI zijn (46)..
  Sorry was vroeger verslaafd aan Romeinse cijfers;)

  • Annemerel
   Auteur
   september 19, 2012 / 22:24

   Hahaha ik moet duidelijk nog even in de Romeinse Cijferleer! Thanks, ga er a.s.a.p. even naar kijken!

 17. Renske
  september 19, 2012 / 22:27

  Nou, wat een doorzetter ben jij:D Geweldig! Ik geloof dat je die marathon gaat lopen, maar zelfs al zou je hem niet helemaal uit lopen (naar je zin), dan nog heb je wat anders bereikt, namelijk mij geinspireerd. En ik weet zeker dat ik niet de enige ben. Dit motiveert mij zo enorm om weer echt mijn hardlopen op te pakken. Doe het nu maar zo half half:P

 18. september 20, 2012 / 01:08

  Ik ben benieuwd? en persoonlijk kan ik niet op de Nike Free een marathon rennen, dat doet mij te veel zeer en nu na 1 jaar oefenen lukt het mij gewoon niet.Overigens is de marathon maar 7 km lang, het gaat pas beginnen bij KM 35.
  Wie weet ga ik je zien, ik heb net het bericht gehad van dat ik voor de Amsterdam marathon als 4:15 uur van start ga, dus wie weet?.
  Veel sucses de komende tijd.

 19. september 20, 2012 / 09:05

  Ik vroeg me al af hoe het nu ging met het hardlopen… Goed dat je weer even zo ver hebt gelopen, het zou mij in ieder geval gerust stellen… Succes met verder trainen, ik hoop dat het je gaat lukken!

 20. Sanne
  september 20, 2012 / 09:50

  Jouw hardloopstukjes zijn altijd heel motiverend, al heb ik zelf helemaal niet de ambitie om een marathon te kunnen rennen. En natuurlijk haal je het. Wat is 10 km meer nou?!? (haha ik zou willen dat ik uberhaupt 10 km kon rennen..)

 21. Inez
  september 20, 2012 / 14:06

  Oh wat ben ik blij dat jij ook extra moe bent op je Nike Free’s! Of nou ja, niet voor jou natuurlijk (al ga je die marathon gewoon halen, ik weet het zeker!) maar het is heel herkenbaar voor me. Ik ken niemand anders die er op rent en dus vraag ik me soms een beetje af of ik het wel goed doe, vooral dus omdat ik niet zo snel in afstand en snelheid omhoog ga als ik deed met gewone schoenen. Maar that ain’t just me dus! :)
  Super veel succes deze aankomende 4,5 week, ik weet zeker dat het je gaat lukken!

 22. Ilse
  september 20, 2012 / 17:23

  Het gaat je zeker lukken! :)