RUNNING TO NYC: XXXXIV

Photobucket

Afgelopen week liep ik om precies te zijn….. 0 kilometer. Over 46 dagen is de marathon. Of ik hiervan zenuwachtig word? Valt mee.


Mijn rugpijn was nog niet goed en wel verdwenen of het maagdarmvirus (of wat mijn maag en darm dan ook zo van streek maakte afgelopen weekend) kwam alweer om de hoek kijken. Wat een geluk. Na bijna zes dagen in bed besloot ik maandag dat ik er maar weer eens uit moest. Eerst wandelde ik heen en weer naar de supermarkt (op ongeveer een kilometer van mijn huis), daarna fietste ik naar het Westduinpark (op ongeveer twee kilometer van mijn huis) en vervolgens maakte ik een wandeling door het duinpark. Normaal kom ik daar om hard te lopen. Niet vaak, want het is echt bergje op, bergje af. En hoewel dat natuurlijk een fantastische training is, moet je daar wel ehhh… voor in “the mood” zijn.

Wandelen, wandelen… Ik vind wandelen lastig. Ik ben graag ECHT bezig, dat mijn hele lichaam voelt dat het ergens mee bezig is. Die sensatie. Ik geloof dat je dat ook wel krijgt als je maar lang genoeg wandelt, maar dat deed ik maandagmiddag dus niet. Gisteren maakte ik nog een wandeling door het Westduinpark en… sprintte ik 2x 100 meter met blote voeten door het zachte zand. OK, OK, ik had deze blog beter kunnen beginnen met ik heb deze week 0,2 kilometer hardgelopen, hahaha. Na die sprints verklaarde ik me overigens officieel genezen. Mijn maag draaide geen rondjes meer bij de inspanning en dat sprinten door zacht zand inspanning is, dat weet iedereen die dat wel eens geprobeerd heeft.

Hoe nu verder? 46 dagen dat is toch eh.. best wel snel. Maar nogmaals, no fear! Deze week houd ik het nog even bij korte afstanden en misschien een keertje 15 kilometer. Volgende week ga ik nog een keer 30 kilometer proberen te lopen. Maar dan op mijn Nike Free’s. De ultieme test. En misschien houd ik er dan de rem een beetje op. Dat deed ik vorige week de eerste 20 kilometer ook wel, maar daarna liet ik me gaan. Wat is er nu lekkerder dan jezelf te laten gaan.. Ik bedoel, als je de energie hebt? Maar misschien is dat wel ten koste gegaan van mijn houding. We’ll see.

Ik zie het allemaal zo somber nog niet in! Ik krijg zelfs steeds meer de “ik heb er zin in” kriebels. Vanaf nu ook maar iedere dag eventjes “mooi hardloopweer” visualiseren. The Secret, wie weet werkt het!!!!! Visualiseren jullie mee… 21 oktober, Amsterdam.. Start in het Olympisch Stadion om half tien ’s ochtends… Annemerel zenuwachtig wiebelend op haar benen, strak blauwe lucht, veertien graden, de dag ervoor heeft het geregend dus er zit enorm veel zuurstof in de lucht. Er staat amper wind… Ik ben kerngezond, heb de avond van te voren perfect geslapen… Het komt goed het komt ECHT goed.. (hoe meer mensen dit beeld delen met het universum hoe meer kan van slagen het heeft.. denk ik..)

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

 

Delen:

18 Reacties

 1. september 5, 2012 / 17:12

  Jeetje, als ik dit lees schiet ik al in de stress! Maar je red het natuurlijk sowieso, you go girl :)

 2. september 5, 2012 / 17:21

  Komt allemaal goed;)

 3. september 5, 2012 / 17:32

  Komt helemaal goed. En uiteindelijk is een gezond lichaam toch belangrijker dan een marathon.. Tenminste, dat vertel ik mezelf altijd als ik last heb van blessures ;-)

 4. september 5, 2012 / 17:37

  Haha ik zie het helemaal voor me! Weet je al wat je aandoet? ;)

 5. september 5, 2012 / 18:10

  Het komt echt wel goed met jou hoor, ik geloof er in :D

 6. Ilse
  september 5, 2012 / 18:19

  Komt goed Annemerel. :)

 7. september 5, 2012 / 18:45

  Dat komt zeker goed! Succes!

 8. september 5, 2012 / 18:54

  You’re gonna make it! Ik visualiseer mee :) Het zal heel erg zwaar zijn, maar als je daar eenmaal staat ren je denk ik wel door de kick, zeker jij haha. Ik rende vandaag met gym twee rondjes en op het eind een sprintje en oké, ik was al aan het hijgen, maar het voelt zo lekker om te versnellen en dat vrijheidgevoel. <3

 9. september 5, 2012 / 19:31

  Ohhh succes ermee en ik visualiseer mee!

 10. steph
  september 5, 2012 / 20:33

  Ik deel dat beeld !:)

 11. september 5, 2012 / 22:27

  Nog veel succes, gelukkig ben je al weer ter been =]!

 12. september 5, 2012 / 22:27

  Knap dat je er zo rustig onder blijft. Ik hoop dat je bij je volgende 30 KM. geen last krijgt van je rug. Hopen dat het beter gaat op je andere hardloopschoenen.

 13. september 6, 2012 / 08:38

  Het komt er snel weer aan, lijkt me echt spannend.

 14. Inez
  september 7, 2012 / 15:17

  Ik help het je hopen!!

 15. september 7, 2012 / 21:45

  Ik duim mee! Ik loop namelijk de 8 km die dag. Had graag meer gelopen, maar moest kiezen tussen 8 km of een halve marathon. Er zat helaas niks tussen…

  Succes met de verdere voorbereidingen!

 16. september 7, 2012 / 22:46

  Prima, wie weet ga ik je zien tijdens de Amsterdam Marathon?, ik ben herkenbaar aan het tempomakers(pacer team van Runnersworld) ballon, waarschijnlijk de 4:15 uur, maar het zou ook de 4 uur marathon tijd kunnen wezen.
  Sucses.
  Groet Rinus.